Oblíbená značka krmiva
Dle zákona musí být na výrobku řazeny složky podle podílu v daném výrobku. A to tím způsobem, že se uvede např. maso 50% - kuřecí, jehněčí atd. (zase platí, co je uvedeno první, to je nejvíce zastoupeo) atd. Proto pokud je v granulích na prvním místě - obiloviny, tak tam určo není víc masa
takové granule bych nebrala...
To nepopírám, ale vzhledem k tomu že složení těchto granulý je takovéto:
Obiloviny (z toho min. 10% rýže), ryby a vedlejší prodkuty z nich, výtažky z rostlinných bílkovin.. tak pochybuju že by tam bylo více masa
A už jenom to dávkování o něčem vypovídá..
Tak ono obiloviny na prvním místě ještě nemusí nic znamenat, kdyby bylo ve složení např 30% obilovin, 20% kuřecí, 20%jehněčí atd tak už máš víc masa, jen se to musí správně rozluštit... a zase naopak - může být na 1.místě maso a na 2.-5. bude rozepsané: rýže, kukuřice, oves, proso a jsem tak kde jsme byli....
Taky bych je nebrala.. už jenom to že na prvnim místě jsou obiloviny
přece pes neni slépka
Teda složením nic moc ( Obiloviny (z toho min. 10% rýže), ryby a vedlejší prodkuty z nich, výtažky z rostlinných bílkovin, rostlinné oleje a tuky.....) NEBRALA bych ani zadarmo!
No to jo. Navíc není specifikováno jaké obiloviny, bude to samá pšenice a soja.
0 12.02.2010 11:28 .. – Re: ladavozenilkova
No, když koukám na granule, nějak tam postrádám maso
Kolik procent je masa v tomto krmivu. Samé obilí
ovoněný rybou
0 12.02.2010 11:12 ladavozenilkova – greenfish
ahoj, máme naháčky a po vyzkoušení několika značek jsme zakotvili na GREENFISH, je to hypoalergenní krmivo, takže řeší různé alergie, kožní problémy, srovná psům zažívání a hlavně jim chutná. Např u Eukanuby jsme měli problém s tím, že jí prostě a jednoduše nechtěli jíst
více info na
www.greenfish.cz Jsou to super granulky, já jsem s nimi byla moc spokojená. Jenže pro nás je 5 kg fakt moc a pořád se mi nedaří nikoho sehnat, kdo by si vzal pytel na půl.
po dlouhých bojích s nadýmáním jsem se rozhodla pro tyhle granule, protože Mill je hrozný hlťák a tyhle ty granulky požvýká, neb jsou měkké a asi ji fakt chutnají a vychutná si jejich chuť :o) Měli jsme vzorek a přemýšlím, že objednám 15kg vychází to cca 1400,- czk a je to 3x5 kg takže nebude problém je udržet čerstvé
My jsme asi rok krmili granulema. Ale pořád jsem byla trošku na vážkách, jestli je to to nejlepší, co můžu psovi dát. Pak nám malá začala průjmovat a zvracet. Po dohodě s vete jsme najeli na dietu (klasika, rozvařená rýže, mrkev, vařené kuřecí).... Na chvilku jsem se vrátila ke granulím, ale vše se začínalo opakovat. Tak jsem jí začala vařit. A postupně přešla na syrové. Takže dneska jí dělám mix hovězího, přílohy, bilinek a ještě přidávám olej (zatím lososový, ale už mám v merku i kokosový a další). A je klid. Žere s láskou - až moc
Cenově to vychází stejně jako dříve kupovaný PRO-Plan. Jen je to trošku pracnější. Ale co bych pro ní neudělala..... Takže k nám už granule nesmí... Takhle vím, co jí do toho dávám a i já jsem klidnější.
No, teď by to fak nešlo.
Nejdřív musí odrůst dětičky a pak bude další štěndo.
No zkus to třeba by ti to prošlo když je to takovej prcek
No vídíš, to by taky řešení!!!
Ale asi by mi to moc neprošlo.
Třeba budeš mít štěstí a někoho seženeš a nebo si kup ještě jednoho jorka
No ta reklama vetů dělá taky svoje ale nedivím se jim taky bych to dělala kdybych z toho měla mít provize
Náš vet zase prosazuje právě Pro plan a je mi jasný že mi ho bude nabízet i ted
Minimálně na půl roku
. Ale zkusím se ještě poptat někoho tady u nás kdo by měl o ně taky zájem.
No a Eukanubě a RC dělají hlavně taky reklamu vetové, aspoň teda u nás, protože z prodeje maji dost slušný provize.
No jo tak vy máte 5kg na půl roku
No jo holt zaplatíš za značku a spousta lidí na tyhle granule nedá dopustit a přitom jsou i lepší..
Stejně jako Eukanuba a Royal Canin.
Jj, největší balení co maji je 5 kg. Taky se mi to zdá praktičtější než nějaké obrovské pytle. Ale pro mě je 5 kilo moc
Ano máš pravdu u pro planu platíš za značku
Dívala jsem se právě na ten odkaz co si sem dávala a i kdybych chtěla třeba 15kg tak to stejně pošlou jako tři balení po 5 kg což by bylo taky super že by se to nestihlo zkazit.Tak zkusím na začátek třeba ten jeden 5kg pytlík a uvidím.
Platinek jsme měli jeden pytlík. Před vánoci totiž měli 1,5 kg pytel za 185,-. Teď maji 1,5kg za 344,-, tudíž u 1,5 kg pytlíku vyjde 1 kg na 230,-. Aby to bylo pro mě cenově výhodnější musela bych objednal 5 kg pytel a ten já budu mít pro jednoho jorka na strašně dlouho a mám strach, že by se mi to zkazilo. A bohužel jsem u nás nenašla žádného prodejce nebo někoho s kým bych se podělila o pytel.
Jinak jsem s nimi byla maximálně spokojená, psovi moc chutnali, bobek byl super.
Asi vyzkouším jeden pytel a uvidím jak mi to bude žrát.Dívám se teda i na ty proteiny aby jich tam nebylo moc a pes pak nevyrostl moc rychle a nepřineslo mu to nějaké růstové problémy.A zase když to srovnám cenově platinky mě vyjdou levněji. a u pro plan říká hodně lidí že se kvalita nerovná ceně
No jedině musíš vyzkoušet. Jestli budou sedět, ukáže až čas. Platinky jsou ale dražší a teprve krátce na trhu (žádné recenze). Pokud tedy zvolíš Platinky, tak dej pak vědět, jak sedí.
foxík dostává pro planky. Ale pro borderku bych chtěla zkusit něco jinýho.Dívala jsem se na ty platinky a tam je právě 27% . Já se v tom prostě nemůžu zorientovat a vet mi určitě zase doporučí pro plan ale chci zkusit i něco jinýho
Pro foxíka 27% určitě není moc
Já bych klidně dala i 30%
Na kukuřici pozor, bývá dost často alergenem.
Iva Hešková - no právě je to hlavně u velkých a obřích plemen
proto když sem vybírala granule pro štěně hledala sem granule která maj nízký obsah proteinů...
Fitmin se mi svým složením nelíbí. Na prvních místech je kukuřice, drůbeží moučka, rýže, pšenice,...
Jo jo, taky znám dost takových případů
Ale týká se to především velkých a obřích plemen. U borderky to zas tak pravděpodobné není. Také to nelze říct tak jednoznačně, záleží taky na tom, jak granule psovi zrovna sedí. Tam kde jeden má třeba růstové problémy z RC či Eukanuby (pouze příklad), tak další na nich může skvěle prospívat, nebo se dokonce i zpravit. Ale je jasné, že čím větší plemeno, tím má spotřebu proteinů obecně menší a riziko panostitidy u velkých a obřích plemen s přemírou proteinů je také procentuálně vyšší.
To nevím zase tolik se v tom nevyznám, nicméně sem viděla dost případů kdy pesani dostali panostitidu, nebo měli problémy s klouby a majitelé je krmily granulemi, které byly nabité proteiny.. Nevim mam na to takovýto názor
Jen trochu doplním, nelze srovnávat syrové maso a granule co se týče proteinových hodnot. Granule mají jinou stravitelnost a mají jiné celkové využití všech hodnot. U granulí bych se té 30 % vůbec nebála, spíš bych hledala kvalitní vstupní suroviny s dobrým a kvalitním živočišným proteinem.
0 30.01.2010 19:40 AileenK [25] - Pinčové, knírači, molosoidní psi Pokud se chcete orientovat na pytlích s granulemi a nevíte jak doporučuju tady ten odkaz
www.deutsche-dogge.cz/… je tam plno dobrých rozhovorů, mě to dost pomohlo když sem se chtěla orientovat v psí výživě (APETÝT 20.9. 2007 Výživa psů velkých a malých plemen; APETÝT 27.12.2007 Jak se orientovat na pytlích s krmením)
Jinak souhlasim vybrala bych nějaké granule které nemaj 30% proteinů, šla bych klidně do 26,25% ovšem je oříšek takové granule vůbec najít
(co sem hledala tak tolik proteinů má K9, Nutram, Brit) Jinak syrové maso obsahuje v průměru cca 22% proteinů
Je fakt, že jsem na Acanu slyšela chválu a spokojenost od majitelů malých plemen, vesměs jorkšírů. Je to docela alchymie vybrat správné krmení, co?
Borderka patří mezi střední plemena a má mnohem vyšší spotřebu proteinů, než plemena velká, či obří. Ale krmiva typu Acana má těch proteinů i pro Borderku moc. Já bych zvolila nějaký ten střed - né málo a né moc.
Jinak recenze na Acanu ještě nejsou, na trhu je zatím krátce, takže těžko zatím dedukovat, zda působí růstové problémy, či nikoli. Nelze totiž krmivo hodnotit pouze podle proteinů a složení, ale jako "celek" a "kvalitu" vstupních surovin.
No jsou o něco menší než BO, ale v agility jsou pořád v LA,takže jsou pro mě "velké"
. Navíc u nich také hrozí DKK (mimo jiné), takže opatrný růst by měl patřit k samozřejmostem.
0 30.01.2010 13:38 sarka [401] Neřekla bych že borderka patří mezi velká plemena.
A rozhodně bych se u Acany nebála, že způsobí problémy s růstem. Resp. u Acany jsem o tom ještě neslyšela, zatím co třeba u RC už několikrát.
Ještě k těm "Platinkám", tak tady je odkaz. Kdyby to náhodou někoho zajímalo, stačí se na jejich webu zaregistrovat a při reg. si napsat o vzoreček. Ten přijde do pár dní. Recenze na tohle kmení nejsou, jelikož ho nikdo moc nezná, nemá reklamu a prodejců je jen pár v republice.
www.krmivo-platinum.cz/
Noo pořád je to velké plemeno, u kterého záleží na správnem vývoji kostry.. belgičák taky není bůhví jak mega, ale raději jsem krmila granulema s nižším obsahem bílkovin. Teď jsme na mase - ale to má paradoxně bílkovin míň, než granule..takže pěkně mohutní.
Já budu mít borderku tak tam by nemusel být až tak velký problém ne?
Acana je dobrá volba, ale bála bych se u velkého plemene že po ní moc rychle naroste, má totiž dost % proteinů
0 30.01.2010 06:48 MaB [561] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká My krmíme Britem a jsme spokojeni. A to jsme vytřídaly několik druhů.
Velký výběr granulí je na
www.exo-eko.cz/.
Jo, tak jasně, že po granulích ze supermarketu pejsek neumře hlady. Já jsem měla taky před lety jorkšírku na Pedigree a myslela jsem si bůh ví jak jí skvěle nekrmím a taky vypadala dobře.
tak já jsem měla na supermarketových granulích vlkodava skoro 7 let a prospíval po nich krásně a dožil se i hezkýho věku. Ale znovu už bych do toho nešla. Dícala jsem se na tu Acanu a tam obiloviny nejsou vůbec. Takže asi objednám malé balení a uvidím jak prcek bude baštit.
Přesně tak. Každý má vyvolené to "svoje" a to se snaží propagovat. Určitě se na všech granulích najde pro a proti. A taky každému pejskovi bude vyhovovat něco jiného. My jsme vyzkoušeli všechno možné, teď jsme na Pro Planu a mám tu na ochutnání i Acanu. Nekrmím jen samotné granule, přidávám Rinti konzervy a občas něco uvařím. Rozhodně bych si při výběru dávala pozor na vysoký obsah obilovin - pes přece není slepice
, na sůl a různá ochucovadla. Všechny použité suroviny by měli být přesně vypsány. A v neposlední řadě v žádném případě nekupovat granule v supermarketech.!!!
Přidat reakci
1 ...... [10] 12
Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 22383x