Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Kastrace

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci » Operace, zákroky 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Kastrace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.05.2014 12:13 Žena PhoebeAdel [1839] - papillonci a jíní milí pejsci, foto, knihy, hudba – Změna chování po kastraci
Jaké máte zkušenosti se změnou chování psa po kastraci? Zajímá mě spíš, jak rychle po zákroku se to projeví. Jestli u fen ještě nedobíhá nějaké usazování hormónů nebo tak. Protože Phoebule je teď tak mazlivá, jestli to už může být tím? Ona byla mazel i před operací, ale teď mi přijde víc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2013 20:18 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: 111muf
potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   20.12.2013 17:49 Muž invalida [782]
Taky sem proti...ovšem když se mi na zimu stáhne k baráku 8 koček neboť si chalupáři někde vezmou koťátko (místní sou rádi...málokdo to topí rád) ale do Prahy to vzít nemůžou. Další je situace že bych vraždil...vyměním prkna ve vratech abych sladil lak...a do rána mi cizí pes odrbe půl vrat o cenťák do hloubky. Když se ozveš ..."co prej bys chtěl když máš čubu"? Takový lidi bych zprostil práva na chov.... stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   20.12.2013 13:59 Žena 111muf [1119] - Společenská plemena
Myslím si, že pokud má fena 2x do roka štěnata rok co rok, je problém někde jinde. Takové feně jistě její "milující" páník kastraci nezaplatí :-O Já svou fenku musela nechat operovat, protože měla stupňující se falešnou březost, která se stupňovala až z toho byl slušný zánět dělohy. Holka mi málem umřela. Teď mám dva kluky a jeden musel být kastrován preventivně, protože mu nesestoupla kulka. Báli jsme se rakoviny, která má 50%ní šanci, že propukne. Ani z jedné operace jsem nebyla nadšená, nelíbí se mi, jít proti přírodě ale když to je pro dobro psa jsem pro kastraci oběma rukama. Naše společnost si vytvořila bohužel i špatně důvody a to jak u fen tak u psů. Nechcete se otravovat s háráním fenky, odhánět vlezlé nápadníky, špinit si doma koberec - šmik a je to vyřešené. Máte doma utíkajícího náruživce, štěkajícího agresivního dominátora ? - šmik a je to vyřešeno. Hrůza coze Tohle nejsou dobrý důvody pro kastraci :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2013 19:56 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: invalida
no, hele, nechť Tvé zkušenosti jsou jen kladné a nenarazíš na ty, kdo dělaj tyhle hnusoidní lahůdky i s papírákama, já mám obdobné s šampiony s PP i s voříšky všeho druhu ať v tom dobrym, tak v tom zlym
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2013 11:17 Muž invalida [782] Re: petrab
Jako bejvalej chlap odsuzuju tuhle větu...pižli mižli jeden steh, koule ven ....o psích papírech a vůbec o zbytečnostech si myslím svý....slušný chování neuzákoníš...teda vymahatelně...Tahle zem je prčalend. (The earth funny) Kupujem naším dětem boty v tržnici abysme pak scháněli ortopeda a jiný a jiný. Papíry jsou pro lidi a ne pro psa ani pro kočku stydim Množení na kšeft je s nebo bez stejný...víc úsilí vyšší zisk..s pp...to co tvrdíš ty je u těch bez pp. Psí život není fráze...ale většinově popsanej vztah zvíře člověk....dobrá vůle není vždy psí dobro. Lidi myslící jsou stále nedostatkový zboží...Můžeš bejt sebevíc nakrklá ale já nepotřebuju psího šampiona...když vidím to co je u lidí na vrcholu tak budem radši obyčejní. Ale budem mít na sebe čas stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.12.2013 00:50 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: petrab
Jo, tak takhle napsané to beru všema deseti a klidně to i podepíšu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.12.2013 23:51 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Libas
dupy dupy dup ... smich ... budou vánoce, stresu už až tak dost, klíííídek.
Já ti nemusim nic argumentovat, řikám jen, že kastrace je operace, to znamená chirurgickej zákrok, u fen žádnej pižli mižli jeden steh, koule ven a ti, co se chovaj jako prasata ke svym psům, ať je to samec nebo fena, stejně svý psy nikdy nebudou kastrovat, protože jim to takhle vyhovuje a nevrazej do nich ani vindru, mluvim celkově o normálních majitelích zvířat, né ichtylních typech, o tom, že může dojít k silný inkontinenci a úmrtí při narkoze aj., je stále hromada lidí,kteří mají fenu bez PP, která je zdravá, netrpí falešnejma březostma a nikdy by tohle (jakože co píšeš) nedopustili ani v městě ani venku, nutno tedy rozlišovat a nikoliv šup do jednoho pytle, jestli jsem to tedy napsala srozumitelně, já se tady nebudu vo tom rozepisovat, informací na internetu je hafo, zkus se zamyslet nad textem zde: www.psycholog-psu.com/… , kterej už tady někde je a sám posuď, zda-li je potřeba přistupovat k tomu s tou mírou, kterou jsem zmínila. Míra není něco komplet.
Co se týče množitelů, poradili by si i v případě plošnýho příkazu na kastraci bezpapíráků, protože by ihned byla větší poptávka po psech s PP, ti chovatelé, kteří nejsou seriozní (a nemysli, že jich je nějak málo), by toho pěkně využívali a ti, co by si papíračky koupili, by měli papíry, na chovnost by se vybodli a jeli by ve starejch šlépějích. Ti, kdož chtěj škodit a nebojej se /pořádnej zákon na tohle tady taky nikdy nebude/, tak si vždycky najdou způsob, jak na to.

Taky Ti chci říct, že to, co píšu, jsou moje zkušenosti a nikoliv nějakej hysterickej zapšklej neměnnej názor. To, že některý feny jsou továrnou na štěňata a když už jim to nejde, skončej příšernou smrtí většinou, je fakt a je to humus a stále víc se o tom mluví a stále víc se to rozšiřuje, páč lidí a psů přibejvá a taky přibejvá těch, kdo nemaj prachy a těch, kdo je chtěj vydělat ať to "stojí co to stojí" bez prachů.

No a nakonec je možný, že člověk, kterej se poptává na forech před pořízením psa na různý informace o tom, zda-li je dobrý kastrovat, proč, co by na tom vadilo, co nikoliv, třeba nehodlá mít ze svý feny výrobnu. To už asi nezjistíme, když se neznáme.

Takže Tvůj názor respektuju, rovněž bych uvítala, aby se feny bez PP nemnožily (mmch. všeobecně u mne známno,že bych uvítala i nemnožení leckerých fen s PP !), ale to neznamená, že v případě následných zdrav. problémů po kastraci by snad fenky u pofidérních majitelů na tom byly nějak líp.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.12.2013 08:31 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: petrab
Nevím, které vesnické fence, co má dvakrát do roka 8 štěňat, která v lepším případě skončí hned utopená v potoce, v horším v osmi týdnech v popelnici 3 minuty před příjezdem popelářů by bylo líp bez kastrace... ale jak říkám, je to můj pohled a je zbytečné ho tady řešit. Ty bys snesla hromadu argumentů proti, já pro a stejně bychom ani jeden svůj názor nezměnili a nic co by pomohlo člověku, který se rozhoduje, zda fenku kastrovat či ne, by to nepřineslo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2013 21:54 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Libas
no, znám i Ty, kterým by bylo bejvalo líp bez kastrace, takže všeho s mírou...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2013 23:27 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: petrab
No, já osobně bych byl pro kastraci všech fenek, které nejsou s PP. Ale to je zase opačný extrém stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2013 22:32 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Libas
:) zrak mě můžeš vytírat jak je libo, neznamená, že když ti něco řekne veterinář /a to klidně dvorní a úžasnej/ že to zrovna musí bejt dycky stoprocentně pravda, na druhou stranu já často nepíšu svoje názory, ale popisuju skutečnost, pakliže vo něčom vim houby, tak se nezmiňuju a ráda se nechám poučit, co se týče kastrace, já jak jsem řekla, jsem pouze pro kastraci ze zdravotních důvodů a nikoliv jako prevenci, co se týče mne osobně, je to ale úplně fuk, protože ať bych volila u čuby to či ono, vobojí by byl u nás průser...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.12.2013 22:23 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: petrab
Tak jsem tvrdošíjně čekal s odpovědí na radu mojí veterinářky s tím, jak ti vytřu zrak... a moje veterinářka říká totéž, co ty. Takže už si jsem jistý a od teď vím, že ano, kastrovat fenku, pokud nechci štěňátka, bude mít zdravější život, ale kastrovat ji až po prvním hárání, až dospěje, přesně jak to píšeš. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.12.2013 01:27 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Libas
z tématu Aljašský malamut vs. Sibiřský Husky:

petrab napsala:
Steril. feny je vhodné provést po prvním hárání, nechat ji dospět..........

Libas napsal: ................ Jediné, s čím si nejsem zcela jist je ta kastrace. Určitě vám ji schvaluji, pokud nechcete mít štěňátka, je kastrace ideální. Já s ní sice nemám zkušenosti, ale podle toho, co mám načteno, se spíše doporučuje provést kastraci feny před prvním háráním... ale ještě se na to zeptám mojí veterinářky.

Co se týče ster. feny, jist si být nemusíš. V našich podmínkách se feny nejčastěji kastrují po dosažení pohlavní dospělosti. Z mnoha důvodů, hlavně z důvodu psychiky zvířete. U většiny fen je to mezi 8. až 12. měsícem věku, kdy fena poprvé hárá a tehdy je už vyspělá i pohlavně. Rozhodně neprovádět v právě probíhající říji, protože pohlavní orgány jsou zvětšené a počkat cca 1 měsíc po skončení hárání do období anestru (pohlavního klidu).
Např. v USA a Anglii zcela běžně kastrují už od 6ti týdnů věku!
Osobně jedinou kastraci před pohl. dospělostí bych snesla jen u psa s předpoklady nezvl. dominance před prvními náznaky jakékoliv agrese, protože kastrace komplet zabrání tomu, aby pes dospěl. V posledních letech se často někteří psi kastrují právě proto a velkou chybu já vidím právě ve zvolení "správné doby", protože jako totální průšvih považuju kastraci u psa v dospělosti, který se již agres. projevuje s představou, že tím agres. chování vymizí. Sice se pes lehce zklidní, ale chování je již naučené, takže se docílí jedině toho, že nadále bude psy napadat, ale ti před ním budou mít respekt jako před fenou, takže se mu pak ani dostatečně nebudou bránit.

Co se týče konkr. rakoviny mlíč. žláz, které jsou často příčinou dráždění při faleš. březosti, je to tak, že každou fal. březostí se riziko iksnásobně zvětšuje. Tedy i již jediná může mít negat. vliv, co se týče tohoto problému. Rozhodně ovšem nelze předem zjistit, zda-li konkr. fena falešnou březostí bude někdy trpět, resp. se u ní objeví při prvním hárání.

Osobně jsem pro kastraci pouze ze zdravotních důvodů a nikoliv jako prevenci. Plně však chápu např. ty, jejichž fena někdy měla pyometru (ať ji přežila či nikoliv) či rakovinu mlíčných žláz nebo dělohy, že rozhodně další fenu vykastrují co nejdříve.

Plus a mínus kastrace: www.psycholog-psu.com/…

Jinak jsme už zase poněkud mimo mísu....
hafici.net/forum/100
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   21.01.2013 23:32 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   26.12.2012 15:31 Dracula
Jenže bohužel toto téma je a vždy bude pro oblast života "člověk a kastrace psa" nekonečná, jelikož lidská ješitnost, touha po penězích vydělaných na bezpapírových štěnatech je stále větší...hmm

Už jen z pohledu toho, že člověk jako takový myslí jen na sebe...Stačí se podívat za ploty svých sousedů a málo který nicméně skoro žádný je s rodokmenem (nedej bohu že je nemocný). hmm

Podle mě je větší nárůst psů s PP malých plemen společenských než těch velkých, větších a středních plemen, ty se poté s nezodpovědnými majiteli kříží a následky jsou plné útulky, za to bych vraždila, ale do své smrti bych všechny vyvraždit nestihla, tudíž nám zbývá o tom jen debatovat- bohužel ... rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   25.12.2012 09:31 Muž micz [165] Re: pavoucica
pavoucica napsala:Člověk pořízením psa morálně i podle zákona přebírá odpovědnost na celou dobu jeho života. Mnohdy si lidé neuvědomují, že opuštění zvířete je porušení zákona na ochranu zvířat.

A to opět navazuje na to že by měli být všichni psi opatřeni čipem, aby bylo možné dohledat a hlavně postihnout nezodpovědné majitele.... tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   17.12.2012 17:29 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: pavoucica
souhlasím. bezhlavé práskání bezpapíráků je nezodpovědné a hloupé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   16.12.2012 07:30 Žena pavoucica [703]
**NEKŘIŽTE, NEMNOŽTE**
Často se setkáváme s lidmi, kteří stále věří pověře o tom, že jejich fena „MUSÍ“ mít alespoň jednou za život štěnata nebo chtějí mít potomka od svého pejska nebo prostě chtějí štěnata jen tak, protože jsou tak roztomi
loučká. A tak kryjí a kříží plemena hlava nehlava.
Výsledkem je, že fenka má třeba 9 štěňat, o které se zodpovědný majitel musí postarat, platit veterináře, najít pro ně vhodný domov a nového spolehlivého majitele. A to není jednoduché! Majitelé jsou pak velmi překvapení, že jejich vyprodukovaná štěnata NIKDO nechce ani zadarmo, pak končí v krabici u popelnic nebo jiným nevybíravým způsobem!
Psí populace je u nás přehlcená od těchto nezodpovědných krytí. Tuto situaci ale nejhůře odnáší právě psi, kteří končí jako nechtění v útulcích. Za letošní rok prošlo naším útulkem 150 psů a z toho 35 byli štěnata do 6 měsíců věku!
Proto, když máte fenku nebo i pejska, PROSÍME NEZVYŠUJTE BEZHLAVĚ PSÍ POPULACI!
Kastrace a sterilizace je humánní praktika přispívající ke zlepšení této ne zcela příznivé situace. Útulky v celé republice jsou přeplněné a po každých Vánocích se ještě plní nevhodnými živými dárky.
Pokud Vy nebo Vaši rodiče máte pejsky, především fenky, které nestíháte „ohlídat“ během hárání, nechte je prosím sterilizovat nebo vykastrovat.
Stále váháte proč se rozhodnout pro kastraci nebo sterilizaci? Doporučujeme Vám přečíst si pěkně zpracovaný článek od OS Toulavé Tlapky, který Vám zodpoví řadu Vašich otázek: www.facebook.com/…
Člověk pořízením psa morálně i podle zákona přebírá odpovědnost na celou dobu jeho života. Mnohdy si lidé neuvědomují, že opuštění zvířete je porušení zákona na ochranu zvířat.

PS:toto je odkaz psího útulku z Kroměříže a chtěla bych se zeptat kdo si o tom co myslí....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2012 07:38 Žena pavoucica [703]
Přemýšlím o tom zda kastrovat či nekastrovat naši skoro 9 letou fenku.Byli jsme s ní na státní veterině kam nás poslala veterinářka, protože se ji nezdál stěr který jí dělala na vulvě.Prý možný zánět dělohy nebo vaječníku nebo močového měchýře, po té co ji vyholili bříško a vše zkontrolovali UTZ samozřejmě nic nenašli, snad kromě malinkých cystiček na vaječníku.I přesto nám paní doktorka doporučila u fenečky kastraci aby se předešlo pozdějšímu případnému zánětu dělohy.Tak jsme o tom vedli s manželem celkem bořlivou diskuzi a já ze začátku byla pro, chtěla bych aby mi Lupina vydržela co možná nejdéle zdravá a vitální, ale zase je to zásah do jejího organismu a bojím se že by to nemusela zvládnout.Je to vlastně při tomhle problému potřeba kastrovat, nebo se to dá řešit i jinou léčbou???
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2011 10:06 Žena HOUP [1532]
neboj on to zvladne lip jak ty znám to oni jsou pejsánci stateční...tak se drž papap
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2011 08:43 Žena sarka [401]
Výborně. potlesk Přejeme brzké uzdravení, neboj zase bude jako rybička. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2011 23:53 vampiro Re: Katy
Doufám :-) Dostala jsem pro něj medicínu na tři dny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2011 23:45 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: vampiro
To brzy přejde, neboj ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2011 23:43 vampiro Re: Katy
Děkuju, je teď celý bolavý a mě je z toho smutno sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2011 23:36 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: vampiro
Tak to je hezké ano . Ať se pejskovi daří! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2011 23:35 vampiro
No a máme to za sebou. Badík už je kastrát. Ale jsem si jistá, že to byl správný krok, on sám byl velice nechtěné štěně a já prostě nemohla dopustit, aby se totéž stalo s jeho možnými potomky ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2011 10:37 Žena 111 [526] – prskavkaa® – kastrace čivavy
No nevadí že je tak malinká:-) záleží na věku- známa, šla ze starou čivavkou která má 16let a vše proběhlo v pořádku tak se opravdu nebojte tou velikostí:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2011 17:48 Alex – Moje fenečka de na kastraci
Ahojky moje fenečka de ne operaci nebot dele krvací jde oproblem dělohou a vaječniky proto jde na operaci navic si mislím že to bude lepší to odstranit nebot už stím nebude mit problemi zdravotní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2011 12:20 Žena Iva [341] - TeriéřiRe: prskavkaa
No to záleží na tom, jak moc je ta faleška akutní a to může zhodnotit jen veterinář. Jsou-li s faleškou spojeny vážné zdravotní problémy, pak asi nezbude nic jiného, než kastraci risknout, ale počítejte s tím, že pro její malou váhu to bude dost nebezpečné. Z žádného jiného důvodu, bych kastrovat nenechala (viz co píšu níže). Hodně zvažte, zda je to opravdu nutné. Držím palce při rozhodování ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2011 11:46 prskavkaa – kastrace čivavy
Prosím o radu ohledně kastrace u čivavy, vážící 1.050kg. Chtěla jsem se zeptat zda má někdo zkušenosti s kastrací u čivavy. Rozárka je malinká čivava a chtěla bych, jí nechat udělat kastraci, kvůli falešné březosti. Díky její velikosti neplanuji štěňátka.
děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2011 21:08 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Goffynka
už jsem to sem někde kopírovala, můžeš si to zkorigovat, vše má svoje pro a proti

www.psycholog-psu.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.07.2011 19:35 Žena Iva [341] - TeriéřiRe: Goffynka
Ahoj, já si myslím, že kastrovat preventivně je nesmysl. U fenky to má navíc dost nežádoucích účinků, takže pokud ji uhlídáš, aby nebyla nechtěná štěňata, tak není důvod kastrovat preventivně. U pejska je to obdobné i když samotná kastrace je lehčí než u fenky. Poraď se s veterinářem, jestli je pejsek zdravý. Já třeba psa vykastrovat musela, ale bylo to ze zdravotních důvodů na radu veterináře. Preventivně bych ho nikdy kastrovat nenechala. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2011 16:20 Žena Goffynka [108] - Společenská plemena – ...
Přemýšlíme o kastraci psa i feny. Není to z lenosti (feňuli v pohodě uhlídám) ale proto, že bych tak chtěla předejít zdrav. problémům, faleškám. Oba dva jsou bez PP, takže štěňata nehrozí. Pes má navíc trošku problém se svou mužností a každé ráno se potýká s ranní erekcí hmm Sedí v pelechu, vykuleně čučí a "ciká"... :-D Mám obavy, aby pak nebyl problém s prostatou a tak podobně.

Pomůže kastrace těmto problémům předejít, nebo je to podle vás zbytečné zatěžovat oba narkózou a tím vším kolem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.07.2011 22:55 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Týna
agresivitu vůči ostatním lidem skutečně kastrace nevyřeší, jde o naučené chování, které bude nadále pokračovat, nutno je vyřešit psych. problém psa, nejpravděpodobněji strachovou averzi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 06:14 Alex Re: Petra123
Muj Robinek co sme siho vzali bil dost utoční na bafani a take mněl bouře kvuli svim hormonum co smem ho nechal vikastrovat kvuli zdravotním problemum i chovani nebot bil dost vibušní a neklidní ted je klidnější než dřive i diš take opčas vijede a to diš si chraní svojí fenečku i nak je videt že je jiní fováni než dřive i fenčka Žanetka co je po odstranění vaječniku a dělohi je klidnější než dřive před operaci bila vic neklidná a při haraní dost utočila i vrodině a hodněě na cizí psi ted je klidnější a jenom se ozve diš chce klid doma nebot děti nědi dot řádi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   19.07.2011 13:47 Žena Petra123 [461] Re: Týna
To je na nic. Agresi to nevyřeší. Tady už by se chtělo poradit s nějakým zkušeným kynologem, který vám poradí, jak agresi odbourat či aspoň potlačit.
Kamarádka nechala vykastrovat svého psa, protože byl agresivní na ostatní psy a absolutně NIC se nezměnilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.07.2011 13:41 Žena Týna [36] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – kastrace psa !
hafoj
také uvažuji vykasrovat našeho psíka-začíná být agrasivní ale né na nás ale na ostatní :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2011 21:35 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Romana Žídková
Kolem hárání se převážná většina i těch nejhodnějších a nejňuňatějších fenek stává zuřivými potvorami a není divu. Některé odhánějící výpady mohou být velmi razantní a to i zcela mimo hárání, pakliže se jedná o očichávání genitálií.
Jestliže má fena problémy s vypadáváním srsti apod. právě kolem doby barvení a hárání, pak bys měla nechat udělat hormonální testy a dle výsledků kastraci případně řešit.
Vzhledem k tomu, že velké množství psů chce vykastrované feny nakrývat jako hárající (a to někdy i po celý rok) , pak si myslím, že bys ovšem agresivní odhánění kastrací nevyřešila.
Ale kdoví...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2011 19:07 Romana Žídková
Mám fenu boxera, která při každém hárání (které je jednou do roka) trpí nedměrnou strátou srsti a velice proměnlivou náladou. Doktor říkal, že by to mohlo být způsobeno nekontrolovanou hladinou hormonů. Během hárání a nejen během něj je fenka často nepříjemná a dost náladová vůči jiným psům. Její nevypočítavost přešla až v útok n pejska, kterého už dlouho zná. Touto cestou bych se chtěla zeptat, zda s takovýmto chováním u fenky nemáte někdo nějaké zkušenosti a také, zda by nám mohla pomoct kastrace?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.06.2011 21:02 Alex Re: petrab
Ahojky já sem nechal vikastrovat fenečku kvuli zdravotním potižím a je to fan a take i pejsana sem nechal vikastrovat kvulí zdravotním potižim nechali sme mu odebrat varlata abi nemněl sfenečkou štěnátka.Jeto rozhodně lepší diš sou po zakrocich a nebudou mit štěnátka pokud sou nemocná i zdravotně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2011 18:28 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: pavlinapoddana
před rokem kvůli pyometře vykastrovaná, zatim změna žádná

hafici.net/prezentace/885
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 10:26 Žena sarpilka [386] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: pavlinapoddana
Ahoj Pavlínko, má švagrová musela taky nechat vykastrovat na 8 letech svojí fenečku středního Pudla. Povaha se trochu změnila,ale asi to šlo i s věkem. Gina začala být trochu pohodlná a začala hodně baštit. Švagrová je moc spokojená,neb v srpnu bude Gině 15 let
a jediný problém má se sluchem. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2011 01:20 Žena pavlinapoddana [756] - Retrívři, slídiči a vodní psi
Cherrynka byla bohužel po vážné operaci a ještě horší diagnoze operovaná a vykastrovaná,7 let jsme se tomu bránily.Holky prosím jmenujte mi zkušenosti se staršími kastrátkami,změnila se jim povaha?Jaká je vaše zkušenost.Budu Vám všem vděčná i o zkušenosti z doslechu.Díky Cherry
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2011 14:18 Žena 111 [526]
Jo jo zlatko většinou jsou pokud si pejska necvičí sami - ale není to podmínkou, ale do budoucna si dalšího pejska vikastrovat nechám, ručky nefungují tak jak mají hmm Zdenka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2011 13:24 Žena PhoebeAdel [1839] - papillonci a jíní milí pejsci, foto, knihy, hudbaRe: 111
Asi právě proto jsou kastrování, kvůli těm pudům. Alespoň všichni přidělení pejsci známých byli. Nejzlatější byla Ajrinka:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2011 12:46 Žena 111 [526]
To je pravda a je třeba asistenční a vodící pejsky kastrovat? Jelikož Roneček je pro mně asistent, a není kastrovanej často se stane že situaci špatně zvládám - co se týče udržení atd. Pokud přiběhne hárající fenečka a nastavuje se. coze Ale jinak, to jde :) Zdenka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2011 12:00 Žena PhoebeAdel [1839] - papillonci a jíní milí pejsci, foto, knihy, hudba
Já nevím, taky jsem o tom přemýšlela, Phoebe štěňátka neplánujem. Ale zase, někteří pejsci pak mají problémy. Ale někde vím, že je to nutnost. Například chápu, že asistenční pejsci jsou kastrováni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2011 14:04 Žena 111 [526]
Určutě je to dobrá volba, a pokud se v budoucnu ojeví potíže tak se to holt provede :) Zdenka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 20:05 Žena nelinka [53] - Společenská plemena
tak asi ani Neluška nepojde hmm zatial to nie je take surne.nikdy sme problémy pri háraní nemali a vždy dobre ustrážili

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 3 4

Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 3928x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/100-kastrace?od=35