dupy dupy dup ...

... budou vánoce, stresu už až tak dost, klíííídek.
Já ti nemusim nic argumentovat, řikám jen, že kastrace je operace, to znamená chirurgickej zákrok, u fen žádnej pižli mižli jeden steh, koule ven a ti, co se chovaj jako prasata ke svym psům, ať je to samec nebo fena, stejně svý psy nikdy nebudou kastrovat, protože jim to takhle vyhovuje a nevrazej do nich ani vindru, mluvim celkově o normálních majitelích zvířat, né ichtylních typech, o tom, že může dojít k silný inkontinenci a úmrtí při narkoze aj., je stále hromada lidí,kteří mají fenu bez PP, která je zdravá, netrpí falešnejma březostma a nikdy by tohle (jakože co píšeš) nedopustili ani v městě ani venku, nutno tedy rozlišovat a nikoliv šup do jednoho pytle, jestli jsem to tedy napsala srozumitelně, já se tady nebudu vo tom rozepisovat, informací na internetu je hafo, zkus se zamyslet nad textem zde:
www.psycholog-psu.com/… , kterej už tady někde je a sám posuď, zda-li je potřeba přistupovat k tomu s tou mírou, kterou jsem zmínila. Míra není něco komplet.
Co se týče množitelů, poradili by si i v případě plošnýho příkazu na kastraci bezpapíráků, protože by ihned byla větší poptávka po psech s PP, ti chovatelé, kteří nejsou seriozní (a nemysli, že jich je nějak málo), by toho pěkně využívali a ti, co by si papíračky koupili, by měli papíry, na chovnost by se vybodli a jeli by ve starejch šlépějích. Ti, kdož chtěj škodit a nebojej se /pořádnej zákon na tohle tady taky nikdy nebude/, tak si vždycky najdou způsob, jak na to.
Taky Ti chci říct, že to, co píšu, jsou moje zkušenosti a nikoliv nějakej hysterickej zapšklej neměnnej názor. To, že některý feny jsou továrnou na štěňata a když už jim to nejde, skončej příšernou smrtí většinou, je fakt a je to humus a stále víc se o tom mluví a stále víc se to rozšiřuje, páč lidí a psů přibejvá a taky přibejvá těch, kdo nemaj prachy a těch, kdo je chtěj vydělat ať to "stojí co to stojí" bez prachů.
No a nakonec je možný, že člověk, kterej se poptává na forech před pořízením psa na různý informace o tom, zda-li je dobrý kastrovat, proč, co by na tom vadilo, co nikoliv, třeba nehodlá mít ze svý feny výrobnu. To už asi nezjistíme, když se neznáme.
Takže Tvůj názor respektuju, rovněž bych uvítala, aby se feny bez PP nemnožily (mmch. všeobecně u mne známno,že bych uvítala i nemnožení leckerých fen s PP !), ale to neznamená, že v případě následných zdrav. problémů po kastraci by snad fenky u pofidérních majitelů na tom byly nějak líp.