Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Kříženec, nebo ne?

 

NápovědaFórum » Chov psů » Psi bez PP 

+ přidat příspěvek
Kříženec, nebo ne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2014 19:49 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: Anton
Já bych řekl, že vypadá velice čistě, žádná špína, nic takového.
Pokud ale myslíš, jestli je čistokrevný, tak koukni do jeho průkazu původu. Pokud jej chovatel ještě nemá, má určitě doklady o vrhu schválené poradcem vrhu, kde jsou uvedeny PP obou rodičů. Kdyby to byl stafík, poslal bych ti i odkaz na databázi, kde by sis mohl rodiče i své štěňátko vyhledat, pokud jsou čistokrevní. Já se tam koukal na svého Scottíčka a jeho praprapředky 30 generací zpět ještě dřív, než jsem ho viděl ve skutečnosti. Možná i Jackové mají podobnou databázi, vždyť je to také plemeno původem z hrdého Albionu jako stafík, tak by to mohli mít. Určitě ti ale chovatelé rádi poradí jako mně poradila paní chovatelka a poslala mi odkaz na rodokmen mého mazlíka.
Ovšem jinak jak vidíš níže, i psi bez PP mohou svým majitelům dělat spoustu radosti... jen je tam někdy ta trocha napětí, co ti z toho krásného štěňátka doopravdy vyroste, když nemá PP.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2014 19:10 Anton Re: Anton
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2014 19:10 Anton
Fotka k příspěvku Dobrý den, chci si koupit štěně JRT fenku.
Chtěl bych se zeptat někoho, kdo se v tom vyzná, zda je to "čisté" štěně.
Děkuju
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   18.03.2013 22:37 František Re: Oliver Šlapal
Pěkně zdravím. Na otázku zda je či niko li kříženec , si myslím , že zcela určitě. Jenže, i když nevypadá , že by byl,ale ocásek je evidentně. Ouška, ta někdy jsou vetší. Čumáček je identický. Ale mohu vám s jistotou sdělit, že bude nádherný. Už teď je k světu. Přeji vám jen bezva dny a krásný život i s pejskem. František. p.s.: Taky máme křížence a je velmi chytrá. :-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   20.01.2013 16:53 Lída – terieří
Fotka k příspěvku My jsme si před 3 roky koupili také údajně čistokrevného jorkšíra. Dnes váží 7,5 kg a to není tlustý - spíš hubený, má dlouhé nohy, uši mu nestojí, ale přesto je to náš miláček a neměnili by jsme.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2013 12:30 Žena DaD [745]
Znám paní, která koupila dobrmanku s PP a to, co má, je spíš zavalitý (ale ne tlustý) rotvailer. Takže kdoví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   19.01.2013 21:21 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Oliver Šlapal
pravděpodobnost, že v dospělosti bude pejsek yorkovi jen podobný je při jeho pořízení bez PP dost možná, nyní yorkově vypadá (znám i přerostlé yokšíry s PP) hlavně, ať je pejsek zdravý a užijete si s ním hodně legrace a štěstí!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.01.2013 21:13 Muž Buba - Gump [262] - Teriéři
no to je tak, bez pp - tu na isto nemôžeme povedať či rodičia psa alebo jeho starý rodičia boli ,, čistý,, yorkšíri ... takéto odchýlky ako píšeš sú príkladom chovu a odchovu psov bez pp ...
vlastná skúsenosť: pred 4 rokmi sme si kúpili fenku yorka bez pp - mini hmm,teraz má fenka 4 roky a váha ? - 9kg :-| to je mini že ?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   19.01.2013 19:27 Oliver Šlapal – Kříženec, nebo ne?
Fotka k příspěvku Dobrý den, před měsícem jsme si pořídili štěně jorkšírka bez PP, chovatel nám řekl že je čistokrevný ale dneska má 3 měsíce a délka těla bez ocasu je 28cm a má celkem velké uši. Nevíte jestli to vypadá na křížence?
 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 127x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/707-krizenec-nebo-ne