Ria542 napsala: ... Mňa teraz trápia 2 veci: Stále ma kúše do rúk a nôh, je to normálne (robia to malé šteňatá?)? Vonku nikdy nejde smerom, ktorým chcem a najnovšie ma stále ťahá dnu, nemáte na to nejaký trik???
Na tu první věc, co tě trápí, ti odpovím - ano, je to normální, štěňata to běžně dělají. I mezi sebou se štěňata koušou a koušou i svou mámu. Prostě zkouší své zoubky. Máma si to nechá líbit, ale když je to moc, potrestá je. Se sourozenci se koušou, ale když je to moc, tak ten postižený začne hlasitě kvičet - a ten, co ho kousl ví, že to přehnal. Mně několik lidí doporučovalo, že když mne Scotty kousne a bolí to, tak mám začít hlasitě pištět jako štěně. Nejdřív jsem si ťukal na čelo, ale pak jsem to zkusil... a divil se. Připadal jsem si přitom sice jako idiot, když jsem kvičel při každém kousnutí, ale Scotty se to rychle odnaučil a dnes, když mne při hraní kouše, tak mne kouše velice zlehka, aby mne to nebolelo... a když mne to zabolí, nepřijde mi už divné a nahlas zařičím auuuu jauuuuuu jauuuuuuu.... a Scotty vidí, že mne to bolelo a dává si pozor. Zní to divně, ale funguje to.