Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Pomoc s výběrem pejska

 

NápovědaFórum » Chov psů  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Pomoc s výběrem pejska
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   02.05.2011 19:44 Žena Ivča [321] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: quendery
CHtělo by se mi napsat souhlasím... ALE... těžce nesouhlasím s tím, že pes co je doma v bytě déle než 5-6 hodin sám je chudák, ptz to je trápení zvířat! Jako mnohem větší chudák mi příjde pes, co je celodenně na zahradě a nechodí se s ním moc (nebo vůbec, chcete-li) ven...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 18:27 ¨Tereza – Kavalír
Dobrý den, chtěla by se zeptat zda tady někdo nemá zkušenosti s plemenem Kavalier king charles spaniel. Štěká hodně? Líná hodně? Vydrží být přes den sám doma? Zkrátka jeho pro a proti. Předem moc děkuji :-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 17:38 Žena Milena [1577] - TeriéřiRe: quendery
Díky, velmi dobře napsáno palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   07.04.2011 15:17 Žena quendery [799] - Honiči a barváři a příbuzná plemena – RE: Jan
Plně souhlasím s "pokladem", Vaše představa a opravdu speciální požadavky jsou opravdu "speciální". Začněmě výškou / jistě jste myslel v kohoutku/, tak to přichází v úvahu velká plemena - od vlčáka nahoru.
U takového psa / a vlastně téměř u žádného/ nepřichází v úvahu střední nutnost pohybu, i když si pod tímto pojmem neumím představit, jestli 20 minut denně, hodinu nebo tři, kdy jste ochoten s ním chodit " na procházky".
K dětem je vhodný vlastně každý pes pokud je k tomu vychován a pokud je k tomu vychováno i dítě-tahat za uši a ocas nebo strkat prstíky do nosu žádného psa nenadchnou.
Cvičení psa je "snadné" pro laskavého, trpělivého a důsledného páníčka. Potom věřím, že vycvičit se dá i ten největší "rarach".
Oddaný svému páníčkovi a jeho rodině - to má vlastně pes téměř v rodném listě - ale pozor jsou plemena, kde pes má pouze jednoho pána, např. dobrmani.
Nevím, co si představit pod pojmem "obranář" - že každého nevítaného hosta roztrhá na dva kusy, nebo mu minimálně pocuchá obleček ?
Pes je klidný a vyrovnaný, jestli je takový i jeho páníček - ne nadarmo se říká, že jaký pán takový pes. Páníček cholerik bude mít psa cholerika atd. na plemenu skoro nezáleží.
Také nejde soudit, zda si vůbec máte pejska pořizovat, protože neznám vaše zaměstnání a pracovní a jiné vytížení a kde bydlíte - v bytě, v domku bez zahrady či se zahradou. V bytě zavřený pes víc jak 5-6 hodin je trápení zvířat. A také nevím, jestli chcete psa jen vy, chcete ho pro vaši holčičku, nebo si ho přeje celá vaše rodina a je ochotná se také o něho patřičně starat a obětovat část svého volného času i pohodlí. Až si tohle všechno přečtete, prosím vás, zamyslete se znovu, jestli máte psovi co nabídnout a zdali si ho vůběc pořídit, či si jen prohlížet obrázky a číst deníčky na internetu. Promiňte mi mou upřímnost, ale udělat ze psa nešťastného tvora je velmi snadné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.04.2011 01:10 Žena Ascam [1148] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: Jan
Já bych to řekla takto - jakou práci hodláte se psem provozovat? Pes totiž potřebuje práci. Podle toho se pak dá vybrat plemeno s nejlepšími předpoklady. Pokud s pejskem pracovat nechcete, pak si, prosím, ještě jednou důkladně rozmyslete, zda psa vůbec pořídit.
Pokud se přeci jen rozhodnete, že psa ano, pak bych doporučila návštěvu útulků v okolí a výběr pejska na místě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.04.2011 22:49 Žena Avona [292] - Teriéři
Hlavně záleží na tom, kolik času jste schopni psovi obětovat, jak jsou velké děti a jaké podmínky pro psa máte. Zda počítáte "jen " se psem na zahradu, nebo s ním hodláte sdílet obydlí..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.04.2011 21:30 Žena poklad [21] - Pinčové, knírači, molosoidní psiRe: Jan
Snad plyšový. :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 18:19 Jan – Pomoc s výběrem pejska

Dobrý den,
potřeboval bych po moci s výběrem psa a jelikož plemen je opravdu velké množství, pomoc od zkušenějších je vítána. Mám poněkud specifické požadavky. A to:
-velikost mezi 40-60 cm.
-střední nutnost pohybu
-vhodný chováním i k dětem (mám 6-ti letou holčičku)
-snadno cvičitelný
-nadevše oddaný svému pánovi a jeho rodin
-klidný, ale zároveň \"pes obranář\"

Předem děkuji za odpovědi

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 1167x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/303-pomoc-s-vyberem-pejska?od=51