Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Pamlsky

 

NápovědaFórum » Výživa » Doplňky stravy 

+ přidat příspěvek
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Pamlsky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2018 10:32 R Žena Kafroli [81] - German Shepherds
Taky jsem nezkoušela mozzarellu i když jí miluju a jím pomalu denně.. jsem sobec no :-D ale asi by to neměl být problém. Nevím jakou kupujete, ale třeba taková galbani nemá žádnou chuť.. já pro sebe si to dochucuji. Ale pokud jen tak tak si myslím, že to pejskovi neublíží. Jsou i druhy, které se nerozpadají a jsou opravdu tvrdší. Některé se třeba i lámou.. zaleží na značce. U nás teda frčí eidam :-D takže přímo z mozzarellou pro pesany nemám zkušenost. Ale rozhodně bych to dala radši než ty tvarůžky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2018 07:26 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: DejvyBejc
Tedy, přiznám se, že mozzarellu jsem žádnému psovi ještě nedával... ale myslím si, že v tom nebude problém. Mozzarella je ve své podstatě taky sýr, vyráběný z tvarohu, jen je uchováván v syrovátce. A měla by být méně slaná. I když nevím, kolik soli který sýr přesně obsahuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2018 18:51 DejvyBejc – Mozarella
Teď mě ještě napadlo, zda pejsci mohou Mozzarellu ?
Připadá mi vhodnější, než Olomoucké tvarůžky, které sice nádherně voní, ale jsou slané.
Mozzarella je lahodná a o poznání méně slaná.

Ale... mohou jí pejsci ??

Samozřejmě myslím jako pamlsek, jako odměnu při cvičení, ne jako hlavní jídlo, že bych pejska cpal Mozzarellou, místo granulí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2018 17:24 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: DejvyBejc
A ještě jsem zapomněl na kosti. Pes může dostávat kosti na hraní, ale musí to být syrové kosti. Ale pozor na množství. Pokud je pes krmený granulemi, tak netráví kosti dobře a pokud sežere větší množství kostí, může dostat nebezpečnou zácpu, skoro si zabetonovat střeva. Proto je třeba mít psa pod dohledem a kontrolovat, kolik kosti sní.
Já dávám kosti vepřové, takové ty s klouby a s morkem uvnitř. Dám mu kost a nechám ho ji okusovat. Když okouše kloub a dostane se k morku, nechám ho trochu moru vylízat, pak mu kost vezmu a schovám do ledničky a dám mu ji zase druhý či další den. Nechám ho zase kousek okousat a vylízat morek a zas mu ji vezmu. Takovou 20 cm dlouhou kost s klouby má tak na 5-6x.
Mnohem lépe psi tráví kosti, když je na nich maso. To pak prý vylučují silnější trávicí šťávy a nehrozí jim tolik zácpa. Můj pes tak dostává kuřecí nebo krůtí krky nebo vepřové nožky. Ale zase s Mírou. Tu nožku má na 2-3x, kuřecí krky tak 2-3 najednou.
Výborným pamlskem pro psy jsou také kuřecí srdíčka, krátce povařená, sušená nebo i syrová. Psy je nejvíc milují, když zasmrádnou, ale musím se přiznat, že tohle já nedávám... jak začne maso smrdět, je to na mně moc, to už jsou pro mne lepší ta sušená vepřová střívka :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2018 15:34 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: DejvyBejc
U mne to bylo stejné. Když jsem se dozvěděl, co to je za sajrajt, šlo to bez milosti do popelnice. Naštěstí nemám problém s nechtěnými dárky. Rodinu mám už vycvičenu od sestry, kamarádi jsou samí pejskaři, takže tyhle věci už nikdo nekupuje. I maminka ví, že lepší jsou sušené uši (prasečí i kravské), sušené býkovce, skvělé jsou sušené hrtany, sušené plíce, játra, i sušené maso (tam je ale třeba dávat bacha, někteří výrobci jej v zájmu trvanlivosti solí, což je špatně. Raději maso plné červů než plné soli a konzervantů). Moji psi ze všeho nejvíc milují sušená střeva. Ty tedy smrdí fest, ale za sušená střeva i na coursingu sami skočí do auta, a to je co říct. :-D
Tvarůžky milují snad všichni psi, stejně jako sýry. Tady pozor, tvarůžky a některé druhy sýrů jsou dost slané. Ale pokud dostává velký pes 100 g tvarůžků za měsíc, neuškodí mu to (pokud je zdravý). Ale existují i sýry nesolené. Mám štěstí, sousedka takové vyrábí, takže moji je mívají taky jako pamlsek. Mluvím tedy o tvrdých sýrech. Pes by určitě neměl tavené sýry, ty jsou jedovaté i pro lidi, pro psy hodně špatné. Naopak různé ty tvarohové sýry, pokud nejsou solené, jsou pro psy taky super. Co pro psy není moc dobré jsou jogurty, podmáslí, kefír, a už vůbec ne mléko. I když i u psů je tolerance vůči těmto věcem individuální.
I tady je zásada všeho s Mírou. Takže pokud dostává tvarůžky jednou za čas, nic se neděje, přestože jsou slané... pokud na ně nemá alergii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.01.2018 22:28 R Žena Kafroli [81] - German Shepherds
Jinak co se buvolích kostí týče souhlasím s tím, že to není vhodné pro pejsky. Nicméně i já nejsem bezchybná. Sama jim to nekupuju.. ale rodině to nevysvětlím... na Vánoce to dostanou snad od každého... na zábavu když jdu na několik hodin pryč jim to dám. Jednak jim to vydrží pár dní a jednak se zabaví. Netvrdím, že to dostávájí deně. To rozhodně ne. Nám to vždycky z vánoc vydrží přes půl roku. Starší fenka mi to nikdy nehlodala to byl pro ní odpad. Ale moje současné 2 drtičky.. zdrtí všechno včetně podlahy :-D takže co mám možnost jim dát hlodat tak jim dám. Takže jednou za měsíc je nechám hlodat i toto a hotovo. Jinak co mívají často na zábavu jsou velké šunkové kosti.. když jdu do školy nebo do práce. To je zabaví a pár dní jim to vydrží... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.01.2018 22:22 R Žena Kafroli [81] - German Shepherds
To je fakt :-D čím více to smrdí, tak tím víc se můžou po tom utlouct.. :-D třeba takové pamlsky z ryb, mořských plodů. Já si při tom držím nos a pes na mě pomalu skáče :-D i naši pesani milujou sýry. Jakékoliv. Sýry to je jejich. Neříkám, že jim cpu toho kila, ale podělím se v omezeném množství. Asi mám nějaké štěstí na to.. už 4 pes co miluje sýry :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.01.2018 10:12 R Žena Markiz [262] - OvčáciRe: DejvyBejc
osobně zastávám syrové kosti (s ohledem na velikost psa), určitě ne pečené ani sušené - i takové se prodávají. Uší, sušené šlachy, hrtany, plíce... pokud psovi chutnají, nemám s nimi vůbec problém :-)
A ani tvarúžky v rozumném množství neublíží. Dobře smrdí, psi je většinou milují :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.01.2018 11:54 DejvyBejc
Dobrý den,
a ještě jsem se chtěl zeptat na Olomoucké tvarůžky. Ty oba dva,já i moje psice, milujeme. Čím více uzrálé, tím větší mňamka. Nejsou úplně nejlevnější, ale mám vysledované, že pokud pejsek ví, že je beru jako pamlsky, tak je poslušnost naprosto ukázková. Při povelu "Ke mně" úplně sprintuje a sedne přede mnou jako přilepená.

Pro lidi jsou syrečky v pohodě, ale co pro pejsky. Netvrdím, že je dávám běžně, ale občas jeden balíček obětuji. To je tak 1x měsíčně.

Vadí syrečky v přiměřeném množství jako pamlsek při výcviku,nebo při procházkách ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   14.01.2018 10:51 DejvyBejc Re: Libas
WTF ?? Uhh, tak to je teda síla ! Ti šmejdi se neštítí už ničeho. Moc děkuji za Váš příspěvek. Tak tohle už můj pejsek hlodat nebude. Zbylé bůvolí šmejdokosti jdou ještě dnes do popelnice. Tak poraďte,co dát pejskovi na zábavu,když přijdeme z dlouhé procházky a on chce ještě něco kousat. Hračky nevydrží. Ona je destroyer a všechno vydrží jen pár minut / sekund. :-) potřeboval bych něco, co může kousat a může i slupnout.

Hovězí kost z nohy je OK ?
Nebo vepřová ouška ?

Jaké kosti, pokud vůbec, pejsek může ?
Vepřové asi moc ne, zdají se mi tvrdé a hodně štěpivé. Ale samozřejmě si nechám poradit.

Děkuji

Dejvy Bejc
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   14.01.2018 07:46 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: DejvyBejc
O škodlivosti tohoto tak výdělečného produktu bylo popsáno už tuny papíru a terabyty informací. Přesto se pořád najdou lidi, kteří tyhle chemicky upravené odpadky plné karcinogenů svým psům dávají.
Samozřejmě vím, že někoho, kdo tohle psovi dává, nepřesvědčím o tom, aby mu to dávat přestal. Ale pokud má někdo štěndo a přemýšlí o tom, že by mu začal dávat tyhle jedovaté odpadky, doporučím mu, aby si přečetl nejdříve pár informací. V dnešní době je spousta možností, co dát svému psovi jako pamlsek, a většina z nich není ani zdaleka tak jedovatá jako tzv. "kost z buvolí kůže", která není ani kost, ani z buvolí kůže.
Tady odkaz na jeden zajímavě napsaný článek: blog.dogtown.cz/…/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2018 23:30 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: DejvyBejc
dávala jsem je všem psům, dokud jim to kousalo a nevidim v tom problém,jen někteří hafani se jich ani netknou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2018 21:41 DejvyBejc – Bůvolí kost
Dobrý večer,
dáváte svým pejskům ke žvýkání a k zábavě bůvolí kosti ?
Já ano, Velkou rozříznu na 3 části a během týdne ji pejsek zkonzumuje.
Škodí to ? Nebo je to v pořádku ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2017 23:10 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: saarlos
:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.04.2017 10:57 saarlos Re: petrab
žravec to on je, a ty optimanovy se i po více než týdnu zdají být to nejlákavější co existuje X-) ani mu nezkouším do toho míchat odměny z jiných pamlsků. pokud ten nouma vydrží na granulích tak budu spokojená smich
musela jsem dokonce schovat ten pytel jinam protože se mi dostal do skříně smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.03.2017 22:05 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: saarlos
pokud je to milovník granulí a žravec, pak v v pohodě, pochopitelně odměna by měla bejt tůůůze lákavá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   23.03.2017 14:44 saarlos Re: petrab
díky za reakci, s odměřováním počítám, nechcu ho přežrat.
Tak je to saarlosův vlčák, takže velký pes, ale hlavně je to vychytralý tvrdohlavec a tak mě zajímá jestli někdo má zkušenosti že by jim na ten trik s pamlsky nějaký hafan skočil ale pak je prohlédl. hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2017 01:53 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: saarlos
pokud chutnají, proč ne, ale záleží na velikosti psa a četnosti odměn, tedy odměřit si denní dávku a část z ní na odměny ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.03.2017 08:42 saarlos – odměňování granulemi
Zdravíčko - jak se vám osvědčilo odměňování granulemi? Na zkoušku jsem koupila krmivo přes net a ten můj blbec stojí u skříně, kam jsem pytel schovala a hypnotizuje ji...
Uvažuju, že ho tím začnu odměňovat, když mu tak chutnají. Mám ale obavy, že ho to po chvilce přestane bavit. Až mu dojde, že jsou to jenom granule, jenom voní po lososovi.
Jaké máte zkušenosti? Díky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2017 18:03 kianid1357 – To nejlepší krmivo pro psi
Tady si najdete to nejlepší krmivo pro vaše miláčci
sprinte.rs/…
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2017 19:28 Lenka – Happy snacks
My teď vyzkoušeli nově pamlsky Happy Snacks a našemu psovi moc chutnaly. Měli jsme kachní a super.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2015 00:04 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: Markiz
No, já ti jen chtěl poradit. Jsem mlsoun a tak mlsání dopřávám i hafíkům smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.11.2015 20:56 R Žena Markiz [262] - OvčáciRe: Libas
ja je krajim (a muz mne za to hrozne miluje) na pidikousicky :-D fungoval mi na to celej cvicak :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2015 19:53 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: Markiz
Zkus sušená střívka. Smrdí jak bolavej palec, psi se po nich mohou umlátit a mají výhodu, že se dají nalámat nebo nastříhat na malinké kousky, které se k odměňování hodí víc než kus plíce :-D Ale plíce máme taky rádi, dávám je jako velkou odměnu po cvičení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.11.2015 15:52 R Žena Markiz [262] - Ovčáci
vidis, ta moje mura se na cvicaku sklibila i na cizi parky :-D Jediny na co funguje sou suseny plice - asi ji vsechno ostatni malo smrdi, nebo co :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.11.2015 15:00 Žena vondr001 [44]
No, já používám vařená kuřecí játra, nebo jiné vařené masíčko. Při výcviku za to udělá Stela cokoliv. :-D A ta rychlost s jakou se naučí nový povel se s piškotama, nebo jinými pamlsky nedá srovnat... :-) Navíc je to 100% maso - když se kouknete na složení různých pamlsků, tak je to s množstvím masa bída...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2015 23:47 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2015 21:02 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: anargo
Drahé? Záleží, jaký je tam poměr jehněčího a těch ostatních součástí... Ale když si vezmeš, že z 1kg máš po vysušení 150 - 200 g, tak to zas tak drahé není... pokud si uvědomíš, kolik to jehněčí u nás stojí.
A ano, dá se to sušit v sušičce, ale vyplatí se to opravdu jen pokud máš levný zdroj masa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2015 19:30 Žena anargo [1504] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
Sušíte někdo doma bafanům maso?dá se to třeba v sušičce?někde jsem to viděla v časopise,ale už jsem ho asi aktivně odnesla do sklepa. :-)

Zaujalo mě tohle,ale ta cena je celkem mazec palec

www.dog-gate.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.12.2014 15:29 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: PhoebeAdel
Fotka k příspěvku PhoebeAdel napsala: Objevila jsem nové pamlsky. Phoebe moc chutnají, píšou bez barviv. Žádná alergická reakce nebyla.
www.svetkrmiv.cz/… , www.svetkrmiv.cz/…

mi to nejde zobrazit
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.12.2014 12:31 Žena PhoebeAdel [1839] - papillonci a jíní milí pejsci, foto, knihy, hudba
Fotka k příspěvku Taky tyhle naše oblíbené pochoutky už nemají v původním obchodě, tak jsem se musela opět registrovat jinde, abych je mohla koupit
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   23.09.2014 12:19 Žena PhoebeAdel [1839] - papillonci a jíní milí pejsci, foto, knihy, hudba
Objevila jsem nové pamlsky. Phoebe moc chutnají, píšou bez barviv. Žádná alergická reakce nebyla.
www.svetkrmiv.cz/… , www.svetkrmiv.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   19.09.2014 10:30 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Libas
palec smich palec (hlavně to neznač OT!)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   19.09.2014 08:19 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: petrab
Je to zájmeno vzniklé spřahováním, což je slovotvorný postup, jímž vznikají nová slova. Spřahování je specifický způsob tvoření slov. Oba členy, jimiž se nově vzniklý (spřažený) výraz vytváří, si v něm uchovávají ve všech jeho tvarech, nebo alespoň ve tvaru základním, stejnou podobu (pět a dvacet → pětadvacet, dlouho hrající → dlouhohrající, jak se patří → jaksepatří, kdo ví co → kdoví co → kdovíco). Spřažené zájmeno kdovíčím sice v pravidlech českého pravopisu zatím nefiguruje, ale to je jen proto, že jsem jej vymyslel právě pro tento svůj příspěvek pro hafíky a budu jeho zařazení do PČP teprve prosazovat. X-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2014 22:56 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Libas
smich ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2014 11:16 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: petrab
:-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.09.2014 06:34 Žena anargo [1504] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: petrab
A mě zase pobavil ten Mega chechtající smajlík smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.09.2014 00:09 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Libas
Fotka k příspěvku Libas napsal: kdovíčím smich palec palec
to mně fakt pobavilo, super výraz
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.09.2014 08:20 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriér
Já zkouším jako pamlsky za odměnu při cvičení dávat granule, konkrétně granule Platinum. Mají pro mne hned 3 výhody - 1) jsou malé, a tak se rychle jedí, 2) jsou měkké, takže se dobře koušou a polykají a za 3) jsou to poměrně kvalitní granule, takže jimi nezatěžuji organismus pejska kdovíčím, co se někdy v pamlscích skrývá. Jo, a zapomněl jsem za 4) cena - 5 kg stojí 550,- Kč a kilo my vystačí na dva týdny až měsíc, podle intenzity tréninku smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 21:10 Žena anargo [1504] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: marcelka6ka
Bafíkům chutnaly,takže je asi zase objednám ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 20:47 Žena marcelka6ka [705] Re: anargo
HMM slušná cena na to množství, asi je taky vyzkoušíme palec
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 12:53 Žena anargo [1504] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
www.familydogs.cz/…

ythle bych mohla zase bafanům vzít,at mají změnu,už jsme e měli a chutnaly jim ano

www.familydogs.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.08.2014 12:31 Žena kajík [328] - stafbullíci a amstaffy :-)Re: Libas
presne ano no Bessie by zožrala všetko...až na surový zemiak, ten nechce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 20:04 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: kajík
To jen dokazuje, že každý pejsek má svoje vlastní chutě :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 17:39 Žena kajík [328] - stafbullíci a amstaffy :-)Re: Libas
Bessie keď sme dali mrkvu tak ju zbaštila celkom rýchlo :) a potom žiadala ďalšiu :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 14:46 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: PhoebeAdel
Jojo. Scotty baští všechno ovoce a skoro všechnu zeleninu - nechce jíst jen mrkev, nevím proč.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2014 12:57 Žena PhoebeAdel [1839] - papillonci a jíní milí pejsci, foto, knihy, hudbaRe: Libas
Já jsem právě myslela tohle mrazem skladované. Dala jsem jí jen ochutnat a byla děsně nadšená. Tak mi to zas přišlo lepší než piškot.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.08.2014 22:19 Žena marcelka6ka [705] Re: anargo
Jo jo raději nečuchat, ale sušenky s lososem a suchary voní úplně famozně..Dala bych si je hned... :-D Ani se nedivím, že mu šmakuje...sežere je rituálně/tzn,že si je vychutná, nezhltne je jak malinu a drobečky všecky dogáblíkuje... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2014 12:51 tomaslouk150 – Calibra Joy
www.pro-krmivo.cz/…/ ty jsou nejoblíbenější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.08.2014 22:54 Žena anargo [1504] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: marcelka6ka
Zchutnovadlo-zajímavé a asi i smardlavoučké,což je pro bafíky lahoda že? :-D

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 7

Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 5607x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/5?r=345