Dobrý den, rád bych se s Vámi podělil o moje potíže se psem. Máme ročního Choďáka, psa. Na cvičák jsme nechodili, vychovávanej je doma. Sekýrujem ho za každou maličkost, učíme povely, ale přijde mi, že pes má svou hlavu a z fyzických trestů si moc nědělá. Po výprasku je nějakou dobu hodný, ale pak se vše vrátí do starých kolejí. Na voďáku má škrtící obojek, i když se škrtí, že skoro nemůže dýchat, stejně tahá jak blázen a pomáhá jen švihnutí voďákem přes zadek, ale opět jen na chvíli. Další věc, lezl mi na auto, poškrábal lak a ukousal anténu. To jsem u žádnýho psa dosud neviděl... Ale i tak bylo vše vcelku v pořádku do té doby, než v létě začal utíkat ze zahrady. Nejprve se začal podhrabávat pod plotem k sousedům. Když jsme vše zabezpečili, aby se nešlo podhrabat, začal kousat pletivo, udělal díru v plotě a byl opět pryč. Dočetli jsme se na fóru, že jakmile pes okusí svobodu, bude utíkat furt a jedinou pomocí je elektrický ohradník. Pomohlo to zhruba na měsíc, v den, kdy dojdou baterie je opět pryč. Jedinou klikou bylo, že pes je přátelský, na lidi neútočí, ale i tak člověk neví, kdy psovi rupne něco v hlavě a hlavně tu vede hlavní silnice s hustým provozem. Dnes utekl zase, tak mi došla trpělivost a i když je mi ho líto, pořídili jsme silný řetěz k boudě. Pozdějc to budeme řešit kotcem, ale naše finanční situace není teď moc dobrá, počítáme každou korunu, tak nevím, kdy to dopadne. Nerozumím tomu, nikdy jsem nezažil tak temperamentního a tvrdohlavýho psa, jak z minulosti, tak z okolí a jen doufám, že se v dospělosti zklidní...