Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

První pomoc při průjmu- homeopatika

 

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci  

+ přidat příspěvek
První pomoc při průjmu- homeopatika
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2012 09:46 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: sarka
skutečně to bývá časté, zvláště při indiv. léčbě, nesmí to ale přejít do extrémů či přetrvávat, to je pak důkaz toho, že léčba jde blbym směrem

www.homeopaticka.cz/…/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2012 09:26 Žena sarka [401] Re: petrab
To nevím, s tím jsem se nikdy nesetkala...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2012 09:09 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: sarka
sarka napsala: když nepomůžou, tak rozhodně neublíží. :-) jen často v počátku zhorší na nějakou dobu stav, jako důkaz, že tělo na ně reaguje, takže nelekat se, aby byla homeopatická léčba funkční, je nutno znát velmi podrobně celkový stav pacienta a léky mu namíchat přesně na míru, někdy je to kumšt a někdy se to nepovede
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2012 08:30 Žena sarka [401]
Já homeo věřím. Už několikrát nám homeopatika pomohla, jak mě, synovi po operaci, tak psovi při renálním selhání. Navíc homeo mají jednu výhodu, a to když nepomůžou, tak rozhodně neublíží. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2012 02:47 carbofit
111 napsala: Nazdárek dietní chyba nebyla- dostal to z hárající fenečky občas se mu to stane- když k nám přiběhne háravka? Homeopatika zabrala hned první den po pravidelném podávání po 24h bez problému. Nutno brát dle doporučení ještě následují další dny i když hafan nejeví žádné problémy. Mohu doporučovast ostatním. Sama na ně moc nevěřím je to jen v naší hlavě? Ale pes to nechápe a ejhle úspěch. Kdo věří tak ať vyzkouší i při potížích hafana ahoj Ale nutno konzultovat s odborníkem ne kupovat v lékárně na doporučení Mgr, či sama lék vyhledat v odborné knize. musí přesně sedět na daný problém- je jich opravdu hodně- nutno také dodržovat správné ředění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 20:08 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: 111
Jen tak dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 18:41 Žena 111 [526] – petrab®
Nazdárek dietní chyba nebyla- dostal to z hárající fenečky občas se mu to stane- když k nám přiběhne háravka? Homeopatika zabrala hned první den po pravidelném podávání po 24h bez problému. Nutno brát dle doporučení ještě následují další dny i když hafan nejeví žádné problémy. Mohu doporučovast ostatním. Sama na ně moc nevěřím je to jen v naší hlavě? Ale pes to nechápe a ejhle úspěch. Kdo věří tak ať vyzkouší i při potížích hafana ahoj Ale nutno konzultovat s odborníkem ne kupovat v lékárně na doporučení Mgr, či sama lék vyhledat v odborné knize. musí přesně sedět na daný problém- je jich opravdu hodně- nutno také dodržovat správné ředění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 15:37 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: 111
V případě dietetické chyby stačí hladovka, dieta a lehká dezinfekce střev či zahuštění jejich obsahu.
V případě infekce je nutno nasadit antibiotika a nic, ani homeopatie nezabere.
S homeopatiky Ti přeji úspěch!!! Mně nikdy nezabrala. Ani u lidí ani u zvířat. A to jsem za ně dala opakovaně majland.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.03.2012 12:34 Žena 111 [526] – .-(
Tak zrovna máme průjem a homeopatika jsem nasadila tak vám dám vědět zda zabraly či nikoli:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.03.2012 10:27 Žena 111 [526] – První pomoc při průjmu- homeopatika
Psi často venku sežerou co nemají. Zejména psi zvyklí na granule, mohou mít díky tomu velké trávicí problémy. Na podzim a v zimě se vyskytuje více rizik v podobě například mrtvých myšek nebo může dojít k podchlazení břicha apod. Připravila jsem proto krátký návod na první pomoc.
Pokud pes pozřel něco nežádoucího nebo se doma přejedl a důsledkem je průjem nebo kolika z „dietní chyby“, můžeme mu rychle pomoci sami, dříve než seženeme veterináře. Mnohé lehčí průjmy můžete sami i vyléčit domácími prostředky a dietou. Nežádoucí složky v trávící soustavě je vhodné navázat na vlákninu, například otruby, Lepicol, Psyllium. Vlákninu je nejlépe podávat v kapslích nebo jako vodní roztok injekční stříkačkou, musíme ale postupovat rychle, než se stačí vytvořit sliz. V lékárně můžeme také zakoupit tablety Carbofit (Čárkll), což je vylepšené živočišné uhlí, které na sebe naváže nežádoucí látky v trávící soustavě. Na zastavení průjmu je vynikající také nový přípravek Aptus Attapectin (tablety), který se však prodává pouze na veterinární předpis.
Z homeopatik se na dietní chybu podává Arsenicum album 9ch. Toto homeopatikum podáváme opakovaně, nejlépe každou hodinu dvě kuličky. Při vážnějších průjmech dochází ke ztrátě tekutin. Následkem ztráty tekutin je narušení metabolismu, což může vážně ovlivnit život pacienta. Měli bychom zajistit náhradu tekutin napájením z injekční stříkačky. Zpočátku podáváme pouze dva mililitry tekutiny a dávku zvyšujeme po půl hodině o jeden mililitr, abychom nepřetížili žaludek a pes vodu nevyzvracel. Proti dehydrataci mohou pomoci i homeopatika China a Natrum muriaticum. Při velkém vyčerpání organismu můžeme podat Phospohoricum acidum, 15 nebo 30ch. Kromě vody nebo čaje (například z řepíku, heřmánku nebo jitrocele, které mají stahující účinek) můžeme použít veterinární iontové roztoky nebo tablety. Jejich společné podávání s homeopatickými léky nastaví organismus k maximálně efektivnímu využití živin i iontů.
Bylina celík upravuje u akutních i chronických případů acidotickou rovnováhu. U dietních chyb je vhodné podat i homeopatikum Nux vomica 5ch na vytrávení a posílení jater. Arsenicum je přímo určené na otravy. Antimonium crudum podporuje spalování a trávení. Z dalších bylin doporučuji slabý nálev pelyňku nebo odvar z kořene hořce. Špetku mletého kořene jen lehce povaříme. Pacientovi se výrazně uleví. Dobře podpoří trávení také zeměžluč. Vodu podáváme stále po troškách, pokud pacient nezvrací, můžeme ho nechat, aby se napil sám. Nesmí se ale přepít, protože nemocný žaludek větší množství tekutiny nesnese.
Správné trávení podpoří probiotika, přípravky s kulturní mikroflórou, veterinární Probican, nejlépe Probican pektin nebo Aptus Aptobalance (doplňkové krmivo určené pro úpravu funkce střevní mikroflóry obsahující laktobacily).
Antibiotika doporučuji podávat pouze při podezření na bakteriální infekci nebo kvůli vyloučení bakteriální superinfekce (následné infekce). Po antibiotické léčbě vyčistím organismus psa homeopatiky Croton tiglium 9ch nebo Thuya 9ch, která podávám po dobu dvou až tří týdnů jedenkrát denně pět kuliček.
Možné příčiny průjmu a jeho homeopatická léčba:
•průjem z podchlazení břicha – podáváme Dulcamara 9ch, na začátku léčby po hodině dvě kuličky, postupně snižujeme četnost podávání,
•průjem při přezubování – podáváme Chammomillu 30ch,
•průjem doprovázený křečemi – může pomoci některá z Magnesií (Magnesia carbonica, phopsohorica, muriatica) nebo Cuprum (na křeče obecně). Křeče v břiše a křeče močového měchýře (zejména ze vzteku) pomůže odstranit Colocynthys. Léky proti křečím je nejlépe podávat v potenci 30ch, eventuálně 200ch.
MVDr. Simona Müllerová, mailto:simona.homeopatie@seznam.cz
Reklama

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 76x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/443-prvni-pomoc-pri-prujmu-homeopatika