Psi s PP
No jasně - byla to její věc. Ona vydělala a může to s klidem zopakovat.
taky si myslím, že je to hloupost....proto jsem psala, že je to jedna z nejčastějších výmluv "chovatelů"

nenechala je vystavit protože by je údajně neprodala ... jinak rodiče papíry měli a hlavně tu ženskou zná moje známa a fakt jsme to spolu probraly .... a těme zubama atak myslim že tam nebyla rodová dispozive pro zálomek nebo křivý zuby

nechápu....můj pes má taky uši, ocas atd. v pohodě a absolutně nic to neznamená =D pokud jsi neviděla papíry, tak ti mohli namluvit cokoliv...jako každý "normální" množitel! každé štěně od psa s PP dostane také PP, takže uchovnění nejspíš nebyli nebo jim majitelé z nějakého nejasného důvodu PP nenechali vystavit, což je ještě divnější
ke zvířátku jsem přišla takl že chovatelka se znala s mojí zánámu.... tam mi jí doporučila .... U otce jsem si jistá a matce chyběla jedna výstava nebu jí měla čerstvě to už nevím.... jinak viděla jsem oba rodiče... měli krásný zuby, ocasi, paspáry i uši v pohodě ...
Promiň - sedím si na vedení a tak nechápu.
Upřesňující dotaz - jak jsi tedy ke zvířátku přišla a jak víš, že otec byl uchovněn a jak to, že u matky to nevíš?
tohle je snad nejčastější výmluva "chovatelů" stejně jako nadpočetné štěně atd atd....myslím, že spíš uchovnění nebyli (a to z nějakého důvodu) a chovatelé lhali....protože nikdo si nedovolí krýt takhle pp a bez pp...vždyť by je vyloučili
Pes uchovněn byl a matka asi taky ale chovatelka by údajně papíráky neprodala a potom fenku i psa podala ...=(
sarka: Já bych si ho taky nekoupila ... důkazem naše Tínka která má PP
A proč nebyli rodiče uchovnění? Tedy jestli se smím zeptat.
Pro sarka® a xanti® - to je, myslím, dobrý přístup a děkuji za něj. Ono kolikrát k prvnímu psovi přijde člověk jako slepý k houslím, ale pak by měl prozřít.
Já měla naštěstí prvního toulavého, takže mi odpadlo pořizování prvního psa bez "uvedení do obrazu".
nojo, jenže zde je třeba se zamyslet PROČ jsou rodiče s a ona bez...
třeba Čiky je " čistokrevný" bezpapírák ... oba rodiče s a mi bez =)
jsem na tom stejně...bohužel jsem se o tyhle věci dřív až tak nezajímala....má velká hloupost, která už se nikdy nebude opakovat
jsem téhož názoru... psů je neskutečně moc, nevidím důvod je bezúčelně množit jen pro sobeckost a potěšení majitele feny.
Já bych nepodpořila za žádnou cenu - prostě nekoupím psa bez pp - nikdy. Vezmu si jich klidně 50 z útulku, když na ně bude místo a finance, ale NIKDY ho nekoupím. Já prostě množitele nesnáším se vším všudy...
No vidíš - a já mám na psy bez pp takový asi mezinázor

. Prostě psi bez pp jsou pro mne stejní psi jako psi s pp, jen s tím rozdílem, že naprosto neschvaluji jejich množení a prodávání takových voříšků.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/534.13 (KHTML, like Gecko) Chrome/9.0.597.98 Safari/534.13 Bohužel.. když ani majitelé psů/chovatelé nemají zájem o zvyšování úrovně plemene, to je pak těžké.. to je pak úrodná půda pro ty *** co množí vořechy, věčné téma

To je možné, že klub na to kašle,pravděpodobnější je,že na klub kašle majitel psů, pokud je členem. Copak nějaká ta pokuta a vyloučení z klubu? Je nejspíš majiteli srdečně u ... víme kde.
klub na to pochopitelně prdí, jak je to u společenských plemen běžné (neříkám, že u všech, ale u většiny ano).. mě zase pobavila věta "čistokrevný YT bez PP"

tomu se nepřestanu smát asi nikdy

i když ono je to spíš k pláči, nu což.
Jen se mi líbí, jak se krásně vyjímá i to jméno tatínka štěňat včetně www chovné stanice

Co na to klub? Fakt paráda... a máme další generaci vořechů, nebo nového plemene?

tohle "účelové množení" je prováděno maximálně za účelem nahrabání peněz, takže hnus.
říkám na to, že je to hrůza co ti lidi nezkříží..... jinak raději no comment

Stále tam nevidím,že proti téhle ch.st.něco mám.

0
[386] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká 17.09.10 19:25 sarpilka Pročpak Ti tato parta nevoní??? Tyto zvířata mají hezký exteriér,jsou vidět na klubovce i mistrákách ve výkonu. To,že tam figuruje J. Novotný,který je ÚPCH pro N.O.?
Já mám ráda rozhodčí,kteří dál mají u nohy psa. Novotný píská exteriér,vystavuje i cvičí a jezdí jako psovod po kvalifikáčích i mistrákách. Vede semináře o chovu N.O.v zahraničí a neváhá vzít i rukáv a dát kousnout..................
Ráda si přečtu Tvůj názor

www.jinopo.cz/
Přirovnávání právě téhle ch.st.jsem na mysli určitě neměl!!!Až budu mít čas,napíši proč,ale pozornému "čtenáři" to určitě vysvětlovat nebudu muset.

dá no a na silvestra se neschovává to je fakt ale štěká jako pitomá =o)
To se dá odbourat.Máš ale vystaráno na silvestra.
ne ta se vrhá po zbrani =o) a vypadá to že by jí i vzala z ruky
Pokud před střelbou neutíká a nebojí se,MÁŠ VYHRÁNO

Díky. Je škoda, že se testy povahy nedělají jako součást uchovnění běžně u všech plemen. Jedna věc je exteriér a zdraví - ale povaha je podle mne taky důležitou součástí standardu plemene. A nejen u služebních plemen.
Já si myslím, že záleží na klubu - třeba klub maliňáků má jiný povaháč, tuším, že mají i povinnou obranu. Liší se to i stát od státu, když jsme byli na PT ve Francii, bylo to taky úplně o něčem jiném. Prý i Holandsko se hodně liší.
Co se týče střelby - nevím, jestli existuje nějaké pravidlo, u kterých plemen se ne/musí dělat. Vlastně ani nevím, jestli je to nutné u BO, ale co vím, tak všechny okolní státy tam střelbu mají. Třeba povahové testy se u kavalírů nedělaly vůbec

asi by hodně psů vypadlo nebo nevím. Co jsem potkala psy na svodu nebo bonitaci, bohatě jim stačil dav a hala.
Katy, je rozdíl mezi povahovými testy u služebních a neslužebních plemen? Nebo se liší povahové testy v jednotlivých státech? Koukala jsem se třeba na Slovenský nebo Polský klub chovatelů salašníků (sorry, u jiných plemen nevím) a liší se tam hodnocení i způsob provedení testů. Třeba u salašníků se neprovádí test reakce na výstřel.. A v ČR nejsou testy povahy (opět salašníků) pro uchovnění vůbec požadovány.
Hanysek80:
Povahový test má 8 částí, a to:
1. Chování psa při měření, max .10 bodů (hodnotí se u popisné přehlídky, pokud je na ni pes nahlášený. pokud ne, "hraje" se na výstavu u povaháče, to samé je u chování v kruhu)
2. Chování psa v kruhu, max. 10 bodů
3. Odolnost proti střelbě, max. 20 bodů
4. Průchod skupinkou osob a kontakt s cizí osobou, max. 15 bodů
5. Rušivé vlivy ve skupince osob, max. 15 bodů
6. Setkání s cizí osobou, max. 10 bodů
7. Přivolání psa do skupiny, osob max. 10 bodů
8. Vlohy pro aportování, max. 10 bodů
Celkově max. 100b
Všechno probíhá "jakoby nic", pes chodí bez povelů na pokud možno prověšeném vodítku, nesmí jevit známky strachu nebo agrese (při zavrčení je PT ukončen). Není to o poslušnosti, ale opravdu se snažíme nějak navodit atmosféru běžného života. U aportování se hodnotí vloha pro aport, takže se pes může hecovat, volat, povzbuzovat - nejde o "ipácký" aport. U skupinky osob a kontaktu chodí psovod se psem tak nějak normálně mezi lidma, někdo s ním naváže kontakt, posléze se psem. Pak jde psovod kolem nějaké překážky, kde je ukrytý člověk - ten vystoupí a opět naváže kontakt. Rušivé vlivy se provádějí tak, že jde psovod se psem směrem "tam", potká člověka např. s deštníkem a zpátky, kdy někdo u psa zaštěrchá kanystrem s kamínkama (záleží na vylosování, ale tohle bývá dost často). Střelba je jasná, tam pes stojí (musí stát), připnutý je na dlouhé šňůře, na které psovod stojí (nedrží v ruce) a 2x se vystřelí (z klasické 6mm pistolky). U přivolání do skupinky stojí lidi opravdu blízko sebe, asi na šíři jednoho člověka - psovo stojí na konci "tunelu" a přivolá si psa, který je buď odložený nebo jej někdo přidržuje.
Pak jsou ještě nepovinné cviky, jako je netradiční aport(značí se jako /A za body z povaháče), což je cokoliv, na co si porota vzpomene (my měli např. kokos, gumák a smetáček (jen to koště jakoby)), a obrana.
Mi odpovídat nemusíš,já už dvě chovatelské stanice mám

A jak vidíš,někdo si to nenašel

Na téma jak založit chovku toho bylo jak na netu, tak v časopisech napsáno celkem dost, stačí jen trochu zapátrat a další věc je ta,že jsem odpovídala tobě.
Asi ne,když se někdo ptá,že by si chtěl založit chovatelskou stanici.Když to víš,proč jsi JANIČCE neodpověděla?
No tak to snad všichni víme :o)
Malý dodatek pro upřesnění:Pes,který bude uchovněn,bude v PP zapsán s chovatelskou stanicí,kde se narodil i fena.Teprve štěňata ponesou název mé chovatelské stanice.
Přidat reakci
1 ...... 13 14
Zpět na obsah sekce Chov psů • Zobrazeno 18725x