Fobie a strach
Chcete říci že sem pořát tehle diskuze ten dojí zalozíl?autor?
Mislím že asi nevíte že de o pejsky ktere už zazilí něco zliho od lidí a cizích bafanu a mají zasebou špatnou minulost bilo jim ubližovano a mají fobije i strach.Robinek je z utulku a dibi sme siho nevzali bil bi utracení bil problem ho dat do rodini nesnáší se cizími lidmi a bafani má špatne skušenosti lidma i z´bafanami protao se nerád kamarádí cizími i dibi ho nědo opěžoval cizích je schopen kousnout jak psa i člověka zvikl si name a je namne zavísli ma duvěru jen kemne mojím dětem a take má fobije spusobení tim co zažil a prožíl zleho do lidí a bafanu umne je mazel ne problemoví pes a steklí fobijí.Ano nacizí je vostrí a kor dibi ho nědo otravoval zcizích.Robinek se bal včeho diš me siho vzali balse venku aut i do šalini nastoupit a navoditku bio hruzá snim jit ven ated je skvělí pes kterí hlida a chranímne a moje děti aji doma je skvělí hlidač a hlidasime abi mne jemu i Žanetce a Vikynce nigdo neukradl a neublížíl mi.Já chraním je jeto moje smečka a moje miláčci zažili dost zlích od lidi a bafanu.Ajá se jim věnují a davam lasku i peči jeto naročne fobijemi a strachem ale vim co mám dělat.
Redaktor má právo zasahovat do fora. Forum slouží k diskuzi a má pomáhat např. začátečníkům. Ale také musí mít nějakou úroveň a tu Katy hlídá. A dělá to dobře. Nikdo ti téma nekrade, Katka opravila chybu.
Diky ale to neopravněje přece to že sem založil diskuzí já promině ale ne Katy já sem založil Fobije a strach a ona Kati mi jípřemenovala na Fobie a strach ted to vipaá že jí založila Katy přitom je to moje proč mijí ukradla diskuzi toje tadi normalní sem noví a už se tohle děje jak je mozne tohle dělat snažím se psat česky nejdemito.
Přejmenováno je pravděpodobně proto, že jsi v nadpisu měl(a) pravopisnou chybu. Jak se správně píše fofie jsem ti psala do vzkazu.
Je založená mnou nechápu že mi došel dopis de se piše že redaktor-Katy mi jí přemenovala tohle je tadi normalní,Katy není ten do jí založil ve foru ale já sem založíl Fobije a strach a přemenovali ji jinak.
Právě že má mnoho forem,tak je třeba příjít ke kořenu a podstatě.Psy nejsou děti,takže je nesmíme vychovávat jako lidské jedince.Psí řeč musíme nejdřív pořádně pochopit,než přistoupíme k nějakému jednání.Nám byl dán rozum,takže na nás také záleží kolik z jejich světa pochopíme a přizpůsobíme ten náš jejich pudům a potřebám.
O.K. právě že Tvá předchozí odpověď vyzněla tak, že každý pes co projevuje známky strachu je nesebevědomý či zrazený. Ovšem strach či nejistota má mnoho forem a nelze paušalizovat. Ze stránek ALex ji vidět, že pejsci jsou v těsném kontaktu s majitelem a že se snaží pejskům věnovat.
Strach a nedůvěra jsou dvě hodně odlišné věci.Ani jedno ani druhé se nedá pušalizovat.Vždycky záleží na tolika okolnostech,že bychom o tom tady mohli napsat povídku a stejně by to k ničemu nevedlo,protože každý jedinec je jiný a potřebuje jiný přístup.Já jsem se pisatele ptala na více údajů,protože je rozdíl,když se cuká york nebo dobrman,ale nedůvěra se strachem vůbec nesouvisí.
Dobře socializovaný pes,vymazlený a správně sebevědomý, strach vůbec nepociťuje,prostě vůbec neví co to je a je jedno jestli je to pes nebo fena.Strach pociťují psy s nízkým sebevědomím,nebo ti,které jejich páníček zklamal a nechal ho v něčem vymáchat
Jaký je podle tebe rozdíl mezi strachem a nedůvěrou? Já jen že někteří psi jsou od přírody nedůvěřiví, často to vidím u chtrů, kteří si rádi nechávají odstup a lehká bázlivost ( nedůvěra ) je přirozená. Alespoň v mladém věku, než se opravdu dokonale socializují a nemyslím si, že je to chyba majitelů. Komína také zvykám na běžný život a stále má silný respekt z koček a slepic ( pokud neběží od něj

) Je to otázka času, než si pejsek zvykne na okolní prostředí, ale nemyslím si, že strach je psům cizí.
Dobře socializovaný pes,vymazlený a správně sebevědomý, strach vůbec nepociťuje,prostě vůbec neví co to je a je jedno jestli je to pes nebo fena.Strach pociťují psy s nízkým sebevědomím,nebo ti,které jejich páníček zklamal a nechal ho v něčem vymáchat samotného.Pokud si někdo pořídí psa z útulku a svůj strach si přinese sebou,je to běh na dlouhou trať pomoci mu.Sebevědomí a jistotu musí najít především doma.Chce to hodně času,vlastně veškerý čas,který máme věnovat psovi.Nejvíce se pes cítí jistým,když tráví noci s majitelem,pouto které mu tím dáváš byť ve spánku, je tím silnější,čím jistěji se vedle tebe cítí.
určitě nejsem jedíní co má bafanky sfobijemi a mají strach?jak řešíte strach a fobije a sčeho mají strach a fobje?
Já nepotřebují radu ohledne fobijí a strachu vím jak sněma zachazet a některích se dá fobije pomalu zlomit že se stoho dostanou a jinich zase to trá dele a deto pomalu třeba srach nastoupit do šalini a ze šali používam pamlsky a pozbuzení a pochvalim.Stach a fobíje djít poschodech u mích fenkenek je pozbuzují a pokud májí strach a fobije zít poschodech diš dou lide tak chvíli počkam aš nigdo naschodech nejde a teprve mužeme jít a to potom jdou vklidu.U fenečky Viky fobije a strch chodit ven sem pochopil že diš du sní sam moc se cuká a vikulí oči stracu a nejde a sedí ale poznal sem že diš de semnou i zdospělími bafani jde bez problemu sevenčit i na prochasky nebot je pohromadě sesmečkou i semnou.Viky se bojí venku lidí i aut a všeho co dělá zvlašní zvukyjá ji dodávam silu se nebat a překonavat strach venku ze všeho rozhodně si nemislím že bi bil spusobeni mnou já se m už udělal pokroky s Žanetkou i Robinkem diš si spomenu jakou se kemne dostali vstavu a fobijemi ated sou bafanci co zvladnou jít na prochásky i jet šalinou autobusem.
Ano ovšem pamlsky i pochvala a chvalit a pomalu dělaji pokroky.
Na každý strach je jiná odpověď,mohl by jsi konkretněji specifikovat jejich strach,jak se projevuje,jestli je to pes ,nebo fena,jestli už hárala,nebo ne.Jestli chybu neděláš ty sám a nechlácholíš je zbytečně.Zvýšit sebevědomí psa je dost těžké a bez konkrétních poznatků je těžké radit,mohl by jsi tím napáchat víc škody a na každého jedince platí něco jiného.Jestli máš z výchovou pouze laické zkušenosti,možná by bylo lepší obrátit se na odborníka.
Nebylo by možné napsat to trochu srozumitelněji,myslím česky.Ty jsi cizinec?Půlce napsaných slov nějak nerozumím.
Ahojky jak sem psal máme bafani ktere trpí fobijemi i strachem zruzních věci jako jsou mostí jiní maji fobijí cizích bafanu a nebo lídí z aut nebo šalin a take třeba schodi.Jak řešit fobíji a strach překonávat u bafana?Npříklat Viky má fobijí chodi ven bojíse a spomoci dospělích bafanu fobijí zvladá lip.
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Chování psů • Zobrazeno 963x