Tak, já přesně vím, co děvče prožívá "pubertačka", ale i ty, se o své pejsky dokáží starat tak jak se má, ale tahle holčina ji má pouze na mazlení...Má i bratra, který by s pejskem ven chodil, ale holčina si postaví hlavu a za žádnou cenu mu ji nepujčí,takže pes, bude chudák a bude "zalezlý" doma
Tak, je známo, že bígl má mít ráznou výchovu a také je chyba, že se role "pána" ujala 12 letá školačka a né její otec či matka, ale i v tomto věku by měla dokázat vychovat psa, aby byl bez problémů, ale to by musela zahodit alepson 1hodinu s kamarády a věnovat se psu, ale to je pro ní asi moc velká obět...
Já souhlasím s tím, že pokud rodiče ví, že se o psa dítě nebude starat, tak ho nepořizovat, protože to není nic, co se odhodí do kouta, jenže v tomto případě to asi takhle je. Fenka se bojí uplně všeho, lidí, zvuků i psů, socializaci nemá žádnou a ani venek nezná z té jiné stránky než z té zlé.
Nevychovanost potom dává děvče najevu psu a né sobě, ale nehodlá s tím nic dělat a když jsem ji dnes napomenula a všechno ji vysvětlila, jen se pubertácky smála....
Tak a když jsem položila běžnou otázku, "Proč ji nevezmeš ven" odpověděla "A proč bych ji měla brát ven?" Já se jí zeptala " A proč jsi ty venku?" a ona řekla "Protože chci, ale pes nepotřebuje, je to pes"....a to mě naštvala teda a ještě mě štve to, že nemá rodiče co k čemu, aby ji se psem doslova "vykopli" na procházku, když to jinak nejde....
Někdy mám pocit, že má raději mého psa než svého, protože to co ona řekne "Ty jsi taková poslušná Bettynko, hned bychtě vyměnila za Jessynku" bych nevyslovila já ani ze srandy.....
Pes je pro ní hračka, ale ona to pochopí že mám pravdu, bohužel až za pár let myslím si a doufám, že to pochopí a ještě víc doufám, že jí to dojde už ted...