Přihlásit se HAFICI.NET »

Afgánský chrt

NápovědaFórum » Chov psů » Psí rasy 

+ přidat příspěvek
Afgánský chrt
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R petrab Re: Kamila
chodíš-li na fcb, zkus www.facebook.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Ria542 Re: Kamila
Nemôžem nič, len súhlasiť s Libas-om. ano PS: možno by pomohlo aj keby si si napísala otázky, ktoré máš a pýtala sa na tie veci chovateľa/chovateľov + hľadala odpovede na rôznych fórach, prípadne všeobecne na internete ;-) Toto je len doporučenie, mne to celkom pomohlo :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Libas Re: Kamila
Doporučuji ti ptát se i chovatele. Chovatel ti prodal velmi náročného psa, měl by ti k němu podat i maximum informací, minimálně knížku o plemeni a spoustu dalšího. I chovatel bude jistě rád, že projevíš zájem, a rád ti poradí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kamila
Dobrý den , mám 4 měsíční štěně afgánka a chtěla bych se zeptat kdo má s ním zkušenost...tak kdy mu začne růst srst ...teďko je spíše, jak sameták.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - batos
Typická chrtí povaha - hrdá, důstojná, nejen k cizím lidem, ale i k vlastní rodině poněkud rezervovaná. Vyžaduje vlídný a citlivý přístup, velkou osobni svobodu a hodně pohybu. Velmi náročný na pohyb, na péči o srst i na výchovu. Jen málokdo si troufne pouštět afgánského chrta „navolno".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xanti
barzoj =)) ale tak či tak, chrt
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R petrab
moranak napsala: Já si tohle plemeno zamilovala. Když jsem šla do práce a vyděla paní co prochází z čubinou tak jsem zírala co je to za krásné zvíře, no na internetu jsem si prošla atlasy psů, ale nějaká osvědčená rada majitele by nebyla k zahození. A co výcvik, myslíte že by čuba poslechla na volno? Vztah k ostatním zvířatům? Dětem?
Zas mohu předat pouze informace oné známé. Její psi poslouchají. Převážně to ale není klasické přivolání. Psi přijdou, ale někdy jim to déle trvá a rozhodně není možné na ně používat nějaký nátlak. Není možné ale vypouštět je např. v lese v honitbě. Neb, narozdíl od ostatních pejsků, ji chytí. K ostatním psům jsou spíše rezervovaní, psi více než fenky. Vztah k dětem v pořádku, jsou-li psi a děti správně vedeni. Nejsou však jejich otroky, jako některá plemena. Ve městě je nevodí na volno kvůli bezpečnosti.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - moranak
Já si tohle plemeno zamilovala. Když jsem šla do práce a vyděla paní co prochází z čubinou tak jsem zírala co je to za krásné zvíře, no na internetu jsem si prošla atlasy psů, ale nějaká osvědčená rada majitele by nebyla k zahození. A co výcvik, myslíte že by čuba poslechla na volno? Vztah k ostatním zvířatům? Dětem?
 Reagovat na tento příspěvek 5  - R petrab – Re: Katy
Tak štěstí v této nespravedlivé loterii i nadále a vysoký věk!!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Katy – Re: petrab
Tak zatím ano - psík má necelé 3 roky, ale DKK i DLK 0/0, oči dvakrát vyšetřené - taky negativní. Žádné viditelné potíže nemá, takže je to na dobré cestě ano
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R petrab
Katy napsala: i zdraví
Tak děkuj Bohu, jestli je, a važ si ho!! ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Katy – Re: petrab
U mě teda ne smich já na takového psa nemám náturu, to otevřeně přiznám.. asi bych mu nerozuměla. Takže jsem šťastná za to, co mám - i ten pohyb a zdraví "ujdou" :-D
Kolikrát si říkám, že je dobře, že je tolik různých plemen - každý si vybere to, co mu sedí palec
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R petrab
Katy napsala: pěkný popis palec

(Už teda vím, jaký pes by pro mě absolutně nebyl vhodný smich )

smich :) No, pro tohle FŠECKO tohle zlatíčko taky nemám. Jen mírně slintám, když to vidim jít.

Jsou nádherný!! A navíc docela zdravý. Nevim občas, jestli by tenhle klad nepředčil iks záporů...
 Reagovat na tento příspěvek 6  - Katy – Re: petrab
pěkný popis palec
(Už teda vím, jaký pes by pro mě absolutně nebyl vhodný smich )
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R petrab
Moje známá má už třetího afgána (moje srdeční záležitost), říká o nich, že jsou to psi, co buď leží, nebo běží.
Vlídnou a naprosto důslednou výchovou lze z pejska vychovat velkého kamaráda, který se nedá sice vycepovat a umí se náležitě "urazit" kvůli své velké citlivosti, ale když se člověk vyvaruje jakéhokoliv i sebemenšího násilí, jde psa naučit základní potřebné cviky v pohodě. Jde o velmi temperamentní a tvrdé pejsky, kteří se s ostatními příliš nekámoší, zvlášť samečkové nebývají zrovna snášenliví s ostatními psy. Se zvířátky chodí denně na dvě jedno - dvouhodinové procházky, kdy je nechává vyběhat volně v přírodě a ani v případě dostihového jedince nepoužívá intenz. metody tréninku. Ve městě je na volno nepouští. Tyto psí krále přirovnává občas ke kočce, potřebují ale mnoho pozornosti, jinak jsou velmi nešťastní. O srst se stará denně, zabere jí to prý obden tak min. 30-60 min na psa, v případě, že je sucho. Denní jemné a pozvolné kartáčování po pramíncích je zcela nezbytné kvůli lesku a jemnosti srsti. Psy koupe jednou za 2 měsíce a používá velmi kvalitní šampony a kondicionéry.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Ivča – Re: moranak
Na vedlejším sídlišti mají hnedka 2 afgány, ale při pohledu na ně mi je smutno. Celý život na flexině, nepouští je - co kdyby jim utekli?! rozzureny vycvičený to není - to přece nejde vycvičit, ani vychovat, vždyť je to chrt :-O s cizími psi si hrát nesmí - co kdyby se kousli nebo škrábli?? no chodí s nimi asi občas na výstavu, co jsem tak pochopila, ale kdysi v létě mi naštvaný majitel říkal, že někde byli a vynadali jim, že psi nejsou osvalení... no, z čeho taky, že.... sad Chodí s nimi i kolem jezera, ale do vody nechodí - asi kvůli srsti bych to viděla... :-|

Snad to je jen extrém...

Jinak mě toto plemeno fascinuje a říkám si, že až jendou budu ta bohatá madam s obřím barákem a psíčky, tak do té veliké haly si ho taky pořídím potlesk no, budu upřímná, takže nikdy ;-)

Ale co jsem se bavila s majitelkou afgána na výstavě, tak ta péče není až tak nehorázně háročná, jak je příspěvek pode mnou... ano, má dlouhou srst, jemnou... s tím je potřeba počítat. Ale salony není potřeba. Ale kvalitní kosmetika se jistě vyplatí :-)
 Reagovat na tento příspěvek 5  - pavlinapoddana
Nedaleká sousedka,ke které občas chodím na kafe má hned dva afgány.Upozorňuji tě,že pokud nemáš hooodně peněz na salony pro psy,jako má ona,raději si tuto rasu nepořizuj.Né jen že péče o ně stojí strašně moc času,námahy,financí a trpělivosti,i povahově jsou to osobnosti,potřebujítvrdou,ale citlivě tvrdou ruku.Kdo s tím nemá zkušenost,mohl by dost pohořet.Je to šlechta,nádherná,milá,mazlivá,ale fakt hodně drahý špás.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - moranak – Afgánský chrt
Doufám že nevadí, pokud dotaz vložím sem, ale chtěla bych se optat jaké máte zkušenosti - nebo jestli znáte někoho kdo vlastní Afgánského chrta, péče o srst, procházky, výcvik ?

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 486x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/241-afgansky-chrt