Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Falešná březost

 

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci  

+ přidat příspěvek
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Falešná březost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.07.2012 17:11 Žena Milena [1577] - TeriéřiRe: MVDr. Ehrenbergerová
Mě zaráží ten fakt, že na tento problém mají různí veterináři různé názory. Na rozdíl od Petrab jsem měla vždy jen fenky a vcelku bez vážnějších zdravotních problémů. Minulý pes - dalmatinka, měla sklony k falešné březosti, ovšem veterinář mi nijak zvlášť kastraci z důvodu prevence nedoporučoval. Vyjádřil se v tom smyslu, že nejsou zatím dostatečné výzkumy, aby prokázaly souvislost falešné březosti a Vámi uváděnými nemocemi.
Doporučil uržovat fenu v době možného výskytu falešné březosti aktivní, nenechat ji tahat fiktivní štěňata, omezit vodu (podávat slabý čaj, aby pila jen potřebné množství) ....A hlavně udržovat ideální váhu. Lidově řečeno : malý dvůr a velký bič. Dodržovala jsem tyto rady a žádné problémy nebyly. Dalmatinka se dožila 15,5 let. Stávající fenka westíka rovněž tyto problémy nemá a můj první pes- kolie byla také v pohodě.
A ještě musím zdůraznit, že žádná z mých fen nebyla pořízena pro množení, žádná z nich nikdy neměla štěňata a také u té současné o štěňatech neuvažuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.07.2012 10:03 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: MVDr. Ehrenbergerová
Milá paní doktorko,
nevím, které milé dámy oslovujete, na tomto foru se pohybují stovky uživatelů a poslední příspěvky jsou v tomto tématu z roku 2011 a je jich přesně 8. Ačkoliv bříška psích fenek neřeším, dovoluji si k tomuto tématu asi toto:
Diskutabilnost zdravotních problémů týkajících se nekastrovaných fen - alá rakovina dělohy, pyometra či rakovina mléčných žláz je pro mne zcela irelevantní, protože je naprosto jasné, že včasnou kastrací se tyto problémy buď zcela zlikvidují či eliminují a jsou nejčastějším důvodem úmrtí fen. Záležitost preventivních kastrací z důvodu přemnožování nežádoucích psů (nemocných, geneticky vadných, kříženců, voříšků) je rovněž jasná.
Je to však neustálá debata - občas se dá štěstím v loterii narazit na zdravé zvíře, někdo preferuje psy s PP (a často je množí i s vadami, že hrůzou vstávají vlasy na hlavě), někdo raději pomalu skončí s chovem, aby takové množit nemusel, jiný si pořizuje zvláště psy bez PP a křížence všeho druhu a potýká se s šílenými problémy a a někdo by nepoznal místního veterináře ani výjimečně, pakliže by nebyla povinnost očkování proti vzteklině. Pár chovatelů je poctivých, někteří to s péčí až přehání, jiný mají mozek na svém místě, většina se žene za penězma za zakoukoliv cenu.
Jak přibývá lidí, přibývá psů a přibývá množitelů a rozhodně si dovoluji tvrdit, že bude jen hůř, nikoliv naopak.
Já sama chovám psy přes 30 let, už mi není ani dvacet, ani třicet, ani čtyřicet. Měla jsem za ty roky CHS, psy s PP i bez nich.
Sama jsem pro kastraci samců pouze ze zdravotních důvodů.
Proti kastraci fen nic nemám i když jde již o razantnější chirurgický zákrok a v případě první falešné březosti bych k zákroku přistoupila, protože šance na výše uvedené problémy je časem téměř stoprocentní. Pakliže člověk prožije u své feny tyto zdravotní problémy, je zcela logické, že další fenu nechá vykastrovat i přes všemožné případné komplikace, ke kterým po kastraci může dojít, pomalu hned po narození. Pakliže člověk prožije léta např. s inkontinentní fenou, je zcela logické, že ke kastraci nepřistoupí, když nejde o život.
Takže co se týče výše uvedených nemocí, kastrace je plusem. Je ovšem vždy nutno vypsat i výčet problémů, které se mohou vyskytnout právě po tomto zákroku s poznámkou, že někdy i ty mohou být více méně fatální.
Zde je pak otázkou, co kdo preferuje a riskuje!
Co se týče preventivních kastrací fen z důvodu nežádoucího zabřeznutí, jsem zcela pro kastrace fen v útulcích. Zákon, který zakazuje množení nemocných zvířat a kříženců a psů bez PP asi nikdy nebude, protože by pak pes stál půl milionu a bylo by jich jen pár a leckerá rasa by vymřela. A i zde jde opět hlavně o peníze a nikoliv o zdraví zvířat. Jen si vyložme karty na stůl - jen se mele hubou a ani funkční zákon na ochranu týraných zvířat nefunguje. Aby tako jo, když žijeme v zemi, kde nefungují ani zákony týkající se lidí. Slovo demokracie je zde jaksi směšná či smutná záležitost.
Chovám zvláště psy - samce, ačkoliv s fenkami to bývá celkově vždy jednodušší a rovněž i kvůli výčtu chorob, o kterých je v souvislosti s falešnou březostí řeč. Nakonec si neodpustím svou známou poznámku (znalí pochopí), že co se týče konkrétně mě, jsem jedinec, který je zárukou kšeftu veterinářů, protože se na mne lepí jedinci stále nemocní, ať mají PP nebo nikoliv. Ráda bych se jednou stala majitelem zvířete, které by bylo zdravé, ať pochází odkudkoliv a má jakékoliv předky.
Přeji hodně zdaru ve Vaší krásné práci!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2012 23:18 JiraSchely Re: MVDr. Ehrenbergerová
Mám sice všechny papíráčky, ale nevím zdali bych měla svého bez PP psa kastrovat kvůli štěnatů, chápu ty veškeré nemoce to jo, ale když svou fenku ohlídám tak proč by to mělo někomu vadit.

Jsem chovatel a jako chovatel bych tuhle větu neměla psát, ale .. Pokud chce majitel bezpapíráka štěnata tak budiž ( ale jen kvůli fence jednou za život víc už ne tedy pokud budou zájemci klidně) , ale musí být oba jedné rasy a čistokrevní a předem znát zájemce jakožto inzerce "zadám, přijmu rezervaci na štěnata a rasu" jsem proti křížení to ano, ale spousty lidí má své milované pejsánky a nejsou papíroví a přesto je milují, kastrace je dobrá věc, ale tím fena ztratí vše co jí příroda dala... Kastrovat kvůli nemocem a pouliční toulavé křížence ano, ale svojí fenku bych nevykastrovala ani kdyby byla bez PP..a tím spíš bych si vyčítala, "co kdyby vykastrovali tvojí mamku, kde bych tě měla zlatíčko". Zase jen jedna věc názoru :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   11.07.2012 22:17 MVDr. Ehrenbergerová – Nutnost kastrací kvůli zdraví i spokojenému životu feny
Milé dámy, skutečně nevím, kolik máte let, jaké zkušenosti máte se psy či jak znalé jste problematiky psů obecně, situací v útulcích, utrácení psů, protože je jich zkrátka mnoho a do útulků se nevejdou, navíc finance atd.. pak jsou tu množitelé, kteří produkují ročně i 20 štěňat od jedné feny, a že těch fen mají.. kvůli zisku, stačí najet na jakékoli inzertní servery..

Položte si jedinou a základní otázku.. tleží Vám na Vaší feně,na tom, aby byla spokojená, klidná (nikoli frustrovaná, deprivovaná), aby ste ji ochránily před nádorovým onemocněním vaječníků nebo dělohy anebo zánětů, kteréžto opakované velmi často k nádorům vedou.. či rakovině mléčých žláz apod..

Nechápu jednu věc, proč proboha své feny nekastrujete a necháte je takto se trápit a navíc vystavujete tak velkému riziku vytvoření maligních novotvarů .. POkud Vám na nich aspoŇtrochu, záleží, kastrujte .. Je to to nejlepší co pro svou fenu můžete udělat a nelpěte na hloupých a smyšlených dogmatech .. A nediskutujte o následcích, řeště příčinu .. někdy je bohužel již příliš pozdě.. (rakovina je zákeřná právě v tom, že nebolí a není vidět, a když se již objeví, je příliš pozdě).. Neexistuje jediný důvod proti , za to 10 pro! S pozdravem, J. Ehrenbergerová, Jílové u Prahy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.08.2011 14:57 Klára – Všechny plemena
Ahojky všechny. Mám fenečku Shih-tzáka Shelbynku, právě je po prvním hárání, skončilo jí cca před 14 dny (3 týdny bez krve). Moc nekrvácela, sem tam kapička, ale frnďu měla oteklou jak blázen. Cca před 14 dny jí naběhly cecíčky, nic do pelíšku nenosí, moc nejí, hodně polehává, je mazlivější, ale co může to roztrhá a to nejen kapesníky atd., ale i kalhoty a trička. Má blbou otázku. Je to faleška?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2011 22:27 Žena PhoebeAdel [1839] - papillonci a jíní milí pejsci, foto, knihy, hudbaRe: Milena
No a teď jestli je to ono či ne. Člověk to musí asi v reálu zažít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.07.2011 20:12 Žena Milena [1577] - TeriéřiRe: PhoebeAdel
Já jsem měla fenku dalmatina, která měla falešku pravidelně. Šetřila se, nebyla moc ochotná chodit na dlouhé procházky, více pila i jedla. Než jsem si u veta zjistila víc, měla i mléko. Další falešky jsme řešili zvýšenou dávkou pohybu a snížením dávky potravy i mlsání. Pokud ji nabíhaly struky, dostávala místo čisté vody slabý čaj, aby pila jen tolik, kolik bylo nutné. Poschoválala jsem taky všechny hračky, aby nemohla opatrovat štěňata. Pomáhalo to dobře, nikdy neměla žádné záněty ani jiné potíže, které by s tím souvisely.
Dožila se víc než 15ti let.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.07.2011 18:59 Žena PhoebeAdel [1839] - papillonci a jíní milí pejsci, foto, knihy, hudbaRe: Petra123
Já právě taky ne:-) :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2011 18:10 Žena Petra123 [461] Re: PhoebeAdel
Falešná březost (Pseudogravidita) se projevuje především na mléčné žláze a v chování fen.

K nástupu pseudogravidity dochází za 2 -8 týdnů po říji ve formě různě intenzivních příznaků březosti a porodu. Může se jednat o nepatrný otok mléčné žlázy se slabou sekrecí mléka a ž po výrazné celkové příznaky březosti, jako je zvýšení žravosti, změna chuti, zvětšení břišní dutiny, připravování pelechu pro mláďata, pomalost a opatrnost pohybu s výrazným otokem mléčné žlázy se silnou sekrecí mléka. Celkové příznaky mohou vrcholit imitací porodu, což se projevuje nechutenstvím, stahy břišní stěny, snášením hraček nebo různých předmětů a mateřskou péčí o tato domnělá mláďata...

P.S. Takový odborník nejsem, našla jsem to na internetu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2011 17:33 Žena PhoebeAdel [1839] - papillonci a jíní milí pejsci, foto, knihy, hudba
Mám dotaz. Jak poznám u fenky falešnou březost. Tedy jak dlouho po hárání? S Phoebe jsem to tak nějak nezažila a nějak mám pocit, jestli ji nemá. Poradí mi někdo, prosím
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 01:14 Žena pavlinapoddana [756] - Retrívři, slídiči a vodní psi
musím bohužel konstatovat,že z důvodů neustálých falešek,se mojí Cherryně udělala bulka na cecíku,strachem bez sebe jsem jí to nechala vyoperovat,bohužel histolka zní MALIGNÍ,takže jsme nasadili Dragsimun a konopnou tinkturu,abych předešla eventualnímu šíření zhoubných buněk.Toto je příliš závažné téma,takže Vás žádám o Vaše zkušenosti a postřehy s tímto problémem,ale jen rady.nerozvádějte toto téma do podrobností a už vůbec nepotřebuji rady typu jak tomu předejít,díky mooooc Vše....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2011 18:58 vpaula – Hračky
Zdravím,
naše fena před pár dny překonala toto období (naštěstí bez mléka). Vždycky si hlídala jednu hračku, kterou opečovávala. A včil se dozvím - pryč s hračkami. Příště, když spatřím už jen náznaky, schovám je. Popravdě mě to ani nenapadlo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2010 18:56 Floret – Re: hanysek80
Díky moc, mlíko už trochu má :( Polehává a řekla bych že je smutná, ach jo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2010 02:56 Žena hanysek80 [79] - Teriéři – Re: Floret
ahoj,
homeopatika ti objednají v každé lékárně.

První co musíš u falešky udělat, je odstranit všechny hračky - ty vše jen zhoršují.

Moc se s fenkou nemazlit, roztomile na ni nešišlat a nelitovat. Zvýšit pohybovou aktivitu, snížit příjem potravy.

Při objevení mlíka se doporučují studené obklady.

Ale nic z toho ti nemusí fungovat, jako například u nás. U nás působí jen hormonální léčba od vete. Která je spolehlivá na 100%, bohužel má silné vedlejší účinky (zvracení, malátnost atd.) Nic příjemného :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2010 21:19 Floret – Homeopatika
Ahoj všichni, mám feňuli a po třetím hárání to vypadá že má opět falešku (při první měla i trochu mlíka) teď mi tu třetí den chodí a kňourá. venku je super ale přišly jsme domů po 4 hod. procházce a zase kňourá, hrabe pelech a jak jí dám hračku je to ještě horší. Dočetla jsem se tu o několika typech(druzích) homeopatik, ale přiznám se, nečetla jsem všechno, takže nevím, kde se ta homeopatika dají objednat. Poradíte? Hezká den Jana a Jess
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.06.2010 11:16 Anouss – falešná březost
Přášky od vet nezabraly, tak jsem koupila tu Pulsatilu, nevíte jake množství ji mám davat když váží 26 kilo? prosím o radu, je to moje první zkušenost a fakt si nevím rady. Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2010 10:23 Žena hanysek80 [79] - Teriéři – Re: Anous
Ahoj, bohužel tě nepotěším. Naše fenka má po každém hárání falešku. 2x jsme to řešili léky od vete a vždy to znamenalo, že min. 2 dny zvracela a pak do konce léčby byla na umření. 2x faleška neměla tak silný průběh, tak jsme ji přešli zvýšenou aktivitou, snížením dávek jídla a chlazením bříška. Ale dvakrát jsme prostě museli k vete, protože už se strašně trápila a nešlo to ničím utišit :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2010 19:44 Anous
Zdravím,

moje fenka má falešnou březost, byli jsme za Vet. a ten ji dal dve injekce a léky Medocriptine, které má užívat ráno a večer týden s trochou jídla. Dneska jsem ji to poprvé dala a za půl dne se vyzvracela asi 3krát.Nedokážu si představit, že to takhle bude každý den :-( Nemáte s tím někdo zkušenosti?

Hračky si do pelechu nějak extra nenosila, jen ji trochu začalo téct mléko, tak jsem si říkala, že s tím musím už něco dělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2010 06:10 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi
Pokud tě zajímá homeopatie, zkus se obrátit na MVDr. Mullerovou z Brna /kontakt je na ifauně, nebo ti ho poskytnu/. Ona ani falešná březost není univerzální - některá fenka potřebuje jen zklidnit, jiná zastavit laktaci, další zamezit zduření mléčné lišty.. Takže pak rady typu "mně zabrala Ignatia, zkus to taky" jsou k ničemu. A připrav se na to, že homeopatie nezačne působit okamžitě. Ale rozhodně - neublíží. A z těch nabízených řešení je určitě nejpřijatelnější. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2010 19:27 Žena defisa [80] - Teriéři
majdule napsal: Tak jsem si četla názory o fal.březosti.Já mám fenku poprvé,navíc je to mopsinka,měla jsem tři psy a tak jsem z toho na nervy,jelikož moje fenka má 7 roků a každý rok po hárání se fal.březost objeví,ať dělám proti tomu co se dá,/vlastně co si přečtu na internetu/ale je to marné,už jí má zase.Tak asi zkusím tá homeopatika.Lac caninum je prý volně prodejné ale kdo mi poradí dávkování?Fenka váží 10kg.Kastrovat jí v žádném případě nedám i když není chovná.Mám strach,že by mi umřela při uspání.Poradíte někdo,kdo má už zkušenosti?Děkuji Marie

Chápu tvůj strach z operace ale kastrací jí pomůžeš nejvíc a myslím že je mnohem horší zánět dělohy který může nastat než jedna blbá malá operace. Jestli chceš můžu ti doporučit velice dobrou a šetrnou veterinářku ktetá teď kastrovala starou fenku která měla špatné srdce a teď ta fenka úplně v pohodě. S Homeopatiky nemám moc dobré skušenosti tak se nad tí zamysli a kdyžtak mi napiš a proberem všechny možnosti. mailto:defisa@seznam.cz
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2010 15:21 majdule – fal.březost
Tak jsem si četla názory o fal.březosti.Já mám fenku poprvé,navíc je to mopsinka,měla jsem tři psy a tak jsem z toho na nervy,jelikož moje fenka má 7 roků a každý rok po hárání se fal.březost objeví,ať dělám proti tomu co se dá,/vlastně co si přečtu na internetu/ale je to marné,už jí má zase.Tak asi zkusím tá homeopatika.Lac caninum je prý volně prodejné ale kdo mi poradí dávkování?Fenka váží 10kg.Kastrovat jí v žádném případě nedám i když není chovná.Mám strach,že by mi umřela při uspání.Poradíte někdo,kdo má už zkušenosti?Děkuji Marie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2010 08:03 Žena AileenK [25] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: Bessinka
jej 2x do roka faleška, to bych asi volila kastraci :-( Naše kokrová měla falešku 1x ale pravda nikdy ji mléko neteklo, pouze si nosila pískací hračku, kterou jsme ji pak sebraly.. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2010 18:07 Žena Bessinka [13] – Falešná březost
Měla jsem se svojí fenečkou taky problém s falešnou březostí, ona totiž byla v tu chvíli samoživitelka, schoulila se do klubíčka a dudlala se, po poradě s vetíkem jsem jí dávala prášky - MYSALFON - ale musí je vetík napsat, na volným prodeji nejsou, jsou to lidské prášky. Dávala jsem jí 2x denně půlku - ráno a večer a opravdu mléko ztratila. Co se týká hnizdeček který si vždycky udělala, ty jsem jí hned zrušila, hračky schovala a hodně s ní chodila ven. Po 5 až 7 dnech se zklidnila a po falešné březosti ani památky. Než jsme tohle začali praktikovat, byl to vždy horor. Měla pravidelně falešnou březost 2 měsíce po hárání a to 2x do roka. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2010 13:31 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi
NIKO napsal: Nachytat ses nenechala
Nevím na co reaguješ. Při čem jsi mě chtěl přichytit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2010 06:17 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: pavlinapoddana
Dík - Pulsatillu jsem nesehnala, pak mi ještě MVDr. Mullerová radila Moschus a Ignatiu - bohužel, ani s tím jsem neuspěla. Moschus je na předpis a Ignatia měla jiné ředění. V lékárně mě teda zklamali. S phytovetem jsem měla obavy, jestli to Besi sežeře (jsou to drcené bylinky) - ale "kyselinka" nezklamala. Klepu na dřevo - už ani kňuk.
a pro NIKA: zfleku je příslovce, dohromady psané záměrně. Něco jako "dohromady" a "do hromady". Jupí, zas budem dělat jazykové rozbory? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2010 21:06 Žena pavlinapoddana [756] - Retrívři, slídiči a vodní psi
Ten phytovet dog je ůplně neškodné homeo.Používá se nejvíc pro koně,ale jsou velice kladné reakce i u fen.Dost jsem o tom četla v "Můj pes"Neboj nemůžeš tím ublížit.Na bylinky ještě nikdo neumřel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.03.2010 18:59 NIKO – Re: mimišák
:-D To děláš opravdu moc dobře.Ostatní alespoň ví,co nemají dělat :) ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2010 17:55 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: NIKO
Jo - a navíc, nebojím se to zveřejnit. Je fakt, že hormony by asi byly účinnější. Ale tyhle bylinky neuškodí. A vidíš - zdá se že to zabralo. Někdo musí být první. A nějak jsem přehlídla tvou radu na můj problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.03.2010 15:10 NIKO
mimišák napsala: Tak jsem do Besi vrazila Phytovet Dog Cool Down - podle konzultace s výrobcem 1,5 násobek dávky. Výsledek - pesinda je KO. Sice nekňučí, ale je tak zklidněná (řekla bych zfetlá), že zfleku dělá předložku u postele. Pokud bude zítra v pohodě, tak zašlu děkovný dopis a budu ty koňáky velebit do konce života. Pokud ne, snížím dávku. Jestli to něhoho zajímá, podrobnosti klidně zveřejním dál.Děláš tedy pěkné pokusy,to tedy jo!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2010 18:42 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: hanysek80
Nebudu ještě předčasně jásat. popis ti pošlu vzkazem.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2010 18:21 Žena hanysek80 [79] - Teriéři – Re: mimišák
ahoj, mě by to moc zajímalo... co je to zač a co to má umět? díky moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2010 18:12 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi
Tak jsem do Besi vrazila Phytovet Dog Cool Down - podle konzultace s výrobcem 1,5 násobek dávky. Výsledek - pesinda je KO. Sice nekňučí, ale je tak zklidněná (řekla bych zfetlá), že zfleku dělá předložku u postele. Pokud bude zítra v pohodě, tak zašlu děkovný dopis a budu ty koňáky velebit do konce života. Pokud ne, snížím dávku. Jestli to něhoho zajímá, podrobnosti klidně zveřejním dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2010 13:45 NIKO
Gia se začíná hárat a POHODA :-) Je jen tošku mazlivější a venku víc značkuje ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2010 11:23 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi
Díky moc - hormony riskovat nebudu, homeopatika.. asi tak: určitě to neuškodí, pokud to nepomůže.Doufám, že mi v lékárně poradí s dávkováním. Ještě uvažuju o Phytovet Dog Cool Down. Mažu do lékárny, dám vědět jak to pokračuje. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2010 11:18 Žena pavlinapoddana [756] - Retrívři, slídiči a vodní psi
zajdi si do lékárny a kup si PULSATILLU je to homeopatikum.sice pro lidi,ale podává se i zvířatům.Je to vlastně koniklec a pomáhá srovnat hladinku psychyckých syndromů.Hodně fenám to už pomohlo.Hodně zdaru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2010 11:00 Žena hanysek80 [79] - Teriéři – Re: mimišák
Bohužel, pokud už dojde k rozjetí falešky, tak nic nezabere tak rychle. Kromě medikamentů od veta. Funguje rychle... cca do druhého, třetího dne. Bohužel některé feny na léky velmi špatně reagují, zvrací a je jim opravdu zle. Ale jsou i takové, na které to tyto účinky nemá, prostě to jen rychle urovná hladinu hormonů.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2010 10:23 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi
Takže to tu máme opět - a samozřejmě v nejnevhodnější dobu. Preventivní opatření nezabrala: ani snížené podávaní bílkovin, omezení vody, zvýšená aktivita.. prostě naše slečna znova kňučí, nosí do pelechu cokoli chlupatého, a je mimo. Nemá jiné projevy než psychické (žádné nateklé cecíky, nebo nedejbože laktace nenastala) Potřebuju ji nutně zklidnit a uvést do normálu. Pokud máte někdo nápad nebo vyzkoušenou metodu, budu vděčná. To zklidnění potřebuju na půl dne a alespoň natolik, aby vnímala, kde je a co se po ní chce. Konkrétně bonitaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.03.2010 21:17 Žena pavlinapoddana [756] - Retrívři, slídiči a vodní psi – Re: defisa
to co tady povídáš vůbec není pravda.Nakrytím fenu nezbavíš falešek,to je zase jeden předsudek,který je krajně zavádějící,vůbec bych se něco takového sem neodvážila napsat.Já osobně jsem udělala chybu,že jsem nezačala s homeomedikací hned po hárání a vymstilo se mi to.pro příště už budu chytřejší a kastraci bys sem vůbec netahala,to je jiné téma.Problémy řeším až nastanou.Pseudogravidita není nemoc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2010 21:13 Žena defisa [80] - Teriéři – Re: NIKO
taky si myslim protože to byl docela dobrej rodokmen (Imposant Bohemia)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.03.2010 19:33 NIKO – Re: defisa
Řeč se mluví a voda teče.Mohla to být od ní krásná výmluva!Proč tedy fenu kryla,když se pak bála,že štěňata s PP neprodá!!!Takovou ZODPOVĚDNOU CHOVATELKU bych klidně zastřelil anoMěla by být klubem chovatelů tohohle plemene tvrdě potrestána,protože produkuje na uchovněné feně štěňata bez PP!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2010 19:23 Žena defisa [80] - Teriéři – Re: NIKO
ono šlo o to že to byl poslední vrh feny a majitelka se bála že by je neprodala s PP tak jim ty papíry nenapsala aby je prodala rychleji (chtěla tu maminu potom prodat)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2010 19:09 NIKO – Re: defisa
Každá fena je jiná,jak člověk.Nemůžem ale strašit majitele,že dostane proto zánět dělohy!!!Tohle a rakovina mléčných žláz,je stará,nepodložená pověra ano Kdyby se podle toho člověk řídil,nechával každou fenu krýt,tak by tu bylo neskutečně mnoho psů bez PP.Ty máš psa bez PP po rodičích s PP.Možná se tímhle řídili majitelé feny,po které máš psa.Nebo jsou ti ti ZODPOVĚDNÍ MAJITELÉ,kteří takhle množí zvířata.Nevím,jestli jsi u toho krytí byla a viděla PP.TAK PAK BYCH SI BYL JISTÝ,ŽE RODIČE JSOU RODIČE ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2010 18:53 Žena AileenK [25] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: defisa
Může ale nemusí zánět dělohy dostat. To nakrytí eventuálně taky nic neřeší, pokud přijde faleška po každém hárání, přece se nebude krýt fenka 6x za 3 roky hmm povětšinou co sem se setkala s faleškami tak šly zvládnout (sebrat hračky, přidat pohyb, ubrat jídlo, omezit {ale ne zamezit!} příjmu vody). Na druhou stranu znam fenku u které je faleška teda "něco" celá oteče, mléko z ní teče, hnízdo staví, imituje porod, no snad jí majitelé nechají vykastrovat ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2010 18:45 Žena defisa [80] - Teriéři – Re: NIKO
To zas já znam fenu u které to zkončilo kastrací protože nepravidelně hárala a falešku vždycky ale při falešce hnízda z čehokoliv, mlíko teklo skoro proudem a ani vetík si nevěděl rady a jinak to nešlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2010 18:16 NIKO – Re: defisa
Má fena (Gianina) nikdy štěňata neměla,falešky jednou a vím,jak si s nimi poradit,když náhodou začíná "blbnout" :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2010 18:11 Žena defisa [80] - Teriéři – Re: NIKO
Jasně že ne 2krát za rok ale když fenka nebyla krytá a po většině hárání falešku tak je dobré jí narýt a falešky můžou přetat nebo se zmírnit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2010 16:54 Žena Iva [341] - Teriéři – Re: defisa
Naše Macy dostala zánět dělohy krátce po porodu (císařským řezem) a řešilo se to antibiotiky, nikoli operací. Problémy s faleškou žádná z mých fenek nikdy neměla a doufám, že ani mít nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2010 16:40 NIKO
defisa napsala: Nejlepší pomoc je fnu nakrýt nebo vykastrovat jinat opakované falešky můžou způsobyt pyometru )Čeština dostává trošku na frak,ale budiž.Tvé navrhované metody se tu už probíraly,je to krajní řešení ano Napsala jsi dobře,že "felešky můžou způsobyt",ale NEMUSÍ!Zánět dělohy fena může dostat i bez falešné březosti.A žádný majitel feny ji nebude přece krýt 2x do roka.Falešná březost se dá většinou "ukočírovat" ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2010 11:18 Žena defisa [80] - Teriéři – Faleška
Nejlepší pomoc je fnu nakrýt nebo vykastrovat jinat opakované falešky můžou způsobyt pyometru (Zánět dělohy který fena bez rychlé operace navydrží sad sad )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2010 12:11 Žena AileenK [25] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: mimišák
Zda měl souvislost to nevím, ani vet nevěděl. Ona nam měla hárat v únoru, hárání se nedostavilo (tedy typické barvení, oteklá frnďa) pak přišla faleška a po falešce zánět dělohy. Podle veta měla prý utajené hárání, ale zda to mělo souvislosti nevím :-( možná šlo jenom o shodu okolností..

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 3818x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/105-falesna-brezost