To je hrozně těžké. Např.dnes jsme byli na výstavě a skoro všichni psi se mi líbili... Těžko mohu říct šest nejkrásnějších... můžu říct jen ty, kteří se mi nejvíce líbí, ale to je vyloženě subjektivní pohled, každý máme jiné oči a tak se nám každému líbí něco jiného. Ale kdybych měl tedy zkusit ty moje nej, tak asi:
1 stafordšírský bullteriér - pro jeho skvělou povahu, temperament a lásku k lidem a jeho veselý výraz
2 bearded collie - pro jejich přátelskou a nekonfliktní povahu a nádherný vzhled, hlavně při běhu, a proto, že milují vodu
3 pudl (jakékoliv velikosti) - pro jejich učenlivost a veselou povahu a proto, že milují vodu
4 maltézáček - šlechtic mezi psy, plemeno člověkem nejdéle chované, pro jeho velkou houževnatost a lásku k pánovi
5 anglický zlatý kokršpaněl - protože to byl velký kamarád, když jsem byl malý
6 novofundlandský pes - nejlépe černý, protože se mi prostě líbí

Ale je spousta dalších psů, co se mi prostě jen líbí - bobtail, německý boxer, rhodéský ridgeback, slovenský čuvač, bernardýn, německá nebo tibetská doga, yorkshire teriér, border collie, čau čau, zlatý retrívr, foxteriér, welshteriér, český fousek, West Highland White Terrier, Briard... jsou to různí psi různých povah a některé z nich bych si sám nikdy nevybral, přesto se mi líbí...