Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Bígl harrier

 

NápovědaFórum » Chov psů » Psí rasy 

+ přidat příspěvek
Bígl harrier
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   24.07.2012 20:09 Dracula Re: Petra123
Taky plus u harriera s loveckým pudem, normální bígl pokud má stopu at se sebevíc vycvičen tak ho zajímá stopa a né pán, kdyžto harrier ten se dá odvolat, jelikož není tak tvrdohlaví :-D

Vzhledově je to uplně něco jiného, teda kromě zabrvení.
Harrier je vyšší, výška 40-45u fen a-50cm u psů, hmotnost je kolem 20-30kg.
Uši má podél hlavy, svyslé a dlouhé, nejsou povoleny jiné. Má svalnaté vysoké nohy, a přičemž má břicho mírně stouplé pod hrudníkem, ocs je nutný zakončen bílou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.07.2012 19:12 Žena Petra123 [461] Re: Dracula
Hmm, ty rozdíly nemůžu zase tak posoudit, jelikož mam kříženýho bígla s mopsem, ale protože jsme předtím měli mopse, přijde mi, že má César povahu spíš po bíglovi. :) Inteligentní mi přijde hodně (vzhledem k tomu, že umí spoustu dogdancingových triků, základní poslušnost aj.), vytrvalostně nevím - díky kratšímu čumáku toho ve vedrech tolik nevydrží a s těmi loveckými smysly - celkem dlouho mi trvalo, než jsem ho naučila přivolání i od zvěře a i teď to s ním někdy dost cuká. Chodící popelnice - ten zlozvyk se mi taky podařilo odbourat. Venku se vyhne i pohozenýmu párku. Ale jak píšu, je to z části mops, takže čistě bíglí povahu nemá. Asi bych musela mít čistokrevného bígla a bígla harriera vedle sebe, abych to posoudila, navíc jsem nikdy harriera naživo neviděla, leda v psí encyklopedii.
A vzhledově je na tom jak? Zřejmě je větší než klasický bígl, že? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   24.07.2012 15:17 Dracula Re: Petra123
Vlastně vůbec nejsou to samé :-) Harrier je chytřejší a inteligentnější, má lépe vyvinuté lovecké smysli, je více vytrvalý v každém počasí, lehce se učí a je i dobrým hlídačem, k cizím nedůvěřivý, nevtírá se, ke psům je bezproblémů díky smečkové povaze, ale je dominantní aby nezastával ve smečce jako tzv."týraný ostatními silnějším".Jeho vytrvalost je obdivuhodná, hodí se nejen k lovu zajíců, ale také se používá na kance, srnce a jeleny. Jeho velká tlama a divoé pudy s ním cloumají při lovu že začne zvíře trhat a během chvíle ho usmrtí..
Jedinné v čem se shodují je "chodící popelnice" avšak ani tento zlozyk nemá harrier tak častý jako normální bígl, pokud je od malička vedený že nesmí, nebude jíst vše co najde, což u bígla nejde :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2012 13:58 Žena Petra123 [461] Re: Dracula
Jak moc velký povahový rozdíl je mezi tímto bíglem a "normálním" bíglem? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.07.2012 13:53 Dracula – Bígl harrier
Bígl harrier je jedno z nejméně vyskytujících se plemen všeobecně světa. Nejvíce těchto psů se chová ve Francii-53psů a v Anglii-43psů v počtu celé země , kde jsou dodnes používání jako nejlepší lovečtí psi vůbec.

V ČR, bohužel není žádná chovatelská stanice tohoto plemene. Toto elegantní, rychlé a velmi inteligentní plemeno je nejen výborný lovec, ale také skvělý partner pro život s člověkem. :-)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 71x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/592-bigl-harrier