"Chovatelé"
pavoucica napsala: ono asi všechno má pro i proti.Sice pejska zachráníš , ale zase podpoříš "chovatele" do dalšího vrhu......těžko to posoudit, zákony na to nejsou A já nevím co bych sama dělala, jestli bych dokázala projít jenom tak a dělat že nevidím opravdu nevím.
Kdysi dávno v minulym století, tak 30 let zpět,mě v jednu zimní sobotu probudilo v posteli teplý divný vlhko, otevřela jsem oči. Sedělo přede mnou cosi maličkýho s ouškama jak půl krabičky od sirek s obrovskou vyčuhující bílou náprsenkou. Já vypoulila voči a řekla: Ježiši marja, CO TO JE? Nynější manžel jen řek: německej ovčák.
Holešovice, nákup, 3 v košiku, pětikilo, docela dost na tu dobu, vybral toho, co se nejvíc klepal zimou. A byl největší. V malý kouli bylo víc škrkavek, než v sudu vod piva, věk tak 5 neděl, možná míň, dorůstaly mlíčňáky. Nakonec měl 50 kilo a nebylo tejdne, kdy si ho někdo nevyfotil. Skoro celej život měl šílený alergie a tak skvělou povahu, jakou jsem nikdy dřív ani potom u psa nepoznala. Byla to moje největší láska. Ostatní moji psi byli s papírama.
ono asi všechno má pro i proti.Sice pejska zachráníš , ale zase podpoříš "chovatele" do dalšího vrhu......těžko to posoudit, zákony na to nejsou
A já nevím co bych sama dělala, jestli bych dokázala projít jenom tak a dělat že nevidím
opravdu nevím.
Je to otázka, jestli je to pro toho pejska záchrana. Náš pejsek bude do konce života na dietě a bude brát tabletky.
... no a když máš doma prázdnou krabici a smutek na srdíčku, vysolíš dvě stovky, abys zachránila aspoň jednoho. Je to jedinej důvod, proč mi vaděj debaty typu - kreténi lidi to podporujou, když si to kupujou.
a o tom to přesně je
mě by těch pejku bylo taky líto
tak von když tomu někdo nerozumí a jde kolem koupit si rajčata nebo triko k Číňanovi a vidí tam za dvě kila chlupatý ťuťu, tak se mu to zželí a takovejch tam chodí...
bohužel... já jsem asi kruťas, ale takové zvíře bych si prostě nekoupila
Když už bezpapíráka, tak z útulku..ale rozhodně ne od množitele
pavoucica napsala: jenom proto aby pejskovi pomohliproto taky na tý burze stojej
a nejhorší na tom je, že lidi koupí psa i z takového "chovu" jenom proto aby pejskovi pomohli a přitom zase mnohdy neumyslně podporují tydle chovatele
Je to v podstatě začarovaný kruh, z kterého cesta ven není.....
Lepší už to nebude, naopak. Přibejvá lidí a psů.
To je fakt na pěst
Docela by mě zajímalo, kolik lidí si je koupilo jako krmivo
anebo vlastně radši ani ne
Přesně tam mi před čtvrt stoletim koupil přítel cca 4 týdenní štěně jako překvápko... vzal to, co se nejvíc klepalo zimou ....
Jo?
Ty tera burzy totiž byly dříve v KD Ládví, teď jsou v Holešovicích (buď Křižíkův pavilon nebo Incheba Aréna, jak kdy) a nikdy jsem tam nic neviděla. Vím, že tam lidé běžně prodávají hady, ještěry, pavouky (o tom to je), morčata, králíky, rybky... Ale štěňata jsem tam viděla prvně a dost mě to popudilo. Už i to, že byla totálně ušmudlaná a více jak 5 týdnů jim fakt nebylo.
Na burzách jsou štěňata bez PP ke koupi zcela běžně, stále jich přibývá a ceny jsou též stále nižší. V Holešovicích to bylo dycky.
V sobotu jsem byla na teraristické burze v Holešovicích a co při procházení prodejních stolů nezjistím. Pod jedním stolem s ještěry visí cedule 1500,- Kč/kus a hned vedle jsou krabice se štěňaty (dohromady jich mohlo být tak 6-7). Malá ušmudlaná štěňata, která vypadala jako kříženci NO a víc jak 5 týdnů jim určitě nebylo... Evidentně pán nevěděl, jak se jich zbavit, protože proč by je jinak udával na burze, kam patří ještěři, hadi... A pak se někdo diví, že jsou lidé proti množení bez PP.
0 21.05.2012 15:27 R petrab [10528] - foto, veterina Pak namají být přeplněný utulky
Asi než podporovat tohle vzala bych pejska z utulku
pavoucica napsala: Ale nakonec alespon zachránila jedno štěně ..... No a o tom to celý je. Kdekdo zachraňuje takový štěňata a proto se jim to o to líp množí. A jsem stoprocentně přesvědčená, že se to tedy rozhodně nezlepší.
Nejen kvůli penězům, zvlášť kvůli nevědomosti především začínajících pejskařů.
Věčný téma.
Já ji to říkala taky, ona mi řekla že chtěla koupit tu maminku fenku.....Ale nakonec alespon zachránila jedno štěně .....je to hrozný, že lidi mají pejsky na peníze a ne pro radost
Co my na to? že si kamarádka neměla pejska kupovat, protože tak jen dala najevo, že je po takových psech (z hrozných podmínek) poptávka a paní si bude vesele množit dál. Když nebude poptávka, nebude ani nabídka.
Je třeba si dávat pozor na to, odkud si štěně lidi berou! Nepodporovat množárny a neseriózní "chovatele", protože pokud se někdo nechá okouzlit krásným xichtíkem štěněte, dostane "chovatel" impuls k tomu, aby takhle pokračoval dál! A to přece nechceme...
Začala jsem o tom přemýšlet po návštěvě kamarádky co si takto pořídila Westíka s tím, že "chovatelka" od které pejska koupila, měla několik párů pejsků po kterých je v dnešní době poptávka.Všichni pejsci prý běhali zanedbaní a špinavý po zahradě a doma měla paní pro radost a na mazlení Yorkšíra......Matka Westíka mojí kamarádky měla ve svých 3 letech za sebou už 4 vrhy.
Množit takhle pejsky jako králíky mi přijde nechutný....Co vy na to???
Nechápu, proč vlastně není nějaký přísnější zákon, který by tohle zarazil!!!
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 187x