Krytí
0 06.03.2010 22:18 NIKO – Re: defisa
Po zkušenostech,kdy mi byl nabídnut jork bez PP za 7000,ale to jsem tu už psal,musíš si toho přečíst více
Napsal jsem i o TASSOVI,to jsi nečetla?Kolik si myslíš,že by za štěně chtěl,když mají oba rodiče PP.To není kšeft?Zadarmo nakrýt a hodně solidně prodat?
0 06.03.2010 22:03 NIKO – Re: defisa
Myslím,že takové svět ani nepotřebuje
No jo,KŠEFT je KŠEFT
Bylo by více psů s PP!
Bez majitelů by nebyli psi .
0 06.03.2010 21:57 NIKO – Re: defisa
Já nenapsal,že bych postřílel psy,ale majitele!Asi jsi špatně četla
"Takovou ZODPOVĚDNOU CHOVATELKU bych klidně zastřelil"
0 06.03.2010 21:55 NIKO – Re: pavlinapoddana
Já neměl v úmyslu hanit,nebo nějak osočovat lidi,kteří mají psa bez PP,to v žádném případě!Jen mi je proti srsti,že někdo tahle zvířata produkuje úmyslně.Pán chtěl nakrýt fenu TASSEM.Měl fenu s PP,vím,z které chov.stanice byla,nebyla chovná.Možná by po zahradách běhali pěkní psi.Řek jsem pánovi o 5000 za krytí(věděl jsem,že je nedá) a už se nikdy neobjevil.Určitě si našel jiného psa,ale já v tomhle mám čisté svědomí
tak já se omlouvam za oddělení psa bez PP a Voříškem no
1 06.03.2010 21:35 pavlinapoddana [756] - Retrívři, slídiči a vodní psi niko,nesouhlasím s tebou. možná že takzvaní množitelé berou chov jenom na kšeft,ale z druhé strany kolik lidí miluje psy dá jim lásku a pohodu ,ale prostě si psa s PP nemůžou z finančních důvodů dovolit.Já jsem si kupovala psa bez PP záměrně.Nechci jí uchovnit,ani nechci žádné výstavy a jiné procedury,přesto je Cherryna žádaná fena a i majitelé papírových psů nás oslovují jestli nechceme jejich psa na nakrytí,že se snoubí její ůžasně klidná povaha a krása z jejich čistotou.Sdíky to odříkám,i když bych měla hned zájemce o její štěnda.Né všichni bez PP házím do jednoho koše,na druhou stranu je pravda,že není rozdíl mezi voříškem a psem bez PP.Psy rozděluji pouze na vychované a nevychované.
0 06.03.2010 21:21 NIKO – Re: defisa
Mne zvířata takhle vyprodukovaná vůbec nazajímají-je to pes bez PP a já množitele NEUZNÁVÁM!Do chovu a zkvalitnění plemene je sebehezčí pes bez PP zbytečný
Je tohle jen o KŠEFTU
Jo a podívej se na to co z našich podle tebe bezpapírovejch šmejdů vyrostlo!!! Jukni zvášť na toho dospělího psa to je muj odchov!http://www.hafici.cz/profily/detail/34755/
Kdo řikal že za krytí psovy zaplatim a zaplatila jsem míň než jsme prodávali štěnda. Na ceně jsme se férově dohodli.Jo a vyprošuju si nazívat mě množitelem někdy bejvá papírová fenka vycucla víc nez ta bez PP.
jestli má potvrzení to nevim ale jako štěně sem ho viděla něholikrát a zálomek to nebyl. Napsala jsem ve štěněcím věku ale bylo mu tak 9 měsíců takže mají asi jednu výstavu nevim jak to tam bylo přesně.
Promiň, ale majitelé mu uskříply ocas ve dveřích a nenachali si od veta napsat porvtzení že došlo k nehodě? Pokud by si toto nechaly napsat tak jim psa uchovní
Jedno čim krmí? obě feny musí něco žrít, všechny štěnda musí něco žrát, všechny štěnda se musí nechat odčervit a naočkovat. Ano je to prašť jako uhoď, když teda chtěj za krytí pse bez PP "litr" proč ho nezaplatit majiteli voříška? Jaký je mezi nima rozdíl? Já ho nevidím! krom toho že teda ten bez PP se podobá plemeni, ale o čistokrevnosti bych v obouch případech pomlčela...
to chápu že by si to příště eudělala taky si budu v létě kupovat nové štěne stafbula s PP a tehdy jsem si jí koupila kvůli tomu že jsem najítelku obou rodičů znala.
jenze mezi voriskem a psem bez PP snad skoro zadny rozdil neni - kdyz nepocitam podobnost plemene...
a věř , ze proti psum bez PP nic nemam, sama mam 2 doma(priste uz bych to ale neudelala)
ale zase tobě jako majitelce feny na krytí může bejt přeci jedno jak krmí čím krmí, jak odčervuje čím odčervuje a osobně znam psa bez PP sice neuchovněný kvůli skřípnutí ocasu do dveří od auta v štěněcím věku který za krytí nic nechce!!!
jenom řikam rozdíl lidově řečeno mixem všech psů z vesnice a čistokrevnám psem bez pp
nevidim rozdíl mezi krytí voříšek x voříšek a pes bez PP x pes bez PP
když platit bez PP tak platit všem, ne? Teda i voříškum, jaký je mezi nima rozdíl?
Maj stejné výdaje (krmení, očkování, odčervení) pominu tedka to že jsou osvobozeni od jiných poplatků než majitelé chovných zvířat.
Tak pro poplatky za krytí u psů bez PP jsem i nejsem jelikož je rozdíl bez PP a bez PP. Jestli je to voříšek s voříškem tak proč poplatky??? Třeba v našem případě je fenka bez PP po rudičích s PP a krejem třeba s neuchovněným psem s PP tak proč mu nezaplatit že?
Ahoj, chtěla bych se přidat s dotazem, chovatelka nám říkala, že by byl Denis dobrý jedinec na uchovnění, je mi jasné, že podmínky jdou u každé rasy jiné, ale mohl by mi někdo obecně napsat, co taková bonitace obnáší? U plemene Barevný boloňský psík prý ještě nemusí být povinně absolvovaná výstava. Já nějak na ty výstavy nejsem, Denise jsem si rozmazlila a obávám se, že by v kruhu také chodit nechtěl, ale na druhou stranu je to pes s PP a vypadá, že by rád nějakou tu fenku poznal "blíž"
0 08.07.2009 16:14 Shreya Ještě k tomu krytí,řekla jsem si cenu,majitelka fenky jí respektuje a souhlasí, peníze mi dá jak se říká na dřevo bezprostředně po krytí bez ohledu na to kolik štěňat se narodí.
V tom radit nepotřebuju
stejně na ni nemám ani peníze a natož si jí vzít... neni kam
Takže až za dlouho...
No... tak v tom ti neporadím... víš, jaký mám na bordely názor
ne ne.... o tý jsem ani neuvažovala
Když už tak výstavní černo bílou
z foxy fox. Ale tyhle dvě maj docela šanci se narodit v chovce rubínové srdce (tak nejak se jmenuje...)
Aha, já myslela, že chceš tu australskou červenou... myslím, že je to tahle
zkracovatko.cz/… Jo ty chceš tu světlou? Ta se mi taky líbí... jenom kdyby nebyla na bordeře
no ale je jediná, kterou bych byla ochotna tolerovat. Tak čekej, třeba se dočkáš...ale myslím, že nebudeš jediná, kdo ji chce
Jinak na australáčcích miluju merle se znaky...když se povede krásný blue, tak je to úžas. Red mívají hezčí merlování, co jsem si tak vypozorovala. Třeba tihle jsou dokonalí
zkracovatko.cz/… a
zkracovatko.cz/… Hele uvidim kdo se narodí... Chci borderu zbarvení, které je u nás v ČRjen na dvou jedincích.... navíc to jsou sourozenci
) takže si počkám. Ale jestli budu spát dál jako dneska... tak si brzo pořídim spíš staforda. Mám nějaký blbý sny a už se o sebe začínám docela bát, že buď zešílim brzo a nebo budu mít doma hordu hlídacích psů....
Jo ale další výhoda majitele psa - nemusí nikam jezdit
frajerka mu přijede až domů
pokud je to za rohem, tak je to v pohodě, ale když někdo jezdí přes celou Evropu (jako naše chovatelka)...?
No tak on je to jenom počáteční výdaj... si vem, že my jsme za štěně dostali nějakých 800, ale pak ho prodali za 7000
ten zbytek jistě nepokryl krmivo a veta. Ale teď za papírového KKCHS tolik jistě nedáš
nevím proč, ale čím víc ti psi parchantí, tím jsou dražší
Psa? Já mam radši odchovávání prcků
toho se nikdy nemůžu nabažit, ale je pravda že pesa bych jednou chtěla
Tak to je docela vopstrý... a já čekala, že to bude docela fajn a koukám, že se mít fenu uchovněnou a mít štěnda... mno nevim jak to říct... asi si pořídím raději psa...
No v zahraničí se platí na "ruku" prostě přijedeš na krytí, zaplatíš poplatek, pokud fena nezabřezne je právo na další krytí jet zdarma (za předpokladu že si platila "na ruku"), nebo se můžeš dohodnout že dáš jedno štěně (první vybírá majitel feny, druhá volba je majitele krycího psa) nebo platíš za jedno štěně, co si pamatuju tak my jsme měli 9štěňat a za krytí jsme celkově platily cca 18 ooo (tedy za každé zapsané štěně co dostalo PP, narodilo se jich 11, ale do doby než se tetovalo jich zůstalo jenom 9). Ale předpokládam že ceny pujdou nahoru, tohle jsme platily zhruba před 8-mi lety...
Jo dočkáme se "osvícení"
Jsem na to zvědavá... aspoň se zas něco dozvim...
Jo ty myslíš takovou tu zálohu, jo? To já nevím.. jak říkám - je už to přes 10 let, tenkrát to bylo jinak a já byla přece jenom malá, že
takže nevím přesně
Ale třeba někdo napíše... třeba Baslerinda
Takže to je ještě za štěně? Já myslela, že buď se dá jedno štěně majiteli psa nebo to je nějaká částka celkově, nehledě na to kolik se jich narodí....
No to už se těším
.
S tím poplatkem je to různé - podle toho, z jakého spojení pes je, jak je úspěšný na výstavách nebo ve výkonu atd...u některých plemen taky záleží na barvě - některé jsou vzácné, proto je kdytí takovým psem dražší. Když jsme kryli kdysi kavalírem, brali jsme si asi 800 za štěně (celkem jich měl asi 5, takže 4000)- normální pes bez velkých výstavních úspěchů. Ale to už je taky nějakých 10 let zpátky, teď se asi ceny hnuly směrem nahoru.
jasný... jinak už oficiálně pracuju na kompletní verzi stránek pro samostatnou doménu bez .blog.cz a bude to jen .cz Takže se těšte. Jinka kolik chtějí za krytí normálně u papíráků?
Jj, klidně ho tam pak dej
Ale on už je stejně tak trochu "mediálně známý", takže to potřeba nebude
0 07.07.2009 17:02 Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Baslerinda napsala: No jasně,čekáme fenečku z Chomutova,měla by začít hárat v srpnu takže se do tý dby vyřídí krycí list,souhlas od poradce chovu a tisíc věcí okolo ... a pak ještě další dvě ale nechci to zakřiknout Uchovnit psa byla taková ta pomyslná první meta na který můžu dál stavět a v klidu si objíždět výstavy Vy budete bonitovat v říjnu? To už uteče
Juuu budou malí Akkíscíí
no to máte super! No já plánuju vyjet všechno do mezitřídy a pak něco v otevřené...tam už bude šancí míň, ale uvidím. Každopádně doufám, že ČMKU schválí návrh klubu, že by psi s pracovní zkouškou měli ztížené podmínky na získání champ. Teď musí být 2x CAC + 300b zkouška, což je celkem psycho..takže by byly třeba 4x CAC bez zkoušky. Tak je to v okolních zemích a je to podle mě lepší. Málokterý HEZKÝ pes má šampiona ČR kvůli těm posr...zkouškám
. No a uvidíme, jestli nás budou chtít... pevně věřím, až aspoň nějací potomci budou
byla by to škoda...
Až ho uchovníš, dám ho na svou stránku do nabídky krycích psů .. OK?
0 07.07.2009 15:22 Shreya – Re: Katy
No jasně,čekáme fenečku z Chomutova,měla by začít hárat v srpnu takže se do tý dby vyřídí krycí list,souhlas od poradce chovu a tisíc věcí okolo ... a pak ještě další dvě ale nechci to zakřiknout
Uchovnit psa byla taková ta pomyslná první meta na který můžu dál stavět a v klidu si objíždět výstavy
Vy budete bonitovat v říjnu? To už uteče
Přidat reakci
1 ...... ...... [3] 4
Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 3047x