Kloubní výživa
2 07.01.2011 10:49 NIKO – Re: petrab
"Psi granuláři by neměli dostávat kosti vůbec. Jejich střeva jsou o polovinu užší a slabší než těch, co nejsou krmeni suchou stravou."
"kterým se vaří by měli dostávat kosti buď zcela rozvařené"
Co je to zas za dobré doporučení?
A jeden malý dotaz.Jsem laik,u jídla jsem nepracoval.Jak dlouho budu kosti vařit(třeba hovězí),abych je rozvařil???
Tak hlavně ať jí chutná a ten zbytek ať jde jako po másle...
to je naprostá pravda =)
ale já mám hafinu zvyklou na kosti odmalinka, takže v tom nevidím problém, navíc ji nikdy nenechám sežrat příliš moc
0 04.01.2011 19:27 R petrab [10528] - foto, veterina Katy napsala: Nemyslím si, že by nesměli granuláři dostávat kosti.. Neříkám, že by nesměli, ale neměli by. Nejvíc problémů kvůli kostem je právě u granulářů. Protože tráví v podstatě jen kaši, která po rozpuštění z granulí vznikne, střeva bývají velmi slabá a nepevná a i stěny žaludku jsou trošku jiné. Takže jakákoliv kost je vždy pro hafana, který je skutečně jen na suché stravě, risk. Je ale spousta psů, kteří žerou granule a k tomu všemožné další přílohy nebo míchanice s masem atd. a také je to velmi individuelní. Nejdůležitější, ovšem velmi často opomenuté je právě to nejdůležitější:
Katy napsala: ..chce to ale mozek majitele.
Jj, mně (teda psovi
) se na zuby nejvíce osvědčily poloviny hovězích obratlů - prodávají se někdy v rámci žeber. Je to taková spongiozní kost s hodně výčnělkama, pes ji pěkně strouhá a nehrozí polknutí velkéko nesežvýkaného kusu jako u kompaktních kostí. Takovou zkušenost mám se žebry ze starších kusů dobytka - mermomocí je chtěl rozkousat, ale já je nezničila ani sekyrkou, zůstaly okousané jen konce žeber. Pak jsem mu to radši déle nenechávala..
tak tak
vím, že se všude píše, že se to nemá...ale vidím jak mi pes prospívá...dostává jak granule, tak maso i kosti - jenže ona je malá, dostává kosti velké, hovězí - okusuje z nich maso, morek, klouby a nějaký ten kousek kosti odštípne...je to supr na zuby
Nemyslím si, že by nesměli granuláři dostávat kosti..chce to ale mozek majitele. Co znám, tak všichni granuláři nějaké kosti dostávají a jsou v pohodě.. samozřejmě to není velké množství, spíš sem tam skelet nebo prasečí noha.
Psi granuláři by neměli dostávat kosti vůbec. Jejich střeva jsou o polovinu užší a slabší než těch, co nejsou krmeni suchou stravou. Hafani na BARFu syrový v pohodě a ti, kterým se vaří by měli dostávat kosti buď zcela rozvařené a nebo syrové nejlépe telecí apod., ale vždy v přiměřeném množství.
Někdy se ovšem může stát, že přemíra kostí i u psů krmených syrovou stravou způsobí kostní trus.
V dnešní době se stále častěji vyskytují jedinci, kteří sice prospívají na BARFu, ale kosti jim vadí i v syrovém stavu v menší míře. Ať už v podobě zácpy a nebo naopak průjmu.
Co je to zácpa u psa jsem zažila sice jen jednou a už je to hodně dávno, ale budu si to pamatovat už pořád.
Je to pravda - když je pejsek od malička zvyklý kousat, páník se nemusí bát, že se mu něco přihodí. Já jsem začínala jim dávat uzená ouška, sušené plíce a oni se fakt naučili tak pěkně kousat - pomalu žvýkat, že dnes se nemusím bát jim nasypat jakékoliv kosti a vím, že si bezvadně pochutnají.I když zase podotýkám, že čau je plemeno, které ví, kdy má dost. A kdyby dostali sebelepší lahůdku, tak ji prostě nechají být - i kostičky.
nojo, věřím, že taková zkušenost ovlivní náhled na celou věc:( Ale když pes není zvyklý a zbaští takovou hromadu kostí (navíc někdy i tepelně upravených), je neštěstí na světě. Tohle se stalo i tetinému bullíkovi - sežral celé vepřové koleno (kost) a bylo vystaráno..
Pokud je pes zvyklý (začíná se s měkkými kostmi - kuřecí krky, křídla apod) a dávky jsou přiměřené, nic takového by se nemělo stát
Já už kosti nechci ani videt ... věřim že jsou pro psa to nejlepší ale po našich zkušenostech už nikdy ani kostičku ......Děda chtěl pejkovy přilepšit a když byl s Čikčou na chalupě během odpoledne do ní narval kosti z celého kolena! Bylo to ve středu a my potřebovali na víkend odjet a psa nechat kamarádce s kterou chodíme venčit ...... a pes se nemohl vůbec vykadit a chudinka nám pořád chodila řikan že chce ven a prostě jí to nešlo...druhý den dostávala glicerinové čípky, pila olej a prostě nic ... nakonec nechtěla jíst ani pít protože byla zacpaná, kamarádka aby do ní dostala tekutinu tak jí dávala místo vody vývar a rozdělila se sní o guláš, před odjezdem jsme jí dávaly klistýr s mýdlovou vodou jak nám poradila vetka a prostě jsme museli odjet.......po výkendu strachu jsme vyzvedli Čiki a to těch čtyřech dnechse konečně povedlo z ní teplou vodou s olejem povedlo dostat půl metru sr**ek, spoutu nadrcených kostí a kdyby se to nepovedlo muselo by se kuchat.......Omlouvám se za to že jsem se rozepsala =)
1 03.01.2011 12:09 MíNela [2212] - Špicové a primitivní plemena Musím se přiznat, že jsem nikdy nepřemýšlela, jestli je ten COLAFIT také nějaký jiný, než pro lidi. Stále ho kupuji normálně v lékárně, balení 60ks a dávám jednu kostičku denně. Přimíchám ji buď do žloutku nebo do pacholíka. Je fakt, že ale pesani dostávají skoro denně maso - ona totiž ta moje zlatíčka považují granule za hrozný fujtajbl a dají si je jenom v nouzi nejvyšší (jsou granule nejbližší).Kupuji proto u nás v Globusu kosti - je to pytel asi 5kg a stojí 8,- kč.Jsou v tom velké klobní kosti, pacičky, ořezané kotlety - no prostě mišmaš. A tak to nejprve namočím do vody, aby se vyplavila všechna zaschlá krev a pak vařím - jednou dám rýži, jednou kolínka, jednou vločky,přimíchám zeleninu...však to sami znáte.No a jednou za čas nechám jenom maso. To kvůli Nelče, páč ta má z té rýže už docela šikmý voči
No a pak jim nechám kousat ty velké kloubní kosti - to zase na zuby. Je to lepší než cokoliv jiného.Míša od mala miluje kosti a Nelča ještě víc - a musím podotknout, že tak nádherné, bílé a zdravé zuby jako má Míša ve svých osmi letech se hned tak nevidí-( to je zápis rozhodčího, to není z mé hlavy). To jsem trošku odbočila - omlouvám se.
Jo, o hydrolyzovaném kolagenu jsem uvažovala taky, ale jaksi jsem nenašla nikoho, kdo by mi k tomu řekl víc - tím myslím dávkování (většina výhodných nabídek je pro lidi) apod..
Jinak jak jsem psala, Safímu dávám Colafit kostičky.. když byl malý, dávala jsem Alavis a předtím ještě něco..ale ten jsem nedávala dlouho. I ten Colafit objednám podle toho, jestli se mi zrovna chce
nedávám mu kloubní výživu pořád.
Jo a ještě sulc z prasečích nožek, různé kůže apod.
klasika :o) jsem potřebovala zářivku do akvárka a ty mrchy schválně dělají ty akvárkové o pár cm delší, abys kupovala ty drahé "speciální" akvárkové. normální zářivku koupíš za 120,- ale ta do akvárka stojí 300,- a je to to samé akorát o jeden cm delší ...mrchy
bude to stejně jako s ostatními léčivy...většinou jsou ta pro zvířata o až75 % dražší, ikdyž mají naprosto stejnou účinnost i složení.....
1 03.01.2011 07:57 Veya007 [23] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká já uvažuju o hydrolyzovaném kolagenu 2kg za 595,- tady tenhle
www.4fitness.cz/…/
je to taky čistý kolagen, tak si myslím, že to bude stejné, jako ty kostičky colafit.
btw Katy, co dáváš Safimu na klouby?
Taky ho občas dávám.. když si vzpomenu objednat i jiné věci, co chci
jinak beru odtud
www.vase-krmivo.cz/… . Podle mě není v lidském/psím rozdíl, to bude jen obchodní záležitost, ale objednávám z tohoto obchodu více doplňků, tak proč platit poštovné víckrát, žeáno
Ten Colafit se dělá i přímo pro psy, ale proč je dražší, či jaký je v nich rozdíl jsem nezkoumala.
www.veterinarnipece.cz/… to zní dobře
je to tento?
www.lekarna.cz/…/
jinak ještě jeden dotaz - colafit podávat i s Nutradylem nebo samostatně?
samozřejmě se stejně půjdu přeptat veta
3 02.01.2011 22:54 MíNela [2212] - Špicové a primitivní plemena Dovolím si zde přidat i svoji radu - já používám COLAFIT - čistý krystalický kolagen na klouby,vaziva i kůži.Jsou to malé, bílé kostičky, pejskové s jejich příjmem nemají problémy a musím napsat, že nemít je, tak už Míša (čau čau) byl za duhovým mostem. Když mi vloni(vlastně už předloni, je nový rok) ochrnul po nešetrném zacházení při RTG a lékaři se ho snažili dostat na nohy různými preparáty, kapačkami a co já vím, kdy doslova řval bolestí, protože se nemohl pohnout - rozhodli o utracení. Tehdy jsem se jim postavila - dostal od nich tedy CHONDROFLEX a já nasadila tenhle COLAFIT. Míša se z toho dostal - jezdíme zase na výstavy, k vetovi už nechodíme, ale COLAFIT bereme stále. Preventivně ho dostává i Nelinka.
Ve formě pamlsku - Carnello - originální psí žvýkačky
Pak tabletky ty občas beru i s ní je to pro lidi
COLLAGEN TABS - 300 tablet
tak to děláme normálně =))
já myslela, že tablety....
vyvař pořádně vepřový nožičky a udělej z nich psovi sulc, můžeš mu tam přidat i zeleninu
a ten přírodní kolagen odkud? nebo jak se jmenuje?
Ahoj my nově užíváme Luposan.Užívala Alavis ,ale po Luposanu se jí zlepšily nožky už si nedělá takové takzvaně pohodlí nevybočuje moc nožky lépe se zvedá ze země.Užíváme ho měsíc a něco a zatím spokojenost
Ona byla dost dlouho na Alavisu,ale žádnej zázrak tak jsem také pokukovala po jiných preparátech doufám, že tenhle bude stále výborný a zůstanu u něho.Ještě užívá přírodní kolagen.
děkuji....o Alavisu a canvitu vím, proto jsem psala, že o nich slyšet nechci
mnoho lidí je totiž používá
3 02.01.2011 07:48 Hanka my užíváme nový Aploflex,jsme 1 rok po operaci luxace češky a čeká nás i na druhé nožičce a zatím se držíme.Alavis a Canvit chondro slabé účinky.Hanka
děkuju za vyčerpávající odpověď
já jsem s Nutradylem také spokojená, jen pořád pokukuju, zda není něco lepšího...člověk se musí neustále vzdělávat....a názory a zkušenosti ostatních mě zajímají
Jinak my jsem po 2 operacích luxace na jedné nožce za tento půlrok, takže potřebujeme opravdu co nejkvalitnější, aby se nožka co nejlépe dala do kupy...tak snad zůstaneme u Nutradylu
0 01.01.2011 20:23 R petrab [10528] - foto, veterina xanti napsala: Kloubní výživu už sice užíváme docela dlouho a myslím, že máme i kvalitní preparát (Nutradyl), ale i tak mě zajímá zda někdo nedoporučíte nějakou lepší??
Nechci nic typu Alavis, canvit chondro atd...!!
při zkoumání možností na internetu jsem narazila na výrobky s obsahem žraločí chrupavky a jiné - docela mě zaujaly (přírodní forma)...
Dále také čistá forma kolagenu....tuším Gelacan
A také "přípravky pro lidi" , jsou mnohem levnější a myslím, že pokud nedám na "značku" , ale půjdu po obsahu, nemusely by být špatné...
podělte se o názor
S chondroprotektivy mám mnoholeté zkušenosti v podávání zvířatům i lidem a zvířatům s léky veterinárními i určenými pro lidi. Je to ale často VELMI individuelní, i když v podstatě "na jedno brdo". Dobré zkušenosti mám u mých psů v růstu s Articanem, léčebně např. s Canosanem (lépe než s Canivitonem), rovněž s Proglycanem a naopak špatné s Alavisem a s obdivem i s Apto-Flexem. Nejlepší účinky v posledních letech má u nás ovšem Nutradyl.
Kloubní výživu už sice užíváme docela dlouho a myslím, že máme i kvalitní preparát (Nutradyl), ale i tak mě zajímá zda někdo nedoporučíte nějakou lepší??
Nechci nic typu Alavis, canvit chondro atd...!!
při zkoumání možností na internetu jsem narazila na výrobky s obsahem žraločí chrupavky a jiné - docela mě zaujaly (přírodní forma)...
Dále také čistá forma kolagenu....tuším Gelacan
A také "přípravky pro lidi" , jsou mnohem levnější a myslím, že pokud nedám na "značku" , ale půjdu po obsahu, nemusely by být špatné...
podělte se o názor
Přidat reakci
1 ...... ...... [3]
Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 2334x