Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

"Bojová" plemena

 

NápovědaFórum » Chování psů  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
"Bojová" plemena
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2012 12:05 Žena PhoebeAdel [1839] - papillonci a jíní milí pejsci, foto, knihy, hudba
Jen čtu ty články a odkazy a je mi z toho na nic. Myslím, že ten zákon zase vymyslel nějaký chytrák. Prostě tohle omezování mě irituje. Ono je to u všeho. Ale jediný je, že můžem bojovat a ne koukat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   31.10.2012 21:58 Muž prasan [897] - TeriéřiRe: petrab
Naši poslanci nedokážu nič poriadne.Trápia ich Ježiš a Mohamed. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2012 19:44 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: DaD
No, je to furt dokola, řešej se "bojový" rasy vůči člověku a přitom vůči člověku může bejt hryzací plemeno, resp. pes, jakejkoliv. To, jak se zabezpečí, aby mi někdo nesežral můj čtyřnohej majetek na ulici zase kde nic tu nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2012 17:58 Muž prasan [897] - Teriéři
Fakt už na ten zákon nemám slov. ble
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   31.10.2012 17:25 Žena DaD [745]
Taky mě to vytočilo. Ta pokousání jsou přehnaná, u nás v ulici kouše jen yorkšíračka. Jedna ovčanda tu mírně rafla dítě do zadku (vlezlo mu za plot a bralo hračku), nic strašného ala sežrání se nedělo. Problémy jsou spíš pes-pes, ale to se tedy podle plemen nedá (osobně se bojím dvou zuřících pitbulů, ale to už jsem někdy psala). Statisticky jsou katastrofou kokři, jezevčíci. A ovčáci kvůli počtům chovaných jedinců, procentuálně nevím, nevím. Kolik ovčáků je v útulku, kolika se lidi zbavují, když už nemůžou pro věk hlídat, je to spíš chudák plemeno. A to i předtím mají "psí" život. Štve mě to. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.10.2012 22:25 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: DaD - A MUSÍ TO VEN!!!!!
A divíš se? Máš potvoru (koukni, nejdřív nasaje pach kořisti a pak se vrhne na houpačku hafici.net/fotogalerie.php… coze ), i já ( mrkni, jak se eště předem volizuje hafici.net/fotogalerie.php… coze ) dyk jsou to žroužové všichni do jednoho! Je to desítky let nejčastější plemeno na každý vesnici za plotem a zhryzali už kde co, jestli je to jistý, to se teprve řeší, tedy tak to chápu já, přiznám se, že jsem to až tak do detailů nepročítala, jistě Nika bude vědět víc.... Přidali to tam, podle mě, kvůli tuně vohlasů alá - proč bull plemena? - vždyť vlčáci a támhleti jsou taky nebezpeční! Každopádně holt budeš sedět doma na zadku a Berucha vyrazí místo do Tater, do Krkonoš.

Jinak mě spíš udivuje, že je tam Československej vlčák, páč ani ten největší saďour si do těhlech zákonů nestrká národní plemeno.

JINAK TEDY, ABY TO NEBYLA JEN SRANDA, UVIDÍME, CO SE Z TOHO V KONEČNYM DŮSLEDKU VYVRBÍ. Každopádně je to tak, že lidí přibejvá, psů přibejvá, debilů přibejvá, průserů přibejvá, takže neni divu, že jednoho dne se prostě někdo nas...... a odnesou to ti, co za to nemůžou. Nejhorší na tom je, že je to narychlo a v averzi, takže to nebude zcela fungovat, protože kdyby to mělo bejt tvrdý a hnusný ale funkční, pak by to muselo bejt měření stejnym metrem pro všechny a udělaný tak, že ZA SVÝHO PSA ZODPOVÍDÁM, TAKŽE ZAJISTIM, ABY SE NIC NESTALO A KDYŽ NE, TAK MAM PRŮSER A PROSTĚ VO NĚJ TŘEBA PŘIJDU. JENŽE TO BY NEJDŘÍV MUSELY EXISTOVAT FUNKČNÍ ZÁKONY PRO LIDI. A ty nejsou, takže pak nemůžou fungovat ani tyhlenc. Možná dojde k selekci, genocidě atd., ale prevence a zajištění toho, že se napadení sesumíruje do co nejmenšího množství, zase nebude.
To bys viděla, jak by si každej pak dal bacha a ti, co maj dneska nejvíc frajerskejch keců by byli taaaakhle mrňavý, kdyby se báli, páč by prostě bylo jasný, že za průser zaplatěj tu nejvyšší daň.
A těch pár mezi tim množství lidí, alá zloděj, vrah atd. by bylo už někde jinde a o něčem jinym, né o běžným pejskaření.
No a to jsem se vytočila.

Celkově mě na tom ovšem nejvíc dostává to, že vymejšlej nesmyslný plemena, který jako maj žrát lidi. To je prostě - PRO MĚ TEDY - naprostá hysterie a zuřivost.

Zatim čau /musim si jít dát obklad na kotník, sejmul mě při vynášení koše do popelnice sousedovic vořech, kerej se loni narodil jezevčici Novákovejch v ulici/.

;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2012 21:08 Žena DaD [745] Re: Nika
Tak to je šílenství, je to s těmi ovčáky jisté??? To snad ne. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.10.2012 20:29 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Nika
Tááák a Geruška bude emigrovat za Egonkem! hop love
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2012 20:19 Muž Buba - Gump [262] - TeriéřiRe: petrab
pýtam sa , vďaka teraz to už viem :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2012 20:18 R Žena Nika [755] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká – :(((
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2012 20:04 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Buba - Gump
konstatuješ a nebo se ptáš?
www.pespritelcloveka.cz/…

www.birdz.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2012 19:48 Muž Buba - Gump [262] - TeriéřiRe: petrab
chcel som staforda -- čo znamená sprísnené držanie :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2012 19:33 R Žena petrab [10528] - foto, veterina – !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2012 22:07 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Buba - Gump
No, taky kdyby projevili jen kapku agrese, byť ze strachu, vůči člověku, skončili by jinak, než v areně kvůli prachům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.10.2012 20:17 Muž Buba - Gump [262] - Teriéři
tu je ukážka akí dokážu byť psi aj po tom čo im hrozní ľudia urobia ( žiadne známky agresie skôr radosť z toho že ich vidia a dostanú pohladenie), a tie šteniatka dúfam že sú z toho vonku rozzureny no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.10.2012 19:48 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.10.2012 23:16 Muž prasan [897] - TeriéřiRe: sarka
Ostnáč má aj Jaime,ale nie preto,že by som ja chcel robiť frajera.Preto,lebo ho Jaime dostala ako darček a fakt jej pasuje.Popočúvam aj RAP,no nohavice nosím riadne od pásu.A presne ako v tvojom prípade ak k nám pribehne dáky pes a začne zapárať,tak som najhorší ja.Resp.moje bojové plemeno.
Ľudia sa nechávajú manipulovať TV,rozhlasom a bulvárom alá BLESK.Takže aj toto všetko považujem za jednú obrovskú frašku(zákon o držaní nežiadúcich psov)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2012 22:54 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: sarka
sarka napsala: jenže staford se jen tak nenechá............ milovala našeho křečka, nechala ho po sobě lézt. Když se nám narodila kůzlata, tak jim chtěla dělat hodnou tetu. Byl to ten nejhodnější pes jakého jsme kdy měli.
no a je to o tom, jsou plemena, která jsou podřízená, ta, která jsou dominantní a před jinýma sebou automaticky neplácnou a ráce, o které je zde řeč ,nezápasila nikdy ani s lidma, ani s kůzlatama a ani s křečkem love ;-)



JINAK:

V poslední době stále přemýšlím (taková FATA MORGÁNA nebo SCIENCE FICTION v naší super republice), jak by se dalo co nejjednodušší cestou vyřešit to, co řeší všemožné zákony všemožných zemí genocidou - selekcí určitých zvířat alá Adolf.... To nikdy nebylo, není a nebude nic dobrýho.
Přemýšlím rozjet diskuzi na toto téma, ale pořád mám jakousi klapku, neb v kostce mám na to vyhraněnej názor a není moc pěknej. Protože to, aby to fungovalo, musí být JASNÝ, STRUČNÝ, PŘESNÝ, PLATÍCÍ PRO VŠECHNY STEJNĚ A NATOLIK ŠOKUJÍCÍ A VARUJÍCÍ, ŽE BY TO FUNGOVALO DOOPRAVDY. A v takových záležitostech je - BOHUŽEL - na prvním místě STRACH z postihu. Ten by měl být v tomto případě ovšem alarmující. Nějak mě totiž už unavuje furt dokola DENODENNĚ poslouchat, kterej pes koho a kde a jak napad, pohryzal, zahryznul apod. Něco se s tím totiž udělat musí. A nechceme-li se dočkat podobných cancoidních příšerností alá Lennox nebo Slovensko (neb řešit se to jednoho dne bude), nebude-li to velmi razantní (vždy s obrovským až nechutným rizikem pro zvíře !!!), v souvislosti se stoprocentní zodpovědností člověka za svýho miláčka , nebude to fungovat nikdy a bude hůř.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   26.10.2012 10:15 Žena sarka [401]
Všechno to záleží na lidech, jak si psa vychovají. Tihle psi nejsou snadní na výchovu, to přiznávám, ale každý pes potřebuje výchovu. Jako příklad : babička má toy pudlici a to je takovej spratek, že je jediný že to je tak malej pes, jinak jsme všichni sežraní. Když vidím lidi co dneska mají většinou pitbuly, tak se mi dělá špatně. Většinou to je mladík s kalhotami u kolen, pes má na krku ostnáč a hošan ho táhne na 30 cm dlouhém vodítku. Být tím psem, tak by taky kousala. Tito psi nejsou od přírody zlí, děláme to z nich my lidi. Naše Elza je to ho důkazem. Velké chlupaté psy neměla ráda, jen díky špatné zkušenosti. Jela jsem na kole, ona běžela vedle na vodítku. Najednou od domu vyběhl ovčá a skočíl jí na záda, jenže staford se jen tak nenechá, takže milého ovčouna zbouchala pod sebe a zakousla se mu do krku. Mezitím od baráku vyběhl majitel ovčáka a začal mi Elzu mlátit lopatou, aby psa pustila. Musela jsem ji vyškrtit, psa naštěstí pustila. Pes zmizel s jekotek za barák a já od chlapa dostala vynadáno. Samozřejmě jsem se nenechala. A od té doby Elzička neměla ráda cokoliv chlupatého a většího než byla ona sama. Jinak nikdy nikomu neublížila, milovala našeho křečka, nechala ho po sobě lézt. Když se nám narodila kůzlata, tak jim chtěla dělat hodnou tetu. Byl to ten nejhodnější pes jakého jsme kdy měli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 21:21 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
Já vám, lidi, u tohohle tématu fakt trpim. Řešit furt dokola nějaký boje s lidma.
Bullovitý plemena jsou prostě dominantní vůči ostatním psům a tedy se často perou a to nikoliv s lidma. Ani si nedovedete představit, jak teď trpim ohledně navrhovanýho zákona na Slovensku (nejen). Kdyby se řešili psi mezi sebou, pak polemizovat můžu, ale důvodem jsou zase jen lidi a to mě naprosto vytáčí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   25.10.2012 17:48 Žena sarka [401]
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   25.10.2012 17:44 Žena sarka [401]
Fotka k příspěvku To je maso, co???? smich To byla naše Elzička, americký stafordšírský terier, dožila se krásných 15-ti let. Byl to milionový pes, neměla akorát ráda velké chlupaté psy, cikány, pochybná lidská individua a jehovisty smich .
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   25.10.2012 17:42 Žena sarka [401]
Chcete sem dát fotky jednoho zabijáka? Upozorňuju, že to není nic pro citlivé povahy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 14:53 Žena Terda [484] - JezevčíciRe: petrab
Jauuu... To ten náš neumí, za něj koušu já
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 14:52 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Terda
a co teprv boj s kotníkama!
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 14:50 Žena Terda [484] - JezevčíciRe: petrab
To nevíš že jezevčík je bojové plemeno? :-D Takovej boj s hlodavcema to je dřina smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 14:39 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: ROY
Že by lidský bojový plemena? smich
Proto nemluvíme o bojových psech, ale o psech "bojových", pro neznalé a různě ichtylní týpky jsou BOJOVÁ ta, o kterých si myslí, že žerou lidi, pro ostatní jsou "BOJOVÁ" ta, která byla šlechtěna za účelem boje v ringu mezi sebou (všemožný ráce či jejich kříženečky),takže jsou víc či míň dominantní vůči ostatním psům, né vůči lidem. No a možná se najde i třetí sorta, který za bojový považujou všechny, kteří někdy někoho hryzli. I pidi voříšky, jorkšíry, jezevčíky, prostě velký bojovníky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.10.2012 09:51 ROY – Můj názor
Bojový pes neexistuje je pouze bojový majitel :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 22:25 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2012 20:21 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2012 14:57 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Dracula
jo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2012 14:49 Dracula Re: petrab
Dá se to podepsat i jako občan ČR?? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   23.10.2012 10:04 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2012 00:44 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
www.rozhlas.cz/…

rozhlas.cz:
Chov nebezpečných psů, hlavně stafordšírských teriérů a pitbulů, vysloveně zakazuje nebo omezuje hned několik evropských zemí. Velká Británie ho zakázala už před více než 20 lety. V Německu zase musejí majitelé chodit se svými mazlíčky na pravidelné kontroly charakteru psa. Agresivního jedince okamžitě utratí. Speciální průkaz a zkoušky zavedli třeba v rakouské Vídni. V Dánsku roce 2010 zakázali hned 13 bojových plemen. Tito psi se nesmějí dál rozmnožovat. Štěňata, narozená po 17. březnu 2010, musejí majitelé prodat do zahraničí nebo je utratit. Dříve narození jedinci musejí dožít na vodítku a s náhubkem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2012 00:18 Muž prasan [897] - TeriéřiRe: petrab
ano ano ano
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.10.2012 11:01 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: prasan
páč jakmile se otočí pes proti člověku, je to vina lidí, vždy ať už to má jakejkoliv důvod, pakliže se psi poperou mezi sebou, může za tím být nejen člověk, ale i strach, teritoriální chování, dominance atd.... jenže to ti, kteří do toho kecaj asi nikdy nepochopí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   08.10.2012 10:26 Muž prasan [897] - TeriéřiRe: petrab
petrab napsala:
Navíc nejvíc napadení lidí psem bejvá v rodině a nejvíc psů na ulici. Vo čem to asi svědčí...

O ľuďoch. ano potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   08.10.2012 09:45 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: prasan
No a je to furt dokola. Vymejšlej se tupý zákony, který maj jako vochránit lidi před psama, přitom by stačilo tak málo, čímž by byli ochránění nejen lidi, ale hlavně zvířata - a to je pro mě prioritní, protože napadenej pes psem je, oproti napadení lidí, dnes a denně.
Navíc nejvíc napadení lidí psem bejvá v rodině a nejvíc psů na ulici. Vo čem to asi svědčí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.10.2012 21:19 Muž prasan [897] - TeriéřiRe: petrab
Tak som to asi zle zachytil ja,prepáč.
petrab napsala:je to stále dokola o BOJI mezi psem a člověkem, nikoliv jak má být správně pro neznalé - o boji mezi psy.
A toto je úplná pravda. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.10.2012 16:29 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: prasan
jaký chytila?, vlčáci jsou na předních příčkách, kdož žere lidi
jako vždy je to o lidech, ale nikdy bych si např. nedovolila tvrdit, že NO není nutno důsledně vychovat a vycvičit a vždy být ve střehu, co se týče jeho temperamentu, což často slyším, páč je to ráce, kterou si i dnes může kde kdo koupit pomalu za pakatel - a vždy to tak bývalo - a je jedním z nejčastějších plemen, kteří jsou pohození na každý venkovský zahradě a zcela nevychovaní a často nebezpeční, vůbec mě teď neudivuje, že se mohou na onen seznam dostat, co se týče nebezpečí pro lidi, protože je to stále dokola o BOJI mezi psem a člověkem, nikoliv jak má být správně pro neznalé - o boji mezi psy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 20:05 Muž prasan [897] - TeriéřiRe: petrab
Ho hóó,nenarážal som konkrétne.Chytila si ma za slovíčka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 19:41 Žena Terda [484] - JezevčíciRe: prasan
Z věty (a její obdoby) "On je hodnej, on nic neudělá" chytám psotník. Jinak u nás je nejbojovnější pes v okolí bišonek. Když jdeme kolem jeho vrat, tak to by je snad nejradši zbořil a když ho náhodou potkáme na ulici... no jde mi po psovi celkem systematicky. Naštěstí má normálního páníčka, kterej si ho zcupuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 16:39 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: prasan
prasan napsal: Nechcem sa teraz dotknúť majiteľov Nemeckých ovčiakov ,ale tuším figuruje na popredných miestach.

To se klidně dotýkej, páč např. u nás je to pravda pravdoucí už čtvrt století,žerem ffšechno, nejvíc robátka!

Těsně před smrtí zardoušením:

hafici.net/fotogalerie.php…

hafici.net/nadrz/822/d13380.jpg

hafici.net/fotogalerie.php…

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2012 16:23 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: prasan
prasan napsal:
,,Mám pustiť aj ja moju nech sa pohrajú?,,

KÉŽ BYCH TOHLE MOHLA POUŽÍT U NAŠEHO ŇUŇU NA HYENU!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.10.2012 15:58 Muž prasan [897] - Teriéři
Inak nemám proti dobermanom nič.Sú rovnako milé a poslušné,len sa im musí človek venovať.A súhlas,že aj malé plemeno vie byť agresívne i keď nie možno až na smrť nebezpečné.Ale o to viac otravné a dotieravé.Zažil som kopec drobcov čo ,,prudili,, a majitel-ky sa na tom ohromne zabávali,no ja som mal čo robiť aby som stíhal otáčať Jaime(na útok samozrejme reaguje útokom-i keď inak kluďas) aby nechmatla.A na slušné upozornenie prišla odpoveď:,,Veď on je drobný on neublíži,,
Tak som musel opäť odvrátiť palbu a odpovedať otázkov:,,Mám pustiť aj ja moju nech sa pohrajú?,,
No samozrejme Jaime sa rada pohrá ak je to slušný kamarát.Otravného a útočiaceho by pravdepodobne napadla.Ale vždy by som bol asi najhorší a potrestaný ja,pretože mám Pitbullterriera. :-(
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.10.2012 14:03 Žena Terda [484] - JezevčíciRe: pavoucica
Tak zrovna proti jackům a parsonům jsem už zaujatá. Chápu, že když maj vyžití, páník je vychovává a věnuje se jim, tak to můžou bejt úžasný pejsci, pro někoho, kdo chce se psem dělat nějakej sport a nemůže mít většího psa. Jenže on si je pořídí každej, protože maj roztomilej čumáček. Nevychovávaj je, protože to je přece malej pejsek a nechaj je lítat a prudit a z 90% to jsou agresivní potvory tone Jeden takovejhle malej prudič (pardon, ale jinak ho nejsem schopná nazvat) mi po malým vystartoval, když mu byli asi tak 3 měsíce, ještě malý štěndo a je z toho nenávist na celej život - oboustraná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   05.10.2012 09:43 Žena pavoucica [703]
My třeba pravidelně potkáváme dobrmana na vycházce a psík jakmile nás vidí začne skákat radostí a není k utišení s Lupinkou jsou totiž velcí kamarádi a vždycky si spolu hrají na packovanou :-D Vychovanějšího dobrmana jsem v životě neviděla a slečna majitelka je sice mladá, ale pejsek ji poslechne na slovo bez toho, aniž by ho musela trestat nebo bít....Zastávám názor že všechno je o lidech a už jsem zažila i arogantní a nevychované Jack russel teriéry....když to řeknu na plnou hubu tak většina z nich je agresivních a utočná, nevychovaná....a nejde tu jak tvrdí majitelé o temperament hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.10.2012 18:58 Muž Buba - Gump [262] - TeriéřiRe: prasan
dobre napísané, s tými čuvačmi a ovčiakmi pravda
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.10.2012 17:27 Muž prasan [897] - TeriéřiRe: Buba - Gump
Napríklad: Nebezpečné plemeno pitbullterrier - a čo je AMSTAF?Veď sa zachovala povaha len sa šlo skôr na design a líniový chov.Tak aký rozdiel?
AMSTAF je šlachtený z pitbulla.
Mal by sa zákon zamerať cestov rovnakého metra na každého arogantného majiteľa a nie na plemená.
Majiteľ si má dávať na svojho psa stále pozor a mal by ho zabezpečiť tak aby sa nikdy nič nestalo.Koľko krát aj cvičený ovčiak bez dozoru napadol človeka.Takže zviera je len zviera a zopakujem,základ je majiteľ a jeho prístup k veci.
Prečo v zozname nie je napríklad Slovenský čuvač? Na dedinách je práve tento ovčiarsky pes zodpovedný za časté napadnutie človeka.Nechcem sa teraz dotknúť majiteľov Nemeckých ovčiakov,ale tuším figuruje na popredných miestach.Na Slovensku asi najčastejšie chovaný a zároveň najčastejšie utočiaci.Prečo v zozname nie je napr.Doberman - rovnako často používané plemeno na stráženie a rovnako často útočiaci pri nedodržaní základných pravidiel výcviku a držania psa.Takže opäť majiteľ.Ten zákon je podľa mňa celý na ...
Zrušme všetky plemená,veď aj Pražský krysařík by mohol nedaj Bože dákemu z vlády odhryznúť prst. :-) A chlapík čo to navrhol? Čo ak má zlú zrážanlivosť a on by vykrvácal.To by asi položilo štát.Prísť o takú celebritu. :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2012 16:33 Muž Buba - Gump [262] - Teriéři
dnes som naživo pozoroval Aziata hrať sa s kamošovou bíglicou .. a vôbec nevyzeral krvilačne hmm

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [5] 6

Zpět na obsah sekce Chování psů • Zobrazeno 2226x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/643?od=201