Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Starý pes a nádor (+ boule)

 

NápovědaFórum » Zdraví a nemoci  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Starý pes a nádor (+ boule)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.08.2011 14:41 Žena 111 [526] – RE:germinika
V zhledem k věku který má, a nádor lze odstranit ( OP zvládne ) ale pooperační léčba je náročná- to většinou psy nezvládnou! Nech ji, pokud se nebude trápit až příjde ten čas řekne ti sama že chce odejít to z vlastní zkušenosti ( mého psa) stoprocentně poznáš. Držíme moc pelečky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.08.2011 14:22 Žena geminika [44]
Ďakujem za Vaše príspevky.Po porade s veterinárom sme sa zhodli na tom, že operácia nebude. Nakoľko aj srdiečko má už trochu oslabené, čo zistili pri vyšetrení, tak by mala malú šancu. Teraz sa po tých antibiotíkách trošku zlepšil jej zdravotný stav. Zdá sa mi viac živšia ako pred takými 3-4 týždňami. Odvtedy sa ani nepocikala a prestal jej aj výtok z maternice. Len teraz dúfam, že ten hnis sa nebude niekde ukladať a neurobí to horším. A k tomu všetkému sa mi zdá, že vidí zase o niečo horšie ako doteraz. Pokým fakt nebudem vidieť, že sa trápi a má bolesti alebo niečo podobné, tak jej "naposledy pomôžem" to trápenie skončiť. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 20:50 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: geminika
Já osob. 16ti letému psovi bych nádor na mléč. žláze operovat už nedala. Zánět dělohy je ovšem akutní záležitost, takže tam bych nečekala a operaci nechala provést. Buď a nebo.
Pochop. narkoza má rizika v každém věku, čím starší jedinec, tím spíše, ale šikovný veterinář objedná vždy zkušeného anesteziologa a zajistí co nejšetrnější metodu s dohledem.
Hodně štěstí,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2011 10:39 Žena pavlinapoddana [756] - Retrívři, slídiči a vodní psiRe: geminika
Jestli má nádor na žláze a k tomu ještě zánět dělohy,tak to bez operace nepůjde,jsou to příliš vážné diagnozy a bez zákroku ti umře,takhle jí dáš alespoň naději.Dnes už jsou velice šetrné llidské narkozy,které se aplikují i u psů a i staří psi je snáší velice dobře.Teď záleží jen na tvé úvaze jestli jsi ochotna pro ní ještě obětovat ty peníze,levná záležitost to rozhodně není.Přeju hodně štěstí a zdaru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2011 14:42 Žena geminika [44]
Nadväzujem na predošlé. Tak naša "babička" sa už prehupla cez 16.ty rok. A s tým začali aj starecké starosti. Okrem toho, že už nevydrží toľko čo doteraz a občas sa pociká, tak jej zistili k tomu nádoru na mliečnych zľazách aj zápal maternice. Chcela by som sa spýtať, či má niekto s takouto diagnózou u starej fenky skúsenosť, prípadne ako to mám riešiť. Odporučili mi operáciu, ale v tomto veku nemá veľký zmysel, a nie je 100%-né, že sa preberie z narkózy. Ako mám postupovať? Zatiaľ dostala len antibiotika (ako slabú náplasť).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2011 20:01 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
geminika napsala: Po 10 dňoch to vyzerá, že ATB pomohlo. Jazykom zodraná bradavka je asi o polovicu menšia, aj keď ešte stále trochu mokvá. Ináč je celkom v poriadku. Papať jej veľmi chutí, dokonca sa vonku chce hrať s inými psíkmi. Ale večer, keď je tma, tak nechce chodiť von. Ako keby sa bála tmy a tej neistoty, keď tak zle (ne)vidí. Tak sa držíme. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   12.05.2011 08:17 Žena geminika [44]
Po 10 dňoch to vyzerá, že ATB pomohlo. Jazykom zodraná bradavka je asi o polovicu menšia, aj keď ešte stále trochu mokvá. Ináč je celkom v poriadku. Papať jej veľmi chutí, dokonca sa vonku chce hrať s inými psíkmi. Ale večer, keď je tma, tak nechce chodiť von. Ako keby sa bála tmy a tej neistoty, keď tak zle (ne)vidí. Tak sa držíme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2011 23:29 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: geminika
Uvidíte, rozhodně, když to tedy beru podle sebe, si většinou člověk vyčítá a má špatné svědomí ze všeho, co udělá, když se to nakonec nepovede, ať mu kdokoliv tvrdí cokoliv jiného a ujištuje ho, že se rozhodl správně. Tak ať máte šťastnou ruku a dobrou volbu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2011 11:09 Žena geminika [44] Re: petrab
Ďakujem za gratuláciu k jej veku a vaše názory. Som rada, že máte taký istý názor ako ja, lebo by som mala asi zlé svedomie, že som jej tú šancu nedala a nedala som ju operovať. Je to už tri dni čo užíva ATB a preväzujem jej ranu. Mám pocit, ako keby sa tá bradavka trochu zmenšila, ale stále jej mokvá. Keď jej to nechám chvíľku odokryté, hneď si to začne olizovať. Snáď sa to zlepší. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2011 20:40 R Žena petrab [10528] - foto, veterina – Re: Geminika
V takto požehnaném věku (gratuluji!!!!!!!!!!!!!!) bych já pejska operovat nenechala. V případě, že je jinak v pohodě, vyčkala bych účinku atb, jestli pomohou na zacelení rány. Jestliže by se pejsek za čas začal viditelně zhoršovat po fyzické či psychické stránce, nechala bych ho poté uspat. Přeji mnoho štěstí!!!!!!!! Upřímně.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2011 15:12 Žena Alegrato [0] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – Operace
Ani já bych nezatěžovala psa operací v tomto věku. Nech ji v klidu dožít. Řešila jsem podobné dielma před měsícem. Sice nakonec na operaci musela z jiného důvodu a dopadlo to velmi zle, i když operaci přežila hezky, domu jsme jí již nevzali, tak kdyby to šlo, vyhla bych se tomu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2011 11:07 Žena geminika [44] Re: MaB
To mi je ľúto. Vidím, že je to asi bežné, čo mi povedali, že sa to opakuje a je to vlastne zbytočné zaťažovať psíka operáciou v tomto veku. Ďakujem za príspevok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2011 10:51 Žena MaB [561] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: geminika
Fotka k příspěvku U mé čubiny se to objevilo v devíti letech. Byla na operaci, ale během půl roku to tam měla znova a na dvou místech. Dál jsme sportovaly jak v záchranařině, tak v coursingu (foto ve 11ti letech). Operaci jsme už neopakovaly, protože nám bylo řečeno, že by nemusela přežít. Skonala mě ve 12ti v náručí.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2011 09:54 Žena geminika [44] – Starý pes a nádor
Fotka k příspěvku Chcela by som vedieť Vaše skúsenosti so starým psíkom. Moja fenka kríženca má za mesiac 16 rokov. Nikdy nemala šteniatka ani žiadny iný vážny zdravotný problém. Asi pred pol rokom som si všimla, že má jednu bradavku veľkú ako veľká minca a guličku pod kožou. Tento víkend si začala tú bradavku stále olizovať, až si ju zlízala do krvi. Išla som s ňou na veterinu a doktorka hneď povedala, že je to nádor. Mohlo by sa to vyoperovať, ale v jej veku má šancu 50%, ak by mala dobré predoperačné výsledky. Čiže hlavne srdce, krv atď. Je tu riziko, že sa z narkózy už nezobudí, alebo sa to za nejaký čas objaví na inom mieste. Tak som operáciu odmietla. Dala nám antibiotika a nejaké vodičky na potieranie. Vraj, ak si to nebude lízať, tak môže sa to nejako zastaviť, alebo aspoň spomaliť. Chcem sa vás opýtať, či máte niekto podobnú skúsenosť, poprípade čo by ste mi odporučili. Či ju mám dať operovať, alebo čakať, čo sa stane? Nezdá sa mi, že by ju to nejako bolelo, len ju to asi veľmi svrbí. Ďakujem.
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Zdraví a nemoci • Zobrazeno 1296x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/324-stary-pes-a-nador-boule?od=51