Línání a následné vyčesávání
0 07.03.2010 21:59 NIKO – Re: Dobrman192168
Já krmím granulemi BOSCH a nikdy jsem žádný problém neměl.
Ale už se docela těším ty štěněcí chlupy jsou sice super že se necuchají ale už chci aby byla velká
navíc se ji ted začali dělat šíleně lupy takže jsem ji začala dávaj nějaký kapky na zlepšení srsti a asi změním i granule to je moje peklo ty granule
0 07.03.2010 21:05 NIKO – Re: Dobrman192168
Já myslím,že ano.U NO začíná se napřed měnit hřbet,udělá se mu pěkný lesklý pruh nové srsti,kořen ocasu a to se pomalu zvětšuje.Ve čtyřech až pěti měsících,podle toho kdy začne,je přesrstěný,ale spíš až kolem pátého.No,trocha chlupů je
tak to by mělo být tak nastejno u všech plemen ne? no ale v tom přápadě nás to čeká za chvilku to bude všude chlupů už se fakt těším
0 07.03.2010 20:10 NIKO – Re: Dobrman192168
U NO to je mezi třetím a čtvrtým měsícem.Někdy o něco dříve.
klidně přispěju - měkkoučká heboučká podsada. jo a v neomezeném množství
My línáme docela dost a vyčesáváme umovým kartáčem na ruku.
Jojo začínaj, Fantunle začíná línat... to zase bude chlupů
ehm.. už je přesrstěno. Češu obden a nic. My to odbyli v těch největších mrazech. Fena pouští chlupy před háráním a teď je klid. Ale jinak vše ukazuje na jaro. Tak vysavači zdar!
No já právě nechápu, jak někdo říká "dlouhosrstého psa do bytu nechci"... přitom je to daleko lepší, než hladko/krátkosrstý.. když jsme měli kavalíry, chlupy se scuckovaly do rohů (máme plovoucí podlahu) a pak se to sebralo. Teta, co má bullíka, denně vytírala a já měla stejně ponožky plné jehliček
Jo jo
to se zapíchne do koberce a nejde to ani zamést, vysát, vykartáčovat....Je to horší něž dlouhé chlupy, které sice dělají chuchvalce, ale ty se dají kartáčem odstranit. Zlatí yorci, kteří mi sice dobrmana nenahradí, tak ale aspoň kvalitu naháním kvantitou
ufff, a ty kraťoulinké - to je peklo, co?
to se zapíchne a už to nevytáhneš
Tak to já mám výhodu, páč yorci nelínají
Ale u dobrmana jsem taky vyzkoušela kde co a línal děsně, chlupy byly všude.
Už jsem toho vyzkoušela mraky a nic nepomohlo
ať si výrobci tablet a různých příravků strčí své vynálezy...do šuplíku třeba. Jinak dávám řasu a lososový olej (spíš kvůli stravě). Občas mě chytne záchvat a něco koupím, ale už to nějak neřeším...
Pilka na železo? To mě fakt zajímá, jak ji používáš
Popiš to prosím podrobněji. U toho mého chlupatého mamutka mi gumová rukavice není k ničemu - na podsadu se s ní nedostanu.
Já teda nemám plemeno, které by vyžadovalo psí salóny a nějakou úpravu, ale na jedné výstavě mi byl "vnucen" přípravek od firmy Plush Puppy
www.plushpuppy.sk/… - má odpuzovat špínu a usnadňovat rozčesávání. To je sice fajn, ale paní jsem říkala, že chci něco na objem (aby na výstavě nevypadal jak pleška)... jooo, ponaučení pro příště - "pečlivě čtěte příbalový leták", nejléle ještě před koupí
Asi je to dost mimo - ale moje zkušenost: Besi (BSP) jsem od štěnda zvykla na pravidelné kartáčování a teď už to berem obě jako relax. Je celoročně venku, takže to hlavní línání je 2x ročně. K tomu ještě pouští chlupy před háráním (což je taky dobrý rozpoznávací znak k zvýšenému hlídání). Osvědčil se mi obyčejný hřeben na psa a "T" hřeben - vypadá to jako hrabičky. Hřebenuju jak se mi to hodí - minimálně 2x - 3x týdně. Na rozčesávání používám Khara MagicLiss - je to skvělé zvlášť po namočení srsti. Nemám problémy s chuchvalci ani zacucháním srsti. Jaké máte zkušenosti s kosmetikou pro psy a psími salony? mimišák
0 23.06.2009 19:26 Gomez – cisteni
no ja si vzdy vemukartac a co jde kartacem tak udelam kartacem a zbytek otru hadrou
No moje úprava spočívá v tom, že ho vemu hřebenem asi jako ty hadrou
v Roudnici ani to ne, protože línal a já z něho nesměla nic vyčesat
Ano s touto myšlenkou se ztotožňuji
Ale zase úprava na výstavu je pohodičky, mokrej hadr přejedu tim psa a jdem do kruhu
no, na doma je to daleko horší!
brrr...krátkochlupa doma mít nikdy nechci
0 22.06.2009 10:41 AileenK [25] - Pinčové, knírači, molosoidní psi pak řekni... jestli pes po tom aspoň tři hodiny nic nepustí tak pro to běžim hned.
pěkná názorná ukázka
Dej vědět, jak to funguje
NIKO možná myslel to, že línání je fyziologické a vypadávání srsti už patologické
tzn., že srst vypadává abnormálně, v trsech, i pesíky ve velkém množství...něco je špatně. Ale jestli se mýlím, ať mě opraví
jo jo ... je to děs... kolikrát se mě spolužáci ptají jestli mě to nepíchá a nevadí mi to...
Tyjo tak to nezávidím
známí mají taky bígla v bytě a je to šílené. Ty jehličky se zapíchnou snad úplně všude
já jsem z něj dvě igelitky vyčesala včera. doufám ž ted už to bude v poklidu
No... já jsem z něho po Roudnici (MS BO) vyčesala dvě tašky chlupů... masakr
ale už mi to naštěstí skončilo
ten můj mamlas je taky venku, chlupů je z něj strašně moc.
Dík zeptám se veterinářky na ten Dermanorm.Není to zase až tak hrozný má období kdy je to celkem mírný, ale i naopak.
0 18.06.2009 08:25 NIKO – Re: Danila
Myslím,že je trochu rozdíl mezi línáním a vypadáváním srsti.
0 18.06.2009 00:56 Danila – Re: Johan
Ono to línání může mít hodně příčin, od nedostatků v krmení, až třeba po sníženou činnost štítné žlázy....
Záleží na tom, zda to majiteli psa vadí, nebo ne. I celoročně chovaný pes v bytě by neměl línat v jednom kuse
Přidat reakci
1 ...... ...... [3] 4
Zpět na obsah sekce Péče o psa • Zobrazeno 5353x