Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Antibiotika a časté močení?

 

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci » Infekční nemoci 

+ přidat příspěvek
Antibiotika a časté močení?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   21.03.2014 23:12 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: NikolinaMl
Nedostává k atb pes ještě navíc nějaký druh kortikoidů, protože ty způsobují abnormální žíznivost a až neovladatelné močení vždy a přesně to, co popisuješ.

Jde o amoxicilin, při podávání je nutno velmi opatrně v případě problému s ledvinami, které může tato látka poškodit, u ledvin. nedostatečnosti pak je jedním z běžných příznaků větší žíznivost.To vyloučíš krevním testem(dnes již převážná většina veter. pracovišť jej provádí na místě na počkání). (Při podávání atb nutno dostatečně pít.) Ač to nebývá běžné, žíznivost se může u některých druhů atb dostavit. Ale to ti řekne nejlíp veterinář. Když máš jakékoliv pochybnosti, zavolej mu, nebo se tam stav, třeba i bez psa.

Zdravotní problém nekonkretizuješ, nech udělat krevní test , zda-li nemá pes problém s ledvinami nebo třebba cukrovkou. Je sice mladý, ale kdo ví, jaký měl základ, když je z útulku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2014 17:49 NikolinaMl – Antibiotika a časté močení?
Ahoj, chci se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s antibiotiky pro pejsky Clavaseptin? Vzali jsme si z útulku 8 měsíční fenečku voříška (14kg), chytila v útulku nějakou infekci, kterou veterinářka řešila injekcemi s ATB (ty dostala 4), pak nám dala na týden právě tyto antibiotika. Problém je v tom, že má pořád hroznou žízeň, vypije několik misek denně (odhadem tak 3, možná 4 litry) a tím pádem hrozně často čůrá a občas to nevydrží ven a tak to pustí :-( Může to časté močení být právě těmi antibiotiky? Granule máme kvalitní (Kira Protect Lamb+Rice), piškoty jsme jí kvůli pšenici taky přestali dávat... Pejska jsme nikdy neměli a na kontrolu k veterinářce jdeme až za týden, až dobere ATB, tak by mě jen zajímalo, jestli jste někdo měl stejný problém s vaším pejskem, že víc čůral při ATB :-) :-) :-)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 31x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/839-antibiotika-a-caste-moceni