Jméno pro psa
Dobrý večer - budete mít krásného pejska s krásným jménem. Protože se vám všem líbí, já bych mu jej neměnila, jen bych podle Vaší paní změnila to volání - jméno bych neskloňovala. Pejsek má PP, možná budete chodit i na výstavy a jméno Kupr bude velice hezky znít a to i při povelu - Kupr ke mně, Kupr sedni, Kupr pac....a podobně...žádné skloňování do pátého pádu a budete vidět, jak pejsek bude to oslovení mít hezky vštěpené...
a při mazlení a hrátkách - to všichni máme pro své pejsky různá jiná oslovení - u vás třeba čertíku, guglíku, lotříku....tož to je můj názor,Vám přeju hodně štěstí při výběru
Znám jenom dva JRT a nejlépe by jim sedělo pojmenování Tryskomyš nebo Torpédo
To je samozřejmě pokus o vtip. Napadne mě to ale vždycky, když vidím jejich úžasný temperament a rychlost. Jinak si ale myslím, že to správné domácí pojmenování vás napadne, až budete mít možnost chvíli pozorovat jeho chování.
0 17.04.2011 21:21 HaDaS [40] - Teriéři Dobrý večer všem.
V květnu si přivedeme domů štěně JRT. Viz. prezentace.
Pejsek se jmenuje Cooper. Podle mně je to hezké jméno, i dětem se líbí. Moje drahá polovička však namítá, že volat na pejska "Kůpře" je trochu krkolomné. Musím uznat, že má tak trochu pravdu (jako vždy
). Navrhoval jsem, že se dá volat Kůpy nebo Kůpí. Včera jsme nad domácím jménem docela dlouho diskutovali. Padaly návrhy jako Google (Guglík), Jumbo (Džumbík) a mnoho dalších. Nakonec padlo i jméno Čert. Podle mně je pěkné, a hlavně pro toto plemeno docela výstižné.
A nyní několik dotazů. Kdo bude mít náladu, ať mi prosím odpoví.
Nevadí, když se pejskovi začne říkat jinak, když je rodinou chovatelů volán svým oficiálním jménem již od narození?
Líbí se Vám jméno Cooper, popřípadě jak byste na něj volali Vy?
A co jméno Čert, líbí se Vám?
Kdo chce, mohl by mně navrhnout jiné domácí jméno.
Předem všem, kteří budou na tyto mé dotazy reagovat, moc děkuji.
Přeji hezký večer, těm kteří to budou číst v jinou hodinu, přeji hezký den.
4 18.03.2011 23:00 quendery [799] - Honiči a barváři a příbuzná plemena Tak jsem si přečetla, co se tu diskutuje. Myslím, že po zkušenostech je někdy úplně jedno jak se pes jmenuje /samozřejmě mít jméno musí , nejlepší je podle mě dvouslabičné, tedy to "pracovní" , ti s PP mají většinou pravá jména "šílená" - / oni totiž hafíci reagují na hlas svého páníčka a jeho intonaci spolu s povelem. Takže u nás je jedno jestli zavolám Dery, nebo ušoune, divochu atd. ke mně a i když jsou v okolí Majda i Ron, přijde Dery. Snažím se mluvit na každého trochu jinak a myslím, že si pes uvědomuje, že se právě mluví na něho. A i když by jméno mělo být krátké, přece jen se přimlouvám za to, aby šlo zdrobňovat, to kvůli mazlení, to mají hafánci rádi.
Terry se jmenuje Roccova maminka. Já jsem před Roccouškem měla fenečku jorkšírka Nettinku (Netti).
Terry jsme měli =))ale feňulku...vždycky na ní budu vzpomínat....
Všechny nesmyslné příspěvky byly vymazány. A držte se, prosím, toho, co napsal Rex, děkuji
Moooc hezké,připomíná mi to Terra-matka země,asi by to byl velmi plodný,zdravý pes.Je zajímavé jak důležité v životě jakéhokoli živočicha je jeho jméno.Jméno nás ovlivňuje celý život,mělo by se tedy opravdu vybírat uvážlivě a hlavně srdcem.
Důrazně žádám diskutující, aby problémy, které se netýkají tohoto tématu (pravopis atd.) psali výhradě do sekce k tomu určené - Pokec. Sem to nepatří a proto budou tyto příspěvky promazány.
souhlas pes se naučí jakýkoliv jméno a záleží jak se ti to volá, zdrobňuje atd.
3 07.01.2011 10:43 pavlinapoddana [756] - Retrívři, slídiči a vodní psi myslím,že dost záleží jakému plemenu,to,či ono jméno dáváš.Na netu i v prodeji jsou kalendáře se jmény pejsků,výběr je rozmanitý.Když chceš něco zvláštního,musíš se asi nechat inspirovat jinde.Kamarádka si teď pořídila trpasličího kníračě a protože je to trpaslík,poradila jsem jí jméno GIMLY.je s tím jménem moc spokojená.Jméno pro mou Cherry vybíral manžel.Chtěl ať má něco společného s alkoholem,říkal,že by bylo hloupé volat na ní třeba becherovko,pak chtěl zkusit gin,ale nakonec se trefil a dali jsme jméno cherry,je to taková naše třešnička na dortu našeho štěstí.
4 07.01.2011 10:20 NIKO – Re: petrab
"Alma, Nika," - "Myslim, že nejlepší ve jménu psa je ssssssYkavka a nebo vrrrrrčivka."
Kde je tu sykavka?
JE TO BLBOST,SYKAVKA BÝT VŮBEC NEMUSÍ!!!
Bolt(Bolty), Agi, Cherrynka ...?
Myslim, že nejlepší ve jménu psa je ssssssYkavka a nebo vrrrrrčivka. Je to znělý a když je to v první slabice,kerá je vlastně pro hafana nejdůležitější, tak je to úúúplně fajn...
1 04.01.2011 21:03 lenča – zdravím petru
já mám jednu fenku jménem Cira,( podobné, jak tady někdo psal Kira ) je to krátké a výrazné, a druhou mám Evičku ( to jméno už měla )napřed mne to připadalo divné, ale už ne, jde to dobře zkrátit a už pozná, že jakmile na ní zavolám EVA ! tak je zle a když zavolám Evíííí, nebo Evííííku, tak je to v poho
a když moc nezlobí, tak je to prostě Evina, nebo paní Evinová
Alma, Nika, Ria, Bria, Adra třebas.... ?
0 03.01.2011 23:12 Jiří – Jméno
me osobne se libi Hugo a Bingo a pro fenu nwm
0 26.11.2010 20:47 Žanda – Re: tereza
My měli psí holčičku, Kostičku
4 17.11.2010 17:31 NIKO – Re: tereza
Vyber si takové,které se bude líbit Tobě.Na ostatních nezáleží
1 17.11.2010 17:21 tereza – jake jmeno pro fenju
nevím jake mám dat jmeno pro fenku
Můj první pes byl hnědý pudl,dostal jméno Bonny,pak byl černý trpasličí pudlík Bonny 2 před čtyřmi lety mi umřel zlatý kokršpaněl Bonny 3,teď mám naháčka,ale jmenuje se Lukas.
1 04.08.2010 11:41 kristyna a alex Máme 11cti letou fenku Nelinku.Jeji jmeno se mi libi.Pro fenu se mi libi jméno Jessina a Jouina.Pro Psa Ssyroušek.
Ke mě přišel už psík s jménem Charlie, druhý den to byl Don podle strýcova podobného psa a nakonec se uchytilo Ronny xD a první psík, kterého jsem si koupila měl strašně dlouhé jméno, nakonec to byl zkráceně Ben
2 17.07.2010 08:07 Mary & Enny – Re: maleva
Já, kdybych měla druhého psa tak bych mu dala jméno pro fenu Jeane (džína), nebo Jenny (dženy), a pro psa Leo, nebo Irisek
2 29.06.2010 11:16 NIKO – Re: defisa
Volat na ni můžeš jak chceš,na výstavách atd. se rozhodčí-posuzovatel řídí tím,co je napsáno v rodokmenu.
2 28.06.2010 01:56 NIKO – Re: poklad
Pěkné jméno bude vždy to,které se líbí Tobě
Rady si prober,psa si pojmenuj podle svého!Nikdy nezáleží,jestli se líbí druhým,musí se líbit Tobě!!!
Já bych Dala Fence Kira a psovi Baltazar(tazzík)je hodně hezkých jmen jenom mě zrovna žádný nenapadá
Kdybyste si pořizovali "dalšího" psa, jaké jméno byste mu dali. Hledám nějaké pěkné, možná i originální jméno.
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 6099x