Klíšťata
kamna a kotel jsou prima

zcela postačí vožehnout mu plamenometem rypáček!!!

Klíště neutopíš

vidiš a kdyby to byla známá tvoje, možná si dáš bacha, píšu to jako zkušenost a nikdy neřikej nikdy, ber vše jako informaci a na smrtelný posteli si můžeš říct, že jsi kráčel ruku v ruce se štěstím, nakonec každej je strůjcem svýho štěstí a výjimky nepotvrzjou pravidlo jen jednou za sto let, mmch zrovna dneska mi volala kámoška, že jí akorát přijímaj se zánětem mozkovejch blan na Bulovku, páč nedávno vyndavala klíště psovi mámy a přervalo se, taky někdy klíště klidně spálim, ale nebudu hlásat, že zrovna já bych měla šanci nakazit se až za iks životů za 300 let, prostě to beru jako informaci a raději dávám bacha - abych si pak nemusela říct, že jsem uplnej debil, kdyby náhodou
Já klíště vatičkou a mýdlem vytočím a potom hodim do misky, škrtnu sirkou a zapálím celou tu vatu, nejrychlejší a nejbezpečnější způsob jak se zbavit klíštěte. Ještě se mi nestalo, že by vyprsklo, ale nikdy nebyly tolik nacucané....Poté to ještě zaliji vodou, aby se to uhasilo a kdyby klíště ještě přežilo tak se utopí snad.

Já je dřív pálil na plynovém sporáku, to shořeli, teď je pálím na elktrické plotýnce, ale na mne krev nestříkají

A pravděpodobnost tebou popsaného nakažení je tak malá, že když se to stalo tvé známé, tak už se to na celé planetě Zemi nestane asi 257 let, podle mých propočtů... takže bych se nebál

když klíště spálíš, může vyprsknout, přesně takhle dostala známá encefalitidu, když jí krev z prasklýho klíštěte nad ohněm vyprskla přímo na škrábanec na ruce... taky by z něj byla dobrá jednohubka...
No, já osobně pálení schvaluju... klíště se zlikviduje i se zárodky nemocí. Házením do záchoda ho nemusíš ani zabít. A myslím si, že ač jsme tu všichni milovníci zvířat, tak likvidace klíšťat nás mrzet nebude ani jednoho.
nepal to, hoď to do záchodu

Souhlas. Máme taky Scalibor, na výstavách, trénincích a procházkách s fenama ho obvykle sundávám, jinak ho má pořád, a přestože jsme denně ve vysoké trávě na zahradě na loukách a na polích (tam ve vysokém obilí), tak jsme si domů nepřinesli ještě ani jednoho.

0 31.05.2014 21:50
Ria542 [143] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká já bych osobně si pipetu ani nekoupila

ekonomicky by mě to asi zrujnovalo a co tam poslouchám,neznám moc lidí,kteří by s ní byli spokojeni..my letos opět na všech scalibor a klíště žádné..

0 31.05.2014 17:42
Ria542 [143] - Plemena ovčácká, pastevecká a honácká Tak u nás klíšťata zvýšila skóre.Nově na 4:1. Obojek Killtix má na sobě pořád, protože je to pes venkovní tzv. hlídací a i přesto dneska boj/ kdo z koho/ hned 2 na spodní straně břicha pod packou jak já říkám v podpáží.

Kontroluju ho po každé procházce páč vetřelci jsou nenasytní...
No, to hej... ale ona sa stále váľa s inými psami po tráve a tak, tak aj keď ju okúpeme, nemá to efekt... Takže asi ani pipeta by nemala dlhý ráz...

Ono ako, jeden kliešť podľa mňa neznamená, že to nefunguje...

PS: toho kliešťa nemáme tu od nás, máme ho z tej prechádzky za Devínskou Vsou... boli tam záplavy a ona sa pár krát pomotala v tej tráve, kt. bola vyššia než ona sama

Sme proste hviezdy... Inač, Akio sa stále nenašiel... zakaždým ako na to pomyslím prijde mi zle a mám chuť utekať kade ľahšie po Kolibe, hoc by som sa aj ja stratila...

při velký invazi klíšťat se nějaký přichytěj i přes obojky a spoty, nutno psa pravidelně prohlížet

Jo to my si poprvé koupili u veterináře tu pipetu sám nám ji aplikoval a štěndo za týden mělo tři klíšťata......Po další návštěvě jsem mu to říkala a co myslíte no samozřejmě to záleží na mnoha faktorech jako je kůže, zda byl pes koupaný před a po či ne atd. a ne každému sedne tehle přípravek ačkoliv je jak oni trvdí "jednička na trhu". Tak nám dal jinou značku no a to teda zabralo,ale i tak jsem mu už vyndavala jedno klíště. Obojky jsem nechtěla přijdou mi, že také moc nefungují měla ho kamarádka a říkala, že špatné zkušeností. Navíc když máme obojek normální,kšíry a ještě tehle to by byl jak vánoční stromeček.

ještě bych jen dodala, že za oboje i to co nefungovalo jsme samozřejmě platili....
Pozor na klíšťata , teď o víkendu díky vlhkému počasí budou mít obzvláště vysokou aktivitu!!! Slizouni v mobilizaci!!!!

3 26.05.2014 22:26 R
Libas [2025] - stafíci, tedy pejskové plemene stafordšírský bulteriér 
Jana Paloušková z tlamoknihové skupiny Bull training Olomouc používá tento recept:
300ml vody, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce olivového oleje a esenciální oleje 20 kapek Rozmarýnového, 20 kapek Citronellového, 20 kapek Eukalyptového a 20 kapek Levandulového... dají se levně koupit na www.manipura.cz já koupila v krámku, kde prodávají svíčky a takové ty voňavé serepetičky. Jinak to jsou 100% přírodní olejíčky. Navíc se nám po tom krásně zlepšila srst. To vše jen promíchat a dát do rozprašovače a stříkat ideálně před každou procházkou. Už to mám asi dva měsíce, stříkám každý den a porad to neubývá. Celý nákup kromě oliváku (ten máme doma) mě vyšel na 250,-Kč a mám tam ještě tak min. na 5x, takže se to fakt vyplatí. Proto jsem se podělila i s kamarády. Fakt doporučuju udělat, účinná a levná záležitost.
Mám obavy, že bychom měli ze šátku 3 a vícekusovou hadru.Jakmile by zjistil, že má něco kolem krku nedal by tomu pokoj do té doby než by se mu podařilo to rozžvýkat...

jestli by si to vůbec nechal nasadit, o tričku se raději ani nezmiňuji, to by byl boj..

0 26.05.2014 13:27 R
petrab [10528] - foto, veterina U nás je to 2:1 pro klíšťata versus jedna zvěř ,teda pes

Tak to je mazec,ale věř, že se nějací co to koupí najdou

My klíštata vždycky vyčešeme

ale už jich za tu sezonu měla asi 20 zatím však jen jedno přisáté....
No my máme Lupinu nakapanou nějakou vodičkou proti klíštatum a musím říct, že zatím to fungovalo spolehlivě, jelikož všem klíštatum co na ni nalezli asi moc nevoněla....vždycky se drželi na kožichu venku a všechny jsme krásně našli a zneškodnili.Obojek je podle mě docela krátkodobá záležitost a pokud je pes hodně aktivní tak ty obojky podle toho vypadají.Lupina ho vždycky měla hodně zašpiněnej a nevypadalo to hezky.Navíc pokud se obojek sundává tak bych řekla, že to má asi stejnej učinek jako by ho neměla vubec.

No, ony ty látky, co se z něj "vysypávají", se rozlézají po celém povrchu těla a na tom těle zůstávají celkem dlouho. Takže když na den na výstavě nebo pár hodin na cvičáku obojek sundám, nemá to vliv na ochranu před bleškama ani před těma krvežíznivýma upírama.
Jsou věci mezi nebem a zemí

Já Scottymu protiblecháč nechávám skoro pořád, jen když jedeme na výstavu nebo na cvičák či venčení s jinými stafíky, tak mu ho sundávám. Stafí hru by rozhodně nevydržel

ne, obojek nefunguje ani u psů, kterým by se např. na noc sundaval...
No, já nevím... ten můj obojek by měl zabíjet klíšťata už když po Scottym lezou. Ale fakt nevím, na mne klíšťata nikdy nějak nešly, nechutnám jim. Ale kamarádka, která má 4 psy a spí jí v posteli říká, že od té doby, co jim kupuje obojky, tak neměla klíště. Tvrdí, že jak se k ní psi furt tulí, přenáší se ta ochrana z jejich kůže i na ni. Nevím, jestli je to možné, ale ona je o tom přesvědčena

Recenze byly na Heurece. Asi 9, jedna z toho, že to trvá dýl než půl hodiny
Je třeba dávat bacha už se mi totiž stalo, že klíště se zachytí na kožichu psa a on jak se tulí a tiskne se k noze, tak, protože on je chráněný obojkem, to klíště jsem měla na noze já a v mikině v rukávu, zřejmě jak jsem ho hladila,,,,fakt se raději prohlížím...je to mazec...

Zmetci odolní

Nějakej dobrovolník snad ????

to je kvůli ceně, takže jedině vyčkat na první sdílný pokusný králiky....

Hledala jsem na nettu nějaké ohlasy, recenze, ale je to něco nového ,spíš lidé shánějí recenze a zkušenosti.Takže výsledek nula...

teď to akorát řešili na veterině, prej je to dost dobrý..... ...??
stejně neodpovídáš, tak na to nereaguj, když tě nebere debatovat, jo? fakt jsem se ptala Jarky a né Tebe

, a zpátky ke klíšťatům, kdyby Ti to neva

zajímalo by mě jestli to funguje i na nežádoucí osoby
Kdyby člověk věděl, že to bude fungovat, rád by do toho investoval. Ale jak zjistit, že to funguje?

Přidat reakci
1 ...... 12
Zpět na obsah sekce Péče o psa • Zobrazeno 5262x