Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Můj pes nejí!

 

NápovědaFórum » Výživa  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Můj pes nejí!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.07.2011 12:01 Žena sarka [401]
To je úplně jedno jaké Candies si vybereš, na příchuti nezáleží. Já třeba kupuji uzené. A kolik stojí Brit Care, záleží kde a jaká receptura. Já nakupuji tady: www.spokojenypes.cz/. Teď jsem objednávala Brit Care Salmon (www.spokojenypes.cz/…), tady vychází asi nejlevněji.
Jinak zalévat granule gulášovou polévkou asi nebude to pravé ořechové, bývá velice kořeněná a slaná a to pro pejska není vůbec vhodné. Raději bych volila "dětské" polévky, tj. bez soli a koření. Misku nenechávej po celý den, ale max. na 10 minut, klidně i dvakrát denně, ale snaž se aby to bylo vždy ve stejný čas. Pokud to nesežere ani po deseti munitách, misku jí vem.
Kolik má pejsek za den aktivity? Chci tím říct, že čím víc bude utahaná, tím bude mít větší chuť k jídlu, tedy u mého psa to tak funguje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 11:59 Žena Petra123 [461] Re: Iva
No, to je taky pravda. My teda taky BARFem nekrmíme, protože mně je 16, na žrádlo pro psa peníze nemam a naši s krmením syrovým bohužel nesouhlasí. Krmíme granulemi Chicopee, což teda taky není kvalita, ale táta si holt nechal ve zverimexu nakukat, že patří mezi nejlepší. hmm A nějak nevim, jak ho mám přesvědčit na BARF, nebo alespoň na nějaké kvalitní granule.

Jinak jsem slyšela, že kvalitní granule jsou například Arden Grange, Acana Pacifica, Platinum. - kdyby paní/slečna, chtěla přece jen ty granule změnit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.07.2011 11:49 Žena Iva [341] - TeriéřiRe: Petra123
No víš, i když je to dobrý typ, tak já bych ji do BARFu moc nelákala. V podstatě vlastně ani neví, jak se správně krmí granulema, což znamená, vybrat něco kvalitního a rozhodně s ničím NEMÍCHAT ! A jak už se tu níže psalo, hlavně naučit správným stravovacím návykům a nerozmlsávat.
Na jejím místě bych koupila kvalitní kranule (což K9 a Brit nejsou), dala 2x denně do misky a vždy to co nedojí hned, tak sebrala - nenechávat po celý den. Rozhodně do granulí nic nepřidávat - to totiž u "již rozmlsaného" psa nefunguje, naopak se bude stále motat v bludném kruhu a bude to horší a horší (vlastní zkušenost). ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 11:29 Žena Petra123 [461] Re: Jitka Meisnerová
No a nechceš uvažovat o tom BARFu, jak už tu někdo psal? :-) (Dobrý článek o BARFu je třeba tenhle: www.manwe.eu/…)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 11:23 Jitka Meisnerová – Re:Můj pes nejí!
Fotka k příspěvku Chtěla bych se zeptat na ty dobroty Candies,vidím že je tu hodně druhů tak jaký by byl tak nejvhodnější?A Brit Care 1kg kolik tak stojí?Bylo u toho několik cen tak jsem to moc nepochopila.A s těmi konzervami jsem četla že prý jim po tom smrdí z tlamy,ale moje Amy si hodně oblíbila pedigree junior kapsičky 100g-kuřecí!Včera večer jsem jí zalila granulky kouskem gulášové polévky a to snědla,ale když jí dám něco podruhý co už měla tak to prostě nejí :-O a s vývarem jí to třeba vůbec nechutná a vystrká to z misky!Já jsem jí tam vždycky nechávala misku s granulema celej den aby si vzala kdy bude chtít...stejně jedla jenom na večer když jsme se už všichni dívaly na TV a to si ty granule zásadně vždy donesla až k nám do pokoje a tam to snědla jinak u misky sama nikdy nejedla!Tak já zkusím všechny vaše rady :-) jsem za ně moc vděčná a doufám že to nějak půjde.. ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.07.2011 08:30 Žena sarka [401]
V první řadě bych rapidně omezila pamlsky, dávala bych je opravdu jako odměnu a jako pamlsek bych nedala třeba piškoty. Můřou ji dost zasytit a pak nechce žrát. Zvolila bych třeba Candies, hlavní složkou je rýžová moučka, která moc nezasytí. A nebo existují různá sušená masíčka třeba od Brit Care, Ontaria, Perritta,... Ty kupuji já, nakrájím si to na pidi kousíčky a venku jimi odměňuji. Změnila bych i krmení, K9 sice není nejhorší, ale pejskům často nevyhovuje a moc nechutná. Psala jsi že dáváš i Brit, já bych raději volila Brit Care. Je to ten samý výrobce, ale Brit Care je superprémiové krmivo, tudíž kvalitnější než Brit. Nemusíš dávat jen suché granule, já to taky nedělám. Granulky můžeš míchat s konzervou, zalít třeba zeleninovou polévkou (pozor ale na sůl), já přidávám lososový olej ten také granule hezky ochutí, někdy třeba pomůže grnaulky zalít jen teplou vodou.
Přeji hodně štěstí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2011 07:59 Žena Avona [292] - TeriéřiRe: Jitka Meisnerová
A jak dlouho to nežraní trvá? Vzhledem k tomu, že už není mimino, bych se nebála přitvrdit, ale musíte být důslední. Ono je to těžké, já vím, ale vyplatí se to. Jak jsem psala, nemusí dostávat jen suché granule, můžete je smíchat s různými věcmi, jak jsem psala, já přidávám vývar a maso... možností je dost. Komíš miluje kefíry, jogurty..ale neslazené. Ale základ je stejný. Nesežere - sebrat. A do dalšího krmení NIC. Pokud tam není veterinární problém ( a to nevypadá ) tak věřím, že výsledek se brzy dostaví. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2011 23:10 Jitka Meisnerová – Můj pes nejí!
Fotka k příspěvku Moje fenka Amy má 1rok a čtvrt měsíce.
A když tak moc děkuji za rady :-) určitě vyzkouším!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   28.07.2011 22:27 Žena quendery [799] - Honiči a barváři a příbuzná plemena
Fotka k příspěvku Mohla bych vědět, jak je ten pejsek starý ? Ráda bych také poradila, ale věk je velmi důležitý. ano ahoj
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2011 15:48 Žena Avona [292] - TeriéřiRe: Avona
Ještě mně napadlo.. K - 9 jakou to máte řadu? Unit neznám, štěněcí je snad Growth, ne? A Brit jaký?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   28.07.2011 12:14 Žena Avona [292] - TeriéřiRe: Jitka Meisnerová
Předpokládám, že se podle fotky jedná o štěně. Jak je staré? Já osobně bych vyřadila veškeré pochutiny a fenka by měla k dispozici pouze v určený čas své jídlo. Pokud ho během 5 minut nesní, tak odebrat s zkusit to třeba za 2 hodiny.
Nevěřím, že více jak den by vydržela stávkovat. Já Komínovi přelévám granule vývarem s kousky masa, to žere ochotně. Nebo mu do nich strouhám občas sýr, či přidávám bílý jogurt. ..ale jí jen ze SVÉ misky, NIKDY nedostává od stolu a pamlsky dostává JEN za odměnu a to venku při procházkách.
Ještě je tu netoda BARF, ( krmení syrovým ) ale tu bych bez zkušeností u štěnete neprovozovala, je náročná na poměr živin a mohlo by to přinést více škody než užitku.
Nebojte, ona hlady neumře, je jen zmlsaná a rozmazlená.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2011 11:13 Jitka Meisnerová – Můj pes nejí!
Fotka k příspěvku Chtěla bych se zeptat:Jak mám udělat aby moje fenka Amy začla jíst.
Má normálně psí stravu.Dáváme jí granule K-9unit a Brit,ale vůbec je nejí.Jednou už jsme zkoušely jí do toho zamíchat třeba paštiku a to snědla,ale když jsem jí to udělala podruhý tak už to jenom vystrkala z misky pryč.V podstatě jí živíme jenom dobrůtkama(piškoty,kousek salámu,sýru..),už jsem se snažila i dobrůtky omezit aby měla hlad a dala si ty granule,ale to nepomohlo,proto bych chtěla nějak poradit!Děkuji ;-)
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 858x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/348-muj-pes-neji?od=51