Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Bez PP?

 

NápovědaFórum » Chov psů » Psi bez PP 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Bez PP?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 14:56 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Lucas1996
Lucas1996 napsal: Ano,pejsky s pp mají samozřejmě výhody,ale co ten zbytek,měl by se udělat nějaký zákon,aby se přestaly kříženci dávat připouštět,myslím že by to pomohlo.

JiraSchely napsala: Nic by nepomohlo.
Kdyby se kříženci přestali připouštět tak by několikero psích ras ani nebylo.


Petra123 napsala:
Ale jo, já bych vážně za množení psů bez PP dávala nějaké vysoké pokuty. Vždyť se to dá považovat za týrání chovem...


nejen kříženci a bez PP .ale i papíráci nemocný do toho..... jen nějakej zákon by musel bejt a ten ROZHODNĚ NEBUDE - tedy já se ho nedožiju i přes možnou dlouhověkost

111 napsala: VĚČNÉ TÉMA KTERÉ NELZE VYŘEŠIT :-(

a právě o takových tématech je věčná diskuze... !
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 14:46 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Lucas1996
Lucas1996 napsal: Ale zdravotní problémy,může mít i pes s PP,přece ne? Tam nemáš žádnou záruku.

právě o tom mluvím...:


.... chorůbky, stačí jich u těch s PP až až .... s velkým ALE .... když najednou vořech a pes bez PP je zdravější (viz níže...)


bohužel jsou zdraví jedinci zvláště pro lidi začátečníky a laiky velmi nedostupní a právě ti (a je jich nejvíc) jsou často množiteli nachytáni, navíc u mnoha chorob mohou být rodiče i generace zpět zdrávi a přesto určité procento štěňat chorobu ve vrhu má či jsou údaje záměrně nepřesné nebo klamné

PROSTĚ KAŽDÉ POŘÍZENÍ PSA JE VŽDY SÁZKOU DO LOTERIE. NĚKDO PROPOČÍTÁVÁ A VYHRAJE, NĚKDO NIKOLIV A TO PO CELÝ ŽIVOT.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 14:44 Lucas1996 Re: JiraSchely
Tak je mi 16,ještě mám čas,se o tom něco víc dozvědět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   19.07.2012 14:36 Žena Terda [484] - JezevčíciRe: Rexik
Taky s Petrou musím souhlasit. A jestli někdy budu mít svojeho psa, tak jedině s PP. Ne kvůli výstavám nebo něčemu podobnýmu, ale budu vědět, že je to ten pes, kterýho jsem chtěla. A ne jako s Bertem, že nám chovatelka nakukala že je čistokrevnej, hladkosrstej, králičí, ukázala našim ale jen tátu a on nám z hladkýho králíka vyklubal polohrubej standartní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   19.07.2012 14:27 JiraSchely Re: Lucas1996
Taky koukám že o tom ještě nic moc nevíš. "Mladistvý zlehčený pohled" řečeno....

Každý kdo má psa bez PP a nechá ho připustit je množitel a taky sobec !

Při pohledu na štěnátka je to krásný pocit, řekne si a šup už má jeho fenka štěnátka jen proto že on chce... To je sobeství, protože nikoho nenapadne že ty štěnátka mužou trpět ! / ( kolikrát se to stane i při otázce " fena musí mít jednou štěnata" ( To, ale není pravda! )

Co se týče těch PP štěnat souhlasím s Petrou, páč moje štěnata měly papíry všechny, jak zvláštní ne ! ;-)
Chovatel se ti tím snaží namluvit bud křížence,nemocného psa nebo psa od rodičí, kteří nejsou zdraví.. proto nemá papíry !
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   19.07.2012 14:12 R Žena Jarka [1804] - Společenská plemenaRe: Petra123
S Petrou naprosto souhlasím. Už jak jsem psala několikrát, pejska bez PP bych si už nikdy nekoupila. A právě důvod je jeho zdravotní a psychický stav.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 13:18 Lucas1996 Re: Petra123
Mě stačí,když to vidím na facebooku,ty fotky nemocných pejsků a je mi z toho do breku. sad
Na odkaz,jsem se kouknul a je to hrůza,ale boužel ty lidi jsou důvěřivý,já jsem boužel taky a toho psa bez pp si koupí,protože si myslí že je čistokrevný a vypadá tak,ale už to nechci řešit. A poslední věc,co napíšu,není ani 100 % jistý že je křížený,i když je bez pp může opakuju může bejt čistokrevný. No,možná už měnim názor,ale už to nechci řešit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.07.2012 12:57 Žena Petra123 [461] Re: Lucas1996
Omlouvat se nemusíš, já tu nechci být na nikoho nějak "ostrá", jenom holt na to má prostě každý jiný názor, ale mě to hrozně rozčiluje. Třeba to víc pochopíš, když uvidíš nemocného psa (ale nepřeju ti to!!!), protože když to tak vidím kolem sebe a v 99% to bývají psi bez PP. Třeba náš mopsík měl problémy se srdcem, takže jsme do něj museli pomalu od štěněte cpát prášky a nedožil se ani osmi let. Kamarádka má křížence z útulku a každou chvíli s ním tráví u veterináře. A náš nynější pes je od překupníka (jak jsem psala, dřív jsem se o to taky nezajímala a navíc ho přivezla sestra jako překvapení), veterinář vyhrožoval, že až bude starší, nebude moct na zadní (zatím je to ok, doufám, že to tak zůstane...) a občas mívá podobné záchvaty, jako měl náš mops od toho srdce, jen je nemá tak často a v takové míře. Kromě toho zdraví - od mala je to docela hysterka a citlivka. A takhle bych mohla pokračovat...
Nedávno jsem se tu bavila s jedním pánem, který už má druhého mopse s PP, na výstavy s ním vůbec nechodí (nemají čas a nezajímá je to) a ty papíry mají právě kvůli tomu zdraví. ;-)

Jasně, pes bez PP může vypadat jako čistokrevný pes, ale nemusí být, jelikož někde v těch dávnějších předcích mohl být i jeden jediný kříženec a to už znamená, že ten pes není čistokrevný.

Na odkaz koukni, je to taky jedna z věcí, která hodně změnila můj pohled na tohle téma...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 12:47 Lucas1996 Re: Petra123
Ale já jsem nepsal,že musí mít fena alespon jednou štěnata,ja vím že nemusí,já jsem jen psal že na tom není nic špatnýho,pokud má fenečka jednou štěnata.
A to že z vrhu,dostane pp jen dvě nebo tři štěnata,mi říká hodně lidí a myslel jsem že to tak je,tak pardon,to jsem nevěděl že dostanou všechny pp.
A to jestli je pes kříženec nebo ne,většinou poznáš,snad ne? Přece de poznat čistokrevný teriér a podobně.
A na to množení,psů bez pp,máme každý jiný názor... Pokud bude mít štěnda jen jednou a rozprodají se,nic se neděje. A du se kouknout na ten odkaz...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   19.07.2012 12:37 Žena Petra123 [461]
Já to tu znovu řešit nebudu. Prostě na to mám svůj názor a třeba zrovna ty Lucas, by sis o tom měl zjistit víc a ne se tu pořád ohánět tím samým dokola. Já jsem na to ještě zhruba před 3-4 roky taky měla jiný názor, bohudík se našlo dost lidí, kteří mi otevřeli oči. Škoda, že se to nepodaří u všech. :-|

To, že fena musí mít jednou za život štěňata, je úplně stejná blbost jako např. to, že pes krmenej syrovym tě co nejdřív sežere...

Pro mě jsou prostě množitelé všichni, co množí psy bez PP, protože nemůžou zjistit, jakou povahu a jaké nemoci měli (nebo neměli) jejich další předci. Jo a navíc, každý pes bez PP je zařazován mezi křížence, protože nemůžeš vědět, že v nějakých předcích nebyl kříženec. ;-)

A kde jsi vzal to, že PP mají jen dvě tři štěňata z vrhu a zbytek ne? Když se ti chovatel snaží namluvit, že tohle štěně zrovna nemá PP, protože už je třeba sedmé, tak je to pěkná pitomost a utíkej odtamtud pryč.
Kromě toho tu nejde jen o nemoci, ale také o povahu, určitý vzhled a o to, že neustále množení psů bez PP mezi sebou je ničení plemene.

Na závěr už asi dodám jen tohle: www.kavalirvnouzi.doglove.cz/…
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 11:48 Žena sgualdrina [1064] - Pinčové, knírači, molosoidní psi
Na "křižovatkách" nic zlého není..kolikrát maj to nejlepší z obou stran :)jo,byla bych pro nějaké regulované množení z jejich strany,ale to je asi utopie..a pokud jde o ty útulky,je jich tam opravdu hodně,ale u nás v útulku se objevují i papíráci,teďka tam paní donesla labradora,který má asistenční zkoušky všechno,že prý je na ho*no,že ji neposlouchá a nechala ho tam a ten pes nebyl zadarmo!! akorát,že ten pes poslouchá,je úplně úžasný,takže spíš se ho chtěla zbavit..Všechno je o lidech.. no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 11:43 Lucas1996 Re: Petra123
Jo a Petro,né všechny psy bez pp,jsou nemocný bo podobně. Dokonce je hodně kříženců a říka se to,že jsou zdravější,nejsou tolik náchylní na zubní kámen,či na problémy se srstí,problémy se zažíváním mívají méně a podobně. Ale zastavit to připouštění,těhlech pejsků,by se vážně mělo,alespon na nějaký ten čas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 11:32 Lucas1996 Re: Petra123
Né,pokuty by se měly dávat,kdyby daly připustit křížence,bez pp může bejt čistokrevný,to se většinou pozná,jestli je nebo ne. A stejně i když se narodí fence s pp štěnata,papíry stejně budou mít jen dvě nebo tři štěnata. A co zbytek? Už nemá pp,tak ho nemůžu dát připustit? Když vím,že je čistokrevný,tak proč ne. A máš pravdu,ras už je dost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 11:28 Lucas1996 Re: Petra123
Ale jaký množitelé? Né všechny lidi co maj psa bez pp,je množitel. Pokud ty lidi,nemají křížence,tak na tom nic špatnýho není,pokud bude mít fenečka jednou štěnata. Pokud je rozprodaj,tak na tom nic není ne? Někdo je dává i zadarmo,i kdyby je mohly dát za peníze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.07.2012 09:56 Žena 111 [526]
VĚČNÉ TÉMA KTERÉ NELZE VYŘEŠIT :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   19.07.2012 08:55 Žena Petra123 [461] Re: JiraSchely
JiraSchely napsala: Kříženci jsou byli a budou. spim
Bohužel pro psy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   19.07.2012 08:54 Žena Petra123 [461] Re: JiraSchely
JiraSchely napsala: Nic by nepomohlo.

Kdyby se kříženci přestali připouštět tak by několikero psích ras ani nebylo.

Ale jo, já bych vážně za množení psů bez PP dávala nějaké vysoké pokuty. Vždyť se to dá považovat za týrání chovem... Navíc psích ras už je tolik, že nevidím důvod, aby byly další. Tohle už by mohlo stačit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.07.2012 08:49 Žena Petra123 [461] Re: JiraSchely
JiraSchely napsala: Tady jde vážně jen a jen o to, zdali neskončí chuděrka v utulku nebo někde u boudy, nebo i huře "týraný"!

A taky o to, jestli nebude nemocný, jelikož je nesmysl, aby měl množitel psů bez PP záruku, že předci štěněte byli zdraví. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   19.07.2012 08:46 Žena Petra123 [461] Re: Lucas1996
Lucas1996 napsal: Tak pokud bude ten pes čistokrevný a bez PP,je to jedno. Nechápu ty lidi,co by psa bez pp nekoupily
Já říkám na rovinu, že bych už bych si nikdy psa bez PP NEKOUPILA. Neříkám, že bych si ho ho nevzala, ale prostě nekoupila... Buď psa s PP od seriózní chovatelské stanice nebo bych si vzala pejska z útulku a aspoň bych tak udělala dobrý skutek. Protože právě díky množitelům psů bez PP se rodí spoustu nemocných štěňat a útulky praskají ve švech... Však se koukni kolem sebe, chtělo by to si o tom zjistit něco víc.
A i kdyby lidi, co množí psy bez PP, nechávali dělat testy rodičům štěňat, tak nemají záruku, že štěňata budou zdravá, protože neznají jejich další předky... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 02:14 Lucas1996 Re: JiraSchely
No jo,každej to vidí jinak x)) Jo,to máš pravdu,budou stále. Ok,spíš dneska POKRAČUJEM :-D
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 02:12 JiraSchely Re: Lucas1996
Vidíš to vše moc jednoduše. Takhle to prostě nefunguje.

Na světě je několik milionu-miliard lidí a ty nejde ukočírovat všechny. Kříženci jsou byli a budou. spim Pajdím na kutě, zítra pokračujem tak přijd zas :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.07.2012 02:04 Lucas1996 Re: JiraSchely
Né,myslím to tak,že kdyby už neměly štěnata kříženci,tak by už nechodily nové do útulku a už by se jen pomalu dostávaly k novým majitelům ty starší a tak by se to vyčistilo... Takhle tam každý den,příjde další a další pejsek,většinou je to ten kříženec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 02:01 JiraSchely Re: Lucas1996
Lucas1996 napsal:a pomalu by se to vyčistovalo

Jak to myslíš ? Nejde přeci vyčistit utulek ? Nemužeš jen tak hodit všechyn pejsky co tam jsou do jednoho pytle a postřílet je aby bylo čisto !

Hraje tu taky roli kdo si je vezme, kdyby se tomu mělo tak jak si myslíš už by v utulku nebyl žádný pejsek. Chci jen podotknout že tam nejsou jen kříženci,také čistokrevní psi, ale také někdy psi s PP ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:57 Lucas1996 Re: JiraSchely
Ano,tak jsem to myslel,mělo by se udělat něco s tím,že je chovatel dá připustit jen tak,kříženců by bylo čím dál tím méně v útulcích a podobně a pomalu by se to vyčistovalo... V dnešní době,je to skoro samý kříženec... Nic jiného,pomalu tam kde bydlím,nepotkávám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:53 JiraSchely Re: Lucas1996
Nic by nepomohlo.

Kdyby se kříženci přestali připouštět tak by několikero psích ras ani nebylo.
Pes by stál majlant peněz, ale mělo by se něco dělat s tím že je majitel připustí jen tak že chce, ale boží oko nedohlédne všude a zákon v ČR? Jako kdyby nebyl...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.07.2012 01:51 Lucas1996 – Ano
Ano,pejsky s pp mají samozřejmě výhody,ale co ten zbytek,měl by se udělat nějaký zákon,aby se přestaly kříženci dávat připouštět,myslím že by to pomohlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.07.2012 01:49 JiraSchely Re: Lucas1996
Lucas1996 napsal:Pejsky s papírama,se prodají hned,ostatní pejsky mají boužel na tohle smůlu.

To je sice hzké že pomůžeš. Já osobně bych taky pomohla, kdyby to šlo. Tak se alespon snažíš darovat finanční částky a ganule všelijakýcm utulkům a nadacím na tyto psy. Ale není pravda že si každý vezme psa s PP. Není to zrovna levná záležitost a udat jej dobrému zájemci je také celkem mnohkdy těžké. Kolikrát u chovatele zůstane několik štěnat do půl roka než se někdo najde, ale pes s PP má své výhody a o tom se nelze ani dohadovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:48 Lucas1996 – Nelinka
Já jsem například,zachránil Nelinku,před utracením...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:41 Lucas1996 Re: JiraSchely
Ale s tim nic neuděláme,boužel...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.07.2012 01:41 Lucas1996 Re: JiraSchely
Jo jo,ale já bych si asi psa s Pp nevzal, s Pp si pejska,vezme někdo jinej. Já radši pomůžu,nějakýmu křížencovi,či jinému psovi bez pp,ktéreho nikdo nechtěl a není u nich taková pravděpodobnost,že si je lidi vezmou. Pejsky s papírama,se prodají hned,ostatní pejsky mají boužel na tohle smůlu.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:39 JiraSchely Re: Lucas1996
No vždyt o tom mluvíme, pak končí v utulcích, na ulicích a kdesi-cosi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:36 JiraSchely Re: Lucas1996
Lucas1996 napsal: Ale zdravotní problémy,může mít i pes s PP,přece ne? Tam nemáš žádnou záruku.


Právě proto je pes s PP. Víš co má za předky a jestli je zdráv po rodičovské stránce, ale zbytek jeho zdraví si musíš zjistit sám, mnohkdy se na to přijde až ve starším věku nebo i vůbec !! Život je holt dost krutej i pro ty bezbranný tvorečky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:35 Lucas1996 Re: JiraSchely
Věř mi,že každý si psa zadarmo nevezme ;-) Je tolik případů,že křížence prostě nikdo nechtěl ani zadarmo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:33 Lucas1996 Re: petrab
Ale zdravotní problémy,může mít i pes s PP,přece ne? Tam nemáš žádnou záruku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:33 JiraSchely Re: Lucas1996
Lucas1996 napsal: býva problém co s těmy štěnati žě? I zadarmo si je lidé moc nechtějí brát.


Právě že zadarmo si vezme každý, ale když ho ten pes začně nějakým způsobem štvát, nebo na něj nebude mít čas, bude chudák ten pes....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:31 Lucas1996 Re: JiraSchely
Boužel,ale takové lidi jsou a vždycky budou :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:29 JiraSchely Re: Lucas1996
A to je ten problém.. Je to pěkný když jsou štěnátka to jo, ale oni pak trpí...

Spousty lidí "nezodpovědných" lidí připouští své psy kvůli tomu že oni chtějí mít štěnátka, ale co bude dál s nimi to je ani nezajímá.. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:25 Lucas1996 Re: JiraSchely
JO jo,sdílímě stejný názor a existují i lidé,který sice dají zkřížit křížence a pak je dávají zadarmo ale i tak se může stát,že si je lidi nevezmou a pak se stane tamto... Bud budou utraceni a nebo skončí v utulku bo huř někde u nějakýho psychopata. Já bych se například bál,připustit křížence,nikdo neví jaký má předky,může tam být nějaký větší plemeno a pak může mít fenka u porodu problémy bo hůř může zemřít. Ale i tak je to pěkný,když jsou štěnátka a je jedno jaká je to rasa,ale pak u těch kříženců býva problém co s těmy štěnati žě? I zadarmo si je lidé moc nechtějí brát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:25 JiraSchely Re: petrab
Tak.. tak ano choroby, tvé oblíbené téma :)

Ale máš pravdu...psi s PP mají taky různé choroby DKK, DLK a ostatní jiné.
Často je ale kříženec zdravější než pes s PP. Má větší výdrž a imunitu, ale nelze o tom mluvit jako o samozdřejmosti.

S tím uchovněním a nedostatkem času jsi mi zrovna vzala z ust, chtěla jsem teda napsat že spousty psů čistokevných bez PP jsou z plodného lůna neuchovněné feny nebo psa u které tedy není známo možná ani choroba, kterou muže mít a budou jí nakazeny celé generace rodokmenu této feny .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   19.07.2012 01:19 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe:
Lucas1996 napsal: když ten pes je čistokrevný,tak je to jedno jestli je s papírama nebo bez,pokud samozřejmě nechce chodit na výstavy.
záleží na tom, co od toho, že si ho pořídíš, chceš - nejde o výstavy, na ty leckterý majitel psa s PP ani chodit nechce, ale jde o to, že čistokrevný pes bez průkazu ho z nějakého důbodu prostě nedostane (vada v povaze, zdravotní problém aj) - a nikde, a tím, skutečně myslím nikde - nemáš zaručeno, že je to jen proto - jak často slyšíme - že někdo neměl čas na to psa uchovnit apod.

JiraSchely napsala: Tak nejsem ani proti kžížencům -opravdu pouliční směsy,ani proti čistokrevným psům bez PP- pes jako pes a přítel jako přítel. Tady jde vážně jen a jen o to, zdali neskončí chuděrka v utulku nebo někde u boudy, nebo i huře "týraný"! ano
a v případě dalšího krytí nepřenáší chorůbky, stačí jich u těch s PP až až .... s velkým ALE .... když najednou vořech a pes bez PP je zdravější (viz níže...)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:18 JiraSchely Re: Lucas1996
Bohužel jich stále víc a víc přibývá a lidi, jakožto prý " nejchytřejší" obyvatelé Země tomu moc nepomáhají...

Nikdy mám opravdu pocit, že jsou "někteří" lidé jako z jiné země.
"Jedění psů, týrání, množení jen kvůli penězům" hrůza, děs-běs moje noční můra !!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:15 Lucas1996 Re: JiraSchely
Jo,to máš pravdu a boužel tak končí hodně psů :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.07.2012 01:11 JiraSchely Re: ilja1996
Tak nejsem ani proti kžížencům -opravdu pouliční směsy,ani proti čistokrevným psům bez PP- pes jako pes a přítel jako přítel. Tady jde vážně jen a jen o to, zdali neskončí chuděrka v utulku nebo někde u boudy, nebo i huře "týraný"!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:08 Lucas1996 – ...
Tak pokud bude ten pes čistokrevný a bez PP,je to jedno. Nechápu ty lidi,co by psa bez pp nekoupily ano každý má jiný názor,ale když ten pes je čistokrevný,tak je to jedno jestli je s papírama nebo bez,pokud samozřejmě nechce chodit na výstavy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 01:02 JiraSchely Re: ilja1996
Jsem zastánce křížit čistokrevné psy, ale tak, že si předem zjistíš podle sona majitele pro počet štěnátek inzercí a pořádně je proklepneš, např.. tak jako to dělají chovatelé.. Žádné náhodném, daruji psa apod... jelikož nechápu co lidi vede k šíření psů bez PP, ale pokud to tak bude tak klidně, ale jen né tak, že budou končit v utulcích apod.. inu náhoda je blbec a i ten váš nejlepší favolit muže psa dát do utulku.. Je pravda že pokud koupíš psa cca za 12 000kč a psa zadarmo tak se ke psu za více penež bude člověk chovat s láskou a péčí, ale nebýt psů bez PP, které má doma spousta lidí, tak by přišli o své miláčky a psi by stáli nejméně milion a já rozhodně nechci chodit do vedlejší villy a dívat se na jejich psa jako na zvíře ze Zoo.. Nemít psa by pro mě bylo nežít!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.07.2012 00:59 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
tak šup šup, holky, rozjížďka - to bude zase debatka ..... snad k pokračování zítra...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2012 00:57 Lucas1996 – JiraSchely má pravdu
JiraSchely má pravdu.
Já mám křížence a můžu říct,že je to náramně hodný a mazlivý pes,že to není ani možný. A za druhý nechápu některý ty lidi,co někomu nadávaj jen za to,že dal připustit křížence,pokud se dostanou ty štěnata do dobrých rukou a všechny k někomu pujdou,není to nic špatnýho. Já mám upřímně,většinou kříženci radči a lituju ty,který jsou v útulku a nebo hůř u nějakýho množitele...Ale já svého křížence připustit rozhodně nenechám,měl bych strach že skončí v útulku a nemám jistotu že by zvládla porod bezproblému. Kdyby byla čistokrevná a s papírama,dal bych ji určitě připustit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.07.2012 00:56 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: JiraSchely
Myslim, že ty velký prachy by se ovšem dávaly hlavně za ZDRAVÝ PSY S PP.
Docela by bodnul nějakej hustej funkční zákon a taky by si některý rasy zasloužily, aby už byly jen v encyklopediích, páč je to už děs běs, co dvounožci vypěstovali za modely honbou za prachama. A i kdyby nestáli hafani miliony, ale jen statisíce či případně desetitisíce, pak by to bylo fajn. Sem tam hafan a choroby pomaloučku polehoučku adiééé. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2012 23:21 JiraSchely
Jako, já osobně nejsem proti množení bez papíráků,jelikož je plno lidí co má rasu bez papírů, křížence a mají ho moc rádi, ale vadí mi ti množitelé, kteří jsou tzv. překupníky a je jim jedno co se psy bude dál.. :-O

Kdyby byli jen psi s PP, bylo by jich hodně málo a pes by stál pak několik milion korun snad v tomto světě rozzureny

Ale zasejc je mi líto těch psů, převážně kříženců, kteří končí v utulcích, jsou týraní apod... toto je prostě na osobu, bud bude osoba ohleduplná a bude vědět že se štěnátka udají dobře, nebo to bude tzv.kripl, kterému je to jedno a to je pak špatnéé
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2012 12:14 Žena pavoucica [703] Re: petrab
Proto pak utulky praskají ve švech a s kočičkama je to to samé, než aby to někteří nechali vykastrovat tak se to množí rychleji než králici.To vidím hlavně u babičky jak se jí ty vyhublé nemocné chuděry prohánějí po zahradě a člověk by nad tím brečel :-|

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [2] 3

Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 1051x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/521?od=51