Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Registrace čipu

 

NápovědaFórum » Chov psů  

+ přidat příspěvek
Registrace čipu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2018 10:57 vosa
chci darovat pejska s čipem,jak na to?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.12.2013 10:11 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: PhoebeAdel
Nene, koukal jsem se do jejich podmínek a pokud je chip nějaké konkrétní značky, se kterou oni spolupracují a kterou doporučují, tak za základní registraci neplatíš nic. Ale jinak je to 170,-Kč a je to na furt. To by nikoho nezabilo. Problém je v tom, že policajti, když nalezeného psa načtou, tak kouknou do obecní databáze a když tam pes není, tak ho šupnou do útulku. Neobtěžují se kontaktovat ani ten národní registr, o těch dalších ani nemluvě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.12.2013 18:34 Žena PhoebeAdel [1839] - papillonci a jíní milí pejsci, foto, knihy, hudbaRe: Libas
Zvláštní, ani nevím, jestli jsem musela tenkrát platit poplatek v NRZP. Měla jsem papír od chovatelky, který mi předala, orazítkoval ho veterinář a já ho odeslala. Ale možná, že na to je vyjjímka pro ZTP/P :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.12.2013 12:57 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: Radka
No, paní by vám měla říct, jestli má čip a sdělit jeho číslo. Rovněž by vám měla předat PP a očkovací průkaz, kde je ona uvedena jako majitelka. Měli byste sepsat i kupní smlouvu, s tou vám poradí každý dobrý právník a rozhodně se to vyplatí.
Jinak jak zjistit, jestli pejsek má čip, není problém. Stačí zajít s ním k veterináři či na městskou či obecní policii, kde jsou vybaveni čtečkou čipů, a oni čip načtou, nicméně podle čísla čipu prakticky nemáte šanci zjistit, komu pes patří - pokud tedy nemáte ke psovi i PP a psí pas, kde jsou tyto údaje uvedeny. Bohužel, u nás neexistuje jednotná evidence čipů, skoro každý výrobce čipů má svou databázi, veterináři mají své databáze, obecní policie mají své databáze, je v tom děsný bordel. Existuje Národní registr majitelů zvířat, ale to je firma, která pracuje pro zisk a ne mnoho majitelů psů, kteří mluví o lásce ke psovi, jej má tak rádo, aby vytáhlo z kapsy horentní sumu 170,-Kč za zaregistrování psa v této databázi.
Tento nehorázný bordel a roztříštěnost databází a nejednotnost v podmínce čipování spolu s neschopností, neznalostí a především nechutí obecních policistů se jakkoliv více angažovat vede k tomu, že najít ztraceného psa, přestože jej máte opatřeného čipem a zaevidovaného v některé z databází, je neskutečný problém.
Navíc neochotě obecních policistů cokoliv řešit se ani nedá divit, s vyhledáváním dat o čipu je velká práce a někteří majitelé za nalezení pejska ani nepoděkují, natož aby se nějak odvděčili.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2013 14:03 Radka – Potřebuji radu
Chceme od paní z inzerátu koupit 3 letou fenečku , ale snažíme se být opatrní . Slyšela jsem o případu kdy pán koupil pejska a za pár dni se o něho přihlasil jeho skutečný majitel s tím , že jim pejska někdo ukradl - měl čip . Jak se dá zjistit , že má pejsek čip ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.11.2010 16:16 Žena sarka [401]
Telefoní číslo nosí na obojku pořád, i když má čip. Snad se nám nikdy nestane neštěstí, že by se ztratil. Naštěstí se mě drží jako klíště. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.11.2010 10:54 NIKO
Já doporučuji,mít psa dobře pod kontrolou ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.11.2010 07:11 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: sarka
potlesk přesto ještě doporučuju adresu a tel. číslo v obojku. A hlavně přeji, aby se váš pes neztratil a nemusel hledat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.11.2010 21:25 Žena sarka [401]
Číslo čipu máme samozřejmě nalepnené v Petpasu, ty zbylé tři nálepky mám u sebe, vet mi řekl ať si schovám. Jsem hloupá, měla jsem se zeptat, už když nám vet čip aplikoval. Tenkrát mne ale vůbec nepadadlo, že je potřeba ještě nějaká registrace. Teď už jsem to dala do pořádku a můj pes nemá čip úplně zbytečně. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.11.2010 17:30 Žena Iva [341] - Teriéři – Re: mimišák
Přesně tak, myslím ale, že je to hlavně o lidech. Zbytečně by pak čipovaní pejsci nemuseli trčet v útulku, protože většina veterinářů již čtečku má a ti to mohou přece zjistit a nezáleží na tom, v jakém je pes registru. Ten pán, o kterém jsem psala to zjistil taky tak. Zavedl psa ke svému veterináři a majitele znal hned, takže i když neznám přesně princip, tak to zřejmě nějak jde. Ono jde o to hlavně chtít a nechápu proč "některým" útulkům toto stále nějak uniká (dokonce i v případě, že čtečku mají k dispozici).
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.11.2010 16:50 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: Iva Hešková
Ptala jsem se, jestli mají třeba Městská policie a útulky čtečky - v Ostravě ano, jenže je to i o lidech. Zatím není běžné, aby se pes při přijetí do útulku automaticky proskenoval. Navíc - i kdyby pes měl čip, nevědí, kde zjistit majitele: registrů je víc a většinou ty databáze nespolupracují. Prostě je o tom třeba mluvit, diskutovat.. a nejen o čipování - právě o té návaznosti na registry a možnosti dohledání psa k majiteli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.11.2010 23:24 Žena Iva [341] - Teriéři
Ahoj, napíšu vám pohled ještě i z třetí strany. Znám osobně jednoho pána, který si vzal pejska z útulku v Brně, který má přímo pod patronátem městská policie. Po čase se zjistilo, že ten pejsek je načipovaný. Co teď ? Pán si nechal zjistit podle čipu původní majitele a nastalo dilema. Byl pejsek pouze zaběhnutý a původním majitelům teď chybí, nebo utekl z jámy lvové ? Pán si totiž na pejska již zvykl, ale na druhou stranu.....Nakonec se rozhodl pejska vrátit a naštěstí to dobře dopadlo. Původní majitelé byli moc milí a štěstím plakali. S pánem se spřátelili a doteď se navštěvují.
A mě začalo vrtat hlavou, proč v útulku nikdo nepřišel na to, že má pejsek čip. A takových případů jsem slyšela víc, takže to náhoda asi nebude.
Nicméně já jsem určitě zastáncem čipování a věřím, že je tam toho pozitivního určitě víc. Všechny naše holky jsou načipované, ale fakt taky je, že u té nejmenší je ten čip dost patrný na dotek i na pohled a asi o dva cm se za těch 5 let posunul. Ale hlídám to, zatím tam furt je. Bohužel yorkové se dost kradou a to i v případě zaběhnutí. Proto určitě není špatný nápad nespoléhat pouze na čip, ale připsat také adresu a odměnu pro nálezce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.11.2010 15:20 NIKO – Re: mimišák
Kvůli "návodu" (češi nejsou hloupý národ) a zdůraznění napsané hlouposti ano Teď si třeba dost lidí rozmyslí svého psa načipovat.Ale Tobě takové věci nedochází ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.11.2010 12:25 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: NIKO
Jasně - pokud bych psa měla neočipovaného, nebo očipovaného ale neregistrovaného - snáze se vyhnu odpovědnosti.. a v PP by stačilo při změně majitele přepsat jen jednu kolonku - s čipem se hold změna majitele musí ještě hlásit na registr. K čemu tedy velká písmena?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.11.2010 12:10 NIKO
Takové vysvětlování si můžeš nechat pro děti.ano Ale příště nemusíš psát o DVOJSEČNÉ ZBRANI!Přijde to potom někomu tak,že psa nemáš očipovaného kvůli tomu,že kdyby něco náhodou udělal,tak se vytratíš,nebo se ho budeš chtít zbavit-TAK JSI NEDOHLEDATELNÁ ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   16.11.2010 11:56 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: NIKO
Jé, hojky NIKO.
Jednoduše: zřejmě ti, co se brání čipování (- třeba z důvodu, že to psovi pod kůží vadí) jsou si asi vědomi, že pokud se očipovaný pes "ztratí" při nálezu bude identifikován majitel. A útulky by se mohly vyprázdnit. Prostě se psa nikdo nebude moci bez odpovědnosti zbavit. Pokud se podaří dosáhnout toho, že pes bez čipu bude neprodejný, bude to metr i na "množitele". Elektronicky bude snazší sledovat, kdo má kolik psů - a tedy kolik musí zaplatit na poplatcích.. Prostě je třeba vidět, že čipování neumožní jen vrátit zatoulaného psa majiteli. Pro českého filutu, který jako národní sport bere obcházení zákonů, to bude nepříjemná záležitost.. Jenže tohle se v žádné informační kampani nedočteš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.11.2010 11:26 NIKO
Ovšem - registrovaný čip je dvojsečná zbraň: pro státní orgán je to pevné vodítko k majiteli. Pokud tedy pes něco provede, nebo se ho majitel pokusí zbavit - očipované zvíře je dohledatelné a majitel může být potrestán.
Tak to snad má být,NÉ!!!JAKÁ DVOJSEČNÁ ZBRAŇ X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.11.2010 09:09 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: sarka
coze to tedy hledím, že ani veterinář neví, co dělat - a jak znáte číslo čipu? K čipu jsme dostali samolepky s čárovým kódem: jedna se nalepila do očkovacího průkazu, další šla s formulářem k registraci a další je ověřeně (chovatelským klubem) vlepena do PP. Ale stejně - fena má v obojku kartičku s tel. číslem na majitele, adresu a upozornění o čipu. Zvažuju, že tam vložím i údaj o odměně pro nálezce.
Ovšem - registrovaný čip je dvojsečná zbraň: pro státní orgán je to pevné vodítko k majiteli. Pokud tedy pes něco provede, nebo se ho majitel pokusí zbavit - očipované zvíře je dohledatelné a majitel může být potrestán. Od června 2011 bude podle nařízení EU nutno psy označovat výhradně čipy - předpokládám že se změní místní vyhlášky a čipování psů bude povinné všude, nejen ve vybraných městech. Ale jak to bude s registrací, to jsem se nikde nedozvěděla. Protože bez registrace je čip vlastně jen kousek plastu pod kůží.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2010 14:31 Žena sarka [401] – Re: mimišák
Děkuju za info. Už jsem to vyřešila. Registrovala jsem nás v Národním registru a na BackHome. U veterináře jsem žádný formulář nedostala, ani mi k tomu nic neřekl. Až náhodou jsem se dozvěděla o registrování čipů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.11.2010 14:06 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: sarka
Ahojky - ano, čip je potřeba registrovat. U veta jsme s čipem dostali papíry na vyplnění. Pesinu máme zaregistrovanou u NRMZ (Národní registr majitelů zvířat). Shodou okolností mi přišel nedávno informační leták - pokud budete chtít, přepošlu scan. Kromě toho jsem dostala nabídku z jiného registru - Centrální evidence zvířat a věcí ČR. U NMRZ je registrace bezplatná a dávají celkem velký důraz na ochranu osobních údajů - ale musí se vyplňovat i údaje o chovateli a majiteli, formulář potvrzuje i veterinář, který čip implantuje. Ten druhý registr je zpoplatněn 240Kč/registraci. Doporučuju se informovat u MP nebo v útulku, s kým spolupracují: koho by v případě nalezení psa s čipem informovali - a tam se registrovat.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2010 11:48 Žena sarka [401] – Registrace čipu
Prosím pěkně,je potřeba ještě někde registrovat čip po očipování pejska? A kam? Těch registrů je několik... Děkuju

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 1389x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/207-registrace-cipu