Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Teriéři

 

NápovědaFórum » Chov psů » Psí rasy 

+ přidat příspěvek
Teriéři
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2012 15:18 Žena Eviík [45] - Teriéři – Asdínek
Djimmy víš pokud máte baráček nebo rodinný barák a jste výhradně pro procházky každý den a máte ten barák s velkou zahradou tak je to ne Border teriéraa kterého máme my pokud panelák pořidte si nenáročného teriéra
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2012 02:54 Djimmy – Stafordšírský bulteriér
chceme si z přítelkyni kupovat todle plemeno jakou zkušenost máte z tímto pejskem děkuji moc za vaše odpovědi PS: ptáme se protože sbíráme informace kde se dají sbírat :-)a čim víc tim líp :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.06.2012 16:50 Žena 111 [526] – Muscha-Jack
Jsou to úžasní pejskové palec to souhlasím ale pořídit by si ho měl velice aktivní člověk. Neustále vyhledávají nějakou činnost.Dokážou venku běhat několik hodin , pak jim stačí 20min spánku a jedou na novo. Mám kolem sebe 7 pejsků ale z toho je jen jeden dokonale zvládán svou paničkou. Ostatní bohužel musí bít na vodítku- jelikož jako terieři - tvrdohlavci nesnesou ostatní psy ne ale to je jen ve výchově a správné socializaci jako u každého pejska. Každý kdo si jej chce pořídit ať počítá- že začátky nebudou vůbec jednoduché- a určitě nebudou stačit jen procházky v lese. Chce stále pracovat. Ať už se rozhodnete jak-koly jsou určitě dokonalí jak pro rodinu tak pro psí kamarády:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2012 23:30 terezka286
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2011 00:06 Muž prasan [897] - TeriéřiRe: jajaapaja
Živáň. hop :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.12.2011 18:24 Muž jajaapaja [218] - TeriéřiRe: prasan
Zcela souhlasím .Na hraboše je machr.Venku na vycházkách má čumák pořád v hlíně.Používá se též na norování.Když se mně někdo zeptá co to je za rasu ,odpovídám Jack Russel Teror smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2011 14:12 Muž prasan [897] - Teriéři – Re:Musha
Terierovité plemená majú poľovných predkov a ich temperament je preto namieste.Hlavne Jack Russel je plemeno živé a stále aktívne.Hľadať na lúke hraboše to je ich naj. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.12.2011 11:45 Muž jajaapaja [218] - TeriéřiRe: Muscha
No znám v Hradci taky pár lidí kteří mají doma toto plemeno.A dokonce taky v bytě.Samozřejmě že tento psik.Já jim říkám psychopejsci.potřebuje velmy času.Jsou živější a proto musí hodně ven.Já to řeším jednou denně.Protože máme velkou zahradu.Takže se tam vyblbne dost.Přesto když vemu do ruky vodítko ,nemůže se dočkat kdy už pujdem ven.Venku je stále v pohybu.No a jednou za týden v Neděly chodíme na cvičák.To je pro něj úplně to nejlepší.Tam se může vyblbnout s ostatníma pejskama.Chci podotknout že pokud zůstane delší dobu sám rozkouše na co přijde.Co mi už zničil balonů ,tenisáku,různých hraček.Rozkouše i kusy dřeva.Toto nedělá pokud jsme doma pouze když jsme v práci.Prostě se nudí a tak se zaměstnává.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2011 17:20 Muscha – jack russel terier
Dobrý den,

v současné době jsme s přítelkyní začali uvažovat o přírustku do naší smečky Wink. Moc se nám líbí Jack a silně o něm uvažujeme. Ale jelikož si uvědomujme a mnohde se dočítáme, že péče o tohoto pejska může být i pěkná dřina, raději bychom nejdříve nastřádali informace, rady, tipy a doporučení od lidí s praxí s tímto plemenem.

Bydlíme v Hradci Králové v bytě takřka v centru, ovšem velmi blízko (cca 5min) u městských parků a u otevřených prostranství umožňujících množství pohybu a také u vody. Byt je 3+1 tzv. studentský privát. Jsme tam celkem 4. Přítelkyně studuje vysokou školu - rozvrh je volnější, navíc v příštím semestru bude až velmi volný.

Já již pracuji. Mám plovoucí pracovní dobu 8 hodin denně - od kdy do kdy to je na mém rozhodnutí a podle všeho bych měl mít možnost od 1. ledna pracovat z domu.

Času by mohlo být tedy relativně dost. Souhlasíte?

Pocházím z moravy - rodinný domek s dvěma zahradami a s dvěma něm. ovčáky - pes (10)+fenka (5). Přítelkyně je z Čech - bytovka, rovněž měli pejka Jorkšíra. CCa co 14 dní jezdíme na víkend buď k nám, nebo k ní.

O časové náročnosti jsme mnoho přečetli, ale chtěli bychom znát i Váš názor. Jak často chodíte s Vaším Jackem ven Vy a na jak dlouho? Kolik času si myslíte, že je ideální mu věnovat, aby nestrádal? Samozřejmě co nejvíc to je jasné, ale jistě se to dá nějak (více-méně) kvantifikovat. Jak náročná je jeho výchova a tréning?

Myslíte si, že máme vhodné podmínky (zázemí, čas, místo),pro pořízení si štěňátka?

Na co bychom se měli připravit? Čím jste byli překvapeni Vy?

Budeme rádi, pokud nám napíšete Váše názory a rady, které by nám mohli zase trošku pomoci v rozhodování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2011 16:58 Muž Inky [11] - Teriéři
ahojte už som sa to tu raz pýtal len som zabudol v akej téme to je teda mám otázku na druhý rok by som si chel kúpiť šteňa Jagdterriéra s pp, po rodičoch polovne vedených , chcel by som začať s poľovníctvom kedže sa to v našej rodine dedí ....lenže sme aj chovatelia rôznych zvierat, psov, mačiek,hydiny ... prasat ... no a myslím že je mnohým známe aký sú jagdteréry drsné a akčné .. teda sa bojím aby ma jAGd nepotrhal mačky ani iné zvieratá ... zas ho nechcem nejak odradzovať od lovu lebo chcem ho mať ako poľovníckeho psa čo mi poradíte dá sa to ?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   30.10.2011 12:10 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: 111
přesně tak ano když jsme dělali záchranařinu, byl jeden dopolední trénink daleko víc vyčerpávající než stejné dlouhé balónkování na louce..teď docela dobře poslouží stopy :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2011 10:15 Žena 111 [526] – Katy®
To říkám pořád-psychické vytížení, je častokrát účinnější než fyzické:-)a potporuje to mozkovou činnost psa( každopádně i člověka) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.10.2011 19:55 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: 111
Já mám taky aktivní plemeno a můžu říct, že nic neutahá psa lépe, než pachové práce a činnost, kde musí používat mozek (teď pominu fakt, že psi "pracují mozkem" neustále). Nemyslím tím zapřáhnout mimino do výcviku, ale naučit jej například rozlišovat hračky, schovávat je a štěně nechat, aby je hledalo atd.. prostě vymyslet nějakou "mozkovou" činnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2011 17:29 Žena 111 [526] – Avona®
Souhlasím u Russela je to opravdu o to těžší než třeba u labradora.... a jiných plemen- jo teriér se nezapře?:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2011 08:49 Žena Avona [292] - Teriéři
Nám se osvědčila ohrádka na štěňata, kterou nám poskytla chovatelka. Mohli jsme odejít a neděsit se, co se stane, jelikož štěňata mají zvláštní dar kousat věci, které jsou k zábavě co nejméně vhodné. Jinak souhals s předchozím, štěně utahat, jiná cesta není. Jen k plemeni..pár jich znám a utahat Jacka je celkem fuška.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.10.2011 21:14 Žena 111 [526]
Je zcela jedno zda jde o štěně Russel či jiné plemeno, jsou všichni stejní- nutno ho opravdu utahat před odchodem, nechat mu doma dostatek hraček- kousacích kostiček, a doporučuji speciální gumovou hračku do které se dává dobrotka( viz psí obchody) která mu dá hodně usílí a času než to spapá a dostatečně to štěně unaví ano a odstranit z dosahu všechny věci které může v době samoty roscupkat. Doporučuji také, odchody dostatečně trénovat postupně,-co 10min..... až si zvykne že je to zcela normální že zůstává sám doma. Také je to prevence že nebude teskňit a žalostně štěkat do okolí ;-) Držím palečky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.10.2011 18:59 Žena HOUP [1532]
JA NAPROSTO SOUHLASIM S KETY palec potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.10.2011 18:05 Muž Inky [11] - TeriéřiRe: Katy
ja som mal tiež jack-a a nijak sa tak neprajavoval iba šúľal koberce ... na kábly pozor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.10.2011 12:45 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: MajQulinQa
Většina štěňat kouše:-) hlavně v období okolo výměny zubů (dle velikosti plemene tak od 3,5 do 5 měsíců). Platí zde obecná pravidla - před odchodem z domu štěňátko unavit a poskytnout dostatek hraček. Samozřejmě odstranit předměty, které nechceme mít okousané :) pozor hlavně na el.kabely! Nenechávat nic osobního v dosahu štěněte - boty, kabelky, tašky apod. Mimina jsou děsně vynalézavá a když chtějí, dostanou se všude - zip nezip :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2011 09:45 MajQulinQa – Jack Russsel
Ahoj chci si pořídit štěně Jacka Russela, je pravda, že tak všechno kouše ? Jak ho zabavit, když nebudu doma ? Odepište prosím brzy :) děkuji
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2011 12:00 Muž Inky [11] - Teriéři
ďakujem , pomohli ste mi , budem sa snažiť psíka pekne vycvičiť , oco mi to zamieta ale to preto že mal kopova a ten mu behal za zverou atď ... no chcel som sa uistiť aby sa to neopakovalo s mojím psíkom :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 20:42 Žena HOUP [1532] – ANO DALO
KAMARATKA MA ČESKEHO FOUSKA-a zvlada to -je polovnik -neboli lovec- jen tehdy kdy mu to dovoli ,začala ho cvičit od malinka a teť je dost dobrej ....tak ja myslim že když mate v rodińe myslivce tak proč byste to s pejskem nezvladli vše je o vycviku ---teť krapet mimo+ ja mam labradorku a taky ze začatku za srnkou frrr a teť už i bez přikazu si sedne a čeka než přijdu a za srnama neběhá ... tak držim palce ať vam to vyjde... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 19:04 Žena Avona [292] - Teriéři
Ovšem pán musí být autorita a opravdu PÁN. Pokud tomu tak není a nebudeš dostatečně důsledný může se stát, že budete mít častěji drůbeží polévku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.03.2011 16:27 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: Inky
Pes není hloupý - velmi dobře chápe co je domácí. Krom toho pes, který je využívaný v práci, musí být stoprocentně ovladatelný - nemůže prostě jen tak vyrazit za zvěří, pokud mu k tomu pán nedá povel. To by mohl být na honu prvním uloveným, že... Prostě lovecký pes a domácí zvířectvo se rozhodně nevylučují :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.03.2011 16:23 Muž Inky [11] - Teriéři – teriéry
Ahojte veľmi ma zaujali lovecké plemená ako sk. kopov , jagdterier ...stavače s tým že by som ich príležitostne bral na poľovačky lebo strýko je poľovník rozzureny no a mám strach v tom , že doma máme sliepky, mačky ... a ako by sa takéto psy s nimi v domácnosti znášali ?: myslíte že by sa to výcvikom dalo spraviť?

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 1018x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/295-terieri