2 - 3.10. byl na našem cvičáku obranářský víkend. Přijela se na nás podívat naprosto úžasná Draga od Kačky,ZM,ZVV1,dál dělala Agility (otec Ador Osam-vyštěpenec z malinois,matka interšampion Catrin Rudolfovská skála). Temperamentní,veselá,pohodová a děsně rozesmátá 15 let stará fena Tervuerena.
Bylo to moc příjemné setkání.
0 29.09.2010 20:43 knapek niko psal (Ptal se Tě knapek,kolik plemen jsi cvičila?NE!!!Tak se tu nechlub a odpověz mu na otázku.On určitě neví,kolik variant BO je,tak ho,čím se chlubíš,určitě zajímá a pomůže mu to) Tak to zas vím kolik jich je jsou 4 jen nevím jak se pišou a nechtěl jsem porovnavat tyto 2 plemena jen sem chtěl vědet jaky mate rači
0 29.09.2010 16:16 NIKO – Re: sarpilka
Fakta neobracím,jen zde píši,co už bylo napsáno!
Já tyhle věci o sobě nepsal I když by byl Jasper jen doma,což není,fotky něco ukazují,tak není zavřen v kleci,ala má k dispozici celý byt Nepíši 3. z 5ti,ale je tam 3. v pořadí!!!
K těm nepatřím,ale potěší mne,když mne někdo zastaví a pochválí psa,zeptá se po kom je,z které ch.st. atd.To mne určitě nezastavují lidé,kteří mají třeba YORKY,KOKRY,ale mají také NO.A že píši,jak pěkně roste a dává se do hodně solidní postavy ve věku,kdy je focen,to tě štve?Tak na to nekoukej.Já zas pro změnu koukám,když si tu někdo pořídí štěně a dává fotky,jak roste,řeknu si-DALŠÍ PSÍK SE MÁ JAK NA ZÁMKU.Líto Ti ho může být,ale všem psům bych přál,ať se mají jak psi u mne,nebyly by žádné útulky,podviživení a toulaví psi!!!
Nebo jsem někdy napsal něco jiného?NE!!!
"Pokud nechceš,abych se občas jukla na Tvého psa,tak to blokni."
Proč bych něco měl kvůli Tobě blokovat?
A že píši,jak pěkně roste a dává se do hodně solidní postavy ve věku,kdy je focen,to tě štve?Tak na to nekoukej.
No počkej, proč jsem to nemusela psát?? to bys sám nemohl psát nic
Ty jsi vůči sarpilce jen zaujatý, tak na ni, prosím, nereguj, když tě tak irituje
NIKO: Já to teda jako chlubení nevidím, spíš srovnání variet/plemen podle zkušeností.
sarpilka: BOG je hodně podobný BOT, ne nadarmo se sdružují pod pojem "chlupáči"
Kamarádka má 2 fenky BOG (jedna dvouletá, druhá čtyř/pětiměsíční), cvičí s oběma. Ono se to takhle těžko srovnává, protože každý pes i v rámci plemene je jiný. tady v ČR čistě pracovní linie chlupatých nejsou, takže osobně znám pouze "normální" nebo, chcete-li, exteriérové...Záleží na povaze, na přístupu a zkušenosti majitele atd..však to znáš
I ze sra**y může být v mezích slušné zvíře pod vedením zkušeného psovoda, naopak nadějné zvíře se může může propadnout, pokud natrefí na člověka bez citu k BO.
Souhlas s Katy.Cvičila jsem několik Tervuerenu i Malinoise. Dělala jsem instruktora několika Groenendaelum a byla jsem majitelkou velice tvrdého Tervuerena - vyštěpence z Malinois,syna Adora Osam. Cvičila jsem a cvičím vlkošedé N.O.a nedá se to tak lehce srovnávat. Každý má něco a záleží na nás,co je nám blíž. Hlavně každé zvíře je jiné a hodně udělá i dobrá socializace.Já osobně mám ráda vlkošedé Německé ovčáky,mám 2 feny a i tak je každá jiná.Malinois byl super pracovní pes a nedá se zapomenout na srdíčko Tervuerenů i tak mé č.1 je vlkošed
BOG nemůžu porovnat,necvičila jsem ho. Pouze jsem pomáhala jejich pánům s výcvikem a sociálkou.