Teriéři
Djimmy víš pokud máte baráček nebo rodinný barák a jste výhradně pro procházky každý den a máte ten barák s velkou zahradou tak je to ne Border teriéraa kterého máme my pokud panelák pořidte si nenáročného teriéra
0 13.11.2012 02:54 Djimmy – Stafordšírský bulteriér
chceme si z přítelkyni kupovat todle plemeno jakou zkušenost máte z tímto pejskem děkuji moc za vaše odpovědi PS: ptáme se protože sbíráme informace kde se dají sbírat
a čim víc tim líp
Jsou to úžasní pejskové
to souhlasím ale pořídit by si ho měl velice aktivní člověk. Neustále vyhledávají nějakou činnost.Dokážou venku běhat několik hodin , pak jim stačí 20min spánku a jedou na novo. Mám kolem sebe 7 pejsků ale z toho je jen jeden dokonale zvládán svou paničkou. Ostatní bohužel musí bít na vodítku- jelikož jako terieři - tvrdohlavci nesnesou ostatní psy
ale to je jen ve výchově a správné socializaci jako u každého pejska. Každý kdo si jej chce pořídit ať počítá- že začátky nebudou vůbec jednoduché- a určitě nebudou stačit jen procházky v lese. Chce stále pracovat. Ať už se rozhodnete jak-koly jsou určitě dokonalí jak pro rodinu tak pro psí kamarády
0 16.06.2012 23:30 terezka286
Živáň.
Zcela souhlasím .Na hraboše je machr.Venku na vycházkách má čumák pořád v hlíně.Používá se též na norování.Když se mně někdo zeptá co to je za rasu ,odpovídám Jack Russel Teror
Terierovité plemená majú poľovných predkov a ich temperament je preto namieste.Hlavne Jack Russel je plemeno živé a stále aktívne.Hľadať na lúke hraboše to je ich naj.
No znám v Hradci taky pár lidí kteří mají doma toto plemeno.A dokonce taky v bytě.Samozřejmě že tento psik.Já jim říkám psychopejsci.potřebuje velmy času.Jsou živější a proto musí hodně ven.Já to řeším jednou denně.Protože máme velkou zahradu.Takže se tam vyblbne dost.Přesto když vemu do ruky vodítko ,nemůže se dočkat kdy už pujdem ven.Venku je stále v pohybu.No a jednou za týden v Neděly chodíme na cvičák.To je pro něj úplně to nejlepší.Tam se může vyblbnout s ostatníma pejskama.Chci podotknout že pokud zůstane delší dobu sám rozkouše na co přijde.Co mi už zničil balonů ,tenisáku,různých hraček.Rozkouše i kusy dřeva.Toto nedělá pokud jsme doma pouze když jsme v práci.Prostě se nudí a tak se zaměstnává.
0 09.12.2011 17:20 Muscha – jack russel terier
Dobrý den,
v současné době jsme s přítelkyní začali uvažovat o přírustku do naší smečky Wink. Moc se nám líbí Jack a silně o něm uvažujeme. Ale jelikož si uvědomujme a mnohde se dočítáme, že péče o tohoto pejska může být i pěkná dřina, raději bychom nejdříve nastřádali informace, rady, tipy a doporučení od lidí s praxí s tímto plemenem.
Bydlíme v Hradci Králové v bytě takřka v centru, ovšem velmi blízko (cca 5min) u městských parků a u otevřených prostranství umožňujících množství pohybu a také u vody. Byt je 3+1 tzv. studentský privát. Jsme tam celkem 4. Přítelkyně studuje vysokou školu - rozvrh je volnější, navíc v příštím semestru bude až velmi volný.
Já již pracuji. Mám plovoucí pracovní dobu 8 hodin denně - od kdy do kdy to je na mém rozhodnutí a podle všeho bych měl mít možnost od 1. ledna pracovat z domu.
Času by mohlo být tedy relativně dost. Souhlasíte?
Pocházím z moravy - rodinný domek s dvěma zahradami a s dvěma něm. ovčáky - pes (10)+fenka (5). Přítelkyně je z Čech - bytovka, rovněž měli pejka Jorkšíra. CCa co 14 dní jezdíme na víkend buď k nám, nebo k ní.
O časové náročnosti jsme mnoho přečetli, ale chtěli bychom znát i Váš názor. Jak často chodíte s Vaším Jackem ven Vy a na jak dlouho? Kolik času si myslíte, že je ideální mu věnovat, aby nestrádal? Samozřejmě co nejvíc to je jasné, ale jistě se to dá nějak (více-méně) kvantifikovat. Jak náročná je jeho výchova a tréning?
Myslíte si, že máme vhodné podmínky (zázemí, čas, místo),pro pořízení si štěňátka?
Na co bychom se měli připravit? Čím jste byli překvapeni Vy?
Budeme rádi, pokud nám napíšete Váše názory a rady, které by nám mohli zase trošku pomoci v rozhodování.
přesně tak
když jsme dělali záchranařinu, byl jeden dopolední trénink daleko víc vyčerpávající než stejné dlouhé balónkování na louce..teď docela dobře poslouží stopy
To říkám pořád-psychické vytížení, je častokrát účinnější než fyzické
a potporuje to mozkovou činnost psa( každopádně i člověka)
Já mám taky aktivní plemeno a můžu říct, že nic neutahá psa lépe, než pachové práce a činnost, kde musí používat mozek (teď pominu fakt, že psi "pracují mozkem" neustále). Nemyslím tím zapřáhnout mimino do výcviku, ale naučit jej například rozlišovat hračky, schovávat je a štěně nechat, aby je hledalo atd.. prostě vymyslet nějakou "mozkovou" činnost.
Souhlasím u Russela je to opravdu o to těžší než třeba u labradora.... a jiných plemen- jo teriér se nezapře?
ja som mal tiež jack-a a nijak sa tak neprajavoval iba šúľal koberce ... na kábly pozor
Většina štěňat kouše
hlavně v období okolo výměny zubů (dle velikosti plemene tak od 3,5 do 5 měsíců). Platí zde obecná pravidla - před odchodem z domu štěňátko unavit a poskytnout dostatek hraček. Samozřejmě odstranit předměty, které nechceme mít okousané
pozor hlavně na el.kabely! Nenechávat nic osobního v dosahu štěněte - boty, kabelky, tašky apod. Mimina jsou děsně vynalézavá a když chtějí, dostanou se všude - zip nezip
0 22.10.2011 09:45 MajQulinQa – Jack Russsel
Ahoj chci si pořídit štěně Jacka Russela, je pravda, že tak všechno kouše ? Jak ho zabavit, když nebudu doma ? Odepište prosím brzy
děkuji
KAMARATKA MA ČESKEHO FOUSKA-a zvlada to -je polovnik -neboli lovec- jen tehdy kdy mu to dovoli ,začala ho cvičit od malinka a teť je dost dobrej ....tak ja myslim že když mate v rodińe myslivce tak proč byste to s pejskem nezvladli vše je o vycviku ---teť krapet mimo+ ja mam labradorku a taky ze začatku za srnkou frrr a teť už i bez přikazu si sedne a čeka než přijdu a za srnama neběhá ... tak držim palce ať vam to vyjde...
Pes není hloupý - velmi dobře chápe co je domácí. Krom toho pes, který je využívaný v práci, musí být stoprocentně ovladatelný - nemůže prostě jen tak vyrazit za zvěří, pokud mu k tomu pán nedá povel. To by mohl být na honu prvním uloveným, že... Prostě lovecký pes a domácí zvířectvo se rozhodně nevylučují
Ahojte veľmi ma zaujali lovecké plemená ako sk. kopov , jagdterier ...stavače s tým že by som ich príležitostne bral na poľovačky lebo strýko je poľovník
no a mám strach v tom , že doma máme sliepky, mačky ... a ako by sa takéto psy s nimi v domácnosti znášali ?: myslíte že by sa to výcvikom dalo spraviť?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 1018x