Klíšťata
Zeptám se na veterině, ale myslím, že můžou.
no vidiš a to psi nemůžou??
Aby se klíšťata vybýbala i nám lidem, koupili jsme pangaminsynbiotikum. Tak uvidíme.
DaD napsala: Dík Peti, dávala jsem Scalibor, prý je šetrnější, ale svědil ho taky, drbal se jak šílenec. Mám doma ten pangamin, jen přemýšlím, s čím to do něj dostat a hlavně kdy začít, když ochrana Advantixu bude ještě tři týdny. Za týden? Pět tablet na den?
psi mi většinou pangamin žrali jako piškoty samotný, už jsi to zkoušela?
Jestli ne, tak mu to šoupni do pidi midi kousku taveňáku, paštiky, namočenýho piškotu či pod., neměl by to plivat, protože jsou to kvasnice, začni klidně hned, béčkem nepředávkuješ, takže kolik tablet chceš, odhadni si to dle kil jako na člověka čili dítě
a který obojky jsi zkoušla, každej obsahuje jinou látku, kiltix taky nemůže nebos nezkoušela?, dávej mu pangamin - prostě béčko, to odpuzuje klíštata i komáry i u děti třebas na táboře...
Já např. používám takové pípátko, které jsem kdysi zakoupila ve Vídni na nádraží v potřebách pro cestovatele do tropic. zemích. Vypadá to jako tužka nebo jelení lůj, dovnitř tužk. baterka a ultrazvukově to pípá a má to chránit proti komárům a moskytům do cca 80 cm do stran. Používala jsem to zdárně u malých dětí a velmi účinně.
Nikdy jsem to u nás neviděla, ale jistě něco takovýho už existuje i tady, ale přidělat to psovi na obojek nevím, zda-li by, právě kvůli tomu zvuku, na který si člověk zvykne, bylo vhodný.
Jinak nám rozhodně přírodní preparáty nefungují a to zvláště proto, že jde o psa s hustou podsadou, rozmarýn a podobné modely omezí klíšťata hlavně u hladkosrstých psů.
Máme pro vás zaručený a vyzkoušený recept proti klíšťatům. Návod na domácí biorepelent
je přímo ze švédska. Náš rozmarýnový odvar neobsahuje žádné chemikálie!!
Na přípravu potřebujete 1 sáček rozmarýnu, který koupíte v obchodě, jako přísadu do jídla,
1 litr vody a 1 lŽíci bílého vinného octa. Do hrnce nalijte vodu a přived'te ji do varu. Potom
odstavte a Vysypte do vody rozmarýn a nechte pořádně vylouhovat. Rozmarýn může být ve
vodě, až do vychladnutí odvaru. Potom scedíme rozmarýn a přidáme Llžíci vinného octa.
Přírodní repelent se přelije do sprejové lahvičky a uloží se do chladničky. Před každým
výletem do přírody si nasprejujeme tělo, hlavně nohvou od kolen dolů a nasprejuieme si také
obuv!!
Proti klíšťatům jsme zatím nic nedávali. V pátek jsme nechali Rexíka ostříhat, vykoupali a nejdéle ve středu dáme Advantix. Snad se nám budou do té doby klišťata vyhýbat.
Zbytečný a chemie až příliš.
My dáváme Advantix a zatím musím zaklepat. Dobrý.
Když to tak čtu, tak jsem ho snad poplivala jedovou slinou
(30. duben se blíží). Ale vážně, nám Frontline prostě nefungoval. Ale nezkoušela jsem nové F. Combo.
Frontline je supr už nic jinýho nechci, vloni neměla ani jedno klíště a to tu máme na jihu docela kalamitky...
Kdoví, číms ho postříkala.....
Tak to jsem zvědavá na efekt, nám nezabíral...
Asi máme otužilá klíšťata.
Tak ho hlídej, než kapka zabere...
ten náš si s sebou taky už přinesl! Kapat jdu taky.
0 07.03.2013 20:36 R petrab [10528] - foto, veterina Rexíku neznám. Ale vypadá to dobře
Při koupi přípravku Ixoderm pro rodinu, v balení byl i leták na přípravek Ixoderm Vetri pro osrstěná zvířata. Máte někdo s tímto přípravkem zkušenost? Podělte se s ostatními.
evitality.cz/… Kloši? Myslíš ty potvory, co lezou hlavně na srnčí? Do jednoho srnčího pelechu si kdysi sedl jeden můj pes a já z toho měla infarkt...
Kloši jsou taky pěkný mrchy, když byl ten muj s Lupinou nedávno v lese tak toho měla chuděra všude plno hlavně na zadku a na břiše, musel ji vykoupat aby se toho zbavila
Obojky proti blechám a klíšťatům, které působí několik měsíců jsou skvělé, ale vždy delší dobu působí na blechy než na klíšťata. Chceš-li lepší funkčnost, pak kup obojek na několik měsíců (osobně jsem nejvíc spokojená ze všech možných modelů s Kiltixem) a ten kup po 3 měsících nový. Jednou za čas obojek sundej a pořádně s nim zacukej, aby se uvolnily zanesené póry.
svědivost, zarudnutí, násl. sekundární zánět kůže, pakliže si nevšimneš a obojek je utažen, může se i zcela "zažrat" do krku
alergie není na antiparazit. obojky celkově, ale na konkr. látku, kterou jsou napuštěny, někdy stačí vyměnit za jiný obojek s jinou látkou,
v nejzas. případě je možné nechat psovi udělat alergologické kožní testy na konkr. látky a zjistit, která mu nevadí a tu pak použít
Já jsem s foresto spokojená
zatím ho máme jen 4 měsíce a žádný klíště v té oblasti, jen na zadních partiích kam nedosáhne, taky z řídka.... Ale je fakt dobrej ( chválím ) předtím jsme měli taky Scalibor též super , hubí klíštata po dobu 8 měsíců .
1 11.07.2012 21:42 anargo [1504] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká My máme ted Scalibor a můžu jen chválit,zatím jen jedno klíště a to už ho máme 6 měsíc,za chvíli budeme kupovat nový a asi dáme Kiltix,ten byl taky super,nám vet říkal, že se mají ty antip.obojky střídat,tak dáme zase pro změnu ten.Na ten Foresto jsem se chtěla taky zeptat,je to celkem novinka,sice dražší,ale pokud funguje,tak super.A na kolik je měsíců?Taky na 7?
1 11.07.2012 21:30 JiraSchely Jo, jo klíštata jsou stvoření od dábla jak pravý příběh nebo spíš ta pohádka, a taky jsou s nimi dábelské potíže
Nejhorší je ten krk, ale ted máme obojek, jako Foresto mohu doporučit taky, ale ta zadní partie mi dělá starosti, dneska tam měl Torisek jednoho malýho klíštáka, ale stříkat mu tam sprej asi nemužu co ? Zeptám se veta, ale nechce se mi tam moc jet, když nepotřebuji, máte nekdo zkušenost ?
Bohužel mezi ně patříme, drbal se příšerně a tak teď kupujeme drahé pipety, které vydrží přesně jen ty čtyři deklarované týdny.
Používám Advantix a spokojenost, Frontline už nefunguje.
My máme obojek Scalibor a zatím ani jedno klíště (ťuk ťuk, snad to nezakřiknu).
1 11.07.2012 13:48 JiraSchely Očkovaní jsou naši hafani oba dva, pořád mám ale strach no...
Jinak obojek proti klíštatům mají, jsou proti nim postříkaní všude, do vysoké trávy jim moc chodit nedovolím, ale stejně ty klíštata mají
PS: Jestli víte o něčem fakt učinym, sdělte mi prosím co to je, pač ani vet mi nedal jinou radu
3 24.06.2012 23:12 Ráďa [507] - Pinčové, knírači, molosoidní psi Ano,je to tak,jak píše petrab - vakcína je proti borelióze.I když mám od jara do podzimu v kohoutku i po hřbětě nakapaný každý měsíc Frontline,panina říká,že je to jistější.A páník,ten brblá,že oni žádné očkování s paninou nemají,ale já ano.Tady je aspoň vidět,jaký je rozdíl mezi člověčáky a zvířecím mazlíčkem
.Véťa sice posledně prohlásil,že jsou to zbytečně vyhozené prašule,že je malá pravděpodobnost,že bych onemocněla.Panička ale na očkování trvá a tak "přes to vlak nejede
" .....
Proti klíšť. encef. se psi neočkují. Jen lidi. Naopak proti borelioze psi a pro lidi vakcína není. Psi ovšem velmi často trpí boreliozou (přes chlupy není vidět 1. příznak migrující erytém (červené kolo s bílým středem, které se může stěhovat různě po těle a nebýt jen na jednou místě), často problém s klouby za čas může být způsoben právě boreliozou.
To jsme zase asi něco zaspali, když nedáváme Rexíka očkovat proti kíšťatům. To je proti klíšťové encefalitidě stejně jako u lidí?
Přidat reakci
1 ...... [9] ...... 12
Zpět na obsah sekce Péče o psa • Zobrazeno 5262x