Pamlsky
No, vyzkoušet se to může.. teď koukám na net na počty kusů v balení a pohybuje se to od 200 výše - Když vidím, co to všechno obsahuje, tak jsem překvapena, máš pravdu, jako doplněk je to taky zajímavé... jsem zvědavá, jestli to budu jíst sama, nebo jestli se přidá...
No, normální kvasnice z těch našich mlsá akorát Majda, ony se jim totiž pěkně lepí v hubičce.
Ale ty tabletky, co se koupí v lékárně/sušené/ tak "páchnou", že je to pro ně neodolatelné. A mimochodem, má to výhodu. Může si páníček zobnout s nimi. Je to zdravé, dobré na vlasy, nehty, kůži atd. - je to vlastně soubor vitamínů B a je to cenově solidní .
A taky pak na vás nejdou tolik komáři a jiní potvoráci....
Léty vyzkoušeno. U nás to totiž bylo obráceně. Já jsem to brala jako doplněk léků a ušouni se přidali.
Pangamin - to jako sušené kvasnice? Hmmm tak to by asi neprošlo..zkusila jsem dát Komíšovi kousek když jsem pekla syrových - čuchnul k tomu a ne-ne...ale to má i se syrovým masem.. BARF by pro něj asi nebyl...
Tohle vypadá fakt zajímavě, škoda, že je ve složení kuřecí moučka.
www.zkracovatko.cz/… - měkké, velmi chutné zatím pro všechny psy, co jsem potkala, dobře se trhají na kousky.
Nemáte někdo zkušenost s pěkným voňavým pamlskem ???
13 26.03.2011 19:52 quendery [799] - Honiči a barváři a příbuzná plemena Zdravím, dovolte, abych k téhle diskusi o pamlskách přidala jeden úsměvný postřeh. Když jsme si brali od paní chovatelky našeho Ronečka, přibrali jsme i jeho maminu - měla velmi těžký porod, musela na operaci a zbylo jí jen to jedno štěňátko. Nechtěli jsme je oddělit, tak nám přibyla domů tří a půl letá fenečka, zvyklá na polesí žít v krásném výběhu ve smečce. Ze začátku s ní byl velký problém, aby se naučila žít v domku a chodila pravidelně ven se venčit. Kolikrát jsme s ní oběhli vesnici a nic. Přišli jsme domů a už se muselo vytírat. Lámali jsme si hlavu dlouho a i když nejsme nováčci, byli jsme bezradní. Jednou, když byla s páníčkem venku a udělala loužičku, můj muž jí nejen pochválil, ale vzpomněl si, že má v kapse pár granulí. A bylo vyhráno. Teď naše Majda jen udělá, co je potřeba, šupem si běží pro granulku. A podezříváme jí potvůrku, že kvůli tomu dělá cestou loužičku třeba pětkrát. No, prostě Pavlov by z ní měl asi radost!
U nás v lese je po naši trase asi 5 krmelcu a lidi tam hažou kde co a Houp je pažravec
sežere vše -takže rohliky-zelenina-sušenky-my totiž mame v te naši Ostravě ty lidi blbě vychovane je to přiměstsky les takže lidi do krmelcu hažou kde co --i když to myslivec kontroluje a většinu věci odstrani tak přeci než přijde Hopi to odstrani za ňěj ---ale musim zas na jeji obranu řict že se snaži odolavat
jde ji to ´težko za piškot že jo bo v krmelcu je plno dobrot
--A ano trenujem tak přivolani -a taky -poslušnost --na slovo FUJ
-DOUFAM ŽE JE TO SROZUMITELNE :ahoj
Sláma? Chleba? Bobky?
teť Hopi vyjida krmelce tam jsou pamlsky --no trenuji chuzi u krmelcu vim sem zla panička ale občas odola
ale jsou to svody...nastavi ten čumak a je uplńe hlucha--nevim čim to je----
no je to holka ne nažrana...
J8 játra docela ráda, takže občas jim i zobnu
No, jsou to jedny z mála pamlsků, co se dají psíkům i plivat a nezvedá se mi kufr...
Ještě teda plivu klasiku vařené srdíčka či žaludky nakrájené na kousky a okrájené kousíčky kůže z vepřových pacek
Náš recept na játrovky:
játra - libovolná, zkoušela jsem jak hovězí, vepřová, tak drůběží, ale nejčastěji asi hovězí
ovesné vločky - lze i jiné samozřejmě
ROzmixovaná játra, přidám roxmixované vločky (něco je úplně drť, někde kousky vloček) a zamíchám, naliju na pečíčí papír a dám do trouby, tuším kolm 120st. Doba podle tloušťky. Nakrájím, něco dám do mrazáku, něco do lednice a postupně odměňujeme
Někdo přidává vejce, majoránku, česnek... mě to příjde zbytečné...
0 28.02.2011 10:12 Gazollka [14] - Teriéři Mému pejskovi chutnají jak které pamlsky.Nejradši má měkký plátky,ale také si dá něco uzeného.
Jako dodatek stravy mu kupuji kapsičky pedigree, stoho je potom úplně šťastný a má je moc rád
.
Jinak mu chutnají i konzervy.
0 27.02.2011 16:54 Goffynka [108] - Společenská plemena Tak my taky kupujeme Pedigree, takové ty mléčné polštářky pro štěňata, nepočítám s tím, že by byly nějak zázračné, ale naši je zbožňují (včetně koček
) Občas kupujeme piškoty, ale ty jim moc dlouho nevydrží, rychle se jim přejí. Sisule miluje suchý chleba, tak občas kousínek dostane.
Jinak teď jsem u řezníka objevila vařené vepřové nožky, 1kg asi za 4kč.
Když je trochu rozlámu na menší kousky, oba se po nich můžou utlouct.
Na Vánoce jsme jim pekli tuňákové sušenky. Vyšlo to vcelku levně, bylo o jednoduché a moc jim to chutnalo (dávali jsme tam tuňáka, vločky, mrkev, ... Nic špatného). Výhodou bylo, že jsem si je mohla vyrobit v té správné velikosti, aby vyhovovala mě i štěňatům. Předtím jsem pekla i z mletého masa, ale vzhledem k tomu, jaké to těsto bylo, nešlo naporcovat na menší kousky, takže buď pro velké pejsky nebo se obrnit trpělivostí při lámání.
Candiesky proč ne, ale na množství žraločí chrupavky bych se fakt nespoléhala a na utlumení bolesti už vůbec ne, to bx cena musela být někde jinde
A za Pedigree pamlsky by mi bylo líto vyhazovat peníze
My používáme vařené na kousíčky nakrájené masíko (srdíčka, žaludky, kuř.prso atd) případně játrovky (rozmixovaná játra a oves.vločky upečené v troubě nakrájené na kousíčky), občas psí piškotky (ty mají hlavně od mamky) a z kupovaných občas Lets Bite
Jinak jako dobrůtky na kousání různé sušené produkty (uši, dršťky, pařátky, penis, šlachy, rypáčky atd atd...) a obyč bůvolky. Malé holky ještě dostávají na kousání syrové kosti, Brituška je nemůže
A oblébené jsou u nás i tvrdé Dingo suchary
Já používám jen Candies - piškoty ze žraločí chrupavky,mimochodem jsou moc dobré a prima na klouby,protože Dorrynka má problémy s čéškou a to ji moc pomáhá,tak, že nekulhá.
a
sem tam ještě od Pedigree Biscrok s vitamíny,calciem a omegou 3 a 6. Ale to víte je to malý pejsek,přesto ji nechci moc rozmazlovat.
Nevím proč, ale já nikdy masíčko nedávám, nechci ho moc rozmazlovat a takovýmu teleti to stejně nemá cenu, protože všechno hned spolkne ani neví jak. Já jsem mu dávala piškoty, zdáli se mi levnější. Ale byla to blbost, piškoty mu zachvíli přestanou chutnat, a navím má mnohem radši takoví ty gumový pamlsky co nemůže rozžvejkat.
0 06.03.2010 11:17 KateMiss taky se přidávám k frolíkům. Ta naše mrcha si choí řikat a taveňák a když se jí zeptam chceš sýr?? Ta si štěkne na souhlas
2 25.02.2010 12:57 NIKO – Re: pavlinapoddana
To už je pálí nějakej ten rok
Ještě,že máme tu holku z rybníka a lyžaře
0 25.02.2010 11:54 NIKO – Re: pavlinapoddana
Tak to bych přišel na oběd,bydlet blízko-UZENÉ MOHU
Musím se smát představě Frolicu jako kompletního krmiva...
JInak u nás pamlsky - vařené kousky kuřete, srdíčka, jater, jazyka...
- Lets bite do Brit Care
- sušené smraďochy - uši, penisy, šlachy, trachea, plíce...
- málokdy piškotky, občas škvarky
0 23.02.2010 23:16 pavlinapoddana [756] - Retrívři, slídiči a vodní psi Cherry je kontejnér na všechno co jde žvýkat proto musím dávat velký pozor na její váhu.Asi to znají všichni majitelé labíků,že není snadné psa odnaučit sežrat všechno na co v přírodě příjde a hovna chutnaj dvojnásob dobře.dokud jsem krmila jen granulemi,Cherry se občas stal defekt,že sežrala i smrduté hovno.to jí stálo za to nechat se následovně i zmlátit.Přišla ke mě s tím jejím výrazem neviňátka,už z dálky mi podávala packu(to vím že se něčeho dopustila)protože to dělá jen když se cítí vina.V očích má úžasnou spokojenost nad sežraným lejnem a před sebou dilema ..co teď? Já mám jasno,čichnu k e tlamě a to ona už ví kolik bije ..Začíná hra... Zatímco mi začne podávat obě packy najednou,abych to jako přešla bez povšimnutí.já začínám zvedat hlas,ona ví proč,sama si tu vinu přinesla ssebou,chvíli nadávám,nebavíme se a ona zkouší jestli si mě nějak neudobří,po chvíli to nevydržím a zeptám se jí jestli jí to stálo zato.šibalsky se na mě usměje ,myslí si své a říká mi tím stejně to stálo za to.Od té doby co cherryně dávám syrové maso,smradlavé pkíčka,pajšl ,žaludky a srdíčka,které si opravdu nezadají s tím lejnem,mi cherryna hovna nežere.
0 22.02.2010 16:50 NIKO – Re: pavlinapoddana
Já ne.Pes má určitou zátěž,i Gia,tak jen upravuji váhu granulí,kterou za den dostane.
Apropo baavili jsme se tu o tom, kdo jaké pamlsky dává svému pesanovi a ty jsi to opět otočil diskuzi úplně jiným směrem.
ostatně to je jeho specializace otočit každou diskuzi o 180 stupnů a naknec se všude řeší jen Nikovo rejpání a ne to proč byla určitá diskuze založena.
1 22.02.2010 14:31 sarka [401] 0 22.02.2010 14:18 NIKO – Re: sarka
Připomenu Ti vždy Tvé "chytré "rady
"Buď ráda. Ten náš je zase mlsnej jako koucour. Vždycky jsem měla "žravého" psa a teď mám pěknýho zmlsánka"!To,že máš zmlsánka je také mimo téma
Tady ses zmínila,co mu dáváš?NE.Tohle probírej v kubu
Přidat reakci
1 ...... ...... [6] 7
Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 5607x