Laďko, moc bych to nehrotil. Vzhledem k tomu, že naše tělo se bacilům brání horečkou a psi mají normální tělesnou teplotu na úrovni naší horečky, tak bych předpokládal, že by naše bacily neměly ve psech nějak moc přežívat. Je fakt, že když jsem měl chřipku, snažil jsem se, aby mne Scotty moc neolizoval na obličeji.. ale ono se tomu dá dost těžko zabránit. Podstatné podle mne je, aby měl pes dobrou imunitu, pak by jej naše běžné bacily neměly ohrozit.
Jinak naprosto souhlasím s tím, jak jsi popsala, jak jsou naši miláčkové empatičtí... jak poznají, když nám něco je... a nejen při nemoci. Za tu dobu, co mám Scottyho, se mi povedlo se dvakrát docela slušně zpumprdlíkovat.... Scotty celou noc seděl vedle mne a pozoroval mne, nebo se ke mně tisknul. Ráno byl naprosto ticho, ani se nehýbal, aby mne nevzbudil, a ani po probuzení nenásledovalo ono poskakování u dveří a podobně, ale byl naprosto hodný, venku rychle vykonal potřebu a hned ke mně a se mnou šup zpět do postele... Jsem přesvědčený, že kdyby mohl, tak by mi přinesl i snídani do postele