Přihlásit se HAFICI.NET »

Granule

NápovědaFórum » Výživa  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Granule
 Reagovat na tento příspěvek 0  - anargo
Odměřujete přesnou dávku granulí?

Já se to snažím dodržovat ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Libas
Jo, to mne taky zajímá... rybí konzerva za takovou cenu... a co teprve, když vidím ten lososí ořez :-) To kdyby u nás v Olmiku někde prodávali, tak bych to šel hned koupit... a bojím se, že bych z toho Scottymu ujídal :-) www.krmivo-barf.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - anargo Re: kajík
Tak dej pak info,díík love
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kajík Re: anargo
Áno :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - anargo Re: kajík
Mysliš ty rybí?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kajík Re: anargo
tieto máme, ale ešte sme neskúšali...dám vedie ako budú Bessie chutiť ;-)
www.krmivo-barf.cz/…

A tyhle zkoušel někdo?
www.marppetfood.cz/…/

Zná někdo?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Libas Re: Jana
Je fakt, že s amstafama až tolik zkušeností nemám, ale všechny, které jsem měl možnost hladit, měli krásnou jemnou srst. oproti Scottymu, který ji má dost hrubou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JanaRe: petrab
Ahoj tak to vůbec neznám zkusím se po tom podívat, má to nějaký přesný název pod kterým se to shání? Jinak my hebkou srst máme (asi z granulí) až moc, u stafordů jsem naopak četla, že srst má být spíše hrubá samozřejmě ve zdravém stavu psa.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R petrab Re: Jana
losos. olej nahradí spolehlivě kapsle z pupalky dvouleté, které žaludku nic nedělají (pakliže nemá pes alergii na tuto konkr. bylinu) a na srst jsou zázrak, podávala jsem už i kdysi dávno před výstavami na totálně lesklou srst. Nutno ale dávat dlouhodobě.
 Reagovat na tento příspěvek 6  - JanaRe: anargo
Ahoj taky jsme vybíraly granule mezi hypoalergenními - happy dog, brit, sams field a nakonec mu sedly Tasty - bizon, na granule děláme i stopy a paráda, jsou takové fajn mastné na dotek. Přidávaly jsme i lososový olej, ale dělaly mu nenasycené mastné kyseliny na žaludek špatně. Takže k tastům spíše dostává různě vařené maseno a vnitřnosti...
Myslím že ty co se tu ve vzkazech píšou jsou kvalitní všechny a jestli pejsek nemá nijaké obtíže, záleží už jen na paničce jak jí "voní" X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Libas Re: anargo
Pokud sháníš kvalitní granule na úrovni superprémiovek, ale za cenu o hodně nižší, doporučuji ti granule od jedné malé soukromé firmy od nás z Hané. Tím, že jsou malí a mají malé stroje, mohou dělat různé speciality, které velká firma nemůže vyrábět, protože by je nedokázala včas distribuovat a prodat. Podívej se na tyhle dvoje granule a jejich složení a způsob výroby - obě jsou na úrovní špicových superprémiovek, jedny dokonce za studena lisované:
www.krmivahulin.cz/…
www.krmivahulin.cz/…
www.krmivahulin.cz/…
Tak změna, koukni se na troje granule - začali už dělat i s drůbežím tukem :-) No a jinak prodávají skvělý lososový olej, a to hned v několika provedeních. Pro pejsky by stačil tenhle:
www.krmivahulin.cz/…
Ale protože já užívám lososový olej spolu se Scottym, tak kupuju tenhle:
www.krmivahulin.cz/…
Tak, a teď si vyber. Není to snadné, když tady vidíš super granule za cenu 700,-Kč za 25kg a přitom nás všichni velcí výrobci přesvědčují, že dobré granule musí stát aspoň tisícovku za 12,5kg :-) No, já tyhle za studena lisované granule kupuju a přidávám je Scottymu do TOTW, ale dávám jich jen 1:4. I když jsem přesvědčen, že jsou kvalitní, a někteří lidi okolo už jimi krmí, tak pořád mám o toho mého prdelínka trochu obavy a jsem ovlivněn masivní reklamou. Přiznávám to. Ale i takto mi to snižuje cenu krmení a časem si myslím, že budu dávat půl napůl... ale to mám strach, aby si Scotty nevybíral jen tyhle, protože mu chutnají víc :-) Holt, miluje vše, kde je lososový olej :-)
No, mně voní ty bizoní, jak jsem psal. Ty lososí moc ne, přestože miluju ryby a o lososový olej se se Scottym spravedlivě dělíme :-D
 Reagovat na tento příspěvek 3  - anargo Re: Libas
No jako když k nim čichneš jestli voní tobě :-D ,Scottymu určo šmakují jinak by jsi mu je nedával že jo. :-D
No, voní mně nebo Scottymu? Mně voní ty buvolí, ty lososové mi moc nevoní. U Scottyho je to naopak :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - anargo
No mě se právě zdají z těch co jsem tak procházela jako nej,ale ještě se poradím i s veterinářkou,i když si myslím,že mi bude doporučovat pokračovat dál v RC akorát pro starší psy,no uvidím.Argo dostává Almo nature,protože je alergik i když ne přímo na potravu,ale najít mu granule z kterých by neměl průjmy-i když jsme přecházeli vždy pomalu a postupně-byl taky problém.Sagi zatím sežral kde co a z ničeho se nepotento.taky u něj chci aby rostl raději pomalu v klidu a ne honem, jak to bylo u Arga vyrostl rychle,nestihly zesílit kosti a panostitida byla na světě.
Ale jak píšu ty Taste se mi zdají fakt dobré.ještě dotaz voní i pěkně? :-D
 Reagovat na tento příspěvek 4  - R Libas Re: anargo
No, jak jsi správně napsala, já jimi krmím, krmí jimi moje chovatelka a je jimi krmena odhadem třetina stafíků. Jsou to granule kvalitní a mně se na nich líbí to, že mají asi 6 příchutí, přičemž vše je stejně vysoká kvalita. Já zatím dávám štěněcí granule a střídám je, protože štěněcí jsou jen dvě chuti. Ale jak budu dávat dospělé, budu asi střídat všechny chuti. O TOTW se na stafích fórech hodně diskutuje. Ti, co je dávají, jsou s nimi velmi spokojeni hlavně proto, že je pejsci dobře příjmají, chutnají jim a mají po nich krásnou srst. Jen občas se najde někdo, kdo krmí nějakými levnými granulemi s tím, že jemu měl po TOTW pes průjem. Na to má jedna moje kamarádka moc hezký příměr. Říká: "No, to máš stejné, jako když si sedneš z trabanta do Porsche. Taky se z toho posereš". Můj názor je ten, že pokud přecházím na jiné granule, musím přecházet postupně.
Jinak o rozdělení granulí pro plemena malá, střední a velká jsem četl moc hezký článek nějakého pana veterinárního ortopeda. Už si nepamatuji přesně, kde jsem to četl, ale bylo to někde v tištěné podobě, ne na netu. Říkal tam, že je to v podstatě jen marketingový tah, že u všech štěňat by se mělo dbát na vyvážený poměr minerálů a hlavně zdůrazňoval, že pro všechny psy - malé i velké - je dobré, když jako štěnda rostou pomalu. Pěkně to tam zdůvodňoval, ale já si to přesně nepamatuju, nicméně souhlasím, že ta naše věčná honba za něčím ničí nejen nás, ale i naše pejsky.
Nechápu, proč chce každý druhý mít ve čtyřech měsících psa dospělé velikosti, proč v šesti měsících už chce, aby byl dokonale poslušný a v roce aby měl nejméně troje zkoušky... Dnes jsem se o tom zrovna bavil s mojí paní chovatelkou, protože jsem začínal mít z mého okolí pocit, že něco zanedbávám. Naštěstí mne uklidnila, ona sama prý do patnácti měsíců nedělá se psy nic kromě důkladné socializace a navázání na sebe a výstavního postoje a předvedení. Až poté začíná dělat sportovní výcvik a další věci. Já si to plánoval podobně, jen s tím, že jsem si říkal, že se sporty začnu v osmnácti měsících, až bude mít Scotty hotové klouby, zuby, svaly... Do té doby chci jen aby byl zdravý a v dobré formě... No a třeba do té doby shodím natolik, že budu moct se Scottym začít i sám běhat a můžeme se pustit třeba do dog trackingu smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R petrab Re: anargo
taky jsem před ANH o nich uvažovala, dávám od týhle značky konzervy
Tak jsem projížděla ty granule a nejvíc se mi zamlouvají tyto-

www.caskrmeni.cz/…/

www.caskrmeni.cz/…/

krmí jimi někdo?
Ještě k těm granulím,jsou rozděleny jen podle věku a ne pro malé,střední velké.byla jsem zvyklá brát pro velké psy,nevím proč tady to nemají takto rozdělené. coze
Tak vyzkoušej ty Happy Dog,našim jedou až moc smich ,přímo na jejich stránkách se dají koupit i v menším balení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R petrab Re: anargo
já někdy vod Taste od Wild kujpuju konzervy, ale byť plný masa a drahý jak prase, E. nejedou
Sagi má granule co bereme od veterinářky do 14 měsíců,chtěla bych mu dávat Taste of Wild,recenze jsem četla dobré.krmí jimi někdo?myslím že Líbas?

www.zbozi.cz/…/
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R petrab Re: anargo
jen ten názefff smich jak pro křečka...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Libas Re: anargo
Pěkná hračka. Já si tedy její výdrž u nás doma dovolím tipnout asi tak na 23 minut. Spíš ale míň :-) Záleželo by, jestli by to dostal před a nebo až po obědě :-D
www.e-zoocentrum.cz/…/

No nevím jakou životnost by to u nás mělo :-D
Baron má nové konzervy

baron.cz/…
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marcelka6ka
Nekrmí někdo z Vás granulema Guabi Natural, přišel nám leták ,vypadají dobře i složením ,má pouze přírodní konzervanty.uvažuju, že do nich půjdu,četla jsem i nějaké recenze .Nemá někdo vlastní zkušenost?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Annie – Profine
Jaký je Váš názor na granulky Profine? Za ty peníze se mi nezdají vůbec špatné a jak tak čtu různé recenze, tak psi na něm prospívají a sedí jim. Krmíte nimi někdo? Našla jsem je na webu a jsou celkem populární.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R petrab Re: Libas
tak to prubni www.hafbezobav.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R Libas Re: Ria542
Většina granulí zněkolikanásobí svůj objem... asi tak 2-4x, podle složení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ria542 Re: Libas
Ďakujem... stydim Viacerí ľudia by mi povedali, že lepšie by mu bolo v útulku... Lenže nebolo, dali by ho utratiť, je to problémový pes, uteká, šteká, je agresívny, k tomu má 4-5 rokov... To je proste jasný rozsudok smrti, povedala by som... Inač teraz mi napadlo, ako asi nasiaknú vody (ako moc napuchnú) tie Tesco granule, no nič, zajtra 1 vezmem a vyskúšam dať do vody... :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - invalida Re: Hafík
Já koupil náhodou půl kila...nezbylo nic v kapse...ale chutnali...takže vím že nic moc. Ale fakt chutnali.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Annie Re: invalida
Já s nimi nemám zkušenost, ale podle mě nejsou dost kvalitní. ;) Existuje mnoho jiných značek, které koupíte za tuto cenu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Libas Re: Ria542
Chudák pes. Ale děláš pro něj, co můžeš, a to je pěkné.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - invalida Re: Ria542
Držím palce...snahu oceňuju a nenech se otrávit. palec
 Reagovat na tento příspěvek 6  - Ria542 Re: Libas
Ono, toho psa tam vlastne nechali moje sesternice a ich rodičia pre ich starkých, nech stráži... Predtým ako odišli sa mal výborne, žral kvalitnejšie krmivo, chodil na pravidelné prechádzky, vždy sa s ním niekto hrával... Potom keď sme my prerábali byt, tak sme tam viac ako pol roka bývali a on mi proste prirástol k srdcu, ak by som neriskovala infarkt kocúra, tak mám doma už asi aj jeho ;-) Proste to nejde nechať ho tam len tak v klietke, však nie je vycvičený a je agresívny k niektorým psom, tak načo ho brať von... Celého toho pol roka som sa o neho každý deň starala (boli prázdniny) a bola s ním aj viac ako 2 hodiny na prechádzke, potom česanie, nejaké to škrabkanie za ušami a šup, si trochu oddýchnuť... Ja viem, že to proste nemôžem úplne ovplivniť, no minimálne základný výcvik mu dať môžem... A o zmenu žrádla som sa aspoň pokúsila... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R petrab Re: Libas
Libas napsal: "Nemohu zajistit šťastný život všem psům, kteří to potřebují, ale mohu zajistit šťastný život svému psovi." a chci-li, sem tam i nějakýmu dalšímu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Libas Re: Ria542
Víš, ono je moc těžké pomoct cizímu psovi, pokud je jeho majitel člověk bez srdce a pes je pro něj jen věc. Já vím, že je těžké to vidět a nepokusit se nic s tím udělat, ale měla by ses snažit věnovat se hlavně Mel, ta je tvoje a ta tě potřebuje ze všech pejsků nejvíc.
Zkus se zamyslet nad touto větou: "Nemohu zajistit šťastný život všem psům, kteří to potřebují, ale mohu zajistit šťastný život svému psovi."
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R petrab Re: Ria542
Ria542 napsala: U veterinára mi povedia to isté čo vy, resp. len na odmeny...
to je možný, ale na vsích jsou vet. zvyklí na to, že majitelé psů maj hafany jen na hlídání a jinak na nich šetřej a kašlou, protože je levnější si koupit psa novýho, kdyby něco, než do něj cpát prachy za žrádlo, takže můžou poradit stravu, jak píšeš, alá to nejlepmenší zlo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ria542 Re: Libas
Cena ako taká je fajn, poštovné je teda nuž vyššie, porozmýšlam... Ďakujem! :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ria542 Re: petrab
U veterinára mi povedia to isté čo vy, resp. len na odmeny... Korienok má teda riadne tuhý, prekvitá aj napriek takejto strave... Inač zbytky má ako pre neho uvarenú ryžu, a tak... (trochu poliate niečím, to neodsledujem, nebývam tam...) Už aj pre Melinku sme sa takto pýtali, aké sú akej kvality, a toto je v podstate presolený hnus... Asi zatiaľ nechám Tesco, narozdiel od ostatných (ako napr. Darling,...) nie sú až také premastené a slané, navyše vždy keď ho cvičím, tak dostáva iné (kvalitné) granule ako odmeny a zožerie toho teda dosť... ;-) Ako odmeny momentálne malý zbytok z Melankiných Fitmin granuliek... Viem že sú pre šteňatá, ale jemu to určite nevadí.... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R petrab Re: Ria542
těma značkama, který vypisuješ či zbytkama někteří lidé skutečně dlouhodobě, resp. celoživotně krmí svoje psy a někdy jsou i v pohodě, záleží na tom, jakej má pes kořínek, já bych tyto značky použila jedině jako pamlsky v malým množství

zkus se zeptat veterináře na vesnici
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Libas
No, u nás na Hané dělají poměrně kvalitní granule za rozumnou cenu. Ale bojím se, že poštovné bude drahé. Složení je docela kvalitní, jako nějaká prémium nebo superpremium, cena skoro supermarketová - 25kg za 700,-Kč. Já je přidávám v malém množství Scottymu pro jejich obsah jablečné a mrkvové vlákniny.
www.krmivahulin.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ria542 Re: petrab
Bohužial musím myslieť niečo omnoho lacnejšie, tým myslím značky ako Tesco Value, Friskies, Pedigree, Darling, Chappi, alebo Bono (čož ani vlastne neviem čo je), alebo neviem ešte o niečom ďalšom takomto... Tak by som chcela vedieť, čo z takýchto značiek je najlepšie (dobre, ani jedno, ja viem, ale najlepšie z najhoršieho...)? Ďakujem! ;-) hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - invalida Re: Hafík
Váš názor na happy dog...děkuju.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Annie Re: Ria542
A co např. Brit Premium? :) Cenové se pohybuje kolem 7-mi stovek za 15 kilo ;)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 12

Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 5464x

© HAFICI.NET - https://hafici.net/forum/484?od=151