Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

"Bojová" plemena

 

NápovědaFórum » Chování psů  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
"Bojová" plemena
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 22:06 Muž micz [165] Re: Libas
PP není záruka zdraví!!! I kdybych si těch článků přečet milion tak mě to nepřesvědčí. Upozorňuju, že nemám rád množitele.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 21:47 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: micz
Hlavně o prachy jde těm, kteří množí psy bez PP... a především u stafíků a podobných plemen. Více v předchozím příspěvku, nebudu to tu opakovat. A kdybys nevěděl, proč nekupovat psa bez PP, zkus si přečíst tento nebo kterýkoliv jiný příběh na tomto serveru:
psi.stop-mnozitelum.cz/…/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 21:41 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: anargo
Prosím, prosím, přečti si ještě jednou konec mé předchozí odpovědi. To vůbec neměla být jakákoliv narážka ne tebe. Naopak, spíš jsem mluvil o tom psu, který vás napadl. Bohužel, jak se pomaličku začínám dostávat do tématiky současné kynologie, především však dění kolem staffordšírských bullteriérů, jsem celkem dost... zaskočen. Velice mne překvapují lidé, kteří si za poměrně velké peníze kupují psy bez PP a tvrdí o nich, že mají stafíka. Nemají. Mají křížence, psa neznámého původu, neznámých rodičů, neznámých genů a neznámých vlastností. Jediné, co je u takového psa jisté je to, že je to pes s nějakým problémem. A nejčastěji je tím problémem zdravotní stav a povaha. U stafordšíských bullteriérů je celkem snadné psa uchovnit, ale musí splňovat jisté základní předpoklady. Jedním z nich je naprostá spolehlivost a žádná agresivita. Pokud toto pes nesplňuje, neměl by být uchovněn. Pokud jej má zodpovědný člověk, uvědomí si, jaký je tam problém a chová se k pejskovi s vědomím toho, že je pes problémový. Určitě mu bude kamarádem do konce života i po kastraci, která takového problémového pejska zklidní. Pokud jej však vlastní nezodpovědný a navíc ziskuchtivý jedinec, bude takového psa dále množit třeba s nemocnou fenkou a budou novým zájemcům tvrdit: "Víte, oni ti naši štěníci jsou úplně sper, jejich rodiče jsou šampioni, ale my je nechceme týrat tím, že by museli jezdit každý týden na výstavy, tak jsme jim papíry nevyřizovali" (to je velmi častá historka množitelů. Co bude z takových štěňat? Nikdo neví, ale dá se předpokládat, že některá budou agresivní, některá nemocná, některá možná nemocná i agresivní a jiná třeba zdravá... každopádně už ale taková štěňata nebudou stafordšírští bullteriéři, ale pouze kříženci, kteří jako stafíci vypadají. Smutné je, že když takovéto zvíře napadne jiného psa, bude se říkat: "Toho psa napadl stafordšírský bullteriér", a přitom to nebude pravda.
O úrovni chovatelských stanic nemám iluze, ale věř, že je spousta lidí, kteří své psy milují a dělají pro ně jen to nejlepší. A když si kupuji pejska, kupuji si kamaráda a parťáka na spoustu let, proto si při výběru dám záležet. Nekoupím si prvního, který mi někde na netu padne do oka, ale vybírám si chovku. Teprve když najdu chovku, která mi naprosto vyhovuje, tak si u nich vyberu štěňátko. "Moje" paní chovatelka má provedeny všechny možné testy na všechna svá zvířata. Nejen povinné testy, ale i nepovinné. Má je udělané pro sebe, aby věděla, jak na tom pejsci jsou, jak je může zatěžovat, co je pro ně vhodné atd. Nikomu výsledky nemusí ukazovat, je to jen pro ni a pro dobro jejích psů. Taky nikdy neprodá pejska jen tak na inzerát. Pokud někdo chce od ní psa, musí přijet, představit se, říct jí své představy a požadavky na psa, a ona mu podle toho buď poradí některé své štěňátko, nebo mu na rovinu řekne, že se nehodí na majitele SBT. Někteří lidé na psa od ní čekají i 3-4 roky a jezdí se jí představit třeba až ze Švédska, jen aby mohli mít psa z jejího chovu. A dobře vědí, proč to dělají. K pejskovi totiž mají plný servis, kdykoliv se mohou obrátit s žádostí o radu a nikdy nejsou odmítnuti. Dokonce si mohou pejska u paní chovatelky nechat, když by potřebovali odjet na jiný kontinent a nechtěli psa trápit létáním... Prostě, jsou i velmi kvalitní chovatelské stanice, nejen ti, kdo se na psech snaží vydělat.
No, ale to jsem zase odbočil od názvu vlákna. Označení bojová plemena by tedy mohlo mít hodně plemen, jejichž původ je před rokem 1800, na americkém kontinentě i později. Spousta plemen se kdysi používala k boji se psy. Paradoxně, i když se nám to bude zdát jako krutá zábava, nebyly tyto psí zápasy obvykle likvidační. Psi měli pro své majitele velikou cenu a vítěz svého soupeře nezabíjel, jen jej držel. Bohužel, co se dělo především za oceánem v dobách, kdy byly psí zápasy již dávno zakázány, to je už jiná a mnohem smutnější kapitola, ale tou mnoho plemen, která jsou dnes označována za bojová, vůbec neprošlo. Stafordšírský bullteriér například už skoro 200 let nebojuje nikde ve psích arénách, ale pořád jej někdo označuje jako bojové plemeno. 200 let, to je více než 50 psích generací... za tu dobu byla vyšlechtěna některá nová plemena. Proto si pořád myslím, že označení "bojová plemena" není správné.
Ale to jsou jen mé názory, ne každý s nimi bude souhlasit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2014 21:41 Muž micz [165] Re: anargo
anargo napsala:
A chovatelské stanice-v dnešní době taky paráda-kde máš záruku že bude pes stopro zdravej?jo jsou i ti kteří to berou opravdu zodpovědně atd.,ale jsou i takoví kteří mají psy jen na to,aby měli štěnata a hrabat prachy,nějaký vet.vyšetření jsou jim šumák,tak jaký je pak rozdíl mezi nimi a množírnou,zdá se mi že žádný.

Taky mi to tak přijde, že jde hodně o peníze. Ani se spoustě lidem nedivím, že si pořídí psa bez PP. Jako ono dát za štěně SBT okolo 20 tis., protože je zrovna v módě, tak to je docela dost. Prakticky jediný pozitivum na PP vidím, že se nekříží příbuzní psy. To, že bude zdravej ti fakt nikdo nezaručí. Takže když to vezmu kolem a kolem tak jde prostě zrovna u SBT hlavně o prachy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.01.2014 20:16 Žena anargo [1504] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: Libas
Stafordem jsem myslela tohoto psa-

www.pejskar.cz/…/

Pes bez P.P.-jestli narážíš na to že mám psy bez P.P.,tak ano mám,ale věř že mi to vůbec nevadí a kdybych chtěla ušetřit jak píšeš pár tisíc,tak každej měsíc zajedu do Kauflandu,koupím granule za 150kč,konzervy za 20kč a mám ušetřený prachy v kapse ne? a veterinu?na co tu bych řešila,však je to jen bezpapírák a ten se z toho nějakk vylíže co?
A chovatelské stanice-v dnešní době taky paráda-kde máš záruku že bude pes stopro zdravej?jo jsou i ti kteří to berou opravdu zodpovědně atd.,ale jsou i takoví kteří mají psy jen na to,aby měli štěnata a hrabat prachy,nějaký vet.vyšetření jsou jim šumák,tak jaký je pak rozdíl mezi nimi a množírnou,zdá se mi že žádný.
Sice mám psy bez P.P.ale určitě ne od žádného množitele,ale od slušných lidí,kterých fenka měla jednou štěnata a dost.
Pojem -bojová plemena-dříve byli tito psi určeni k boji mezi sebou-pes proti psu,na člověka zaůtočit nesměli to by byli usmrceni.
A nenapsala jsem,že tyto psy odsuzuji,jen píšu,že já sama s nimi nemám bohužel dobré zkušenosti,tot vše.
A bulvár opravdu nečtu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.01.2014 23:54 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Libas
Libas napsal: píšeš o stafordovi - bohužel, neznám takové plemeno.
z toho si nic nedělej, já zase neznám vlčáky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   25.01.2014 23:38 Muž micz [165] Re: Libas
Podle mě jsou všichni tyhle psi především výjmeční :-) Ale drtivou většinu z nich spojuje boj v arénách, ať už pes-pes nebo pes-x a to v bližší či vzdálenější minulosti až bohužel po součastnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2014 23:02 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: micz
No, právě... celkem dost jsem nad tím v poslední době přemýšlel... Proč někdo mluví o "psech typu bull"? Copak ti psi mají něco společného? Dokonce ani nemají všichni ve jméně ono bull, aby je tohle spojovalo. Liší se vzhledem, povahou, vlastnostmi, určením... prostě není tu žádná logická spojitost... snad jediné, co je spojuje, je lidská hloupost, se kterou je na ně pohlíženo jako na agresivní či bojová plemena.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2014 22:29 Muž micz [165] Re: Libas
Libas napsal Co jsou plemena typu bull? Pitbul? Amstaf? Stafík? Bulík? Bulldog?
A mnoho dalších... třeba i bostonský teriér tam patří :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2014 22:00 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: micz
No, o pitbulech zrovna moc přehled nemám... vím, že nejsou uznaným plemenem FCI a že mají svůj systém vedení plemenných knih a PP. Ale to je tak všechno. V podstatě ani přesně nevím, jak takový čistokrevný pitbul vypadá. Mne zajímají spíš stafíci, o těch leccos vím :-)
Osobně mi připadá i ono označování "plemena typu bull" trochu zcestné. Co jsou plemena typu bull? Pitbul? Amstaf? Stafík? Bulík? Bulldog?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   25.01.2014 21:34 Muž micz [165] Re: Libas
Myslel jsem cvičáky a psy typu bull... Vím že to sem sice nepatří, ale docela pochybuju, že se dá v ČR pořídit např. opravdu čistokrevnej pitbull ač bude s PP. A můžu tě ubezpečit že mám o těhle plemenech vcelku přehled. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2014 21:27 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: micz
No.... souhlasím, že když je debil pán, bude takovej i pes. Nemohu souhlasit, že je jedno, odkud pes je a jestli má PP nebo ne. To sice tvrdí nezodpovědní lidi a ti, co o tom prd vědí a jsou líní si o pejskovi něco předem nastudovat, ale není to pravda. Nicméně, opakuji, že to není tématem tohoto vlákna.
A protože nepíšeš ani ty, o jakých psech píšeš a s jakými se nedivíš, že lidé nechodí na cvičák, nemohu na to moc reagovat. I když podle mne hodně záleží na cvičáku. Cvičáky, které znám já z dob mého mládí, se nehodí podle mne pro žádného psa. Ale slyšel a četl jsem o cvičácích, kde psy cvičí přátelsky, kam se těší psi i páníčkové... a takový podobný cvičák hledám pro sebe a Scottyho, protože podle mne je zcela fuk, jaké plemeno psa mám, podstatné je, abych ho měl vychovaného a poslušného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.01.2014 18:36 Muž micz [165] Re: Libas
Podle mě je to i v celku fuk odkud pes je a jestli má PP nebo ne. Vím ale jedno- když je debil pán bude takovej i pes bez rozdílu rasy atd. Když vím, že mám psa kterej je ostrej a nesnese ostatní psi tak mu nandám košík a hotovo- tak by to mělo fungovat(nefunguje). A na jednu stranu se lidem ani nedivím, že s těmito psi nechodí na cvičák, protože na ně většinou opravdu drill jako třeba na NO moc nefunguje zkrátka to ty psi nebaví. My jsme byli párkrát jen abych věděl co a jak a pak sem to taky vzdal. To co potřebuju pes umí a to mi stačí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2014 02:21 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: anargo
No, mne mrzí, že tu někdo píše o "bojových plemenech", ale nenapíše, která plemena to jako mají být. Ty píšeš o stafordovi - bohužel, neznám takové plemeno. Vím, kterým plemenům někteří neznalí lidé pod vlivem bulváru říkají "bojová plemena". A taky vím, že obvykle není problém se psy těchto plemen, ale s kříženci, psy bez PP. A co vím na 100%, tak ani tady není chyba na straně psů, ale vždy na straně nezodpovědných lidí, jejichž nezodpovědnost se projevuje už tím, že místo aby koupili psa určitého plemene u chovatele, koupí raději za nižší cenu psa pochybných kvalit od množitele. Ale to je zas na dlouhou debatu a já se tu nehodlám dohadovat s někým nezodpovědným, kdo pod vidinou ušetření pár tisícovek koupí psa od množitele. Tohle vlákno o tom není. Mne zajímá, co si kdo představuje pod pojmem "bojová plemena" a co si představuje pod pojmem "snést se s jinými psy". Opravdu bych uvítal seriozní debatu. Ale když někdo napíše: "Napadl nás staford" tak nevím, no... takové plemeno neexistuje, a tak nemůže být ani bojové, ani jiné.
Edit: Prosím, hlavně si to neber osobně, to není nic proti ničemu, věř mi, že si umím představit, co jsi prožila a že bych nic podobného nikdy prožít nechtěl. Mně jde jen o to, aby tu někdo nevytrhával věci z kontextu a neodsuzoval nějaká plemena třeba jen kvůli špatným zkušenostem se psy, kteří vůbec nejsou příslušníky těchto plemen, jen se jim možná podobají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   24.01.2014 20:06 Žena anargo [1504] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
Tak mi to nedá,abych se nepřipojila i já se svými zkušenostmi s těmito pejsky-Zatím jsem tedy bohužel neměla žádnou moc dobrou.Uvedu příklad kdy jsem byla s Argem v lesíku do kterého jsem až do té doby chodila ráda,ale najednou se proti nám z kopce řítí staford,jak jinak než bez koše a páníček nahoře na kopci huláká zůůůstan a běží za ním.to už si já volám psa,posadím ho noze a říkám mu at ani nepípne.pes přiletel,začal kolem nás kroužit a to už Argo nevydžel a udělal jen jedno baf,pes ani nezavrčel a bez varování mu šel hned po krku,naštěstí jsem já svého stáhla rychle na stranu a doběhl i páníček který si ho odtáhl a řekl jen pardon,já se třepala ještě půl hodiny po tom a pokud můžu,tak se lesíku vyhýbám.
Spíš potkávám takovéhé týpky kteří se asi inspirují filmem-Zahulíme uvidíme- a přijde mi,že si akorá zvyšují své sebevědomí tím,že mají takového psa a je jim úplně jedno, že by mu měli věnovat taky nějaký ten výcvik.
Myslím si,že nikdo tady netvrdí,že všichni jsou stejní,určitě jsou zodpovědní chovatelé,ale já neměla bohužel to štěstí nějakého potkat.
Co chodím na cvičák,tak tam byl jen jeden pán se stafordem a to jen párkrát a zase nic,vůbec tam tyto pejsky nepotkáváme.
Takže můj názor je,že by je měli mít zkušení chovatelé a mít s pejskem alespon základní výcvik. pac
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2014 23:44 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Libas
máš pravdu, ostatně jako dycky, jen ty o voze, já o koze (výraz obviňuješ nejen mě fakt pobavil.... smich , t.č. obviňuju jen Tebe, že si ze mě děláš velkou srandu)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2014 01:17 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: petrab
OK. V této debatě nemá smysl pokračovat. Pokud neuvedeš, která plemena obviňuješ, nedá se o tom seriozně diskutovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.01.2014 00:19 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Libas
Libas napsal: Co jsou podle tebe ta "bojová plemena" a co je podle tebe "snést se s jinými psy". ..............vychována pro boj se zvířaty (jiní jim například říkají lovečtí psi) a která nejčastěji napadají jiné psy ............
vždyt to ale píšu a opakovaně,
bojová plemena podle mne neexistují, jsou tak ale nazývána ta plemena, která se víceméně používala(jí) pro boj v arénách mezi sebou, myslím, že netřeba vypisovat rasy... ať z řad bull nebo ter. či jejich prapůvodní misy a za tímto účelem také byly šlechtěny, tedy ty rasy, které mají vrozenou dominanci, tvrdost a tendenci se poměřovat a neustoupit, někdo to může nazývat zábavou a nutkáním dominovat(v souvislosti se špatnou socializací a výchovou jsou double průšvihem)
co se týče nesnášenlivosti, jedná se opět o ty s výčtem těchto vlastností, které jim přirozeně zabraňují toleranci a pouhému varování

Tím s tímto milým témátkem snad na co nejdéle končím, protože nic novýho k němu stejně nemám. Jakmile mi nějaká zkušenost poskytne příležitost k jakýkoliv změně názoru, dám ráda vědět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.01.2014 14:42 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: Dracula
Dracula napsala: Americký pitbulteriér je nejbližším příbuzným AST ...anglický buldok a teriér. Jejich křížením vznikli jeho nejbližší příbuzní, americký pitbulteriér a anglický stafordšírský bulteriér...
Promiň, ale tato tvá informace pochází z nějakého velmi pochybného zdroje. Tedy, pokud tím pojmem anglický stafordšírský bulteriér myslíš stafordšírského bulteriéra (SBT). Ten má sice podobný název jako americký stafordšírský teriér, dokonce možná i podobný vzhled, ale to je tak všechno. Tato plemena nejsou blíže příbuzná a velmi pravděpodobně nebyl vyšlechtěn ani jeden z toho druhého. Jen podobní lidé použili k vyšlechtění svého plemene podobné psy - nějaký druh buldoka a nějaký druh teriéra. To je vše.
A stafordšírský bulteriér ani nemohl být vyšlechtěn z AST jednoduše proto, že tu byl už více než sto let před ním, mohlo by to být jedině naopak - ale dle historických pramenů velmi pravděpodobně nebylo.
Edit: Teď si to čtu poněkolikáté... je to pro mne trochu nesrozumitelně napsané, ale pokud to je myšleno tak, že SBT vznikl křížením anglického buldoka a teriéra, pak je to ovšem zcela pravdivé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2014 10:57 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: petrab
To vše, co píšeš, je moc krásné. Jen mi jaksi chybí odpověď na mé dvě zcela jednoduché otázky: Co jsou podle tebe ta "bojová plemena" a co je podle tebe "snést se s jinými psy". Třeba jsme se jen nepochopili, třeba za "bojová plemena" považuješ ta plemena, která byla vychována pro boj se zvířaty (jiní jim například říkají lovečtí psi) a která nejčastěji napadají jiné psy - nejčastěji slyším o rasách jako je kokr, jezevčík, jorkšír, jagteriér a tím, že "nejsou schopni snést se s jinými psy" je to, že špatně vycvičení a socializovaní psi těchto plemen napadají velmi často jiné psy... Nevím, neodpověděla jsi mi, netuším, mohu jen spekulovat.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2014 00:22 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Libas
Hele, proč bych se jako měla zlobit??? Můžu se jen uculit nad podupáváním. Nemá cenu vo tom dál ale diskutovat, já píšu svůj názor a zatím jsem se nesetkala s žádným důvodem, abych ho měnila. Zvlášť formou třeba poněkud směšných odkazů na Ratha. Moje názory tvoří realita. Já mám ovšem namysli zcela něco jinýho, než o čem mluvíš ty. Možná to jen nedovedu hodit "na papír" tak, aby Ti to vyhovovalo. Nebo jsem možná víc či míň tupá a neumím se vyjadřovat. Hovořim o tom, že tito psi jsou fantastičtí, úžasní svou povahou, láskou k lidem, nepopsatelnou pracovitostí, odolností a obdivuhodnou tvrdostí.
Ať koukám, jak koukám či hledám, nikde nevidím jedinou svou zmínku o tom, že bych něco proti těmto prům měla! Jen říkám, že některé rasy jsou velmi, velmi specifické v povaze a proto je nutno k nim takto přistupovat a konkr. u těchto je pravděpodnost rvačky vyšší a rovněž nebezpečnější vzhledem k atmosférám stisku než u jinejch. A proto je nutno, aby si to majitel uvědomil. A když to tak není, pak má proč nastoupit bulvár.
Co se týče lidí a zvířat, mám zvířata jaksi nastavená jinak.
Patrně narážíš např. na NO aj, nejsou to tisíciletí ani staletí, ale je to docela nedávno, kdy byly užíváni k tomu, o čem píšeš. Věř či nevěř, já zvracím ovšem jenom v souvislosti se psy!

Pakliže probírám s veterinářem, jak zrovna tenhle tejden ho navštívil klient se svým pejskem, kterej je komplet zjizvenej a je to stoprocentně ze psích zápasů, je to pro poněkud aktuelní, než např. historický a válečný hnusy či ty, co probíhalo třebas na čáře nebo se děje dneska v Laosu atd.
Mmch. jsou lidský kreatury, na který bych to klidně dál praktikovala! A nestydím se za to, když to říkám. Narozdíl od psů! Nemyslíš ale snad vážně, abych se pouštěla do humorný debaty o "vrozený dominanci těchto psů vůči lidem a zálibě jim dominovat."

A kdybys mě jen trochu znal, pak bys věděl, v čem všem se angažuju, co se týče právě zastavení averze některých zatvrzelých vůči těmto rasám a to nejen u nás v ČR. Možná bys byl škovaný, kolik lidí zcela surově a nekompromisně je pro odpornou tvrdou selekci určitých plemen. A musím přiznat, že je to docela náročná fuška s popodobnými jednat, už jen proto, že např. moji psi byli opakovaně napadeni jedině pejsky z řad těchto ras. I přesto jsem nezanevřela, jak to leckdo už udělal. Neb mě ale neznáš, nevíš nic.

Celý je to o tom, že jsou prostě rasy, u kterých je mnohem vyšší riziko rvačky.
To, že každej pes, i ten zdravě dominantní pustí zvíře, pakliže si pod něj lehne a vzdá se, nebudu rozebírat, to víme všichni. Jsou tedy zviřátka, který jsou pro něco vhodný a pro něco ne, pro něco vhodnější a pro něco míň.

A ať se to někomu líbí nebo ne, jsou to pejsci, ke kterým nutno přistupovat poněkud zodpovědnějc a jinak. A to vše, co se kolem nich děje je jen důkazem toho, jak málo lidí to činí. Škoda.

Hezký zbytek večera Ti přeje demagogoidní a totálně lumpoidní Rathová!
Chtělo by to možná selekci uživatelů, aby byla zachována serioznost webu.

***

I když mnohem lepší by bylo, kdybych Ti řekla ano.
Ano, máš pravdu. Kecám nesmysly. Plemena, která jsou mylně označována jako "bojová" jsou klidná, submisivní a když se dostanou s jiným psem do křížku, což je pouhou výjimkou, podřídí se a nebo odejdou hrdě se vztyčenou hlavou nad věcí s respektováním téčka. Takže jsou to vhodní pejsci pro kohokoliv, kdo rád chodí na procházky s pejsky z okolí, na honěnou na louce a když jsou dobře vedení, jako ostatní, jsou to naprosto stoprocentně spolehliví a bezkomflitní pejskové na hru na volno. Není nutno je mít na vodítku a učit je na náhubek, protože ostatní psy zcela ignorují a do křížku s nimi se pustí pouze ve výjimečných čítankových, případech.

Kterou odpověď vybereš, tu Ti věnuji.


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2014 21:02 R Muž Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriérRe: petrab
Petro, nezlob se na mne, ale tohle je taková snůška nesmyslů, že se až divím, jak ji mohl napsat člověk, který má se psy tolik zkušeností jako ty. Prosím tě, pouč mne, neznalého, co jsou to podle tebe ta "bojová plemena", která se s jinými psy prostě nesnesou, a co to vlastně je "snést se s jinými psy".
Také mne zaujalo jak píšeš, že silně bliješ z toho, že některá plemena byla před tisíciletími či staletími šlechtěna k boji se zvířaty či proti sobě navzájem. Dovol, abych ti připomněl, že jiná plemena byla šlechtěna k zabíjení lidí, a to ne před dlouhými staletími, ale dokonce před několika desetiletími a v některých zemích jsou takto používána dodnes... a přesto z tohoto nebliješ? Neoznačuješ je za plemena bojová, vražedná, ba dokonce ani problematická? Promiň, ale tohle mi přijde fakt trochu divné, stejně jako mi přijde divné celé toto vlákno. Vlákno hodné demagogů typu Dr. Ratha a jemu podobných lumpů, kteří si vymýšlejí neexistující problémy - a jedním z nejvděčnějších je téma boje proti "bojovým" plemenům, nikoliv však vhodné pro seriozní web o psech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2014 20:40 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: moravialord
Bulvár celkem nečtu, mám toho na čtení jinde až až, osobní zkušenost s těmito plemeny, milá paní Petro, mám trojí. Jednu v rodině s pejskem, který závodí, sportuje a kterého má v rukou zodpovědný jedinec, dále se třemi psy našeho kamaráda, který se zaobírá vrcholově bull sporty, má různé kamarády, se kterými si hraje, ale nikdy není vpouštěn mezi cizí psy tak,jak se děje po ulicích zcela běžně, poté s kamarádem,který má chovku pitů a více psů, se kterými vrcholově závodí a věnuje se jim intenzivně, podobně asi jako Vy a s těmi, kteří nejen moje psy, opakovaně napadli a nejen jednou téměř fatálně a být přitom je opravdu poněkud jiná záležitost než článek v časopisu.

Celkově tyto psy obdivuji. Jejich tvrdost, oddanost, odhodlanost. Ve většině případů se na veřejnosti setkávám však s těmi, kteří nejdou pustit z vodítka a když se tak stane, děje se vůle boží...

Pakliže byste si debatu blíže pročetla, dozvěděla byste se, že jsem vysloveně alergická na výraz "bojová plemena", protože právě (nejen) zmíněný bulvár nic jiného neuvádí a to v souvislosti bull plemen k lidem.

Velká část těchto pejsků v minulosti byla používána a záměr. šlechtěna k boji proti jiným zvířatům a proti sobě v "arénách", z čehož silně bliji ble , tím spíš, že se toto děje míň či víc, zvlášť v některých zemích, dosud. A tam, kde tajně, žádnou zemi nevyjímaje!
Je snad tedy naprosto jasné, že tito psi museli být chytří, samostatní, strategičtí, se stoprocentní tolerancí vůči lidem, dominantní s touhou za každou cenu vyhrát a neustoupit za nic na světě, už dávno.
Bojová plemena neexistují, to snad ví téměř každý, ale rasy, které k těmto účelům byly nejčastěji používány či pro ně šlechtěny takto začli někteří lidé nazývat a všichni dobře víme, proč a proto v názvu také uvozovky.

Je prima, že se Vašim zvířatům profes. věnujete, protože vězte, že těch, které si majitelé pořídili pouze kvůli fámám či s prestiže (a těch je) či kvůli vzhledu, zvířatům nerozumí, nijak je nesocializují, necvičí a je jim často naprosto fuk, že jiného psa napadnou, navíc v ČR to nikoho nebere, leda zaplatí škodu, se po ulicích pohybuje mnohem víc. Stačí se mrknout v každý lokalitě kolem sebe.

Je v tom naprostá klasika. Ti, kdož mají svoje psy zvládnuté a nikdy nezaznamenali žádný problém, nežijí všude. Bohužel těmto ti ostatní, kterých je velké hafo, hodně ničí pověst.
A jak přibývá lidí, přibývá psů a přibývá i těchto.

T.č. mám NO, kteří tedy zrovna také nemají v určitém směru dobrou pověst. Neznamená to, že mne irituje, když o tom někdo píše, protože vím, co mám za zvíře, resp. co si z něj dovedu udělat. Mohu napsat, že můj pes dělá toto či tamto a toto nedělá, ale neznamená to, že budu mluvit všeobecně. A nebudu ani šílet z toho, že o ovčácích je hovořeno jako o vlčácích, přičmž s vlkem má víc co do činění, kdom vzhledu, snad pudl než NO.
Podobně, jako když jsem naposledy někde zaslechla, že nikdy malé dítě nesmí být v blízkosti psa, když žere, protože je to jen zvíře.
Mohu sdělit, že naše děti byly u psů téměř v jedné misce nonstop a ruku bych za ně dala do ohně, možná díky výchově, možná díky výcviky v canisterapii, ale nebudu tvrdit, že je třeba obezřetnost, mmch. zvláště u NO! A zcela respektuji názor, který se mě osobně vůbec netýká.
Ovšem by mne nikde nenapadlo napsat, že NO je naprostým beránkem pro každého. A moji ano.
Ale ani čas nezmění to, jak to jen říct laicky, co v určitých plemenech je dané, ač sem tam výjimka potvrzuje pravidlo.
Bloodhound chytí stopu a nic ho nezastaví, chrt nebude mistr okresu v IPO, ale za to téměř zaručeně dožene v lese zajíce a asi nebude příliš vhodné s ním trávit na volno půl dne v lese, středoaziata nikdo nemusí učit hlídat svoje pozemky, ale nebude patrně vhodným pejskem pro lidi, ke kterým courá za den stopadesátsedm návštěv, ovčák nikdy nebude spokojenej jen na gauči a patrně se to projeví za čas na jeho psychice a chování, když to tak zůstane, zlatý retrívr sotva zvítězí v soutěžích obran, foxik nebude celej život vzorně hačat a potichu pokňourávat a vrtět ocáskem u dveří místo štěkání, bišonek asi nevyhraje závody ve stopách a zmiňovaný plemeno patrně není zrovna vhodný typ pro pohyb na volno a běhání ke každýmu psovi a honičkám v rozjívených houfech psů v parku a ke kontaktu s cizíma psama na procházce, který se všude rojej.

Takže NE, paní Petro. V životě by mne nenapadlo, že bych si něco přečetla v časopise a napsala proto, že "se psy se prostě nesnesou". Chytáte-li za slovíčko, přitom dobře víte, z celé debaty, jak je to myšleno (pakliže jste jí tedy četla).

Rozhodně si nemyslím, že by zmíněné rasy všeobecně byly vhodné pro začátečníky a pro běžné pejskaře. Protože bez důsledného vedení tito psi skutečně nejsou jen rozjíveným neposlušným blbítkem.

Nejen před 2 lety, ale s pokračujícími zkušenostmi nyní ještě více si myslím, že tito psy se skutečně většinou s jinými nesnesou. Samozřejmě nehovořím o vztahu samec, fena. Pakliže se nejedná o psych. chorobu

Mějte se hezky, psům zdraví. CHS úspěch.


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.01.2014 18:42 moravialord Re: petrab
Z toho co si přečtete v časopise si troufáte napsat, že "se psy se prostě často nesnesou"?? Jak velké máte osobní zkušenosti s plemeny, které bulvár takto nelogicky nazývá?

To že "bojová plemena" vlastně neexistují nebudu vůbec uvádět, ono je to jen líbivé heslo, že? Vždyť ona spousta malých teriérů byla šlechtěna k zabíjení (zvířat, krys atd)..

Majitelkou plemene stafordšírský bulteriér jsem téměř 9 let, chovám 8 let..a rozhodně s vaším tvrzením nesouhlasím. Mám v majetku celkem 7 zvířat, pravidelně se setkáváme i s ostatními psy a jako majitel a chovatel, se psi cvičím a vystavuji. Věřím, že když reaguji na info téměř dva roky staré tak jste si již tento mylný názor opravila ;).

S pozdravem, Petra Prokopová, kennel Moravia Lord moravialord.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2013 23:14 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Dracula
spíš si myslim, že náš stát se na psa dívá jinak než né pejskaři, ale než lidi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2013 12:35 Dracula Re: micz
Já osobně bych to také vyškrtla, jenže náš stát se na psa dívá jinak než my pejskaři a podle toho pak vznikají ty dementní zákony ohledně psů ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.05.2013 11:38 Muž micz [165] Re: petrab
petrab napsala:
Osobně mně zastřelit myslivec psa na dl. stopce, z jakýhokoliv důvodu, jdu do basy.

Tak u mě by to tak dopadlo i se psem na volno... tone To se prostě nedělá a mělo by se to vyškrtnout ze zákona. Pochopil bych pokutu pro majitele, ale střílet psy to fakt ne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2013 00:07 Dracula Re: petrab
No to je asi taky jediná věc proč nejdu s Betiou do tvrdýho lovu!
Maximálně tak k nám do lesů nebo na hon do ciziny, ale to je ježdění na koních po revírech a honba psů za zvěří, ale s flintama děláme jen když mám psa u sebe u nohy až potom ho pošlu, aby náhodou nebyla střela na ní a ještě si to pečlivě kontroluju.
To samé má můj přítel, bojí se o Lorda, jelikož jako takového služebáka ho musí poslat na pachatele a zranění by se pes nevyhnul kdyby byl pachatel rychlejší...zatím za jeho služ. život šel jen na čtyry a nic se mu nestalo... taky bych se zabila i toho kdo mu to udělal, kdyby mu ublížil, ale co nadělám já hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   20.05.2013 23:59 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Dracula
Mívala jsem v psim osazenstvu i lovce, takže byli v lese přivázaní, i jedince, kteří by sice vyrazili, ale poslouchali na slovo. E. např. je v pohodě, poslouchá, ale kvůli svýmu zranění v lese je na vodítku, protože kdyby moc lítal kolem, bolela by ho noha a měl by problém dojít zpět.
Osobně mně zastřelit myslivec psa na dl. stopce, z jakýhokoliv důvodu, jdu do basy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2013 23:52 Dracula Re: petrab
Pokud ho zastřelil je to špatný myslivec
Musel vidět alespon pani jinak by musel být slepej. ne
Bohužel takových, kteří si chtějí střelit je hodně a jelikož se pohybuju v tomto znám jich spousty a pokud máš kolem sebe v revíru super myslivce můžeš být jedině moc ráda

Jde o to, zdali se pes na VOLNO pohybuje po dobu honu v revíru, jinak nemá žádné právo na něj vystřelit, ale to jestli střelí je zase v oném samé člověku hmm
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2013 23:46 Dracula Re: Jarda
Americký pitbulteriér je nejbližším příbuzným AST ...anglický buldok a teriér. Jejich křížením vznikli jeho nejbližší příbuzní, americký pitbulteriér a anglický stafordšírský bulteriér.Také jsem měla pitbula a poté jsem měla kanarskou dogu, ale jakmile máš v péči takového psa s povahou téměř SKORO, podotýkám skoro stejnou jako tyto plemena zajímá tě vše kolem a ve všem musím souhlasit s prasanem.

;-) a co se týče afér ohledně těchto psíků označovaných jako "bojové" případně u mě vyhovuje spíše "služební" tak o nich čtu a zajímám se čím dál tím více
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2013 23:42 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Dracula
no, nevim, osobně znám myslivce, kteří by nikdy do psa nestřelili, ani kdyby honil zvěr, znám taky osobně paní, které zastřelil myslivec na flexi vodítku krysaříka, páč vodítko neviděl...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   20.05.2013 23:34 Dracula Re: Jarda
Nezlob se na mě, ale snad myslivec pozná jestli je pes na stopovačce či ne a za křovím se určitě majitel psa skrývat nebude a ostatně nemá člověk se psem v lesích ve dnech vyhlášení lovu co dělat ;-) a už vůbec ne, pokud pes rozptyluje zvěř a majitel není schopen si ho přivolat či je pes na volno a neposlouchá a dále také nejde o žádné zákony, ale o lidi, kterých je poměrně dost co dělají myslivost, ale ke zvířatům a přírodě vztah nemají, to je pak hnus ble ale jsme u toho zase že chybu udělá vždy jen "člověk"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.05.2013 01:07 Muž prasan [897] - TeriéřiRe: Jarda
Prečítaj si niekoľko publikácii o bojových plemenách o pitoch a amstafoch ako ja a nebudeš mi dávať takéto otázky.
Jarda napsal: Prostě byl pes kterého dvě organizace v USA zapsaly pod různým názvem.
Áno,ale APBT bol základ pôvodne pracovného psa.Až neskorším selektom a cielene krížením sa dospelo ku psom tipu AST.Ktoré boli viac šlachtené pre výstavný kruh.Splňali štandard,povahové a iné vlastnosti.Keď sa to tak zoberie,prvé AST boli vernou kópiou APBT.Až neskôr nadobudli dnešnú podobu.Kedže sa pri pôvodne pracovnom plemene APBT objavovali i terierske i buldočie tipy dospeli ľudia z radou AST k myšlienke ustáliť toto plemeno do dákeho toho štandardu.Čiže AST ako ho dnes poznáme vzišiel so psov pôvodného pracovného APBT psa.Takže smelo môžem tvrdiť to čo tvrdím.

Toto je obľúbená veta knižiek obrázkového charakteru :,,pes kterého dvě organizace v USA zapsaly pod různým názvem,, ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2013 11:26 Jarda Re: prasan
AST nebyl vyšlechtěn z amerického pitbula. To jsi četl kde? . . . . Prostě byl pes kterého dvě organizace v USA zapsaly pod různým názvem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.05.2013 11:23 Jarda Re: Dracula
Každému mysliveckému zákonu je nadřazen zákon o zbraních a o střelivu. Použít zbraň v lese na psa, když majitel může být jen za křovím a mít psa na 25m stopovačce je pro hodně ´myslivců´ samozřejmé. Takovému magorovi by měli sebrat zbraně a zavřít na samotku. Vždyť členové MS u nás postříleli víc lidí než AlKajda i s Talibanem dohromady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   01.05.2013 00:09 Muž prasan [897] - TeriéřiRe: Dracula
Konečne jeden perfektný a pravdivo urobený dokument.Ďakujem ľuďom ktorí na tom pracovali a ďakujem chovateľom z tohto dokumentu.Toto sú Naozaj chovatelia.A ďakujem tebe,že si ho sem dala a ja si ho takto mohol pozrieť a zaspomínať.
ĎAKUJEM pac
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   30.04.2013 16:06 Dracula
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   21.04.2013 16:36 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Dracula
Dracula napsala: Každej pes(bez rozdílu) na volno s náhubkem

já například bych svý Beuši náhubek nedala, jen kdyby byla fakt zlá.


A o tom to celý je.
Já mám psy už dýl než 30 let, různý rasy, pohlaví a povahy. Nikdy ani jeden nikoho nepokousal. Psi poslouchají a ať jsou jakýkoli, je mojí povinností, kterou dodržuji, aby nikomu neublížili.
Mohou chodit na volno, bez vodítka, košíku apod.

Přesto jim někdy košík a vodítko dávám, dle situace, terénu, okolí apod. Navíc jsem měla často notorické aportéry, kteří byli přilepeni k nějaké hračce a s tou prochodili v podstatě hodiny na procházce.

PŘESTO BYCH ZÁKON, KTERÝ JSEM UVEDLA, UVÍTALA A TO Z JEDINÝHO DŮVODU - PROTO, ABY BYL MŮJ PES OCHRÁNĚN PŘED ZRANĚNÍM PSA, KTERÝ VYCHOVANÝ A VYCVIČENÝ ČI HLÍDANÝ DOBŘE NENÍ!!!

A PÍŠU - BEZ ROZDÍLU - Z JEDNOHO JEDINÝHO DŮVODU - BUĎ VŠICHNI A NEBO NIKDO! PROTOŽE NELZE HROMADNĚ URČIT, KTERÝ PES JE HODNÝ, KTERÝ JE JEŠTĚ MALÝ, KTERÝ PLEMENO JE DOMINATNĚJŠÍ, O DEBATÁCH KOLEM KŘÍŽENCŮ UŽ VŮBEC NEMLUVIM. ATD ATD.

V případě, že by byl hromadný zákaz, resp. příkaz, záleželo by pak pouze a jen na majitelích, co pro své psy udělají, aby mohli mít co nejvíc volnosti.

Dokud nebude fungovat hromadný zákaz v souvislosti s takovou celoplošnou vyhláškou, bude stále dokola a stále více přibývat (jak přibývá lidí i prů) napadení zvířat mezi sebou tak, jak to vidíme dnes a bude to stále ve větším množství přibývat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.04.2013 00:13 Dracula Re: myspu
Špatný nápad to není. ;-) Můj pes na tohle zabral na povel "ke mně"

Prostě... jsme někde na poli, v lese a jakmile pes vidí srnu, zajíce či něco jiného zpozorní a čumí a už rejdí čumákem po zemi.. když se rozeběhne je důležitý ten povel "ke mně" na 100% potom, když vždy přijde, už tě nic jiného trápit v tomhle nemusí :-)
A nevím, zdali a myslím že to nejde, aby si pes zvěře nevšímal, je to pud co ho láká a vždy lákat bude, ten pach je pro psa hodně silný, ale proč by ne, kdyby jsi to zkusila tím svým způsobem, nezbývá nic víc než teda parádně velkou trpělivost :-D a že vám držím palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2013 21:02 Muž Buba - Gump [262] - Teriéři
je to lovecké plemeno jeho pudy sa proste nezaprú
:-) neviem či by to privykanie pomohlo ale skúsil by som to .. u nás je to rovnaké ale u tohto plemena aj žiadané
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2013 20:52 Žena myspu [276]
Když už tady tak probíráte tu myslivost, lze třeba i časem docílit toho, aby pes celkem i zvěř ignoroval? Ten náš je denně ve styku s celou škálou zvířat, běžně je ve styku se slepicema, neublíží kočce, není agresivní ani na zakrslého králíka, běžně se procházíme po pastvách, kde je volně dobytek a nebo chodíme do místního kravína, kde pobíhá mezi selátky, očuchává telata a neublíží. Přitom je taky z části 'bojové' plemeno. Ale teda v lese je to hrůza. Žijeme v malé vesnici, kde prostě v těch lesích jsou srny běžně a potkáváme je pořád, ale ten šílenec to nemůže vystát a kdyby měl možnost, sežral by. Jenže mě tak napadlo, že bych mohla zkoušet probourávat ten problém, když už máme kolem kopce a hezky se vidí do okolí si občas s pesanem někam sednout a pozorovat je, aby věděl, že je to běžný že tu jsou a budou. Vždycky jsme totiž dělali techniku, že jakmile se nějaká zahlídne, tak okamžitě jít opačným směrem - nejlépe tak, aby si pes srn ani nevšiml, což se nám i daří. Myslíte, že kdyby jsme ho na srnky přivykovali, třeba tím sledováním a tak, že by časem i probíhající srnky ignoroval nebo je to špatný nápad? Mimo to se omlouvám za vkládání do tohoto vlákna, ale když už to tu probíráte..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.04.2013 19:47 Dracula Re: micz
Nic časem nepoznám, správný myslivec je holt správný myslivec a to že jsou lidi s**ně, tak to jsou všude ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.04.2013 16:08 Muž micz [165] Re: Dracula
No napsala si to všechno hezky, ale časem poznáš že realita je jiná. Holt si borci myslí, že když mají flintu tak jsou něco víc... Dál už se o tom bavit nebudu, mám na ně svůj názor a hlavně to sem nepatří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2013 13:57 Dracula Re: micz
A ještě něco... Myslivecká stráž je oprávněna zastřelit psa při honitbě, kvůli rušení zvěře, pronásledování či běhání po revíru ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř, pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební; tj. pokud je bílým obojkem myšleno označení psa jako záchranářského nebo zdravotnického či slepeckého, nesmí jej myslivecká stráž zastřelit. Taktéž nesmí zastřelit psa loveckého, ovčáckého a služebního. Pokud pes jakýkoliv jiný, než je uvedeno shora bude bez vlivu svého majitele pronásledovat zvěř, dále od obydlí než 200 m, je myslivecká stráž oprávněna psa zastřelit. Řekli ti to při honitbě? To ano, tam je myslivecká stráž a psa zastřelí, nemá tak co dělat, ikdyž toto mě též mrzí, ještě že u nás při honitbě zatoulané psy nestřílí, snaží se ho odehnat, ale takových myslivců se moc nenajde, bohužel.

„Slibuji, že jako myslivecká stráž budu s největší pečlivostí a svědomitostí plnit povinnosti při výkonu ochrany myslivosti, že budu při výkonu této činnosti dodržovat právní předpisy a nepřekročím oprávnění příslušející myslivecké stráži.“

Ale je to prostě jejich práce :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2013 09:39 Muž Buba - Gump [262] - Teriéři
beriem názory druhých, niekto nemá rad ,,myslivost,, niekto jagdteriéry v pohode ...
u psov je to ako vždy výchova, aj ja poznám takého pána čo so svojích psov robí zabijakov, u mňa to neplatí mne ide viac o to aby môj pes bol aj členom rodiny, s tým loveckým pudom pravda treba si zvážiť prítomnosť druhých zvierat ... kočky u nás byť nemôžu čo som aj rád :-) hydinu prenasledovala v kuse cez plot ... ale teraz čo ju mám rok už sa nad tým nezamýšľa ..
osobne som raz mal fenku stafforda bol to macek 40 kilový a hydinu lovila ustavične, nedáj bože aby niečo vyletelo z ohrady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   20.04.2013 00:04 Dracula Re: micz
No nevím jak ty, ale já tomu rozumím až moc dobře ;-) Loveckou kynologií se zabývám ;-)

Hajný je dnes trochu zastaralé slovo pro myslivce, v našem lese je myslivec pro tebe tedy hajný co se stará o les a vše živé, dále jsou tam dobrovolní myslivci co se s nim na honu a lovu domluví.

A není to pravda, nic z toho co tvrdíš ;-)
Hony - Je třeba zachovat kmenový či základní stav zvěře, aby nedošlo k jejímu přemnožení. Cílem honu je vyřadit staré a nemocné kusy. U drobné zvěře stáří moc poznat nejde, zde se počet odlovených kusů řídí procenty. Před jejím odlovem musí myslivec strávit pár dní v místech, kde se drobná pohybuje, aby získal představu o jejím množství.

Je to člověk, který ve svém volném čase rozvíjí záliby a zájmy ve prospěch myslivosti, ochrany přírody, kynologie, sokolnictví, střelectví apod.
Využívá svých schopností a zájmu o myslivost ve sportovních, uměleckých a kulturních oblastech.
Je ochráncem všech druhů zvěře.


Co dělá myslivec užitečného jo?
Aktivně ochraňuje všechny druhy zvěře.
Jeho cílem je pečovat o její kvalitu, chovat je v takovém množství, aby nepůsobila škody na zemědělském, lesnickém a rybničním hospodaření.
Má právo a povinnost zvěř chránit, cílevědomě chovat a lovit.
Jeho ochrana je rozšířena o zachování a zlepšení životního prostředí zvěře.
Pečuje o přikrmování zvěře v období nouze, správná výživa zajišťuje zdraví, plodnost, růst a vývoj mladých zvířat, zvlášť kritické je zimní a jarní období, protože v této době se v těle samic vyvíjí plod, u samců dochází k tvorbě paroží, zajíci se honcují a vrhají první mláďata, pernatá zvěř se připravuje na snůšku.
V době zemědělských prací v honitbě musí chránit mláďata, vysečená nebo poškozená hnízda vybírat, vajíčka přenést do umělé líhně a vylíhlá mláďata vypouštět obvyklým způsobem.
Zabezpečuje a udržuje vodní zdroje – rybníčky, zřizují se napajedla a upravují studánky.
Zakládá trvalé nebo dočasné remízky.
Zakládá políčka pro zvěř, vysazuje dřeviny a keře, kterými se zvěř živí.
;-)

Ale k bojovým plemenům to fakt nepatří
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 21:46 Žena pavoucica [703]
Švagrová s přítelem má dvě jagrusselteriérky, jsou to naprosto nevychované agresivní feny, které si troufly na naši Lupinu i v "jejím" domě, tedy tady u nás, když byli na návštěvě tak po ní vystartovali.Lupina jim ukázala místo a přidala se k ní i tchýnina stará kokřice Roxinka.Švagrová s přítelem psice omlouvají, že zanedbali výchovu a že nedokážou být k nim dost tvrdí, ale to je spíš tak na pár facek.Takovým lidem bych já psa nedala.Od té doby je sem neberou a Lupina jagrasselteriérky fenky nesnáší!!!Ale zase potkáváme psa jagrussla a ten je vzorně vychovaný a poslušný, Lupina má Arturka ráda a vždycky si spolu hrají až do roztrhání těla ano
Lupina má v sobě třeba silné lovecké pudy a já ji v lese na volno nepoštím, vím že kdyby viděla zajíce tak by neposlechla.O husky se píše, že když chytí stopu tak jsou selektivně hluší.To znamená, že přestanou vnímat okolí a jdou si za svým. :-D Už jsem měla tu zkušenost několikrát tohle u ní pozorovat, takže bez vodítka v lese u nás neexistuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 21:45 Muž micz [165] Re: Dracula
Dracula napsala: Já ti to řeknu s těmi myslivci po lopatě :-) Nebýt myslivci, tak kde by les jako byl?? ;-) Nikdo by se nestaral o stromy, zvířata by se přemmnožili, některé druhy vyhynuli, lezli do domů, do měst, všude samá nemoc od zvířat, no to by bez nich byl svět teda ;-)

Popravdě je vidět, že tomu moc nerozumíš. O stromy se myslivci nestarají to má na starost hajný potažmo vlastník lesa. Přemnožená zvěř je tu již několik let a nejsou schopný s tím nic dělat. Některé druhy vyhynuli opět jen díky myslivcům. Lišky a kuny ve městech běžně jsou. Nehledě na to, že je v lesích bordel jak prase což je myslivcům taky vcelku fuk. Letošní zimu jsem ani moc často neviděl seno v krmelcích. A poslední věc jsou jejich výhružky odstřelem psa který je na volno v jejich honitbě(les,louka atd) a někteří jsou opravdu schopni to udělat i když toto smí vykonat pouze lesní stráž... takže jakej mají pro nás myslivci přínos? Prakticky žádnej....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2013 21:26 Dracula Re: micz
Já ti to řeknu s těmi myslivci po lopatě :-) Nebýt myslivci, tak kde by les jako byl?? ;-) Nikdo by se nestaral o stromy, zvířata by se přemmnožili, některé druhy vyhynuli, lezli do domů, do měst, všude samá nemoc od zvířat, no to by bez nich byl svět teda ;-)

A stěmi jadteriéry - to je tvůj názor, ale nevíš co je to doopravdy zač, ke zvířatům má dobrý vztah, to samé i k dětem, dědeček jakožto myslivec má 6 takových a ani s jednim nikdy nebyl problém a to je chová už řady let..

to je prostě výchovou, lidmi a zase lidmi...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 6

Zpět na obsah sekce Chování psů • Zobrazeno 2226x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/643?od=51