Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Vhodný pes do bytu (pes v bytě)

 

NápovědaFórum » Péče o psa  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
Vhodný pes do bytu (pes v bytě)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.07.2012 05:50 Žena Milena [1577] - TeriéřiRe: petrab
Ano, o tom je život se psem! palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   15.07.2012 23:53 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: sgualdrina
Kromě zžití to chce ovšem věnovat všechen čas jen psům a to po mnoho let denodenně. A to leckomu nedochází. Rčení: "Jseš psí otrok" je zde stoprocentní, pakliže se má mít pes dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.07.2012 22:22 Žena sgualdrina [1064] - Pinčové, knírači, molosoidní psiRe: petrab
Souhlasím,že sibiřští psi a honáčtí jsou určení pro venkovní život,já jsem jen chtěla poukázat na to,že i tito psi,pokud žijí venku potřebují kontakt s člověkem..bohužel znám člověka,který má dva Kavkazáky venku v kotci,páč jsou to psi "vhodní ven" a ti dvě božátka pomalu ani neví jak jejich pán vypadá.. :-( :-( ..na druhou stranu mám kamarádku,která žije s přítelem v 2+1 a má v tom bytě 2 vlkodavy a 2 kokry..a všichni jsou spokojení :) jak říká ona :není to o místě,jde o to se se psi zžít X-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.07.2012 22:02 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Milena
No, chrti se většinou vůbec nedaj pustit, i když to je pes do bytu skvělej, pakliže máš možnost nechat ho pořádně proběhat tam, kde Ti neuteče, doma je to zlatíčko a věčně spinká... Přivázat ho na zahradě je další smrt, ale vono s chovem psů na vesnici nic nepokročilo převážně (P.S. Tutáč na tom řetězu bude žít te zdraví 15 let!).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.07.2012 22:00 Žena Milena [1577] - TeriéřiRe: petrab
No jo, máš pravdu! Tady u nás v malém městečku to tak vidět není, i když jsem už zažila huskyho v bytě a momentálně chodím kolem věčně přivázaného afgánského chrta. Ten je sice na zahradě, ale protože by prý utekl, je přivázaný a ven chodí výhradně na vodítku.
Všechno je jen o tom, že lidé nejsou při pořizování psa soudní, chtějí, co se jim líbí a nic si o plemeni nezjistí. Kupují si hračku a pak se mnozí diví, že ta hračka je živá !
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.07.2012 21:42 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Milena
To by ses divila. Tady jsme měli kavkazáka, středoazijata, anatolskýho (mmch. velkej problém s agresivitou a udržením zvířete venku, navíc to jsou psi, kteří od určitýho věku nejdou moc pouštět na volno, a např. samojed, hasky, malamut - zcela běžný....... a to je to samý, buď to běží nebo leží a v městě děs běs, i NO s hustou podsadou v zimě v bytě, i když tu jsme furt nabalený ve svetrech přes zimu, že topim kvůli psovi míň, tedy nic moc...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.07.2012 21:36 Žena Milena [1577] - TeriéřiRe: petrab
Pravda, pravda, mě ani nenapadlo, že by mohl někdo uvažovat vzít si do bytu takového psa. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   15.07.2012 21:28 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: sgualdrina
Je to pravda, ALE jsou psi, kteří skutečně, i přes jakoukoliv skvělou péči, do bytu vhodní nejsou. Ať už jde o např. sibiřské psy, kteří zcela trpí přes zimu, když se topí a nebo pastevecké psy, kteří samostatně pracují na velkém pozemku apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.07.2012 21:11 Žena Milena [1577] - TeriéřiRe: sgualdrina
Já taky naprosto souhlasím! Do bytu se hodí kterýkoli pes, záleží jen na tom, jak moc se mu majitel bude věnovat, jaké bude mít pes vyžití.
Každému psovi je nejlépe v kruhu své smečky, tam je nejspokojenější. A pokud k tomu má dostatek pohybu, nebo lépe dostatek práce i zábavy, bude spokojený.
Má s tím mnohaleté zkušenosti - bydlím v paneláku a před westičkou jsem měla v bytě dalmatinku. Ta vyžadovala opravdu hodně pohybu a zaměstnání, vyvážila však můj vynaložený čas svoji láskou a věrností. Ale hlavně - jsem od přírody líný člověk a k pohybu navíc mě jen tak něco nedonutí. Jenže když jsem si jednou vzala psa, je mou povinností zajistit mu co nejspokojenější život. A že to stejně tak prospívá mému fyzickému a duševnímu zdraví mi potvrdí každý opravdový pejskař. ano ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.07.2012 20:00 Žena DaD [745] Re: sgualdrina
Naprosto souhlas, Ben by na zahrádce sám nebyl, chvíli je za dveřmi, samozřejmě chce být s námi, ani boudu nemá - je to zbytečné. Když je hezky, je tam s námi a radši než doma. Vím o chovatelce, která štěňata lidem, kteří významně řeknou, že mají zahradu, neprodá, raději je nechá "do bytu" - proč asi. Spousta zahradních psů jen leží a vyběhnou jen na kolemjdoucí.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   15.07.2012 19:05 Žena sgualdrina [1064] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – špatný název..
Mě se moc nelíbí to označení pes vhodný do bytu.. :-O :-O Podle mě není důležité,kde bydlíte,ale to co tomu pejskovi můžete a hlavně i chcete nabídnout.Každý pejskem ocení,když s vámi může trávit čas..nesnáším lidi co si koupí psa k baráku a zavřou ho do kotce na celý den,nebo ho vypustí na zahradu a sami sedí doma a na procházky s ním nechodí..jj ten pes si poběhá,ale věřím,že by mu víc dalo,kdyby bydlel v 2+1 a páník s ním několikrát denně někam vyrazil..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.06.2012 22:51 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: Libor
Máte nějaké zkušenosti se psy? od toho se výběr celkem odvíjí... Já do bytu doporučuju dlouhosrsté psy, je to daleko lepší než hladko-krátkosrstí, protože jak se jehličky jednou do něčeho zapíchají, už je pryč nedostanete smich
Hodně se ale doporučují krátkosrsté kolie, prý jsou to sportovci a pro rodinu jako dělaní. Já osobně mám belgického ovčáka-tervuerena, je to sportovec každým coulem, velmi aktivní, všestranný.... ale chtělo by to aspoň nějakou zkušenost, ať vás nepřekvapí ( i když mě překvapuje dnes a denně :-D ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2012 18:19 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Libor
Do bytu je vhodná převážná většina plemen, pakliže se psovi člověk pravidelně věnuje a nemusí zůstávat celou pracovní dobu sám doma. Některá plemena nelínají, musí se stříhat, jiná mají i podsadu a znamená to mnohem častější a důkladnější úklid, zvlášť je-li v bytě malé dítě.
Doporučuji, jestliže jste ještě psa neměli, pořídit si plemeno střední velikosti, fenku a některé ze submisivnějších plemen. Začátečník vždy udělá hromadu chyb ve výcviku a často i nevědomky ve výživě, takže u velkého plemene hrozí více zdravotní problém pohybový a i nezvládnutí pejska, až dospěje.
Volba mladého psa z útulku s dobrou minulostí je též dobrá, odpadnou několikaměsíční starosti s nečistotností štěněte, okusováním věcí v bytě apod.
Pejskovi přeji hlavně zdraví a co se týče sportu - dostatek informací o plemeni, protože i pro největší psí sportovce není vhodné do doby, než dospějí, s nimi aktivněji sportovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.06.2012 18:10 Žena 111 [526] – .-)
Záleží opravdu jak a často se chcete svému psímu kamarádovi věnovat? Pokud jste aktivní člověk - hodně pohybu- můžete si pořídit jaké koly plemeno od střední až velké rasy.Plemen je mnoho ale pokud jste nikdy neměl psa a nemáte patřičné zkušenosti- doporučuji Labradora- ale i ten potřebuje důslednost ( a to málo majitelů ví) jakož- to každý pes a je jedno zda jde o čivavu či ovčáka.Ale záleží na plemeni které se vám líbí- určitě ale nepořizujte borderku, rassla atd tyto plemena vyžadují zkušené a a hlavně zapálené majitele kteří se jim budou věnovat na 110%.Pak by jste nebil šťastný a pejsek či fenečka také ne. Držím palečky ve vhodném výběru vašeho pejska. Popřípadě můžete zajít do útulku tam také najdete mnoho překrásných psů kteří vám budou vděčni po zbytek vašeho života. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2012 13:33 Libor – Vhodný pes do bytu
Dobrý den,
hrozně dlouhou dobu si chci pořídit čtyřnohého kamaráda, ale nevím jakou rasu si pořídit do bytu 3+1, kde žiji s rodinou (2 a půl dospělěho a 14ti leté dítě :-) ). Mohli byste mi prosím poradit, jaký pes by byl vhodný? ... Nechci nějakého mrňouse jako čivavu a podobné. Mám moc rád dlouhé procházky, běh a celkově pohyb, tak bych si představoval psího kamaráda, který se mnou tohle zvládne :).

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 2 ...... [3]

Zpět na obsah sekce Péče o psa • Zobrazeno 804x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/575-vhodny-pes-do-bytu-pes-v-byte?od=101