Oblíbená značka krmiva
Ano, máš pravdu

je dochucený (podobně jako RC), ale jinak by mi ho nebaštily. Hlavní však je, že jim sedí (pěkná srst, kondice, hovínka...).
Teď se chystám ale vyzkoušet Arden Grange Lamb rice mini, ale škoda, že ho zatím nedělají ve větším balení.
V podstatě ano, protože výrobce (VAFO Praha s.r.o.)uvádí BRIT jako prémiovou řadu a BRIT CARE jako superprémiovou řadu.
A víš proč ti ho pejsci baští s takovou chutí? Odpověď je jednoduchá - Proplan je navoněný a dochucený různými umělými chutěmi... což ale psovi nijak neprospěje
A tak jasně...záleží na psovi

To si musí člověk vyzkoušet. Hlavně, že hafanům chutná a jsou v pohodě.
My baštíme Bosch Premium Menu nebo Bosch Lamb+Rice a jsme nadmíru spokojeni (v zátěži budeme rozhodně dávat Bosch Energy extra)...jsme tak trošku u zdroje Bosche za lepší cenu než v obchodě, takže si nestěžujeme

. Líbí se mi ten jejich výběr - podle jejich hesla "Pro každého něco", prý je hodně dobrá i ta jejich Senzitivka, ale to nevím, nemám psa, co by měl problémy se složením granulí. Dávkování Bosche kolem 300 - 350g (záleží na druhu, u základního Adultu je to myslím 400g) na 35kg zvíře na den. Stravitelnost velmi dobrá, hovínek málo a v pevném stavu. Akorát nevím, jestli to barví dorezava nebo ne...my máme ovčáky rezavé, tak těžko říct

. Ale i tak, to barvení záleží fakt na psovi- jeden se zabarví a druhý ne.
...jo a rozhodně Brit Care...do obyč Britu by se mi asi moc nechtělo

Jinak náhodou i Sportmix je dobrý...je tam sice zdánlivě nízká cena, ale psiska mají nádhernou srst, jsou v lesku...pro velká plemena je to i s glukosaminem a chondroitinem (což ostatně osch Lamb+Rice nebo Fish+Potato a Energy extra taky)nejlepší je asi ten Sportmix Large Breed nebo ten Jehněčí. Granule jsou asi dost chutné (podle toho, jak se na to hafani tváří), dává se toho sice trochu více než Bosche, ale hovišo ve tvaru pevného bobku a je jich málo.
teď nevím jak to myslíš, ale jsou to 2 odlišná krmiva...

a není to tak že je brit care nová řada?
ale pozor je Brit a Brit Care-to je kvalitnější!

tak se s náma nebo spíš se mnou poděl o lepší značky at vím kam třeba sáhnout jinak to vidím bud na brit,fitmin a nebo hills
Přesně tak...Proplan je dobře reklamovaná značka...velký souhlas
Můj pes po Proplanu měl takovou srajdu...bože, ten úklid stál za to

Mám jiné oblíbené značky

Acana má kvalitní krmivo, ale Proplan je jen dobře reklamovaná značka... Ale jasněže pokud ti rezne, tak hledej dál...ale do Proplanu bych já osobně nešla

jsou mnohem kvalitnější krmiva za mnohem lepší cenu :o)
no právě, mě zatím šediví za ušima, ale prý je to ok neb jak mají bílý límec, tak ta bílá srst je hlavní, ne černá . a žádná kolie prý nemá úplně čistou hlavu... tak nevím jestli krmit dál Acanou, nebo zase změnit, to už by měla 4té granule a to se mi nechce :(
to co říkáš o tom Agilu mi dělala Daira u chicopee Acana ji takhle jako sedí ale ta hnědá srst je blbá kvůli výstavám. tak radši změním krmení ted než zrezne celá

no já mám pocit, že ji právě Acana sedí. Pro Plan - z toho měla úplně žluté hoviša :/ z Agilu mi kadila 7 krát denně a smrděla

no, takže dostala Acanu a pohoda, bobky tuhé a tmavé.
já myslím že je to o tom co psovi sedí někdo ti řekne pro plan ne protože se cena nerovná kvalitě, další ti řekce royal canin taky ne protože obsahuje rakovinotvorný látky, ale tak to že mi pes hnědne po acaně nemusí znamenat že se to stane i u tvé čubinky
no... tak možná jí vyhovovaly teď, ale ve stáří se projeví vše na zdraví psa... je to každého volba
taky jsem chtěla přejít na BARF, ale není to možné, protože pořád cestuju do Zlína a zpět...
tak minulé fenuli to vyhovovalo, a nebo začnu krmit fakt tím barfem a bude to

nad tím raději ani nepřemýšlej

ani bych se nedivila kdybych nakonec skončila u pro planu

"Množství" betakarotenu v krmivu nemá na zreznutí vliv. Jde o to, že každý pes je jiný a tak to množství betakarotenu je schopen do těla načerpávat jinak. Z toho plyne, že třeba pes zrezne po menším množství a naopak tam kde je ho i více, tak nezrezne vůbec. Je to tedy v psovi a ne v množství jako takovém. Chce to vyzkoušet.

Doporučila bych ti Arden grange, já jsem s ním spokojená, ale koukala jsem na složení a Ačka je tam ještě víc než v Acaně a v Traineru taky

ahojky, potřebovala bych najít vhodné krmivo pro Nikitku - krátkosrstou kolii. Začala mi šedivět (za ušima)

Bylo mi doporučeno omezit vitamin A, čili betakaroten. Krmím Acanou a mám pocit, že ji sedí. Ale také mi říkala jedna slečna, že ji z Acany zrezavěl černý knírač

Tak nevím...
Já krmím Royalem Caninem a přidávám psům od Biofaktorů kloubní výživu,hlavně když jsou v zátěži.Vím ,že je na to hodně názorů,ale mě se tohle osvědčilo.

HAPPY DOG

Ahoj,já zkušenost z Agilem mám kupuju ho pro čubu.
Má senior,a jsem s tim spokojená.
Na to,že jí je 11 je pořád v kondici,a myslim,že je to díky Agilu.
Strašně se mi oíbí jeho složení,čubě i chutná.
Snáší ho velice dobře,má ho už půl roku a za tu dobu se zlepšila fyzicky,je vidět,že jí dělá dobře,za to jsem velice ráda.
Ale každej pes je jiný,nemusí dělat všem dobře.
Arden Grange také obsahují glukosamin a chondroitin na klouby

Bylo mně doporučeno v poradně, protože obsahuje látky na podporu kloubů, Bessinka má vrozenou artrózu, ale baštila to jako šílená a začala se zpravovat, což na pacinky není vůbec dobrý, jsou jí 2 a půl roku. Zas po poradě v poradně nám byl doporučen stejný výrobek, ale senior, no, baští to stejně, jiné granulky neobsahují přípravky na kloubíky, stejně jí ještě občas přidávám Alvis i když je to prý zbytečné když krmíme granulkama s MSM aGlukosaminem

Zdravím,koupila jsem štěněcí granulky této značky pro čivu a nějak mu to nejde,tak nevím.

Dost kvalitní krmení, psi to velmi dobře snášejí, je tam dost vysoký podíl masa, ale hlavně je tam i u některých druhů z řady Imagine dost vysoký podíl tuků - takže s dávkováním opatrně

. Osobní zkušenost nemám, ale známá tím krmí už nějaký ten rok a psi jsou pěkní, nevím o tom, že by měli problémy s kůží nebo srstí a zažíváním. Ale přímo štěněcí nevím, hafany má už dospělé - krmí, pokud se nepletu, Adult lamb&rice a je spokojená.
Přešla jsem na doporučení na krmivo Eminent, máte někdo s ním zkušenost?

Ahoj,
Sportmix LB znám a nesouhlasím s tím, co tu bylo napsáno, že je to nic moc....dobré krmení za dobrou cenu a psi se zatím můžou utlouct

.
Nicméně osobně krmím většinu našich hafanů Boschem a nedám na něj dopustit

Zdravím, dneska mi došlo nějaké zboží pro psíka a obdržela jsem i letáček o krmivu Imagine, docela mě zaujalo. Jedná se
www.haka-krmiva.cz/… tak nevím jestli máte někdo s krmivem zkušenosti??

doporučuje se přejít na nové granule během týdne, tim přimícháváním. Někdo přechází naráz ze dne na den a neni problém, záleží na psovi a jeho trávení.
Jinak k těm granulym pokud mu granule doporučené od chovatelky nesedly, je třeba hledat jiné. Ne každému psovi sedne jedna značka granulý

Tak Pro Pacem jsem krmila nevim byl to ještě minulej pesut a může to být tak 5 let a Cvinivetem krmím 1 rop a předtím jsem krmila ProPlankou. Měla jsem psa docela citlivýho na změnu v krmení ona byla skoro jako kočka ta taky pozná jakoukoliv změnu a najednou jo prostě přetávala jíst s takovou chotí jako jindy ajá myslela že jí něco je ale po změně krmení šlo zas všechno podle normálu.
Prosím tě, jak dlouho krmíš Clinivetem? A jak dlouho jsi krmila Pro pacem? A co se na Pro pacu zhoršuje? Dík za odpověď

Ahoj, ta slečna je skutečně znalec krmiv

, plete si veterinární krmivo se supermárketovkou a to chce druhým radit? Za ta léta, co pro pac znám, smekám pomyslný kloubouk. Navíc báječná cena, protože ne každý výhradní dovozce dře zákazníka z kůže, za což velké díky velkoobchodu Salač. Dál jsem četla dotaz na sportmix large breed adult, moje hodnocení, skvělý výrobek za suprovou cenu, který se osvědčil víckrát, než jeho předražení kolegové. Ono krmivo u psa se ocení až ve stáří, kdy vitální pes bez neustálých návštěv veta, je požehnáním. Protože mám možnost sledovat obě značky celá léta u různých plemen svých zákazníků, kteří jsou normální a váží si dobrého krmiva za skvělou cenu a pubertálně neexperimentují, mohu jen doporučit. Totéž platí i o vynikajícím a velmi chutném krmivu fitmin. Eva
Dík za názor a porovnání.
Přidat reakci
1 ...... 12
Zpět na obsah sekce Výživa • Zobrazeno 22383x