"moje" téma, že jo....
vzhledem k tomu, že mýho psa podobně držel jeden místní pejsánek celých 12 minut, čemuž předcházelo to, že se do něj zakousl psíček na dlouhým vodítku, kterýho jsme míjeli tak, že můj pes šel s náhubkem u mý nohy, vím, oč se jedná, byť s poněkud příšernýma následkama (ale žije) /k určitejm názorům člověk přijde až po zkušenostech/,
takže třeba mně je úplně jedno co čemu předcházelo, (předpokládám, že si nemyslíš, že retrívr chtěl sežrat ženskou a její doga jí zachránila
, možná je to myšlený tak, že retrívr přilít na volno k doze, to např. mně je zcela ukradený, protože kdyby jakejkoliv pes dnes přilít k mýmu, potrhal by ho - a je zajímavý, že pomalu dnes a denně nějakej přilítne a eště nikdy se nestalo, že by můj pes ňákýho sejmul - a proč? - protože JÁ nechci, aby se to stalo, takže JÁ zařídim, aby se to prostě nestalo nikdy, jak, když tu nejsou jasně daný zákony - to je už moje věc, ale tak, že to funguje) - ledaže by retrívr napad dogy (i takový běžně jsou, ovšem pak jde zase jen vo jedno - KDO je zraněnej!)
jediný, co můžu vidět na tomhle videu je to, o čem je řeč, některej pes prostě nepustí a v 99% lidi kolem (a ani většina běžných majitelů) neví, jak to zajistit, když už k tomu dojde, páčidlo v šupliku nebo na něj nejsou prachy, to jsou ale všechno bla bla bla,
jakkoliv agresivně či dominatně se projevující pes má mít na hubě koš a pakliže neposlouchá na slovo, pak má bejt i přivázanej
a mmch. - toto neni rvačka, toto je bezmoc, kdy jeden drží, aby vyhrál, druhej skoro chcípá a to počínaje neschopnou pindou, konče jinak neschopnym vokolím,
proč to ale vkládám? jedinej důvod - video bezohlednosti, lhostejnosti, nezodpovědnosti a "sadismu", vo čemž se tady a jinde bavíme dnes a denně, ale furt si to hlavně představujem, tak trošku reality,
a pak se divíme, že jsou lidi, kteří plánují, připravují a někdy i realizují všemožné omezovací zákony,
prasan napsal: Viem,že kopec ľudí s mojim názorom nebude súhlasiť. - řadím Tě mezi zodpovědný jedince, takže v lecčem s Tebou souhlasím, dyk víš, prašánku, zde k tvýmu:
ad 1 - většina podobnejch týpků tady nezvládá ani jednoho psa, natož vícero
ad 2 - tito lidé nedávaj svým psům koše - maj k tomu milion důvodů
ad 3 - zažila jsem iksero napadení a při nich NIKDY nikdo nebyl schopnej psy oddělit, já před rokem zkoušela všechno možný a jestli z toho něco zabralo, nevim, spíš to přisuzuju tomu, že hyena držela s malym zákusem, když jsem jí páčila nohy do vejšky, mohla něco zacejtit, páč je už stará
(nedá mi to a ještě přidám pro micze - loni tomu předcházelo, že jsem se šourajícím se psem na vodítku čekala, až hysterickou řvoucí hyenu na šňůře vodvleče baba za roh ulice, abychom pak mohli pokračovat směrem k domovu, zatimco se za rohem hyena vysmekla z vobojku a z pozarohu se vyřítila přímo tryskem na nás)
ad 4 -
s plotem jsi to trošku poplet, ne?
P.S. když došlo onehdy k incidentu, co se týká mýho psa - ano, i já na tom měla vinu - měla jsem si spolu se štěnětem pořídit páčidlo a kudlu a když jsem takovýho psa viděla, měla jsem svýho hodit vobloukem přes nejbližší plot a nebo zdrhat pryč
.... ale dost, už nebudu zlobit ...
Co se týče toho videa, ženská by potřebovala traverzou po palici - krom toho smejkání se zvířetem, jehož jediný štěstí bylo, že ho pes nedržel za tepnu ,zrovna tohle bylo naprosto hustý:
Buba - Gump napsal: si dogu tľapká po zadku
- nevim, esli to jako měla bejt pochvala, pobídka nebo poškrabání mazlíčkova exému
no a vono ten koženej vobojek s límcem narvanej přes čerstvý stehy je taky bez komentáře....