Je to tak, jak říká Terda. V Praze neexistuje vyhláška na omezení psa. Nelze tedy ani nikomu přikázat, aby psa měl na vodítku nebo s košem. Je to neřešitelný.
Když pes pokouše psa, policajti sice přijedou, ale JEN proto, aby si účastníci nehody vyměnili mezi sebou kontakty, když toho nejsou schopní sami. Pakliže je pes pojištěnej proti způsobený škodě, nahlásí jí to a výdaj za ošetření psa jde z pojistky. Když nemá, jediná možnost jak dostat škodu zpět je, že to udělá viník dobrovolně nebo ho dát k soudu a to se táhne léta za pořádný prachy.
Takže když to nejde do desetitisíců, ani to nikdo neřeší. Je rád, že pes přežil, svoje hryznutí si zalepí a řeší vlatní zvíře.
Takže nejlepší je asi dydky se nechat hryznout, když k něčemu dojde. A čím víc, tím líp!!!!
To, že pes má bolesti, trauma, šok, to je každýmu jedno. Je to z hlediska zákona věc. Po tom, co hryzla hyena v červnu i mě, jsem zjistila všechno do detailů, vrchní vet. inspektor mi sdělil rovněž - prostě smůla a všechno jim metou ze stolu, páč to není aktuální.....
Takže když Ti jinej pes zahryzne Tvýho, jediný co můžeš - chtít jeho hodnotu.
Takže v podstatě Ti nezbejvá než čekat, že Ti pes nějakýho debila psa buď zmrzačí a nebo zabije a skutečně jediná šance, jak se můžeš bránit je - obrátit se proti psovi, kterej za to nemůže. O tom je tu celá moje debata.
Bezradnost, bezbranost, nefunkčnost zákonů, žádná ochrana.
Proto jsem uvítala, že pes rafnul na jaře i mě, neb jsem věděla, že se to konečně trochu hne, páč jde o ublížení na zdraví - člověka. Ublížená na zdraví zvířete je specifikovaný, co se týče týrání, leda, že by baby týrala hyenu. Ta je ale v dost hustý výživový kondici. Navíc nemá žádnej zájem o to psa převychovat. Je přesvědčená, že je to zlatíčko. Navíc je částečně retardovaná, jak dalece, nikdo neví, papíry na hlavu ale nemá, takže i úředníci při přestupkovým řízení na MČ byli hotový, že s tim se nedá nic dělat. Navíc je ani nezajímá, jestli mě kousnul její pes nebo třeba můj, ale že kvůli tomu, že ho nezvládla, k ublížení na zdraví došlo. Jenže dostala litr pokuty, příště bude pokuta větší, po třetí (či při horším zranění, chyba, že jsem nešla na neschopenku) to může bejt trestňák.... ALE O TO JDE. JAKÝ DALŠÍ? JAK ZABRÁNIT TOMU, ABY K NĚČEMU DALŠÍMU NEDOŠLO? Zabít babu?..... A JSME ZASE NA ZAČÁTKU! Dobrej paradox je i to že pes je její dcery a i kdyby baba měla platit sec jaký pokuty a dostala se do exekuce, ani by jí nemohli psa odebrat.
Takže ani policajti nic nezmůžou. Neni tu vyhláška, která by jí něco přikázala. Přitom je to tak jednoduchý - náhubek a koš (proto moje razantní přání udělat celoplošně vyhlášku na vodítka a koše u VŠECH psů - jen proto, aby tim byl chráněnej ten vlastní). Je za svýho psa zodpovědná, když sežere psa, tak jde o prachy, když sežere člověka, záleží na tom, jak moc a esli je na neschopence a po kolikátý to je apod. Takže nějaký odebrání - co se týče incidentů mezi psama, NEEXISTUJE!
Policajti můžou leda tak zavolat odchytovku, pakliže bude baba moc daleko, aby párkrát, když psa dohledá, jí to znepříjemnilo život.
Kdyby se nejednalo o tuhle babu, nějakej rafanec bych neřešila. Nyní šlo jen o to, aby se něco dělo. Navíc co dostaneš za prachy z důchodkyně, která je na sociálce? To dřív umře, než by Ti soud dal výdaje za ošetření psa.
Takže v podstatě nic jinýho než domobrana asi není možnýho.
Jen nebejt srab.
Možná tedy nyní částečně chápeš to, co tu píšu - jak to vůbec myslim.
Dracula napsala:
Každý schopný služební kynolog by toto vzal na vědomí, snažil by se to pochopit a z "babi" prostřednictvím výslechu a sezením vymámit více, trávil by čas s jejím psem a poznal jeho poruchu a po hodněkrátém napadení psa-či pána při podání žaloby už by to šlo k soudu a mělo by se rozhodnout o přesunu psa k dceři po rozsudku toho, že "baba" na psa nestačí. Pokud by pes na zkušební době u dceři dělal problémy, následně by byl převezen do útulku a pokud by jej dcera nechtěla, pes se k !babě" vrátit nesmí, bud by byl utracen nebo převezen do utulku, takhle by to prý mělo být.
No a to je jen ideál /ale pěknej, to jo/.
P.S. Hyena žere psy, né lidi, to, že rafla mě bylo kvůli tomu, že jsem jí držela za nohy a byla z toho běsná. A páč by se něco řešilo jen z hlediska napadení člověka, velká smůla. Navíc je o pár měsíců starší než můj pes, takže než by se něco vůbec hlo, tak by žrala psy místo v Praze za duhovym mostem.
Toť k tomu vsjo asi, viď.