Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Prosím, chtěla bych nakrýt fenku BSP

 

NápovědaFórum » Chov psů  

+ přidat příspěvek
Prosím, chtěla bych nakrýt fenku BSP
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 16:15 Žena DaD [745]
Mám psa z útulku, vím, že tam jsou i "čistokrevní", já si vzala psa, o kterého dva roky nebyl zájem. Veterináři tvrdí, že nakrýt fenku alespoň jednou za život je pověra. Pokud nejsou zajištěni !ověření! budoucí majitelé, nešla bych do toho. Do útulků víc psů přichází než odchází. A v jakém stavu. Zdravé plemeno BSP asi opravdu nebude, jeden ze tří tu chodí s vozíčkem po x operacích a další je povahově mimo standard.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 14:03 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: supík - EDIT
Ve kterém útulku je tisíc berňáků, nevím, protože jsem to ani nezmiňovala a domnívám se, že ten, kdo to napsal, použil nadsázku, která se právě k tomuto plemenu, bohužel, hodí.
Je mi skutečně "jedno",co se týče mé osoby, jestli nějaká osoba bude mít padesát berňáků bez papírů, protože budou patrně štěňata nemocná tak jako tak a ona si je nenechá a odnesou to ti, kdo si je koupí nebo vezmou. Můj názor je ale takový, jaký jsem napsala. Mám to totiž za sebou, takže já bych takového psa nekoupila. Díky, stačilo. Je taky možný, že budou psi zdraví jak ta řípa a to bych jim teda velmi přála, protože moc dobře vím, co to choroby u čtyřnohých kamarádů jsou.
To, že ani PP nezaručí zdraví je logické, každé plemeno má mmj. určitý zdravotní problém častější než jiné, já mám desítky let něm. ovčáky a jejich chov bych osobně z podobných důvodů zcela zakázala, každopádně jsou rasy, které statisticky v průměru umírají na určité choroby častěji a velmi často je to kvůli genům prapředků. TAK, JAKO MAJÍ SVÉ SPECIFICKÉ CHOROBY CELÉ NÁRODY, CELÉ RODY, TAK I CHOVY. Navíc konkrétně zmíněná alergie nebo rakovina má co do činění s dědičností velmi! Jstliže tedy konkretizujeme choroby, musím k tomu říct, že taková rakovina je tedy pro mne zlo menší, než celoživotní chronický alergický dermatitidy a hnisavý pyodermie, kdy psovi hnije maso a páníček moc dobře ví, že až zaplatí desítky tisíc za to, že se kůže zhojí, začne to nanovo a tak furt dokola.
Rozhodně člověk, který si chce pořídit konkrétní plemeno má zvlášť v dnešní době možnosti dostatku informací možnost chvíli vyčkat a dobře si rozmyslet, od koho koupí a choroby alespoň částečně omezí.
Jsou totiž i tací chovatelé, kteří to myslí se svými psy vážně, takže mají záznamy i o chorobách, které nejsou vůbec povinné.
Co se týče zrovna vyšetření kloubů, u takto velkých plemen není žádná povinnost, aby měla klouby nulové, protože by se mohlo chovat jen na pár jedincích. A jestli někoho nezajímá, že děda nebo prabába měli dysplázku trojku nebo čtyřku a sekne si štěňata, který mu vypadnou z baráku v době, kdy jsou ještě v pohodě, holt to tak bude. S tím já fakt nic neudělám. A v dnešní době komerce a prachů je prognoza, že bude ještě hůř.
Rozhodně celkově říkám, že i BSP jsou pořádní "chcípáci" a myslím, že jich takových běhá po světě i tak dost s papírama.
Každý je svého štěstí strůjcem.
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 09:49 supík Re: petrab
Souhlasím s tím, že odchov štěňat není žádná legrace, ale vyžaduje čas a určité znalosti. A bez toho, že budete mít zajištěn odbyt, bych do toho nešel ani u fenky s PP. Na druhou stranu bych rád věděl, ve kterém že to útulku jsou stovky berňáků bez PP. coze No a u psů s PP sice je povinné vyšetření kloubů, ale že nedostane třeba rakovinu nebo se neprojeví nějaká alergie to je k smíchu. Nebo spíš k pláči, protože i u berňáků s PP je zdravotní stav problematický. No a že chovatelé s PP jsou jediní ti praví, je pohádka pro děti v mateřské škole. Jo peníze jsou v naší společnosti až na prvním místě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.11.2012 20:56 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: ellipsees
A proč chcete fenku nakrývat "aspon jednou za zivot"?
Máte obrovský pozemek a chcete, aby se Vám tam probíhala smečka těchto krásných obrovských psů?
Kdo si vezme štěňata pejsků bez PP, kteří jsou dost nemocní. Je to velmi krátkověké plemeno a proto je dvojnásob důležité, aby pro těch pár let života měl pejsek pevný kořínek zdraví!!! V dnešní době se velmi často shání dobří majitelé i pro štěňata ze schvělých chovů! A i v nich bývají zdravotní vady.
Jestli to tedy chcete udělat kvůli zdraví, pak je to zbytečné. Jedině pravidelné odchovy zdravé feny v reprodukčním věku jsou částečnou zárukou toho, že nedojde v budoucnu ke zdravotním problémům, které bývají běžné u fen, které nikdy nerodily. Jeden či dva vrhy tomu ovšem nezamezí!!!

www.muj-pes.cz/…

Křížením těchto psů bez PP obrovsky narůstá pravděpodobnost vrozených a geneticky ovlivněných vad, kterých je už i tak dost u psů s PP. Např. dysplazie kyčelních i loketních kloubů, entropie či ektropie, mokvavé dermatitidy, alergie, torze, wobler syndrom, rakovina (zvláště osteocytom či mastocytom aj) a to proto, že jde o velmi moderní plemeno a "chová" ho kde kdo, komu jde jen o peníze. Poctivý chovatel si dělá záznamy, jak na tom zdravotně byli předci chovné feny a v případě, že se vyskytli nějaké anomálie, nechová na ní. A Vy o předcích své fenky i druhého psa nevíte nic.
Jestliže takto svojí fenu nabídnete, jistě se najde někdo, kdo má berňáka bez PP a chce mu dopřát, aby si užil, protože fenku s PP nesežene a bude mu zcela jedno, jestli je neznalkyně nebo naopak.
Mohlo by se nakonec stát, že fena projde březostí v pohodě, že se narodí zdarma třebas 7 štěňat, nedojde k preeklampsii, Vy nevíte co s penězi a všichni pejskové budou zdraví a Vy máte velkou rodinu a každý si nechá zdarma jedno štěňátko a budete všichni zdraví a šťatní až do smrti a pohádky je konec, ale pravděpodobnost je zcela (čímž myslím ZCELA) mizivá.

ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2012 19:20 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: ellipsees
Trpělivost s neznalkyní pouze v případě, že by splňovala podmínky chovu palec jinak ne. Uvědomte si, že fena k životu štěňata nepotřebuje - to je pouze Váš sobecký pocit a že odchovat štěňata není žádná legrace. Zrovna berňáci nepatří mezi nejzdravější plemena a pokud nemáte potřebná vyšetření, riskujete nemocná štěňata a jejich nešťastné majitele. Podobných psů jako BSP jsou v útulcích stovky, je to módní plemeno, tudíž není nouze.
Pokud chcete plemeni pomoct, vemte si nějakého pejska z www.facebook.com/…

ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2012 18:48 Žena ellipsees [0] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Prosim ,chtěla bych nakryt fenku Bernskeho
Prosim nemate nekdo Bernskeho salasnickeho psa okoli Benešov ? chtely bychom naši fenku nakryt aspon jednou za zivot a nevim kam se obratit ,jsou ji dva roky a zacala hárat akurat ,mel by nekdo trpelivost s naši neznalkyní? diky za rady

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 88x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/676-prosim-chtela-bych-nakryt-fenku-bsp