Byla bych vděčná za někoho ze Zlína nebo Valašského Meziříčí, kdo má nejlépe většího hafana a byl by ochotný chodit s náma na procházky... Máme totiž takový problémek... Xanti měla vždycky moc ráda ostatní pejsky a to všechny bez rozdílu velikosti, ale od doby co po nás vystartoval kříženec pitbula je ustrašenější - tedy né že by byla nějak histerická, ale před větším psem se krčí, nechá se očichat , ale jde vidět, že má strach... Nechci mít ze psa ustrašenou kuličku a chtěla bych jí vrátit důvěru s pomocí psího kamaráda... Neznám v okolí nikoho se psem , který by byl vhodný (neagresivní)... děkuji ahoj
Budu také vděčná za jakokoliv radu
zatím se snažím takto:
Snažím se přicházet co nejvíce do styku se psy (tedy napřed se už ale po tomto incidentu ptám, zda není agresivní)napřed je vždy nedůvěřivá, ale když po chvilce zjistí, že se jí nic nestane, tak si začne hrát...Ale musím ji při tom podporovat, Celkem se mi osvědčilo říkat : ty posero jedna , co se bojíš, to je kámoš a psa si sama pohladím - jak uslyší slovo kámoš a vidí, že psa hladím, osmělí se a je to dobré. Ale chtělo by to prostě někoho s větším psem se kterým by se seznámila více a zjistila, že nebezpečí nehrozí. Ono jak na nás vystartoval ten pes, tak jsem akorát stihla stoupnout si před ni a vrazit mu jednu kolenem, ale myslím, že Xanti ze mě vycítila, že sem se bála (jak by taky ne, když ten pes byl nemálo rozzuřený a zaútočil bez varování a podnětu k útoku! to už by měl strach asi každý). Naštěstí se nic vážného nestalo, ale feňule je teď bázlivá jak vidí velkého psa...