Dneska odpoledne byl celkem normální den, šli jsme nakrmit koně, pak byli na hafici.net a čekali než přijedou moji ořátelé s hafanama a že půjdeme venčit, tentokrát do Zoo Praku do Chomutova, cesta probíhala v klídku, přijeli všichni a také jsme v Zoo parku všichni vystoupili.
Jak jinak než jsme zaplatili "šílené" vstupné za nás a za psy.
Hned jsme to zamířili k miskám s vodou, aby se mohli naši psiska napít.
Nedaleko našeho stolu u občerstvení stál muž se psy, byl to dalmatín a jezevčík. Psi byli na pohled uplně nádherní, nedá se říct že psi nebyli štastní, to on se s nimi jejich pán ráčil mazlit, nechal se olíznout, říkal mu zlatíčko, ale nečekaně vrazil psu "kudlu" do zad a mohu říci, že určitě né poprvé, asi na to byli psi zvyklí. K pánu se psy se přišpacíroval jeden větší míšenec, asi NOxlabrador a chtěl si psy očuchat, žádná reakce jen se tak očmuchávali, ale ten pán chtěl potom odejít a řekl "Goršo, Laky jdeme" a psi nic, tak zařval vzteklým hlasem, ale psi jakoby tam nebyl, prostě ho ignorovali, to pána asi vytočilo, tak se rozeběhl, jeho psi si ihned lehli na záda a ukázali mu břicho, to dali hned najevo nesmírný strach a podžazenost a já jsem poznala, že tohle zažívají už hodně dlouho, muž si vyndal z kapsy vodítko a surově začal psa mlátit, do zad, po zadku i na obličej..!! Potom ho dodělal kopnutím a odešel, toho malého jezevčíka také skopal, lidi na něj koukali a jemu to bylo jedno.. Jeho psi se za ním táhli s ocáskem pod zadečkem a když pán viděl, že psi jsou daleko za ním, natloukl jim vodítkem-karabinkou ještě jednou, po pár krocích psy pohladil a měl je zase rád....No prostě hrůza, zkazil nám celý výlet, mě a mým přátelům to nedalo a šli jsme se zeptat, proč to dělá, že zavoláme policisty a on řekl "To je moje věc, vlezte mi na záda"... Bohužel je to tak, lidi jsou "kriplové" a já tohle už nikdy vidět nechci
V tu chvíli jsem brečela, že jsem beznadějná a těch pejsků mohu jen litovat, ale nic nedělat, ten pocit beznaděje je mnohdy hrozný...
Vážně.. "lidská demece nezná hranic"...