Přihlaste se a využijte web naplno HAFICI.NET »

Napadení psa psem aneb rvačky

 

NápovědaFórum » Chování psů » Rvačky 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Napadení psa psem aneb rvačky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.09.2013 20:38 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Edit
Edit napsala:
Prosím houbaře dávejte svým psům koš! Poklepou se košema a vše je v pohodě.

palec palec palec


Prosím pejskaře dávejte svým psům koš! Poklepou se košema a vše je v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   22.09.2013 18:26 Žena Edit [3] - Společenská plemena – houbaři a jejich doprovod
Nechápu houbaře co chodí po lese a jejich pes bez koše a vodítka si pobíhá někde v jejich okruhu. Já si tak jdu lesem a můj pes poctivě koš a takový volně pobíhající pes bez koše ho napadne a porve. Prosím houbaře dávejte svým psům koš! Poklepou se košema a vše je v pohodě. no pokud bych svému psovi také koš nedala určitě by ten váš pes nepřežil!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.09.2013 05:54 R Žena Jarka [1804] - Společenská plemenaRe: koyack
Také se přikláním k názoru, že chyba byla na Vaší straně a že náklady by měly jít za Vámi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   21.09.2013 02:16 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: koyack (edit)
Osobně bych stála na straně souseda.
Co se týče platby za ošetření, záleží na lidech, jak se dohodnou. Jestliže toho nejsou schopni, může to za ně vyřešit např. úřad nebo soud. Jesli Váš pes pokousal jiného psa, měl byste ošetření zaplatit,zvlášť jedná-li se o souseda, a máte-li psa pojištěného /např. v poj. domácnosti/ proti způs. škodám, platba může jít z pojistky. Byla-li to Vaše vina, že se psi poprali a byl-li by při tom pokousán i Váš pes, pak není fér vyžadovat na sousedovi úhradu výdajů za vet.

V případě, že by došlo ke rvačce nepozorností Vás obou, pak bych rozhodně porovnala výdaje za veterináře a doplatila x přeplatila rozdíl. I tak ovšem může dojít k hádkám, kdo co způsobil...
V případě, že by vyprovokoval rvačku cizí pes a Váš ho při obraně zranil, jde opět o dohodu, protože k problému nedošlo Vaší vinou, ale Váš pes způsobil újmu - v tom případě si optimální situaci představím tak, že já nabídnu fin. úhradu za veterináře a soused ji odmítne s tím, že viníkem je on. Často jde ale jen o prachy!

Jestiže sousedův, byť provokující pes, byl na vodítku, pak výdaje by měly jít bez komentáře za Vámi.
Jestliže pokousal /jakkoliv/ sousedovic pes manželku, buď jste měli žádat o proplacení výdajů za lékař.ošetření, léky apod.

Patrně si budete již dávat větší pozor, co se týče zajištění psa, chybama se člověk často učí. Jestliže soused má z nějakého důvodu psa v tomto směru otravného, má ho ovšem přivázaného a jestli se mu na konci vodítka zmíjí šílená potvora, je to jeho problém, může to být z mnoha různých důvodů

V případě, že by případ musel být řešen v přestupkovém řízení, v podstatě by Vám sdělili - nebýt Vaší chyby, nestalo se to.

Jestliže nějaký pes provokuje ostatní psy, koleduje si o průšvih, ale na druhou stranu je to tak, že člověk je zodpovědný za své zvíře a je povinnen zajistit, aby jeho pes nezpůsobil újmu jinému zvířeti či člověku a jak to zajistí, je věc druhořadá, není-li daná zákonem. To, že se psi porvali před bytem na chodbě není nic neobvyklého, protože prostor považují oba za svoje teritorium a hlídací reflex je mnohonásobně v takovém prostoru posílen. O to více by se měla zvířata hlídat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2013 14:33 koyack
Po třech měsících jsme se vrátili s rodinou a naším Vestajem do bytovky, když jsme vykládali bandáž a psa jsme šoupli za dveře bytu/ které náš nejmladší synek bohužel v tom fofru zapomněl zavřít/ vyrazil náš věčně zvědavý soused se svým pejskem na kontrolu a jelikož sousedovic pejsek provokuje všechny psy v okolí a samozřejmě i toho našeho(mimo jiné lehce pokousal i mou manželku, což jsme nijak neřešili). tak to náš pes asi už neunes a na psa vyletěl a porvali se. Je mi jasné,že chyba je na mé straně, protože soused měl psa na vodítku. Ale zajímal by mě Váš názor na placení za ošetření sousedovic pejska. Já pokud si dobře pamatuju náklady se dělily na půl, v rámci dobrých sousedských vztahů. Jde mě jen o váš názor a žádnou právnickou radu. Dík koyack.




 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.05.2013 22:20 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: anargo
De*bilové bydlej všude. Tady se to řeší dnes a denně. Přesně tyhle situace, eště Tě lidi seřvou, co máš jako kecy. Pepřák klidně použij, když na Vás pes vylítne, pak to majiteli řekni a doporuč mu, aby opláchl důkladně psovi hlavu pod tekoucí vodou, vysvětli mu, že si už psa po další pokousat nenecháš, že Ty ho máš jištěnýho a že si nepřeješ, aby k němu kdokoliv letěl, protože pepřák by měl zabránit útoku. Vymysli si třeba, že je Tvůj pes nějak nemocnej a že by nepřežil další operaci apod. V případě, že by majitel tvrdil, že jeho pes je jen provokatér, ale nehryže, pak mu sděl, že je Ti tedy líto, žes pepřák použila, ale že psa neznáš, že Tvůj by ho mohl pokousat a tím jsi zabránila rvačce, žes ho sprayem odehnala, můžeš mu klidně i nabídnout telefon s tím, že mu ráda uhradíš oční kapky, bude-li mít účet od veterináře. Jestliže půjde o psa, kterej neletí druhýho "zabít", ale jen to zkouší, je pravděpodobný, že si bude pro příště pamatovat jen napřaženou ruku a už se nepřiblíží. Je to hodně nepříjemný a fakt to v očích štípe. Jestliže ale půjde výjim. o jedince, který na A. vylítne za účelem ho prostě nekompromisně sejmout, což zase není až tak běžný (to tady např. řešíme 10 let s místní "hyenou", může se i stát, že Ti nepomůže. Co se týče rozprášení spraye, hl. v případě větru, i to se může stát, náhoda je blbec. Jestli A. poslouchá dobře, je vhodný ho šoupnout za sebe a vyrazit proti psovi s pepřákem sama a zároveň ho seřvat se silnou gestikulací.I to někdy pomáhá. Pakliže máš spray dražší a dobrej, tak hlavní proud zasáhne iks metrů před Tebou druhýho psa. Já jsem ho použila jen zcela lehce, nebyla vichřice, ale docela větrno a druhý pes se otočil a odběhl a okamžitě ho začly štípat oči, šlo ale "jen" o psa nevychovanýho, což jsem ovšem nemohla vědět.
V případě, že by se již začli psi rvát, je lepší zasáhnout psy oba a rvačku přerušit, než si vlastního nechat zhryzat s rukama za zády.

Jak máš ubránit svýho psa před druhým se řítícím k Vám? To řeším dnes a denně a po našich zkušenostech Ti neodpovím. Velmi důležité je se nebát a řešit to za psa sama (bohužel u nás to vyústilo k strachový hysterii na obou stranách a ačkoliv jsem to důsledně napravovala, následující zážitky nás vrátili zase zpět). Dokud nebude zákon na náhubky a přísný postihy, bude to pokračovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2013 07:56 Žena anargo [1504] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká
Pravidelně chodí k naší zahradě na cestu pán,co má dobrmana,který už Arga párkrát napadl,že tam chodí na cestu jim zakázat nemůžu,ale když řeknu svýmu psovi at maže od brány,tak mi na to pán odpoví,však ho nechte,at si spolu poštěkají,no to už mi fakt hlava nebere.

Zrovna včera jsem se ale rozčílila pěkně,hrála jsem si s Argem,když tu k bráně přiběhne ohař,který je známý tím,že už párkrát někoho pokousal,jasně že Argo ho letěl vyštěkat,majitelka stojí,čumí,pak laskavě zavolá na psa a ten nic,nejenže je nevychovaný,ale vůbec ji neposlouchá a ona si frajerka s ním jde na volno a ještě bez koše tone ,no to už do mě vjel fakt vzek,nebýt za plotem,ale třeba na cestě k zahradě,tak mám stopro pokousanýho psa.když jsem to babě řekla,že je teda jako dobrá,že když ví že pes je zlej a chodí s ním bez koše a na volno,tak mi na to odpověděla,že věděla,že jsem na zahradě,já jí říkám,že ale příště na ní být nemusíme a že svýho psa pokousat nenechám,čuměla jak puk,cvakla ho na vodítko a snažila se ho odtáhnout,když už se pes rozešel,tak za ním vlála jak prapor.nosím sebou v tašce pepřák a v případě napadení mýho psa ho použiji,může si pak na mě majitelka stěžovat?bráním přece sebe a svýho psa před napadením ne?kdyby nebili lidi nezodpovědní a nebyl by pro ně problém nasadit psovi náhubek,tak by bylo daleko mín problémů.nemůžu tím pepříkem ohrozit i svýho psa?jak ho mám ale ubránit před psem který se na nás řítí??

Jo a to ještě ta co má toho ohaře,když se s nimi potkáme mezi zahrádkama,tak vezme vodítko a omotá ho honem,kolem nějaké tyčky u plotu aby vůbec psa udržela,už jí jednou vykloubil i rameno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2013 11:09 Jarda – Re: HOUP
Páčidla, klacíčky, provázky.... . . pes kterému stoupne adrenalín při zápase klidně kousne i do ruky s klacíčkem. Důležitá je osobnost člověka co provádí úkon. Těžko bude ukoktaná ženská vrážet klacíčky do tlamy naštvaného NO.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   09.05.2013 12:48 Žena Pantheracom [9] - Pinčové, knírači, molosoidní psi – Pro Děčín
Snad někomu pomůžu.Po Děčíně,konkrétně Staré město,směrem na březiny,se opět vyskytuje známá postava bezdomovce se vzteklým psem.Mohlo by se jednat o křížence boxera s něčím.Tento člověk pokud je pod vlivem alkoholu štve psa na jiné pejsky:slovy trhej,trhej,stojí opodál a má z toho zábavu.Vždy se to řeší odchytem psa,ale za pár dní ho má zase.Nechápu to,ani moji známí.Kolega z práce o pejska díky tomuto individuu málem příšel.Dejte si pozor,často bývá vídán jak prochází ze starého města na březiny podél břehu ploučnice,kde se vyskytuje hodně pejsků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2013 14:08 R Žena petrab [10528] - foto, veterina – CO MĚ DOVEDE POTĚŠIT
potěšit mne dovede sem tam mail, který dostanu, např. ten dnešní hop

"Vcera jsem videla na Cibulkach HYENU, ale z dalky, schovala jsem se za rostim.Doufam ze uz brzo umre, lez pomalu a klepaly se mu zadni nohy. Verim ze v pripade rvacky se probere ale jinak vypadal ze to ma za par. baba dostala rozhodnuti o predeleni bytu pro socialne duchodce...."
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 17:12 Žena HOUP [1532]
:-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 13:20 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: HOUP
E. dojel na to, že ho tenkrát držel pitbul čtvrt hodiny mezi barákama a páníček Ichtyl zapomněl páčidlo doma
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 11:00 Žena HOUP [1532]
nejvíc pro mě znamená že mi holka důvěřuje vidí psa--a sedne si neuhne a věří mi--že ji ochráním--je to fakt zázrak že se z toho dostala---já to odležela..:-(ale už snad bude jen dobře--------u Hopi jsem našla v tom jejím kožíšku až po asi 10 dnech za krkem jizvu 4 cm velkou--a jeji hrudník byl oteklý asi tak 10-dnu--ale jinak jsme v poho---dostala jsem i páčidlo od kamarádu Buliku---takže tet důvěra-zbrań-a nemit strach--to je to nejdůležitější-------------a nemít kamarády co maj buliky--tak bych nevěděla že mam použit klacek---------to by má Hopi už asi nebyla:-(byla by uškrcena...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 09:54 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: HOUP
Gratuluji Ti k tomu, že není Hopi zraněná fyzicky a vzhledem k jejímu věku a povaze předpokládám, že se se stresem vyrovná a nezačne se projevovat postraum. agresivitou.
Z těchto incidentů ble ble ble ble ble a to, že majitel dogy se choval slušně je sice fajn, ale nelze to vyvážit tím, že se to kvůli němu stalo.
Z podobných důvodů, bohužel i opakovaně s otřesnými zážitky a důsledky jsem téměř přesvědčená, že jednou si už žádného psa nekoupím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 08:14 Žena HOUP [1532]
Fotka k příspěvku ahojky--chci se podělit možná to někomu pomůže------------dne 11 ledna--jsme byli s HOpinkou na prochjad--bylo fajn napadl čerstvý sníh a užívali jsme si to:-))------------ale pak to přišlo šel kolem chlap hrál si s pejskem prošli kolem v poho---ale až byli asi od nás tak na 20 metru psovi ruplo v kouli a utíkal k nám to že utíkal jsem jen vycítila bo bylo bílo a pes byl bíly byla po argentinská doga tak přes 50 kg určitě:-(a začalo to-------moje Hopi má 35kg--fena ji vzala do zubu a házela si sní---pak přiběhl majitel a svalil dogu na zem ta furt držela Hopi v tlamě--dusila ji.......Hopi měla oči z důlku ven--a chlap strčil svoje ruce do huby té dogy..a pak-.......... JÁ VZALA KLACEK A STRČILA JSEM TO TE BESTII MEZI ZADNÍ STOLIČKY--A SMĚR DO KRKU--------ta fena pustila Hopinku, Hiopi odběhla tak 100 metru chvěla se--- chlap měl všechny klouby od krve a jeho Fena krvácela z huby--moje Hopi šok já šok------------kolemjdoucí pán mi ji pomohl něžně připnout a Hopinkumi dovedl--ta se ke mě točila zády---připoutala jsem ji na dlouhém vodítku ke stromu a nevšímala jsem si ji---majitel feny mi dal své číslo já volala na policii--a ti řekli že jde o psa tak je to nezajimá--tak jsem jim řekla že jsou kreténi a položila telefon policajti pak volali zpět vzal to pan co mi pomáhal s Hopinkou moc hodný člověk..řekl jim situaci.-Já nebyla schopna mluvit------------------------a co pak cesta co trvá 5 minut nám trvala pul hodiny--Hopi se strachy pokakala i počurala i zvracela-přišel nám naproti manžel do té doby byla Hopi v šoku až po 3 zavoláni najednou zkrat a Hopi běžla k manželovi ,,já seděla v šoku na lavce podle telefonátu--napadeni trvalo několik minut-co se přesně dělo mám jak ve snu------a nebýt manžela a kamarádky na telefonu která mi říkala nechláchol ji nech ji tak tak bychom asi s Hopi tet neexistovali jak tet existujem:-(

.........................
takže jestli můžu poradit pokut vás napadne nějaky pes a už je zakousnutý tak mezi stoličky vypáčit čim koliv co mate po ruce já měla naštěstí klacek
pak nechat pejska v klidu neutěšovat---a je prima mít druhou osobu při spolupráci--zaprvé aby tu bestii držel protože až se pustí bude chtít si kousnout ještě--a ani útěk vašeho psa vám nepomůže:-(a pak další osobu co za vámi přijde a bude se chovat jako já jdu kolem a jdu se pozdravit s tvým psem-----------------------no to je snad tak vše snažila jsem se to napsat v klidu ale i tak po měsíci se mnou cloumaj emoce:-(Pavlína-
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 12:50 Žena Terda [484] - Jezevčíci
Dneska jsme šli s Bertíkem na veterinu jen na kontrolu. Máme to kousek, příjemnou procházkou, tak jsme šli pěšky. A v parku koukám bígl. Holka na lavičce mobiluje a co pes dělá nezájem. Bígl hned k nám, vrtí ocáskem jakože kámoš, tak ten můj blbounek taky zavrtí ocáskem, že taky kámoš. Nikdo se neježil, nešponoval, nikdo neházel ksichty a já nic zlého netuše jsem usoudila, že jedno očmuchání nás nezdrží a nezabije. Než jsem se já i Bertík vzpamatovali, bígl vystartoval. Takže jsem stáhla hned psa za sebe. Ten chudák koukal "proboha co se děje, dyť se tvářil jako kámoš?" a holka nic. Teprve se zpožděním se zvedla a velmi pomalu si šla psa, kterej se na brtíka pořád snažil dostat, odlovit. Ani ho neokřikla. Prostě nic. Já byla natolik rozhozená, že jsem na ní možná spustila až moc zhurta (jenže ta její laxnost mě vytočila na nejvyšší obrátky), že když se jí pes rve, tak ať si ho vodí na vodítku nebo ať mu dá košík. Holka kouká jako jako vyvoraná myš, že prej on se nikdy nerve, že on poprvé. No to jí můžu věřit nebo nemusím. Pěnila jsem neskutečně. Bert byl naštětsí celej, krev netekla a se zádama mu taky snad nehnul. (Toho se teď bojím nejvíc), jen byl vyjukanej co se to stalo, protože to nečekal stejně jako já. Tak se ptám dá se tomuhle vůbec předejít? Jo když vidím, že je pes našponovanej, ježí hřbet, to se klidím rovnou, ale tenhle přišel a kamarádsky vrtěl ocáskem. Bertík to samý, takovej ten výraz "Jé kamarád, budeme si hrát". A ani k sobě nestrčili čumák a už po něm skočil. Bertík se ani nebránil, ani nezavrčel. Nerada bych aby mu nějakej podobnej zákeřník, co startuje bez varování ublížil, ale úplně ho od psů izolovat nemůžu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.05.2012 07:55 Žena pavoucica [703]
Naštěstí my tohle zatím neřešili, Lupinu pouštím jenom když sem si na 100%ˇjistá že nikde není další velký pes se kterým by se mohla servat a ti co k ní přiběhnou a chtějí čmuchat a nelíbí se jí tak začne vrčet a krčit nos.Vždycky pak pejskové odtáhnou pryč hmm Jednou sem teda měla strach.Protože k nám přiběhl rotvajler bez vodítka a košíku....Slečna co ho venčila se věnovala psaní sms a pes ji vubec neposlouchal rozzureny rozzureny rozzureny Pak přemýšlím, jestli není lepší střelit takové lidi než se rozčilovat nad volně pobíhajícím psem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.05.2012 00:44 Muž prasan [897] - Teriéři
Zažil som rozdelovanie Jaime s inou pitbullkou.To vám poviem,15minút zápasenie(to hovorím o sebe ;-) ) Made by Bruce Lee+Chuck Norris+Jackie Chan.Riadna mela a pre mňa zaberačka.
Pri inom plemene psa, ak sa za mlada stalo tak som to jednoducho riešil odťahom Jaime za zadné nohy od soka.(Pozor nie za slabiny!)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 20:28 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Katy
Potřebovala bych zjistit od někoho, jak to skutečně funguje.

Katy napsala: pěstní souboj :) místo boxu radši upřednostňuju nožní, když už, kung fu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.05.2012 20:28 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: pavoucica
smich no, to asi jak na koho...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 19:27 Žena pavoucica [703]
nejlepší je prý použít vodu, ale kdo to s sebou na procházky nosí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   14.05.2012 15:12 Muž D@n!€L [27] - Retrívři, slídiči a vodní psiRe: Katy
výraz "pěstní souboj" mě celkem pobavil :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   14.05.2012 14:35 Žena Katy [1816] - Plemena ovčácká, pastevecká a honáckáRe: petrab
já naštěstí ne, použila jsem pouze pěstní souboj :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 13:43 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
Je zde někdo kdo použil na agresivního psa pepřový či pod. spray?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2012 15:12 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2012 10:09 Žena PhoebeAdel [1839] - papillonci a jíní milí pejsci, foto, knihy, hudba
Já jsem právě o tom slyšela. Hrozně mě napadlo, že labrador napad papillona. Bez důvodu. Šokovalo mě to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2012 09:27 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Rexik
smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2012 05:56 R Žena Jarka [1804] - Společenská plemenaRe: petrab
Jednou se na naši zahradu dostali takoví 3 polodivocí psi sousedky, která je nemá absolutně pod kontrolou. Normálním způsobem jsme je nemohli vyhnat a navíc Rexík byl zrovna ve výběhu a nejméně dva z těch tří psů by metrové pletivo určitě přeskočili. Tak manželovi nezbývalo než vběhnout do výběhu pro Rexíka a já mezitím letěla pro plynovou pistoli v domnění, že v ní jsou pouze poplašné náboje. Nebyly. Vystřelila jsem cca metr od manžela na zápraží balkónových dveří. Rána to byla jako z děla a smrad snad ještě větší. Celé odpoledne jsme museli větrat a já jsem skončila na ušním se zalehlým teď už ani nevím či levým nebo pravým uchem. :-(
A psi? Ti utekli kousek dál a vykoupali se u sousedů v bazénu....Naštěstí se tam ukázali ještě jednou a od té doby jsme je neviděli. potlesk
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 22:15 Žena 111 [526] – PhoebeAdel
Od posledního napadení psa jsem si pepřák pořídila- jsem klidnější, ale je pravda že ho nenosím stále u sebe :-( a doma je mi asi na prd ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 20:46 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: PhoebeAdel
Uškodit nemusí a může. Je to individuelní. Přinejmenším potřebuje pes ošetření očí. Některého to může přímo "zkosit k zemi", někdy může vítr roznést, bohužel, střik i na vlastního psa a majitele. Jde asi i o to dobře mířit a předvídat. Při záchraně psa je ale snad lepší "naflákat" to oběma, když by to mělo jednomu zachránit život.
Jsou ovšem i případy, kdy to psa, který chtěl napadnout, vyprovokovalo ještě k větší agresi.
Osobně mám doma nejen pepřák, ale i silnější preparáty a někde uvnitř se to bojím použít.
Navíc kdyby se po tom napadajícímu psovi něco stalo, víme kde žijeme a u nás zákony alá sebeobrana či obrana vlastního psa alá majetku nefunbuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 14:43 Žena HOUP [1532]
oni jsou dva druhy pepřaku ------já bych se poptala ---------ten tekutý je prý miň nebezpečný --ale i tak to muže pejska toho vašeho zasáhnout -jinak jsem nikdy nepoužila tuto věc ani ji nenosím ,,,ale znám spoustu pejskařu co ji majííí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2012 13:00 Žena PhoebeAdel [1839] - papillonci a jíní milí pejsci, foto, knihy, hudba
Mám dotaz-teoretický. Pro případ napadení- použil někdo pepřák? Nemůže to uškodit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2012 18:50 Žena 111 [526] – Káťa
No zmého pohledu může jít o to že jezevčík si nárokuje štěně. Pokud jsou ve společném kotci a vše je ok. Tak to nasvědčuje problém třetího psa ve smečce.Zkuste na procházku chodit jen z jezevčíkem a labroše. Mějte je na prověšeném vodítku - musíte bít klidná a vyrovnaná. Několik dní.Pokud vše bude v pohodě- vemte sebou také na vodítku štěndo. Pak pusťte na volno labroše, poté štěně a naposled jezevčíka. Je to na delší dobu ale věřím že se zklidní a nebude vyjíždět na labroše.Opravdu to cvičte a procházky dělejte ve dvou- zvyknou si, a nebudou nárokovat štěndo ani jeden.Může se vám také stát že štěně se přidá k rvačce. Držím palečky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2012 18:00 Káťa – Rvačky mezi psy
Dobrý den ,máme tři psy a jednoho osmi ročního křížence jezevčíka s kokršpanělěm (Beníka) ,ročního černého labradora (Badíka) a půl ročního křížence salašnického psa a labradora (Papiho). Trvá to už asi 3 měsíce Beník neustále při procházce napadá Badíka pořád na něj štěká a vyjíždí už se nám několikrát popraly Bad si to od něj nechává líbit ale občas mu dojdou nervy a už se nám stalo že ho napadnul je to hrozně únavné starší pes nereaguje vůbec na nic,když se rozštěká nemůžeme ho uklidnit,ale problém je že když přijdeme z procházky a dáme je do kotce kromě papiho ten je doma,tak se k sobě chovají hezky baník badíka olizuje když je mokrý a nevyjíždí na něj ale jakmile se pustí po zahradě nebo s ejde na procházku je to horzné..Nemátě někdo s tímto podobnou zkušenost? děkuji za rady. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.02.2012 15:20 Muž jajaapaja [218] - Teriéři
Re: petrab.To má určitě udělanej doktorát v Plzni:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   12.02.2012 08:42 Žena DaD [745] Re: petrab
To nemohl šít veterinář rozzureny . Kdoví, kdo to byl, dyť to vypadá jak sešitá masová roláda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2012 23:05 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.02.2012 22:40 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: 111
Bejt se psem já, tak je zhryzanej, páč mi na něj vyrazí a neudržim ho za sebou.
Je to vymatlaná ženská, kterou bych fakt neváhala (i s debilnim psem) zabít. Potrhal zde už desítky psů (dva malý zabil).A nic se jí nestane. Psovi je už přes deset a furt nevypadá, že by bylo po ňom. A po babě taky ne.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2012 22:39 Žena DaD [745] Re: petrab
Ach jo, doufám, že Egon je v pořádku. To není možné, je nás tu na fóru jen pár a každou chvíli má někdo podobný zážitek. Celkový počet napadení bude asi síla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2012 22:20 Žena 111 [526] – petrab®
JE TO OPRAVDU NA HOV.. tone VALIT MAJITELE HLAVA NEHLAVA!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2012 21:58 R Žena petrab [10528] - foto, veterina
Tak opět dneska napadení místní "hyenou" (vykastrovaný kříženec pitbula, který žere naprosto všechno) s k**vou, naštěstí jsem nešla se psem já a páníček ho odkopal.

rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2012 19:04 Žena 111 [526] – Klárka
Opravdu před vámi také smekám a mám radost že se v dnešní době ještě takový slušný majitel najde potlesk Při mém prvním napadení mojeha miláčka- to stálo také 4000kč, také šlo o vinu druhého psa - neposlechl a nemá rád další psy, a ještě nás nechal na louce bez pomoci. Musela jsem volat odvoz na veterinu kde podstoupil operaci- pak následné kontroly. Dostala jsem z něj nakonec díky všem psíčkařů z okolí alespoň 1000kč a byla jsem šťastná. A to nemluvím že se majitel mohl dostat do daleko větších problému poněvač je můj pes asistenční!Naštěstí je již v důchodu a nemusí plnit úkoly na 100% Takže pokud můžu doporučit- zajdi si na veterinu za lékařem kde jej ošetřují-, nahlédni do záznamů které eviduje oštřující lékař- zkontroluj účtenky- pokud se ti bude zdát že částka šplhá moc na horu, tak vyžádej další odborný posudek jiného veterináře. Lidí dokáží bít taky pěkně vychc..a často se snaží vytáhnout z druhého majitele co nejvíce! Držím palečky ať vše dopadne co nejlépe ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.02.2012 18:47 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: Klára
Ono je to babo raď. Záleží odkud jsi, resp. na kterou veterinu paní chodí a též jaké léky používá, zda-li dostal pes a jaká atb. K nim může paní přikupovat hromadu podpůrných léků- prevence na žaludek, na játra, na imunitu (a může vybrat i wobenzym...).
Rozhodně si nech vždy předložit účet a také se můžeš zeptat přímo u veterináře, který psa ošetřuje, kolik si představuje, že bude stát celková léčba.

Roznodně Ti fandím, protože takových jako Ty - je hodně málo!! palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.02.2012 16:59 Žena Iva [341] - TeriéřiRe: Klára
Ahoj, já bych zašla k tomu veterináři taky, spolu s tou majitelkou, abych věděla na čem jsem a s čím případně počítat. Také bych si samozřejmě nechala vždy předložit účet i s lékařskou zprávou.
Pokud jde o tu částku, tak těžko hodnotit, zda je to hodně nebo málo, to záleží na zdravotním stavu toho psa a jak rozsáhlá jsou jeho zranění.
Toto je určitě nepříjemná situace pro vás obě, ale dobré účty, dělají dobré přátelé. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2012 16:55 Žena DaD [745]
Děkuju moc!!! Budu sbírat a všem přeji klidné procházky. ahoj Majitel našeho útočníka se našel, aspoň že pes nejde do útulku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2012 13:37 Klára – Napadení
Jednou večer jsem šla venčit psa. Není agresivní,když jsme uviděli naši psí kamarádku, tak jsem ho pustila z vodítka. Po nějaké chvíli přišel pes a naše psisko k němu přiběhlo a napadl tohoto psa na vodítku. Pes je pokousaný, hnisá mu to. Majitelka za mnou byla a já souhlasila, že ji finančně pomůžu(je to přece moje vina, že jsem pustila na volno psa). Docela často chodí k veterináři a já už zaplatila přes 3000....chápu, že je to nepříjemná situace, ale podle mně je to dost peněz. Navíc se to bude prý léčit pěkně dlouho. Jak se mám zachovat? Platit víc než 5 tisíc, mi přijde hodně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.02.2012 13:22 Žena 111 [526] – petrab®
jo jo správně :) tak jako u naší moči pokud tedy nejde ihned k veterináři nebo pokud ho nesbírá po cestě k veterináři palec ale už je to asi vše k sběru moče ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.02.2012 13:03 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: 111
a doma přechovávat v ledničce.... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.02.2012 12:42 Žena 111 [526] – moč
Ano souhlasí s Petrab- jen je nutno mít hafíka na velmi krátkém vodítku, nebrat ihned první moč počkat tak na třetí? Stačí opravdu miska nebo nádoba která je nižší a větší- třeba od nanukového dortu atd. V poklidu chodit za ním a jemně pod nožku při čůrání misku vložit. Dejte pozor ať vám ji při pohybu nevilije :) pak doma přelijete do ampulky nebo menší skleničky třeba od léků ale je třeba to pořádně teplou vodou opláchnout! často to jinak vede k chybě testovacích proužků u veterináře, ale pak to dává ještě do přístroje tak ať to je co nejpřesnější:-) jo jo všechno de ale je to tedy síla ahoj sběru zdar palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.02.2012 11:26 R Žena petrab [10528] - foto, veterinaRe: DaD
na odchyt moči jsem zapomněla - prima záležitost u psího chlapečka.
Vezmi nějakou pikslu- třebas od polárkáče, kam to můžeš líp nachytat, když zvedne nohu a pak si to přelej do skleničky, co si vezmeš s sebou

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [4] 5

Zpět na obsah sekce Chování psů • Zobrazeno 3181x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/293-napadeni-psa-psem-aneb-rvacky?od=151