Dotaz plně chápu, byť již tři lékaři konstatovali to stejné! (Mmch. to mám nastaveno stejně!).
Vzhledem k tomu, že zvětšená prostata u psů způsobuje spíše než problém s močením, problém s kálením (je poněkud jinak umístěna, než u lidí, často tlačí právě na střevo a po kastraci, po vyplavení testosteronu se zmenší, postoupí a uvolní střevo), bývá při těchto problémech doporučena kastrace. Rozhodně stávající stav bych řešila, né kvůli tomu, že se se psem nedá nikam jít,protože to vypadá divně, když stále tlačí, ale proto, jak se u toho pes asi cítí a hlavně, jaký je vývoj vzhledem k době trvání problému, nezlepšení i přes kastraci a dietu. Nemám osob. zkušenost s výdutí střeva u psa, ale zažila jsem několik psů s problémy s kálením i kvůli výduti střeva a postupně šílenou bolestivostí při něm. Jedná se o dost komplikovaný chirurgický zákrok, bolestivý a vše, co se této oblasti týče je vždy hůře hojitelné, tedy hospitalizaci bych zvolila, nevím, na které klinice ses informovala, ale rozhodně mi cena při takovém zákroku nepřipadne přemrštěná, zvláště s týdenní hospitalizací, doporučuju informovat se neprodleně na ověřených známých vet. klinikách, kde mají patřičné vybavení /operace se vždy odvíjí mmj. podle druhu anestezie, materiálu a samozřejmě jejího celk. vybavenosti, možností, též ve větších městech jsou ceny vyšší/ . Kromě laiků na disk. forech, které mohou informovat max. o svém psovi, kdy průběh je vždy velmi individ., bych podala dotaz do různých vet. poraden (mmj. s info prognozy, co se týče úspěšnosti zákroku apod.) např.
www.veterina-info.cz/…
www.zvireci-doktor.cz/…
www.vetcentrum.cz/…
www.jaggy.cz/…
V případě zákroku bych tedy určitě zvolila kliniku,kde je možno psa hopsitalizovat a toho bych také využila i v případě, že je pes závislák.
Hodně štěstí!!!!!!!!!!!!!!
Jestli chodíš na fcb a chceš diskutovat s laiky, pak se můžeš přihlásit např. do skupiny:
www.facebook.com/… (VETERINÁRNÍ PORADNA-rady a zkušenosti majitelů zvířat)