Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Loupání kůže

 

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci  

+ přidat příspěvek
Loupání kůže
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.10.2012 21:52 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: R
Nepíšete, zda-li se Váš veterinář zaobírá dermatologií (kožními problémy). To, co popisujete může být cokoliv. V případě, že se u psa objeví lupy, jsem přesvědčena o tom, že samo o sobě za 14 dní nic nezmizí. Lupy se často objevují v době přelínávání, ale to nehrozí u 3měsíčního štěněte. Já osobně bych u takového mimina nečekala. Je to ale pouze proto, že mám mnohé zkušenosti právě s kožními problém u psů a již nic neriskuji. Rozhodně vyčkávání je zdarma.

Domnívám se, že optimální je nechat na místě udělat stěr z kůže a nechat ho zaslat veterinářem do laboratoře k posouzení, zda-li je kůže zdravá. Test by měl být hotov právě do oněch 14ti dnů. Je-li v pořádku, můžete se radovat, když nikoliv, test ukáže, co je na kůži za problém (kultivace) - plísně, bakterie, paraziti a kterým lékem se odstraní (citlivost na lék).
Další možností je vykoupat psa ve specielním dermatol. šamponu dle veterináře, který odstraňuje lupy. Ten ovšem nemusí zabrat, když tam nějaký zdravotní problém je a ve výjim. případě může i stávající případný problém zhoršit.
Poslední možností je skutečně čekat 14 dní, nevím ovšem na co. V případě, že Vám veterinář sdělil, jaký by byl následný postup, můžete se držet jeho rady. Mně osobně by nestačila, protože zdravá štěňata mají zdravou kůži. V případě však, že Vám pouze řekl, ať se stavíte za 14 dní při zhoršování či nelepšení, že by se to "dál řešilo nějak", pak k tomu mohu jen dle svých zkušeností říci, že je-li tam problém již nyní, 14 dní je velmi dlouhá doba a za tu se může stav velice zhoršit (a také ne) a bývá pak mnohem složitější a zdlouhavější jej vyléčit. Rovněž, když se zhorší, bude potřeba, aby léčba byla účinná, přesná a správná, nedělat hokusy pokusy od oka, ale stejně určit přesně diagnozu oním testem.

Jinak nevím, čím štěně krmíte, každopádně to může být počínající problém potravinové alergie apod. Nic nemůžete zkazit tím, když budete pejskovi přidávat do krmení pupalkový nebo lososový olej, který je balzámem na kůži a srst či dnes běžně k zakoupení hromada jiných přírodních preparátů (některé fungují lépe, některé hůře, často individuelně).

Tak nechť je pejsek v pohodě!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2012 20:33 Dracula Re: R
Stejně..prd vidím tak i prd poradím ;-) Jediná dobrý rada je - veterinář :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2012 19:21 Dracula Re: R
Tohle může být následek stravy, ve většina případech to tak je.Špatná pokožka a kůže. Jedním z přípravků, která já znám a pomáhají je Valcote www.zoohit.cz/… netuším zdali je i pro štěnata.

Klidně vyčkejte veterinářské rady, ono, pokud to není do krve akutní tak se nic do 14dnů nestane ;-) Ono, na vše nemoci psů je lepší rada zvěrolékaře ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2012 17:31 R – Loupání kůže
Zdravím,
máme 3 mesicni fenku krizeneho pitbula. Dnes se ji na chlupech zacli objevovat takove jakoby lupy. Jako by se ji loupala kůze. Veterinarka nam rekla at zatim nic nedelame a mame se stavit za 14 dni a pak uvidime jestli se to zhorsilo nebo zlepsilo, pokud by se to zhorsilo nebo nejak nelepsilo tak by se to dal nejak resilo, ale 14 dni se mi cekat nechce. Nevite prosim vas cim by to mohlo byt, popr. jak to lecit? Dekuji moc za odpovedi.
S pozdravem
R.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 39x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/664-loupani-kuze