No, jak jsi správně napsala, já jimi krmím, krmí jimi moje chovatelka a je jimi krmena odhadem třetina stafíků. Jsou to granule kvalitní a mně se na nich líbí to, že mají asi 6 příchutí, přičemž vše je stejně vysoká kvalita. Já zatím dávám štěněcí granule a střídám je, protože štěněcí jsou jen dvě chuti. Ale jak budu dávat dospělé, budu asi střídat všechny chuti. O TOTW se na stafích fórech hodně diskutuje. Ti, co je dávají, jsou s nimi velmi spokojeni hlavně proto, že je pejsci dobře příjmají, chutnají jim a mají po nich krásnou srst. Jen občas se najde někdo, kdo krmí nějakými levnými granulemi s tím, že jemu měl po TOTW pes průjem. Na to má jedna moje kamarádka moc hezký příměr. Říká: "No, to máš stejné, jako když si sedneš z trabanta do Porsche. Taky se z toho posereš". Můj názor je ten, že pokud přecházím na jiné granule, musím přecházet postupně.
Jinak o rozdělení granulí pro plemena malá, střední a velká jsem četl moc hezký článek nějakého pana veterinárního ortopeda. Už si nepamatuji přesně, kde jsem to četl, ale bylo to někde v tištěné podobě, ne na netu. Říkal tam, že je to v podstatě jen marketingový tah, že u všech štěňat by se mělo dbát na vyvážený poměr minerálů a hlavně zdůrazňoval, že pro všechny psy - malé i velké - je dobré, když jako štěnda rostou pomalu. Pěkně to tam zdůvodňoval, ale já si to přesně nepamatuju, nicméně souhlasím, že ta naše věčná honba za něčím ničí nejen nás, ale i naše pejsky.
Nechápu, proč chce každý druhý mít ve čtyřech měsících psa dospělé velikosti, proč v šesti měsících už chce, aby byl dokonale poslušný a v roce aby měl nejméně troje zkoušky... Dnes jsem se o tom zrovna bavil s mojí paní chovatelkou, protože jsem začínal mít z mého okolí pocit, že něco zanedbávám. Naštěstí mne uklidnila, ona sama prý do patnácti měsíců nedělá se psy nic kromě důkladné socializace a navázání na sebe a výstavního postoje a předvedení. Až poté začíná dělat sportovní výcvik a další věci. Já si to plánoval podobně, jen s tím, že jsem si říkal, že se sporty začnu v osmnácti měsících, až bude mít Scotty hotové klouby, zuby, svaly... Do té doby chci jen aby byl zdravý a v dobré formě... No a třeba do té doby shodím natolik, že budu moct se Scottym začít i sám běhat a můžeme se pustit třeba do dog trackingu