Falešná březost
0 14.08.2010 18:56 Floret – Re: hanysek80
Díky moc, mlíko už trochu má :( Polehává a řekla bych že je smutná, ach jo.
ahoj,
homeopatika ti objednají v každé lékárně.
První co musíš u falešky udělat, je odstranit všechny hračky - ty vše jen zhoršují.
Moc se s fenkou nemazlit, roztomile na ni nešišlat a nelitovat. Zvýšit pohybovou aktivitu, snížit příjem potravy.
Při objevení mlíka se doporučují studené obklady.
Ale nic z toho ti nemusí fungovat, jako například u nás. U nás působí jen hormonální léčba od vete. Která je spolehlivá na 100%, bohužel má silné vedlejší účinky (zvracení, malátnost atd.) Nic příjemného :(
0 13.08.2010 21:19 Floret – Homeopatika
Ahoj všichni, mám feňuli a po třetím hárání to vypadá že má opět falešku (při první měla i trochu mlíka) teď mi tu třetí den chodí a kňourá. venku je super ale přišly jsme domů po 4 hod. procházce a zase kňourá, hrabe pelech a jak jí dám hračku je to ještě horší. Dočetla jsem se tu o několika typech(druzích) homeopatik, ale přiznám se, nečetla jsem všechno, takže nevím, kde se ta homeopatika dají objednat. Poradíte? Hezká den Jana a Jess
0 01.06.2010 11:16 Anouss – falešná březost
Přášky od vet nezabraly, tak jsem koupila tu Pulsatilu, nevíte jake množství ji mám davat když váží 26 kilo? prosím o radu, je to moje první zkušenost a fakt si nevím rady. Děkuji
Ahoj, bohužel tě nepotěším. Naše fenka má po každém hárání falešku. 2x jsme to řešili léky od vete a vždy to znamenalo, že min. 2 dny zvracela a pak do konce léčby byla na umření. 2x faleška neměla tak silný průběh, tak jsme ji přešli zvýšenou aktivitou, snížením dávek jídla a chlazením bříška. Ale dvakrát jsme prostě museli k vete, protože už se strašně trápila a nešlo to ničím utišit :(
0 17.05.2010 19:44 Anous Zdravím,
moje fenka má falešnou březost, byli jsme za Vet. a ten ji dal dve injekce a léky Medocriptine, které má užívat ráno a večer týden s trochou jídla. Dneska jsem ji to poprvé dala a za půl dne se vyzvracela asi 3krát.Nedokážu si představit, že to takhle bude každý den

Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Hračky si do pelechu nějak extra nenosila, jen ji trochu začalo téct mléko, tak jsem si říkala, že s tím musím už něco dělat.
0 04.05.2010 15:21 majdule – fal.březost
Tak jsem si četla názory o fal.březosti.Já mám fenku poprvé,navíc je to mopsinka,měla jsem tři psy a tak jsem z toho na nervy,jelikož moje fenka má 7 roků a každý rok po hárání se fal.březost objeví,ať dělám proti tomu co se dá,/vlastně co si přečtu na internetu/ale je to marné,už jí má zase.Tak asi zkusím tá homeopatika.Lac caninum je prý volně prodejné ale kdo mi poradí dávkování?Fenka váží 10kg.Kastrovat jí v žádném případě nedám i když není chovná.Mám strach,že by mi umřela při uspání.Poradíte někdo,kdo má už zkušenosti?Děkuji Marie
jej 2x do roka faleška, to bych asi volila kastraci

Naše kokrová měla falešku 1x ale pravda nikdy ji mléko neteklo, pouze si nosila pískací hračku, kterou jsme ji pak sebraly..

Měla jsem se svojí fenečkou taky problém s falešnou březostí, ona totiž byla v tu chvíli samoživitelka, schoulila se do klubíčka a dudlala se, po poradě s vetíkem jsem jí dávala prášky - MYSALFON - ale musí je vetík napsat, na volným prodeji nejsou, jsou to lidské prášky. Dávala jsem jí 2x denně půlku - ráno a večer a opravdu mléko ztratila. Co se týká hnizdeček který si vždycky udělala, ty jsem jí hned zrušila, hračky schovala a hodně s ní chodila ven. Po 5 až 7 dnech se zklidnila a po falešné březosti ani památky. Než jsme tohle začali praktikovat, byl to vždy horor. Měla pravidelně falešnou březost 2 měsíce po hárání a to 2x do roka.

Dík - Pulsatillu jsem nesehnala, pak mi ještě MVDr. Mullerová radila Moschus a Ignatiu - bohužel, ani s tím jsem neuspěla. Moschus je na předpis a Ignatia měla jiné ředění. V lékárně mě teda zklamali. S phytovetem jsem měla obavy, jestli to Besi sežeře (jsou to drcené bylinky) - ale "kyselinka" nezklamala. Klepu na dřevo - už ani kňuk.
a pro NIKA: zfleku je příslovce, dohromady psané záměrně. Něco jako "dohromady" a "do hromady". Jupí, zas budem dělat jazykové rozbory?

1 18.03.2010 18:59 NIKO – Re: mimišák
Jo - a navíc, nebojím se to zveřejnit. Je fakt, že hormony by asi byly účinnější. Ale tyhle bylinky neuškodí. A vidíš - zdá se že to zabralo. Někdo musí být první. A nějak jsem přehlídla tvou radu na můj problém.
1 18.03.2010 15:10 NIKO mimišák napsala: Tak jsem do Besi vrazila Phytovet Dog Cool Down - podle konzultace s výrobcem 1,5 násobek dávky. Výsledek - pesinda je KO. Sice nekňučí, ale je tak zklidněná (řekla bych zfetlá), že zfleku dělá předložku u postele. Pokud bude zítra v pohodě, tak zašlu děkovný dopis a budu ty koňáky velebit do konce života. Pokud ne, snížím dávku. Jestli to něhoho zajímá, podrobnosti klidně zveřejním dál.Děláš tedy pěkné pokusy,to tedy jo!
Nebudu ještě předčasně jásat. popis ti pošlu vzkazem.
ahoj, mě by to moc zajímalo... co je to zač a co to má umět? díky moc
Bohužel, pokud už dojde k rozjetí falešky, tak nic nezabere tak rychle. Kromě medikamentů od veta. Funguje rychle... cca do druhého, třetího dne. Bohužel některé feny na léky velmi špatně reagují, zvrací a je jim opravdu zle. Ale jsou i takové, na které to tyto účinky nemá, prostě to jen rychle urovná hladinu hormonů.....
0 17.03.2010 10:23
mimišák [509] - Pinčové, knírači, molosoidní psi Takže to tu máme opět - a samozřejmě v nejnevhodnější dobu. Preventivní opatření nezabrala: ani snížené podávaní bílkovin, omezení vody, zvýšená aktivita.. prostě naše slečna znova kňučí, nosí do pelechu cokoli chlupatého, a je mimo. Nemá jiné projevy než psychické (žádné nateklé cecíky, nebo nedejbože laktace nenastala) Potřebuju ji nutně zklidnit a uvést do normálu. Pokud máte někdo nápad nebo vyzkoušenou metodu, budu vděčná. To zklidnění potřebuju na půl dne a alespoň natolik, aby vnímala, kde je a co se po ní chce. Konkrétně bonitaci.
to co tady povídáš vůbec není pravda.Nakrytím fenu nezbavíš falešek,to je zase jeden předsudek,který je krajně zavádějící,vůbec bych se něco takového sem neodvážila napsat.Já osobně jsem udělala chybu,že jsem nezačala s homeomedikací hned po hárání a vymstilo se mi to.pro příště už budu chytřejší a kastraci bys sem vůbec netahala,to je jiné téma.Problémy řeším až nastanou.Pseudogravidita není nemoc.
taky si myslim protože to byl docela dobrej rodokmen (Imposant Bohemia)
1 06.03.2010 19:33 NIKO – Re: defisa
Řeč se mluví a voda teče.Mohla to být od ní krásná výmluva!Proč tedy fenu kryla,když se pak bála,že štěňata s PP neprodá!!!Takovou ZODPOVĚDNOU CHOVATELKU bych klidně zastřelil

Měla by být klubem chovatelů tohohle plemene tvrdě potrestána,protože produkuje na uchovněné feně štěňata bez PP!
ono šlo o to že to byl poslední vrh feny a majitelka se bála že by je neprodala s PP tak jim ty papíry nenapsala aby je prodala rychleji (chtěla tu maminu potom prodat)
0 06.03.2010 19:09 NIKO – Re: defisa
Každá fena je jiná,jak člověk.Nemůžem ale strašit majitele,že dostane proto zánět dělohy!!!Tohle a rakovina mléčných žláz,je stará,nepodložená pověra

Kdyby se podle toho člověk řídil,nechával každou fenu krýt,tak by tu bylo neskutečně mnoho psů bez PP.Ty máš psa bez PP po rodičích s PP.Možná se tímhle řídili majitelé feny,po které máš psa.Nebo jsou ti ti ZODPOVĚDNÍ MAJITELÉ,kteří takhle množí zvířata.Nevím,jestli jsi u toho krytí byla a viděla PP.TAK PAK BYCH SI BYL JISTÝ,ŽE RODIČE JSOU RODIČE

Může ale nemusí zánět dělohy dostat. To nakrytí eventuálně taky nic neřeší, pokud přijde faleška po každém hárání, přece se nebude krýt fenka 6x za 3 roky

povětšinou co sem se setkala s faleškami tak šly zvládnout (sebrat hračky, přidat pohyb, ubrat jídlo, omezit {ale ne zamezit!} příjmu vody). Na druhou stranu znam fenku u které je faleška teda "něco" celá oteče, mléko z ní teče, hnízdo staví, imituje porod, no snad jí majitelé nechají vykastrovat

To zas já znam fenu u které to zkončilo kastrací protože nepravidelně hárala a falešku vždycky ale při falešce hnízda z čehokoliv, mlíko teklo skoro proudem a ani vetík si nevěděl rady a jinak to nešlo.
0 06.03.2010 18:16 NIKO – Re: defisa
Má fena (Gianina) nikdy štěňata neměla,falešky jednou a vím,jak si s nimi poradit,když náhodou začíná "blbnout"

Jasně že ne 2krát za rok ale když fenka nebyla krytá a po většině hárání falešku tak je dobré jí narýt a falešky můžou přetat nebo se zmírnit.
Naše Macy dostala zánět dělohy krátce po porodu (císařským řezem) a řešilo se to antibiotiky, nikoli operací. Problémy s faleškou žádná z mých fenek nikdy neměla a doufám, že ani mít nebude.
Nejlepší pomoc je fnu nakrýt nebo vykastrovat jinat opakované falešky můžou způsobyt pyometru (Zánět dělohy který fena bez rychlé operace navydrží

)
Zda měl souvislost to nevím, ani vet nevěděl. Ona nam měla hárat v únoru, hárání se nedostavilo (tedy typické barvení, oteklá frnďa) pak přišla faleška a po falešce zánět dělohy. Podle veta měla prý utajené hárání, ale zda to mělo souvislosti nevím

možná šlo jenom o shodu okolností..
0 04.03.2010 11:58 NIKO – Re: pavlinapoddana
V přírodě to tak funguje.Ale u psů to takhle určitě není(měl jsem 3 feny zaráz a nic).Myslím si,že je to hodně individuální a u fen,které začnou "blbnout",se to utlumit dá.

ten zánět dělohy měl souvislost s faleškou? Ještě jeden dotaz - Besi je taky granuláč.. jak jsou na tom s faleškama BARFíci?
no to jsou mi vyhlídky.. naštěstí Besi nemá laktaci; na psychické problémy uvažuju o Phytovet Dog Cool Down.. znáte někdo? Popravdě je to nápor na nervy hlavně lidí - těch pár dnů je to teror a sebepřemáhání. No a představa, že bych měla feňuli připouštět u každého hárání - to je podle mne týrání. O kastraci z důvodu falešek se bavit nebudu. Besi snad nehrozí zánět mléčné lišty ani dělohy. Ta informovanost v poradně mě fakt dojala. No nic, budem válčit dál..
Nakrytí podle mého veta nic neřeší,až odrodí a odkojí falešky se jí s dalším cyklem vrátí zpátky.
0 03.03.2010 14:26 NIKO – Re: mimišák
Dost se divím,že veterinář má jen tyhle dvě řešení.Nebudu se přít,moje zvířata jsou 95% na granulích a stejně "falešky" měla.Gia má granule,ale možná si "zobne" jednou za den a "falešky" nikdy neměla.
takže začnu jak ne: na dotaz do veteriární poradny mi odpověděli - buď nakrýt nebo vykastrovat. Což ani jedno nechci. Řeším to zatím po každém hárání. Když začně adoptovat papuče, uberu bílkoviny (tedy jen suché granule), přidám pohyb a aktivitu a nemazlím, nelituju, beru hračky, ruším pelechy. Za 4-5 dnů je zas klid a Besi se chová normálně. Protože falešku měla zatím 2x (teď čekám na další), zatím jsem homeopatika nenasadila. Někde v diskusi to už tady padlo.. máte někdo konkrétní zkušenost s homeopatiky? Besina nemá laktaci, jen blbne. Nevím, jestli se to věkem bude stupňovat - a co po štěňatech? Zmizí falešná březost, nebo ne?
0 03.03.2010 13:26 NIKO Měl jsem feny jak v kotci,tak doma.U GII nevidím žádnou změnu,je stále stejná.Pohybu mají dost,ale jedné feně jsem doma musel uklidit "hračky".To bylo jen jedenkrát a už se mi to nikdy nestalo.Možná je to nevynecháním pohybu a stále stejnou zátěží.
Docela dobře prý fungují homeopatika, ale osobní zkušenost nemám.

jaké máte zkušenosti s faleškou a co vám nejvíc pomáhá se tomuto stavu vyhnout,nebo alespoň zmírnit příznaky?Cherry trpí faleškama pravidelně,není to žádné velké trauma,ale už jí nepomáhá ani hladovka,ani dostatek pohybu,ani studené obklady.nasadili jsme zase Lac canicum pro kojné,a nevypadá to že by byly patrné změny,obklady už jí taky nepomáhaj,prostě chce chovat.Někde jsem četla že faleška je naprosto normální u fen kterým se daří až příliš dobře,jsou hýčkané a vymazlené,prý pak do tohoto prostředí chtějí o to víc přivést (jako)potomstvo.Už prý méně se to stává fenám chovaných v kotcích.Nevím co je na tom pravdy,podělte se o své zkušenosti.
Přidat reakci
1 2
Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 3818x