Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Krytí

 

NápovědaFórum » Chov psů » Krytí, březost, porod 

+ přidat příspěvek
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Krytí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 15:21 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Katy
Katy napsala: Joo, Peti, mě vždycky dokáže vytočit, jak někdo řekne, že měl "zdravého vořecha(bez PP)" a teď má "nemocného papíráka"!! Když má člověk bezPP, neudělá mu (až na světlé výjimky) ani jedno zdravotní vyšetření, takže se dá jen domnívat, čím vším může trpět (a nemusí to jít ani vidět - nakonec ani DKK nejde někdy vidět).
smich

Koupím jakéhokoliv psa jakéhokoliv původu s jakýmikoliv chorobami. Jen, aby nebyly během jeho života vidět!!!

P.S. Už nechci chcípáky s PP ani bez.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.03.2012 12:22 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: Milena
No.. tak za mě: pokud bych neměla příjem peněz takový, abych si pořídila vytouženého psa, tak bych zvážila, jestli mám dost peněz na to, abych JAKÉHOKOLIV psa v případě nouze zabezpečila (tím myslím nemoc - veterinář, léky, dieta..).
Dejme tomu, že by přes mé požadavky nejel vlak a já bych opravdu onoho psa chtěla: našetřila bych si a poté koupila psa jedině s PP, ovšem nižší kvality - kryptorchid, vadné zbarvení či jiná extreriérová vada (takoví se prodávají za nižší cenu než pravděpodobně standardní jedinci).
Další možnost je, že bych slevila ze svých tužeb a pořídila si psa, na kterého mám. Nedávno jsme se bavili na jiné diskuzi o cenách a dozvěděla jsem se, že třeba takový pudl může stát i 60-100 tisíc coze
Ad babička a kašlající příbuzní: takové bábince jde ryze o společníka a tyhle problémy společnosti neřeší. Buď si tedy vezme štěně od sousedů nebo zajde do nejbližšího útulku.

A kde se berou psi v útulku? Právě od těch množitelů, kteří nenasytili poptávku. Kolik papírových psů ke v útulku? Moc ne.. a když už - jak dlouho tam zůstanou? Chvíli. Vím z vlastní zkušenosti.

Ohledně ceny: Já mám psa, který je Grandšampionem Česka a Slovenska, Interšampionem, světovým vítězem belgických ovčáků, má výborné výsledky z prestižních evropských výstav, výběrové selekce ČR, Maďarska a Holandska.. zkoušky z výkonu (celkem nějakých 7), zdravé lokty, kyčle (obojí 0/0), vyšetření očí na DOV negativní. Přesto se jeho současná štěňata prodávají za neuvěřitelných 6000!! tone ať mi někdo řekne, že nemá peníze a koupí si vořecha za 8tis rozzureny
Jsem se zas nas..štvala :-D a trošku odběhla od tématu, ale měla jsem tu potřebu stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 12:21 Žena nina [0] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
nase fenka patri moji babicce s dedou umrel jim po 17 letech stredni spic ktery byl bez papiru a nikdy s nim nemeli jediny problem co se tyka zdravi..umrel na stari..jelikoz mi prarodice miluji zvirata a maji obovskou zahradu tak chteli psa..koupili sme teda aiki..ted bude mit 4 roky a prarodice se domnivaji ze by mela mit aspon jednou stenata a proc ne..a testy ji udelat chcou protoze nikdo nechce sirit nemocne pejsky proboha dyt nejsme idioti ne..ale to ze nema papiry puvodu neznamena ze neni zdrava a nemuze mit zdrave stenata..jak ste rekli i papiraci maj stenata nemocne..tak pak uz kde je rozdil..akorat cena..a kus apiru ktery vam stejne muze byt na nic kdyz se zjisti ze sou nemocni..stenatka mit chceme ale urcite ne za ucelem vydelku..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.03.2012 12:01 Žena Milena [1577] - Teriéři
Těžká diskuse, když nečtete, co druhý napíše. Přesto mi prosím zkuste odpovědět, zda lidé s nízkými příjmy nesmí mít psa jakého chtějí, i když bez PP. Chci vidět bábinku ze sousedství, jak po internetu shání levnějšího psa s PP. A pak si pro něj pošle taxík přes půl republiky, protože auto nemá a příbuzní na ni kašlou.
Děvčata, každá mluvíme o něčem jiném. Je vidět, že jste mladé a ve svých názorech nekompromisní. Ale život je trochu jiný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 11:48 Žena HOUP [1532]
já mam fenečku bezpapirovou -má udělané testy na klouby---jsem člověk co zapomína tak vám neřeknu jak se to jkmenuje byla na rengenu, a je naprosto v pořatku -a aby neměla štěnatka to jsme taky zařidili -------
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 11:23 Žena Petra123 [461] Re: Katy
Přesně tak. Jako bys mi mluvila z duše.
My jsme taky měli psa bez PP, i César je bez PP a za nic bych ho nevyměnila, jenže ve zkratce. - Mně je 17, o tomhle všem množení atd. jsem se dozvěděla teprve asi před 2 roky (navíc naši se o psy nijak extra nezajímají), takže proto... Jinak pro příště si pořídím buď psa s PP nebo útulkáče, bo to už bude naštěstí záležet jen a jen na mě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.03.2012 11:13 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: Petra123
Joo, Peti, mě vždycky dokáže vytočit, jak někdo řekne, že měl "zdravého vořecha(bez PP)" a teď má "nemocného papíráka"!! Když má člověk bezPP, neudělá mu (až na světlé výjimky) ani jedno zdravotní vyšetření, takže se dá jen domnívat, čím vším může trpět (a nemusí to jít ani vidět - nakonec ani DKK nejde někdy vidět).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 11:10 Žena Petra123 [461] Re: Katy
Přesně tak. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.03.2012 11:09 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: Milena
Ono to není tak lehké, jak by se na první pohled mohlo zdát.. i mezi PP psy (či chovatelskými stanicemi) je třeba hledat kvalitní spojení. Já znám toooolik vrhů, ze kterých bych si štěně nikdy nevzala! Už třeba jen proto, že rodiče mají epileptické sourozence a jiné předky. Proč ti "chovatelé" tato spojení vymýšlejí je mi stále záhadou. :-|
Takže nebrat cokoliv, co je s PP, ale zajímat se, hledat, ptát se, chtít potvrzené (oficiální) zdravotní výsledky atd. V dnešní době internetu je to strašně jednoduché, jen je třeba chtít a nebýt zhnilý X-)
A o tom, že bez PP ani za zlaté prase nemusím mluvit, to je zase jiná kapitola palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.03.2012 11:06 Žena Petra123 [461] Re: Milena
Psala jsem, že i mezi CHS se najdou blb*i, ale všechno se dá dopředu prověřit, takže kdyby si zodpovědný člověk dopředu zjistil ohlasy na danou CHS, z které si chce štěně pořizovat, nemusel by pak mít nemocného psa.
Jinak se dá koupit i nestandard s PP, který je levnější... ;)

Mně se zdá, že někteří lidé pořád nedokáží pochopit, že množení psů bez PP se skoro rovná množení nemocných psů a kvůli těmto lidem, kteří množí psy bez PP (takže nemají odpovídající potřebná vyšetření na DKK, DLK, luxaci pately apod.) končí spousty psů v útulku a úplně zbytečně umírají... Nezlobte se na mě, ale když mám v okolí 90% psů bez PP permanentně nemocných a trpících, prostě budu nadále proti jejich nezodpovědnému množení. Možná by stálo za to, kdyby si někteří přečetli tohle www.retrivri.estranky.cz/…
Takže asi tak...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 10:57 Žena Milena [1577] - TeriéřiRe: Petra123
A ještě některé zkušenosti s papírovými psy. Moje kamarádka, která několik let dělala se psy záchranařinu, si pořídila po NO fenku zlatého retrievra s PP. V necelých třech letech fenečka uhynula na rakovinu jater - stálo to majitelku hodně peněz. Po této fence si našla další chovnou stanici a přivezla novou fenečku s PP. Po prvním rentgenu kloubů se záchranařením skončila - fenka má DK 4.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.03.2012 10:48 Žena Milena [1577] - TeriéřiRe: Petra123
Takže mám-li jen 10 tisíc důchodu, neměla bych si psa pořizovat? Jenže takových lidí je mezi důchodci naprostá většina. Já ale psa chci, raději si koupím kabát u vitnamců, abych měla pejska z čeho živit, ale chci společníka. Mladým lidem se tohle asi velmi těžko vysvětluje, jak dokáže pejsek prosvětlit samotu starého člověka. Nejsem na tom naštěstí tak špatně, ale znám nejméně 3 případy z okolí. Procházka se psem a možnost si popovídat s jinými pejskaři je jedna z mála možností starších lidí nebýt celý den sami. Alespoň na malých městech určitě.

Ne, já si opravdu myslím, že vše je jen v lidech! Tak jak se u nás rozmáhají lidé, kteří nemohou splácet půjčky, protože si neuměli spočítat, do čeho se hrnou, tak jsou lidé, kteří si bez rozmyslu pořídí pořídí psa, o kterém nic nevědí a neví si s nim rady. Nakonec pes skončí v útulku. Těchto psů je v útulku plno.
A to, jakou povahu má pes, kterého si vezmu z útulku, mi žádný pracovník útulku není schopen zodpovědně říct. Netuší, jak se pes bude chovat v bytě, netuší, jestli třeba honí zvěř, jestli nebude lovit slepice na mé zahradě. V kotcích se to poznat nedá. Jsou možná výjimky, já je neznám.
Pokud by byl zákon, který by nařizoval všem, kteří si chtějí pořídit pejska, absolvovat něco autoškolu pro chov psa, pomohlo by to, podle mého názoru, především tomu, že by se nenaplňovaly útulky. A mnoha dalším nepříjemnostem spojeným se psy také.
Určitě ale není hlavním problémem to, že se dají koupit psi bez PP levněji.
Znovu ale upozorňuji, že jsem odpůrcem množení psů pro peníze v neodpovídajících podmínkách. Ale klidně si vezmu štěně od sousedů, kterým se fenečka zapoměla s krásným fešákem odnaproti. Bude vymazlené, socializované a zvyklé žít třeba v bytě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 10:03 Žena Petra123 [461] Re: Milena , Re: HOUP
pokuste se vcítit do pozice lidí, kterí neoplývají penězi, nechtěji psa pro výdělek ani pro výstavy, prostě jen společníka, který bude alespoň trochu podle jejich představ.

Ovšem když lidé nemají 15 000,- na pejska, pak by si ho snad ani neměli pořizovat. Protože když si pořídí psa bez PP, často potom nechají i 30 000,- u veterináře... Já si vážně raději pořídím psa z útulku, abych udělala dobrý skutek, nebo si koupím dražšího psa s PP a pak s ním nebudu muset lítat po veterinářích. Ale neříkám, že i v chovkách se může najít spousta blb*ů, jako např. jedna známá si nedávno pořizovala štěně tosa inu s PP, paní inzerovala, že rodiče mají DKK a DLK nula a až při předání štěňete z ní vylezlo, že má fena DKK 2. Takže teď pořád lítají po veterinářích... Ale o CHS se dá jinak dopředu vše prověřit, pokud si psa nekupujete "jen tak"...
Ono jen tak mimochodem. - Když máte doma psa bez PP, který nemůže pořádně chodit, musíte ho omezovat v pohybu a v zábavě a denně do něj musíte cpát nějaké prášky, máte potom také jiné mínění o tom, jestli má cenu množit psy bez PP...



Takže když shrnu své důvody, proč ne útulkáře - obávala jsem se velmi toho, co se z pejska posléze vyklube, jaké má předchozí návyky a zkušenosti.
O tom by vám měli co nejvíce info sdělit zaměstanci útulku...

mam jen dotaz je množitel ten kdo množí jen proto aby měl zisk a množi bez rozmyslu -------nebo je to každý kdo chce mít štěně --po své fence .....je to jen otázka........
Co já vím, tak za množitele se považuje každý, kdo množí psy bez PP.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 09:25 Žena HOUP [1532]
Fotka k příspěvku mam jen dotaz je množitel ten kdo množí jen proto aby měl zisk a množi bez rozmyslu -------nebo je to každý kdo chce mít štěně --po své fence .....je to jen otázka........


-----------------------------------

vím z vlastní zkušenosti našli se pejsci v útulku a měli v uchu tetování majitele nevypátrali -což nějak nechápu jak je to možné vím o 4 pejscích----------

-----------------------------------------

a taky je zpousta chovatelú a to dobrých chovatelú (prý)co to dělají i 20 let .mam kamarády co maj od nich šrěňátka -pes má vadu -ano vrátimu pak část peněze za tu vadu ---mají možnost ho i vrátit- protože kamarádi chtěli papirového pejska na výstavy chtěli se tomu věnovat -ale ouvej pejsek není uchovnitelnej -tak co se stane --mam kamarády ti už své miláčky nedají a smíří se s tím že tedy vystavovat nebudou --------co dělat v tomhle případě--pes není věc a oni to vědí proto si pejsky nechali ---museli se zaměřit na něco jiného ------------------------zas jde tady jen o lidi -----------ale je zaražející že chovatele nikam neuvedou že dvě štěňata z vrhu jsou naprosto neuchovnitelné -že by toto spojení už tedy podle mého lajckého rozumu nemělo probíhat v dalším spojení a ejhle oni se štěňátka za dva roky z toho vrhu zase oběví-----------------tak tedy kde je zakopanej pes-?----------já jen nevzniká takhle náhodou nepapirový pejsek ? a pokut nejsou majitele zodpovědní a nezajistí další rozmnožování těchto neuchovnitelných pejsku nemáme tu taky náhodou problém ---------------jako řeči náš pes má rodiče papiráky ale on pairovej není... ale štěnata proč ne? :-( ;-)

-------------------------

v okolÍ byl pan měl uchovněneho pejska a chtěl aby Hopi měla s nim štěňáta nabídl nám na období kdy bude odchov probíhat i místo kde bych mohla ze štěňátky byt --ptám se PROČ ..NENÍ DOST PAPIROVÝCH FENEK -A HOPI NENÍ VUBEC STANDARTNÍ JE BEZPAPIROVÁ -VYSVĚTLI MI TO NĚKDO -PAN TO VYSVĚTLIT NEUMĚL ...... coze TOHLE JE JEN TAK MUJ POVZDECH

----------------------

vše co jsem tu uvedlo jsem si s prstu nevycucala no vše jsem zažila ano

------------------------- ahoj
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.03.2012 06:24 Žena Milena [1577] - Teriéři
Jsem zásadně proti množení psů pro peníze, bez zajištění řádných podmínek chovu - tedy proti množitelům.
Ovšem názor, že by se měli množit jen psi s PP se mi také nezdá ideální. Upozorňuju, že psy miluju, vždy jsem měla jen fenky a nikdy jsem je nenechala nakrýt. Ale jsem už starší člověk a svého nynějšího psa jsem vybírala podle velikosti, kterou jsem ještě schopna zvládnout a samozřejmě i podle možné povahy. Ale to až poté, co jsem navštívila několik útulků v okolí (žádný velký). Krásných pejsků dost, ovšem většinou větší, nebo malí a děsně uštěkaní. V paneláku bych s takovým psem neobstála. Navíc nejsem žádný cvičitel, který dokáže psa převychovat. Takže když shrnu své důvody, proč ne útulkáře - obávala jsem se velmi toho, co se z pejska posléze vyklube, jaké má předchozí návyky a zkušenosti. Velmi důležité pro výběr mi přišlo také to, že dcera zrovna měla roční dvojčata a navštěvovali nás denně. A útulkový pejsek by mohl být nebezpečný.
Nakonec jsem koupila psa bez PP, od fenky z domku, kde žila jediná a majitelé prostě chtěli mít jednou štěňata.
Prosím, pokuste se vcítit do pozice lidí, kterí neoplývají penězi, nechtěji psa pro výdělek ani pro výstavy, prostě jen společníka, který bude alespoň trochu podle jejich představ. Takoví nemají právo mít pejska jiného, než z útulku?
Myslím si, že jakékoli striktní zákazy moc nenapraví, je to v lidech a v současném trendu ve společnosti - peníze až na prvním místě! A kde se berou psi v útulku? Řekla bych, že hlavně od lidí, kteří musí mít všechno, protože je to in a u sousedů to už mají. Nebo si to přeje jejich naprosto demokraticky vychovávané dítě. A za chvíli se pes, který se nedá postavit do skříně a vytáhnout, když má zrovna majitel náladu, prostě octne v útulku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2012 22:43 Žena Petra123 [461] Re: nina
A o tom to taky je... Kdyby byli lidi "nuceni" kupovat si pouze psy s PP, nebyly by pak přeplněné útulky a psi by nejspíš nemuseli úplně zbytečně umírat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2012 22:28 Žena nina [0] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: Petra123
ano ale nedostali se tam protoze byli nemocni..to je pouze kvuli de*ilite lidi..ktery je zmrzaci a nechaji je nekde..a sou tam psi bez PP jelikoz si nemyslim ze clovek co zaplati 20 000 za psa ho pak nechaji v lese
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2012 22:12 Žena Petra123 [461] Re: nina
to se muzu taky zeptat proc se teda vlastne mnozi plemena i s PP kdyz psu v utulku je dost..

Už asi poslední věta. - Ale v útulcích nejčastěji končí psy BEZ PP.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2012 22:05 Žena nina [0] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: Petra123
to se muzu taky zeptat proc se teda vlastne mnozi plemena i s PP kdyz psu v utulku je dost..porad budu zastavat nazor ze pes jak s PP ci bez je stejne hodnotny..a neni receno ze pes bez PP nemuze byt zdravy a mit mensi chut do zivota nez pes s PP..pejske muze delat agility a tyhle veci i kdyz je orisek vystavy taky ale je fakt ze vystavy sou vylozene pro chlubeni a prachy v urcite mire pes z te trofeje na polici mit radost nebude..a nevidim duvod proc nemit stenata kdyz si clovek treba ty testy udelat necha..je dobre vedet ze ma clovek zdraveho pejska a ok testy a souhlasim nemnozit pejsky cou sou nemocni ale papiry puvodu mi prijde rozezranost co si vymysleli lidi..lidi maj radi kdyz vi ze maji "kvalitni zbozi"..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2012 21:41 Žena Petra123 [461] Re: nina
Už mě to nebaví vysvětlovat pořád dokola... Hlavně tohle není jen o papírech, museli byste fenu nejdříve nechat uchovnit, než ji necháte nakrýt! A na vašich štěňatech budou množit další a další, některá štěňata možná skončí bůh ví kde...
Kdo řekl, že jsou ty pejsci nechtění? Vám nestačí to, že někteří jsou v útulku na doživotí?... Btw. Mně zase přijde příšerný ten váš názor. Jinak pardon, ale když už jste do takhle napsala, tak nikdy nevíte, kdy mr**e v hlavě štěňatům po té vaší feně.
Proč se množí lidi? Není to trochu rozdíl? Jo, když si někdo pořídí dítě a potom ho dá do děcáku, protože se prostě rozhodne, je to nezodpovědné... Ale tohle je portál o psech, ne o lidech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2012 21:30 Žena nina [0] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: Petra123
jeji rodice sou papiraci takze asi rodokmen maji a maji zaznamenany i predky ne snad takze si myslim ze vsechny testy sou zapsany jedine co je treba je vysetrit nasi fenku jelikoz je prvni co nema testy a papiry..a to uz asi nebude az tak slozite..a kdo rekl ze ti psi nejsou chteni?uz mam zajemce a to fenka jeste neni ani tehotna..a ne kazdy to bude riskovat s pejskem z utulku bohuzel tak to je..clovek ma preci jen vetsi klid kdyz vidi kde stene vyrustalo a vidi rodice..vi cim si pejsek prozil..jezis a tak kdyz uz mame teda nezodpovedne mnozitele co produkuji jen psy kteri nemaji papiry tak proc se vubec mnozi lidi tt je prece tak nezodpovedne..tohle je vazne priserny nazor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2012 21:21 Žena Petra123 [461] Re: nina
To si ze mě ale asi děláte srandu ne? Můžete nechat vyšetřit svou fenu, můžete nechat vyšetřit její rodiče, ale co její další předci? Na to už nemyslíte, hmm? Jestli svou fenu necháte připustit, přidáte se k dalším nezodpovědným MNOŽITELŮM, kterých už je tak plno... A jo, já raději udělám dobrý skutek a příště si vezmu psa z útulku, než abych podporovala množení nechtěných psů, kteří tak či tak mohou také skončit v útulku. Vážně bych nechala množení psů bez PP přísně kontrolovat a sázela bych za to obrovské pokuty, aby si to už sobecký lidi uvědomili...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2012 20:34 Žena nina [0] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: Petra123
i kdyz to nemam doma cerne na bilem..klidne muzu dohledat to neni zadny problem s majitelem rodicu jsem v kontaktu a jsem si 100% jista ze jsou oba v poradku a maji vsechny testy jelikoz jezdi na vystavy a vsechno a svou fenku klidne muzu taky vysetrit snad ne?nebo si myslite ze zdravy pes muze byt proste jen s papiry a ten co papiry nema musi byt zarucene nemocnej **ejd nebo co?a ja nerekla ze fenku necham pripustit se psem bez papiru i kdyz je ona bez..psi v utulcich jsou ale taky uz se na nich neco psychicky podepsalo tak si raci nevemete psa kteryho vite jak bude vypadat jak vyroste a muzete si byt jista ze mu nem**ne v hlave?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2012 20:25 Žena Petra123 [461] Re: nina
A vy snad znáte všechna vyšetření vaší fenečky, jejích rodičů, prarodičů atd.? Proč množit další psy bez PP? Útulky praskají ve švech, jsou spousty nechtěných a nemocných psů, tak proč sakra množit dalších? Lidi, zamyslete se nad tím někdy!!!
Navíc průkaz původu není jen o výstavách a chovu... Je to i důkaz o tom, že máte zdravého psa...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2012 20:14 Žena nina [0] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
nechápu lidi kteri maji stenata jen pro zisk..je to hrozne..ale zas se nepriklanim k nazoru ze psi bez PP by se nemeli mnozit..vzdyt pes vam da stejny dil lasky jak s PP tak bez ne snad?..my mame fenecku australana jeji rodice znam sou oba papiraci bohuzel ona neni jelikoz majitele neuhlidali psa a nemeli jeste vsechny vysetreni aby stenatka mohly byt s PP..jinak je krasna a zdrava..chceme ted na jare nakryt ale ne pro penize ale fenecka je uzasne povahy a naplnuje nas laskou tak proc nemit stenatka a nenaplnit dalsi rodiny laskou..rodiny kteri nepotrebuji psa s PP aby chodili na vystavy a vylozene se venovali chovu ale meli zdraveho a uzasneho psa..myslite ze je to spatne?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 19:23 Žena defisa [80] - Teriéři – Re: Dobrman192168
Nozetka je barevně jako ta moje a Eda je zlatej tak by jsme chtěli zlatou a máme první právo výběru tak snad si vyberem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 19:08 Žena Dobrman192168 [63] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: Dobrman192168
ten Eeduard je taky pěknej ale kdyby byl tmavši tak by byl hezčí
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 19:05 Žena Dobrman192168 [63] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: defisa
ještě tak před týdnem jsme s kamoškou na tu chovku koukaly že mají hezký psy. a Black klenot je nej ze těch co mají. taky bych si takový psisko pořídila ale zatím si na tu jejich tvrdohlavou palici netroufnu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 19:02 Žena defisa [80] - Teriéři – Re: Dobrman192168
ne Po Nozetce a Eduardovy. Jinak z Táňou se znam osobně a před tim jseme si hodně psali. Jinak j Keníkem náš pravdu nejhezčí pes. Viděla jsem ho už jako štěně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 18:59 NIKO
defisa napsala: i mezi papírákama se najde stejně kšefťákům jako mezi bez papírákamaChovatelé se zatím nedělí na papíráky a bezpapíráky!!!Máš velikou pravdu.Jedna z nich je ta,co jsi od ní brala štěně bez PP ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 18:44 Žena Dobrman192168 [63] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: defisa
cože to si mi ani neměla říkat to ti ted budu závidět :-(
a ty si budeš brát po té Apollance a Eduardovi? nebo pánují ještě jiný krytí?
jinak nejkrásnější pes od nich je ten BLACK KLENOT Bu-Am-Sti
Ale dobrá volba chovky potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 18:37 Žena defisa [80] - Teriéři – Re: Dobrman192168
Od Táni Sládečkový ( SladeCzech)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 18:27 Žena Dobrman192168 [63] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: defisa
a odkud budete brát štěndo jestli to není tajné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 18:26 Žena defisa [80] - Teriéři – Re: Dobrman192168
v létě koupíme Čikitě kámošku ale už s PP.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 18:22 Žena Dobrman192168 [63] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Re: defisa
a proč si nepořídíš papírovýho stafbulíka když chceš odchovávat štěnda?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 18:20 Žena defisa [80] - Teriéři – Re: NIKO
i mezi papírákama se najde stejně kšefťákům jako mezi bez papírákama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 18:15 NIKO – Re: defisa
Moc jsem zvědav,co mi dáš,štěně bez PP nechci smich
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 18:12 Žena defisa [80] - Teriéři – Re: NIKO
já ti dam kšefťáka!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 18:10 NIKO – Re: defisa
Máš pravdu!Já z úhlu chovatele a Ty pozice kšefťáka ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 16:45 Žena defisa [80] - Teriéři
Shodneme se na tom že se neshodneme protože každej to vidí z jinýho úhlu ale každej máme pravdu - tu svojí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 16:29 NIKO – Re: pavlinapoddana
Vím,jak jsi to myslela.Já tam zas musel vměstnat peníze.Je fakt,že nejvíce pokousání je od kříženců!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.03.2010 16:21 Žena pavlinapoddana [756] - Retrívři, slídiči a vodní psi – Re: NIKO
Myslela jsem ve smyslu "křížení" Takový kříženeček stafíka je přece tak miloušký a něžňoušký,chcete mě?ale rychle než mi rupne v kouli a někoho zničím.Pro takové psy obzvlášť musí být vybrán vhodný majitel ze zkušenostmi Alfy.jinak mu pes přeroste přes hlavu a proto se pak stávají ony maléry.Neregistrovaní psi jsou jako zbraň bezzbrojního průkazu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 16:11 NIKO
pavlinapoddana napsala: Vždyť jaký rozdíl je mezi čistokrevnou pouliční směsí a čistým psem bez PP?Veliký!Tu pouliční směs dostanu zadarmo,nebo tak za pět piv :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 16:05 Žena AileenK [25] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Re: pavlinapoddana
palec potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 15:51 NIKO – Re: pavlinapoddana
Přesně tak ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.03.2010 15:50 Žena pavlinapoddana [756] - Retrívři, slídiči a vodní psi
Tam je ten zakopaný pes,móda dělá z majitelů množitelé,ale tady to bohužel nevyřešíme.Škoda.A kdo říká ,že Množení bezpapíráků není křížení,lže si do vlastní kapsy,to je pouze alibismus.Vždyť jaký rozdíl je mezi čistokrevnou pouliční směsí a čistým psem bez PP?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.03.2010 15:47 NIKO
defisa napsala: + Krmení štěňat a matky, očkováky nebo Euro pas (400), + popřípadě umělé mlíko na dokrmování. Jediný co vy papíráci musíte platit sou papíry a čip ale sví bez papíráky jsem čipovala!K tomu všemu si připočítej výstavy,někteří zkoušky,členství v klubu,cvičák a figuranta,bonitace,očkování,kontroly vrhů,tetování,krytí,ke všemu dopravu a někdy i ubytování,RTG,DNA!Možná jsem ještě něco zapoměl.To je o trošku víc,než Tvůj jeden čip ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 15:37 Žena mimišák [508] - Pinčové, knírači, molosoidní psi
Koukněte se někdy na inzerci: "Prodám psa bez PP" se vyskytuje u asi 10 plemen.. jak naschvál je to u těch nejoblíbenějších. Až někdo najdete třeba komondora bez pp, dejte mi prosím vědět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.03.2010 14:58 NIKO
Je těžké přesvědčit KŠEFŤÁKA,že koná špatně anoSebelepší PP nezaručí,že mi vyroste kvalitní jedinec(doktoři nemají také děti doktory,ani "missky"nemají krásné potomky)!Proto u zvířat se konají výstavy,zkoušky a bonitace.Tam se vyřadí z chovu špatní jedinci,aby se kvalita chovu zlepšovala!Myslím,že žádný klub nepovoluje produkování štěňat bez PP rodičům,kteří jsou chovní!!!Tím se snaží zamezit rozmnožování psů bez PP,ale tihle KŠEFŤÁCI to ignorují-není za to zatím žádný postih.Defisa píše- Co třeba neuchovněný pes s PP.Se psem u kterého nemam jistotu že je čistej bych nekryla ani za nic protože nehodlam šířit nečistý štěnda.Ona má fenu,která čistá není-nemá PP!Nevím,jak "čistotu" své feny dokazuje.
smich Tak ona tedy produkuje"čistá"zvířata bez PP.Zajímalo by mne,kde tohle vše vyčetla.Dál pomáhá šířit psy bez PP,sama se obhajuje,že určitě dělá dobře a nezištně,přínos pro plemeno žádný není,vlastně pro ni také ne.Žádné peníze jí to nepřináší,psy asi dává za symbolickou cenu a to přece není KŠEFT,né?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2010 14:23 Žena Iva [341] - Teriéři
Pořád se tu přete zda krýt psa s PP, či bez PP (a kolik to sype), ale já myslím, že je pravda na OBOU STRANÁCH. Já to vidím to takto (uvedu jako příklad Yorka) :

Krytí s PP - měla by být jistota, že z Yorka mi vyroste York, ale znám mnoho jedinců, kteří ani plemeno nepřipomínají (váha 4-8kg, spadené uši....)a někteří jsou i chovní, jak to udělali nevím a radši ani nechci vědět. Zdravotní ráz se zjistit nedá, klub ho nemá povinný a že tam těch genetických vad koluje ! Štěně s PP se dá koupit již od 3000kč (od množitelů), původně jsem také takové s PP chtěla, ale když jsem viděla v jakých podmínkách vyrůstají, bylo mi zle. Byly v malinkých klecích, neudržovaní a špatně živení, ale biznis je biznis, prý to dobře sype. Dají se však sehnat i štěňata s lepšími předpoklady ze známých chovek za 15000kč a více. Jsou však již půlroční, kdy chovatel již vidí, zda je štěně dobré (a tak si ho nechá sám), nebo pouze průměrné a vám poví, že má dobré předpoklady. Jistotu však ani za tyto peníze nemáte.

Krytí bez PP - Jistota žádná a i zde je mnoho množitelů. Biznis funguje i tady. Štěně koupíte od 3000kč od množitele, taktéž bez záruk.Koupíte však i za 6000kč, lépe socializované a snad i hezčí, ale....

Záměrně uvádím pouze NEGATIVNÍ náhled pro lepší srovnání. V tomto případě jsou rizika totiž stejná, jen ten s PP bývá dražší.
A náklady ? No při krytí psů s PP je to více, ale ne vždy se to pak odrazí i ve výsledku. Záleží jak je dobrá a zdravá fena a kolik se narodí štěňat. Opět příklad :
Fena s PP - náklady vysoké, ale štěně "může" prodat dráž a je-li jich více, jde to do plusu.
Fena bez PP - náklady nižší, ale štěně prodá levněji a je-li jich více, jde to do plusu.
Je pak jen na lidech, za kolik se jim štěně podaří prodat a zda-li vůbec něco vydělají.
Já nevydělala nic, naopak jsme byly dost v mínusu. (Fena bez PP-jedno štěně-náklady 20000kč-prodej štěněte 5000kč-výdělek žádný, prodělali jsme -15000kč)
Vše je individuální a nelze všechny strkat do jednoho pytle. ;-)

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 3 4

Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 3047x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/27?r=153