Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Jezevčík, je to vůbec pes? Aneb jak sehnat fenu. (2)

 

Články » Jezevčík, je to vůbec pes? Aneb jak sehnat fenu. (2) 

Jezevčík, je to vůbec pes? Aneb jak sehnat fenu. (2)

Publikováno: 26.07.2013 • Autor: © invalida • Rubrika: Zábava se psy

Tak mi další čubina zdrhla do věčnejch lovišť. No pocit nic moc a i přesto, že z kovárny, sem zvyklej nějaký to pívo ulomit, tak tentokrát sem skoro i b.. ehm zvracel.

Jenomže tohle mě nějak nebaví. Já sem smutnej nerad, dětem z akvaristickýho kroužku, kterej provozuju, taky "bába" chybí, ale jít se podívat po lese taky chtěj. Možná, že se někdo zeptáte, co maj co dělat akvaristi v lese? No to je snadný. Do akvárka patřej i kusy dřeva. Akvaristi tomu řikaj dekorace. Ale my nejsme jen akvaristi. My se snažíme bejt normální děti bez hulení atd...no a já sem jejich vrchní maskot.

Takže sedám ke klávesnici a začíná virtuální hon na štěně. Hm a  ho...

Tak zejtra..a asi tři tejdny nic. Každej den slevuju z požadavků.

Už se teda neshání dlouhosrstej zemědělskej pes (JZD dog) přeloženo do češtiny jezevčík dlouhosrstý jen v barvě mahagon. Jsem ochotnej ustoupit u k černý s pálením, akorát se mi nechce vzít si štěně tzv tygrovaný. To sem na netu viděl prvně a vůbec se mi to nelíbí. Samozřejmě se tímto omlouvám tygrovaným jezevčíkům.

Hlavně si to nepřekládejte tak, že bych do takovýho psa kopnul nebo tak něco. To je jako s lidma. S někým bych prostě na pivo nešel, i když mi nic neudělal a je to třeba i supr člověk. Jen mi to prostě přijde nezvyklý..to tygrování.

Zkrátka to berte tak, že si já pořizuju parťáka a tak si selektuju sám. Se psem je to někdy intimnější vztah než z manželkou. Pes tě poslouchá, i když nejseš ve formě a nebo se Ti zrovna nedaří.

Dokonce sem ochotnej se skamarádit s jezevcem menší ráce takzvanej králiík nebo trpajzlík. To je vlastně jezevec v kapesním nebo eště kapesnějším vydání. Jo to nevadí akorát že to bude dražší.

Jak se řiká prachy budou, ale my nebudem..Jenomže zas až tak kašlat na peníze taky nemůžu. Můj zaměstnavatel (česky řečeno ten šmejd co vydělává na dotacích pro mrzáky) je děsnej humorista. Obzvlášť na svatýho berouse..

Konečně, inzerát v Pardubicích a pán vzal i telefon.

No tak, abych se přiznal, tak mě cena překvapila. Normálně by se dalo říct i příjemně, je nižší než sem čekal. Jenomže od malička žiju na severu čech a tak je mi láce podezřelá. Žena mi to vymlouvá, že za vším vidím cosi, ale já se znám. Nerad říkám nahlas, co si myslím. Příliš krutě často se to splní.

Nebudu to nijak rozmazávat..pán nechtěl zálohu a den předem mi oznámil, že mi štěně neprodá. Byl sem ...ne není to slovo zklamanej. Byl sem nas...jak latrína.

A půlka dětí z kroužku mi to vořvala.

Skoro bych řek, že na tý výstavě tam někdo za šťěně někdo nabíd víc.

Jezeďáci, respektive jezeďačky prostě nejsou. Nejsou v Dánsku, nejsou v Německu nejsou v Polsku. U nás ani nemluvím. Inzeráty se točí okolo několika chovných stanic a několika desítek fen a psů.

Ti se ovšem honosí titulama z výstav atd. Asi trochu naštvu jezevčíkáře, ale řek bych že je to trošku nahrávání si mezi sebou. Všichni psi jsou Ti nej...jako v televizní reklamě. Že v tomhle oboru nejde o peníze ani trošku mi nikdo nenamluví. Zvlášť když se dá říct že pes je zkaženej výchovou, i když jako štěně byl king of...

Nu dobrá, říkám si. Neházejme henriovku do ozimů. Kdo chce něco dokázat, musí se chvíli snažit. Takže se vyptávám, táži, čumím do monitoru na inzeráty a i jinak sem samá snaha.

Jenže pořád nic. Občas se pár dní nekouknu, občas je nepříznivá konstelace v tý bedýnce, co se tam strká bankovcní karta (např vánoce, vymetená uhelna atd..) ale kdykoli kamkoli zavolám nebo napíšu, je poslední štěně fuč.

Celý to trvá víc jak rok. Až najednou. ...

Jedu Vám takhle stezkou, dát koňům k řece pít...Ježišmarja co to melu..jedu vláčkem k doktorovi, aby mi řek, že sem tlustej, nemocnej, že s tím nejde nic dělat a nechat si napsat drahý prášky a vysolit tři pětky. To je cena dobrýho točenýho..áááchjo.

V tom vám potkám holku hezkou...no prostě Jarku, kterou sem asi rok neviděl.  Dáváme řeč.

"Ty prej sháníš jezevčíka..naše mladý maj ale bez papírů, to prej nechceš, říkala ségra. "

Domlouvám se, že bych si fenu vzal, i když nebude zrzavá.

Jenže háček je v tom, že majitelka je vesnická hospodská a štěňata slíbila v lokále. Takže kdyby zbylo...

Při mý smůle nezbude!

Samozřejmě nezbylo.

A ejhle ..rodinka se po 14 dnech rozmyslela. Je to sice na pěst, ale tentokrát jsem i rád. Jen se mi honí hlavou, jak moc bude štěně zkažený čtrnácti dňama někde. A když přiberu prázdninovej režim dětí, mám se asi na co těšit.

Takže sem si šel pro štěně. Segra mi ho přivezla. Jo to je do začátku dobrý, aby pes prošel co nejvíc rukama...to pak poslouchá jedna báseň a na prvního buřta kdekoho. První, co zjišťuju, je, že pes spal v posteli. To my bylo řečeno. No a má blechy. Šest blech žena utopila v kelímku a sedmá ji hupsla mezi ko...dekolt je to správný slovo?

Takže mám doma štěně, má americký jméno, je rozmazlený a jde za každým. Ale jméno už měnit nebudem.

Veterinu až zejtra, je hodně hodin. Skáknu do krámu pro krabici protože první pelech tutově rozkouše. Ale pes je kliďas. Celej den v pohodě,akorát večer to zkouší s náma uhrát na ložnici. No psa chvíli drbu a šidím plastovkou s teplou vodou a vlastním trikem. Udržet v pelechu manželku je pracnější. Třetí den pes chápe, kde má místo a kam se chodí venčit. Takže od zejtra začnem chodit na špagátě a jiný radosti. Taky to nemám rád. Snad to spolu zvládnem.

Po tejdnu vim, že sem udělal dobře, i když čuba nemá vobčanku. A jmenuje se Jessie.

 


Za správnost informací zodpovídá autor článku, dotazy směřujte na autora. Hodnocení článku hvězdičkami provádí redakce. K článku se vyjádřete pomocí palců (líbilo se / nelíbilo se).

Hodnocení
*****

Líbilo se: 6x Nelíbilo se: 0x Zveřejněno: 26.07.2013 Upraveno: 07.08.2013 Přečteno: 73x

Schválili: Rexik *** 07.08.13 • Rex *** 07.08.13 • Nika *** 17.10.13

Související články
Žádné související články
Další články z rubriky Zábava se psy
17.11.2011*****Pes Prahy 1024x
27.04.2012*****Takový obyčejný den90x
21.03.2012*****Jak skvělé, když na nás doma někdo čeká158x
14.06.2014*****Pes akvarista36x
28.03.2016*****Kapka vzpomínek na rodičovství aneb výpis z žákajdy potomka pejskařů. A jak vodpovídá taťka a jak maťka.37x
31.12.2011*****Jak zjisti co má pejsek nejradši28x
15.03.2014*****Co mají pejsci nejraději?18x

Komentáře návštěvníků

x Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele

Další články tohoto autora
14.06.2014*****Pes akvarista36x
04.10.2013*****Jezevčík, je to vůbec pes? Jak sem zase nebyl nejchytřejší. 558x
15.08.2013*****Jezevčík, je to vůbec pes? Slasti výcviku.(4)84x
12.08.2013*****Jezevčík, je to vůbec pes? První výlet. (3)84x
27.07.2013*****Jezevčík, je to vůbec pes?131x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/clanky/315-jezevcik-je-to-vubec-pes-aneb-jak-sehnat-fenu-2