Knížky a časopisy o psech
Mě bylo toho psa vždycky děsně líto...

Nejradši bych ho adoptovala. teda já mám vůbec v knížkáh slabost po takový podivný a ztracený existence

moje nejoblíbenější postava knih, eeehm, ale svému Draculovi jsem věrná takže druhá

6
[10536] - foto, veterina 26.09.12 21:04 R petrab Jj, už jsem to taky koupila, jew to asi úplně nový časopis.
hmm kouknu se po něm..kdyby to každý koupil,tak by i ty 2kc udelaly dost..
Pes přítel člověka

Psí kusy

a Svět psů u nás to jsou jen časopisy o psech, něco jinýho by muselo být hodně zajímavý, aby získal mou přízen a pak taky všechny časopisy, kde se objeví něco o lovecké kynologii

Náš nej časopis je Pes přítel člověka

petrab napsala: Zde v Praze někde berou jen pár výtisků a proto je nutno na něj číhat, aby ještě byl...
A proto se ho snažím kupovat hned první den, co se objeví v trafikách.
...a jak je to se zásobováním Psích kusů u Vás?
Zde v Praze někde berou jen pár výtisků a proto je nutno na něj číhat, aby ještě byl...
Archiv časopisu je bezvadný, pokud nechce kupovat časopis pravidelně nebo ho zaujme některý článek.
www.psikusy.cz/… Psí kusy kupuji pravidelně a občas i Pes přítel člověka nebo Svět psů.
Máte někdo nějaký oblíbený časopis o psech,který odebíráte,kupujete a ve kterém jsou zajímavé a poučné články? Mě by to hodně zajímalo,tak tipy sem

Já jsem si včera koupila časopis PSÍ KUSY a je tam i pár zajímavých článku..tak se prosím podělte..

Mívala jsem léta předplacené lecos, nyní si časopisy jen kupuji. Pravidelně PPČ, Svět psů a Psí kusy a ostatní nárazově. Všude je něco dobrého a něco lepšího. Pro laiky jsou bezkonkurenční Psí kusy. I časopis Blesk měl dobrý psí časopis, který nyní zrušil.
Pro změnu

zase sháním názory na knížku. Tentokrát na Pozitivní metody výchovy psa od Pat B. Millerové. Dneska jsem jí zahlídla poprvý v čsp. Psí kusy.
3
[10536] - foto, veterina 05.03.12 23:22 R petrab Nevím, jestli se to hodí zrovna sem, ale snad... Tip na stránku, kde se dají knížky objednat o dost levněji než normálně stojí:
www.akcniknihy.cz/ (Chystám se tam objednávat pár knížek o psech, proto to sem dávám, nechci jim ale dělat reklamu.)
Já bych začla s Rozumíme psům.
Já čtu všechno, všechny časopisy, knížky, všichni maj za úkol mi je kupovat, i si to kupuju sama. Jsem fakt praštěná, spousta je blbin a nebo je to myšleno jako prima dárek a vzejde z toho jakejsi podivnej atlas s radama o vychově, který nemít obrázky, tak je to hrůza a děs.
Jo, jinak jsem ještě zapomněla např. na 101 psích triků - Sundanceová (pěkný pro zimní večery nebo prostě chvíle, kdy vymejšlíš, co se psem dělat doma a né venku.
Petro, mohu se zeptat? Chci si také něco přečíst. Od Trumlera mají u nás v knihovně Pes mezi lidmi a 8 dílů Rozumíme psům. Čím by jsi mě doporučila začít? Díky za info.
Přesně na tvou reakci jsem čekala, tak děkuju za názory a taky za tipy na další knížky.
Tykáme si se psem : 1*
Nevím, jestli od r. 1999 ještě někdy vyšla, myslím, že ne. Pochybuju, že by ji ještě někde měli skladem. Ale měla by být běžně v knihovnách.
Koukala jsem i na stránky nakladatelství, kde jsem ale knížku nenašla, jinde na nějakých e-shopech ji mají uvedenou, ale vyprodanou.
Z těch dalších knížek, co jsi vypsala, znám stěží polovinu, některé mám i doma a momentálně mám půjčené z knihovny Rozumíme psům (E. Trumler). Jinak mám doma cca 20 psích knížek, naši si o mě myslí, že jsem blázen.

Včera jsem si kupovala ty Konejšivá signály a Psí dominance: Mýtus, nebo skutečnost?, tak to jsem jim ani neoznamovala, stejně se v těch knihách už ztratili... A s těmi tipy od tebe mám teda ještě co dělat!

Petra123 napsala: Zajímaly by mě názory na tyhle knížky:
1. Konejšivé signály (Turid Rugaas)
2. Štěkání - Zvuk psí řeči (Turid Rugaas)
3. Psí dominance: Mýtus, nebo skutečnost? (Barry Eaton)
4. Řeč psů (Roger Abrantes)
5. Svého psa nestřílejte! - Nový přístup k učení a trénování (Karen Pryor)
Všechny jsou čtivý. Já bych to oznámkovala asi takhle:
l. 2 -
2. 2 -
3. 2
4. 2
5. 1-
Tykáme si se psem : 1*
Nevím, jestli od r. 1999 ještě někdy vyšla, myslím, že ne. Pochybuju, že by ji ještě někde měli skladem. Ale měla by být běžně v knihovnách.
Další knížky:
PRIMA, stojí za to přečíst a některý bezkonkurenční:
Život se psem není pod psa -Lorenz (MOJE LÁSKA), Základy etologie - Lorenz (POCHOPITELNĚ LÁSKA) ,Problémové chování psů- Eichler (TOHO MOHU) ,Pes mezi lidmi - Trumler , Čichové práce psa -Skuhrovský , Váš neurotický pes -Vine Louis L. , Velká kniha her pro psy , Lidé a psi: Střet kultur Donaldsonová , Život se psem není pod psa -Budziková , Soukromý život psů - Thomasová , Psi v lásce nikdy nelžou - Masson , Sto jednoduchých tajemství, proč jsou pro - Niven, Chov psů - Procházka, Rozumíme psům - Trumler, Babo, raď: Když se pes třese strachy-Žertová (V LECČEM JI NEMUSÍM , ALE KNIHA FAJN), Desenský - všechny
JAKŽ TAKŽ, ale jde to přečíst, některý se čtou dost dobře:
Pes a dítě - Falke , Můj pes má strach - Jak na to, Psí pravidla - Sundanceová , Co nám říká pes? - Schlegl-Kofler , 101 otázek, na které se váš pes bude ptát -Dennis , Psi, kteří štěkají, nekoušou? , Jak poznat psí duši -Jak správně vychovat svého psa, Co má pes na mysli - Coren , Jak mluvit psí řečí - Whiteheadová , Co má pes na jazyku - Coren, Proč můj pes...? - Fisher, Hodný pes nemožné chování - Carlson a Green, Budeme mít dobrého psa - Hutin
moc mě ZKLAMALO:
Herčík a Hrachovcová - všechny, první ještě ušla
Zůstaň déle - Forbesová
Jsem dost cáklá, shromažďuju kynol. literaturu jako cvok, vyžívám se ale v etologii a odbornějších knihách, mám lecos doma i na chalupě, hromadu povídkových, příběhových. Každopádně musím říct, že v posledních cca 10-20 letech je spíše výjimka, když je kniha fakt dobrá, zatímco stařešina se fakt povedla!!
Zajímaly by mě názory na tyhle knížky:
1. Konejšivé signály (Turid Rugaas)
2. Štěkání - Zvuk psí řeči (Turid Rugaas)
3. Psí dominance: Mýtus, nebo skutečnost? (Barry Eaton)
4. Řeč psů (Roger Abrantes)
5. Svého psa nestřílejte! - Nový přístup k učení a trénování (Karen Pryor)
Tak jestli je někdo četl nebo alespoň slyšel nějaké ohlasy a názory, sem s nimi!

(První a třetí zmíněnou knížku jsem si dnes koupila, prý jsou vážně pěkné.) + by mě zajímalo, jestli náhodou někdo neví, zda je ještě někde k sehnání knížka Tykáme si se psem (Eberhard Trumler).
Kromě toho, když už jsem u těch knížek, by mě zajímalo, jaké znáte další dobré knížky převážně o chování psů?

Osobně jí řadím někde na moderní střed. Ale já všechno porovnávám s Trumlerem.
Ahoj.
Chtěla bych se zeptat, jestli tu někdo četl knížku Lidé a psi: Střet kultur (od Jean Donaldsonové). Jestli ano, tak jaký na ni máte názor?

Přidat reakci
1 ...... ...... [8]
Zpět na obsah sekce Péče o psa • Zobrazeno 2679x