No, tak ono když jsou v bytě a kožich neví, jestli má bejt ve vedru a nebo v kose, pak jsou v podstatě jen tak dva tři měsíce ročně, kdy chlup "skoro ani nevypadne"... výhoda venkovních hafanů...
Co se týče používání mejdla, navíc pravidelnýho, u psa, tak to je každýho volba, někdy v klídku, jindy chronickej exém a celoživotní alergie, ale to je jiná.
Osobně nepovažuju za podivný, když jde někdo s ho**em pro jídlo. Považuju to za dost eklhaft a protože je to né podivný, ale úplně raritní a šílený, že člověk, kterej je čistotnej, sebere to po svym psovi a místo toho, aby s tim někde seknul do křoví, když to nemá kam pak vyhodit, tak s tim pochoduje dvě hodiny, co venčí psa, nepotká jedinej koš a i tak je mu trapný to prostě mrsknout na zem, že po dvou hodinách úplně zapomene, co to sebou tahne.
Možná Ti bude připadat divný, že ke psům, kteří si počůrávaj chlupy, nečuchám a jestli myslíš osrstění u vývodu, tak to necejtim. Ovšem neni mi už dvacet, ani třicet ani čtyřicet, takže možná čich se vytrácí a nebo možná i páteř s tim má co do činění, že bych jako podlejzala psa a vočuchávala ho kolem pinďoura, jako před chvílí. Nebo je taky možný, že mám doma už takovej smrad, že to ani necejtim. No jo, to možná bude vono. I když zas až tak špatný to ještě třebas nebude, protože špinavý prádlo cejtim na dvě pračky denně, převlíkání postelí na obden ač v nich pes neleží, dezinfekci na každý ráno a parní lux na kobercích nejmíň na 3x tejdně. Možná že už je tak převoněnej, chudák pes jeden smradlavej, že ani ten pinďour mu smrdět nemůže. Možná proto ho tak často napadaj místní hyeny. Že ani nesmrdí močí jako normální pes.
Říkám zcela vážně... nechť posoudí jiní, jak jsem na tom s čistotou (fakt mě to pobavilo, páč jsem dost puntičkář právě v týhle záležitosti a dost votravná a únavná, právě v čistotě a tím leckomu protivná, někdy už i sobě), moji psi nikdy močí nesmrděli. Leda!!! Jo, to možná bude vono – leda by se všichni báli mi říct, v jakym fujtajblu to živořim
. Že sem ale věčně všichni lezou..... No, eště že batolata se tady v tom už neplazej aspoň...
Ale snad jsi pochopila, jak to myslím. A jestli ne.... Né, promiň, hele, nechám toho.... DOST!
Prostě můj názor je ten, že psa mejt nemusíš, pakliže se neprolítne v bahně nebo nevyválí v hnusu, když Ti rovnou neletí na gauč a na peršan a páč nemá potničky na těle, tak prostě nesmrdí, jestliže je zdravej, chovanej v čistotě a je o něj pečováno tak, jak má bejt.
Tvůj názor respektuju. Navíc znám spoustu lidí, kteří by si nikdy psa nekoupili, právě proto, že jim pes smrdí. I když vo moči nemluvěj. Můj švagr koupe dogu skoro denně – a používá i větší lahůdky než Head and Shoulder´s a pes smrdí (čim, nevim) prej furt víc a žije. Když k němu čuchnu, cejtim prostě vůni psa. I kvůli ní si psy pořizuju. Je fakt, že jsem doze nečuchala k pipině, ale je taky fakt, že doga tam chlupy nemá. Možná bych jí mohla vočuchat spíš nohy, páč z tý vejšky vobčas k nějakýmu cákanci určitě dojde...
Co se týče otázky, jestli pes smrdí,když si počůrá chlupy né po jednom venčení, ale po tejdnu, tak to fakt nevim, protože můj pes měl počůranou jen hlavu od svýho kámoše při razantnim zátahu na háravky a to jsem tejden nečekala, na chlupy si nečůrá, čůrá na strom většinou.
Např. E. mívá obrovský dermatologický problémy a i přesto není cítit, ačkoliv jsem ho koupala ve vaně předloni, letos v létě a před tim asi sprchovala 3x za život. Jinak je ve vodě od jara do podzima denně.
Osobně víc např. řešim kapky z pinďoura a to nikoliv moče a uschlý nažloutlý tečky na nábytku ze slin (a to mám skoro všude nerez a světle šedou, kde se to super vyjímá).
P.S. Díky za téma, docela jsem se odreagovala od osobních modelů....
Hezký zbytek večera....
neinkontinentního ...